Wednesday, December 2, 2015

Cuti memasak lagilah..



Siap terhidang - Tiga gelas di depan mama-papa ini tuan empunya merayap tempat lain

Mama-papa makan berdua dulu

Pie-tee ini kami suka

~~ Sudah bermula anak-anak yang menduduki UPSR 2015 untuk menghadiri temuduga di sana-sini. Doakan anak-anak ini semuanya berjaya menempatkan diri di tempat yang dipilih.~~



50 comments:

Zee Suhaini said...

pai tee peberet nih..anak2 tak sentuh sebab ada sayur..

zila norazila said...

Akk x yah masak..jjcm syokk he hee..zila pun nk ronda2 cri mkn neh..

Kayu Manis said...

Lapaq teruih kak oiii..
Nampaknya kzakie akn berpisah dgn adiklah ni..,

eelobor said...

perghhh....makan besar. best nya....pie-tee tu memand sedap...

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...bercuti memasak yer kak...seronok dpt mkn bersama keluarga kn...:)

Siti Rohaida Yusof said...

baru lepas makan CRS bulan lepas...kak,sesekali cuti memasak apa salahnya..hehehe

Wa said...

Makan besr ni kak..hihihii sesekali macm ni bestt jugak kan...

paridah said...

musim gantung periuk la ni sedapnya santapan terhidang.
didoakan adik n calon2 UPSR terpilih ke mana saja sekolah yg mrk inginkan.

Rizziela said...

sekali sekala gantung periuk memang best...

Kakcik Nur said...

Sesekali kakcik sekeluarga suka juga makan di The Chicken Rice Shop... :)

theIzuddin said...

kami masa degree dulu kalau weekend selalu juga ke chicken rice shop.
guna kad siswa. makan macam kenduri. tapi sekarang dah naik harga.

adarnadzmie said...

sukanya akak dpt cuti memasak.. order je apa yg berkenan di hati... hehe

slmt berjaya kpd adik...:)

Falsya said...

lapar pulak falsya bile tgk nasi ayam nie...okayh dh tau dh nak mkn ape lunch nnt..hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestlah macam akak ni..
En suami saya ni tak berapa suka keluar makan diluar..
Kecuali kalau ada hal diluar dan terpaksa makan diluar..
Dia bila dah sampai rumah , nak keluar balik punya lah susah..
Dia kata masak jer lah yg mudah2.. Aduhai..
Sesekali kita ni nak juga cuti masak :(

Semoga urusan anak-anak untuk interview ke sekolah asrama yg diingini akan dipermudahkan Allah serta berjaya.

saniah ibrahim said...

Takpelah cuti memasak ,kakzakie tentunya dapat relax setelah penat seharian bekerja...makan anak beranak dimana2 pun menyelerakan.

Nieyl said...

Assalamualaikum...
nieyl pun kalau g CRS nie...
Pie-tee menjadi pilihan...hihi

Rapunzel Cikilolo said...

nenek saya suka pi-tee tu, kami panggil kuih bunga jambangan.

Fazleyatul Aini said...

pai tee pon favs saya jugak !

cik hani said...

Uitttt..sedap benor

Malinda said...

the chiken rice shop tempat makan kegemaran saya anak beranak jugak kak...simple tapi sedap sangat...tak penah tak abis bila makan sini...mesti pinggan mangkuk licin sokmo...hahaha...saya paling suka kerabu mangga dan honey bbq chiken ^_^

seraa rose said...

cuti memasak jrng2 ok je.. kat umh pun mama SR ada gak ketika cuti memasak.. time g mkn knduri.. hehe

Diana Rashid said...

Yang ada telur tu apa kak??nampak sedap semuanya..

Amie said...

Tunggu Mama & Papa... kita pun nak tumpang smulut pie tee tu he he heee....

PeRdU cINta said...

Tuan punya lesap ye kak..hihi...

Raihanah Ahmad said...

sedap semunya especially paitee tu

Normala Saad said...

Paling best bagi saya pun kalau dapat cuti memasak...kadang2 sampai tak tau nak masak apa..tu yang boringnya...

Fyda Adim said...

nampak sedap semuanya..pie tee tu pun meliurkan...

tiga lalat said...

sedapnyerr.,

Rai OurKizuna said...

baru sekali saya makan pie tee.. sedapp..

Akak Kembang said...

bestnya takyah masakkan kak...hihi

aryan azra said...

sedapnya kak...saya pun suka pie tee tu..

wahida said...

CRS mmg tmpt feveret kami kak...
agak2 boring je, mesti suami saya ajak mkn kat sini...hehe...
kegemaran kami sekeluarga...
pas tu pie tee tu saya sorang je yg suka makan...suami ngan anak2 tak layan...tapi bagus jugak...boleh saya makan sengsorang...hahaha...

Zaza Abdul Latif said...

The chicken rice shop.. eh kemana pula empunya 3 gelas tu? hihi
InshaAllah.. semoga anak2 Kak Zakie mendapat tempat yang bagus lepas interview nanti.. :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ni the chicken rice shop ye kak? Lama tak makan situ..Tahniah untuk adik yea kak, saya baru baca entry adik dapat 5A..Tahniah!!

Uncle said...

Kena pergi ni this weekend!

Khairul Bariah said...

Hai akak, saya pun bila cuti sekolah cuti memasak. Sebab anak2 balik kampung. Hujung minggu baru memasak.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Sedapnyaaaaa CRS.
Rindu dgn kerabu mangganya.

Azian Elias said...

makan besar lagi ye kak.. best tuu..

Daddy Ziyyad said...

Ni mesti Chicken Rice Shop kan....saya suka juga....pie tee mmg feveret!

nohas said...

sedapnya..dh lama tak mkn tie pie..

suka suka said...

K Mar pun suka pie tee

Bin Muhammad said...

Akak kalau update gambar makanan tak pernah menghampakan air liur saya untuk meleleh... huhu
Cuti sekolah ni, akak simpan jer lah kuali tu! :)

Bunda_nora said...

pai tee memang faveret... jjcm lagi ekk?

kakyon said...

semuga anak2 zakie berjaya dalam temuduga nanti..
kalau kesana nasi ayam org lain yg mkn..akak mkn pie tee saja..

Inani Hazwani said...

Feveret juga pai tee tu :D

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semuanya sedap-sedap kakak. Kalau bercuti masak macam ni selalu pun tak apa.

Mummydearie said...

CRS ke ni kak? Saya ni bab CRS ni kalau tempek gambar banyak mana pun, saya tak terliur. Tak tahulah kenapa ...

Anak akak tak memohon masuk asrama ke? Keputusan bagus macam tu tentu senang kalau nak ke boarding schoolkan.

Etuza Etuza said...

huuu! nak makan mana satu ni ya..heheh banyaknya makanan

TukangKebun said...

Aduh perut ni keroncong lah pula hehehe...

hainom OKje said...

Gud luck adik.....moga adik berjaya ke sekolah berasrama penuh.
Penuh meja tu kanda....sampai petang kenyangnya tu hihi