Thursday, December 17, 2015

Versi rajin vs tidak rajin

Sekadar paparan bila tuan empunya blog agak sibuk. Mohon maaf mana-mana yang belum sempat aku jejaki kembali. Ada masa akan aku ketuk pintu rumah teman-teman yang telah berkunjung ke sini sejak dua hari lepas. 




~~ Inti kacang merah hasil dari buat bubur kacang merah yang tidak habis.~~

37 comments:

aryan azra said...

cantiknya pau tu

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Fabulous!. Likeeee.

umi alya said...

Pos ke sini seketul dua.

Kayu Manis said...

Wow cantiknya...nor ada simpan resepi pau ros ni...tapi tak buat2 lagi..inti kcg tu yg menyebabkan mls nak buat tu..memasing tak berapa gemar..
Cantik kak terbaik...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kreatifnya kakzakie.. dari bubur kacang merah boleh jadik pau :))))

Kakcik Nur said...

Alhamdulillah...masih boleh dimanfaatkan dan tidak membazir... :)

idzwa kamaruddin said...

Allah kak..comel gebus nyer kuih..nak la rase 1 hari nanti! saya tak sabar nak jumpe akak 1 hari nanti.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantiklah pau rose kakzakie tu..
Nak makan pun rasa sayang ...
Yang belang hijau tu pun cantik kak..
Tiada yg tak rajin disitu..
Semuanya rajin..

saniah ibrahim said...

Canteknya pau tu kakzakie...Kalau camni nak makan pun sayang.

Zee Suhaini said...

wahh rajinnya kak..pau bunga tu yang frozen pon mahal kot..
seringgit sebijik orang jual..

Zaza Abdul Latif said...

sedapnya kak.. inti kacang merah memang fav sangat bila dibuat pau.. lagi2 tarikan kaler pau tu.. nyummmm :)

paridah said...

patutlah xkelihatan blogging sibuk sgt rupanya...xpalah tu fokus kpd yg utama lbh dulu...sedapnya pau berwarna-warni cantik.

Falsya said...

kakak..sedapnyeeeeeee lahaiiii...

Zaitun said...

Dua2 pun cantik dan sudah dikira rajin sesangat.

Fiza Rahman said...

Cantik kejadiannya. Sedap kalau dapat makan ni ☺

Siti Rohaida Yusof said...

cantiknya kak...rasa mcm sayang nk makan..

lieyalatif said...

ehhhhhhhh pau bunga...rajin akak buat....mesti budak2 ngaji dpt rase sorang seketul kan kak...bertuah dieorg dpt ustazah rajin heheeheheh...penah tgk video org buat tu viral kat fb....

norhidana miswan said...

rajin nya kak cantik lak tu... dana tak penah pun sekali mengepau hehehhe...
kalu takat tlg mak penah la...

Inani Hazwani said...

Nani pernah makan yang bentuk bunga tu. Anak murid ibu bgi :)

Malinda said...

cantiknye kak pau bentuk rose tu...kalau saya buat tu tentu sayang nak makan...kikiki...saya sepanjang hidup ni baru sekali je buat pau...selalu nak makan beli je sebab suka pon kak long dgn saya je...saya suka inti kepala :)

Amie said...

Rajinnya! cANTIK HASILNYA. sAYA ANGKAT JEMPOL!

Nieyl said...

Assalamualaikum..
Yg versi rajin tu cantik..teruja nak makan...huhu...

nohas said...

dua2 versi rajin, kak..kalau tak rajin, beli kt kedai jer..hihi..
pau dua tona kaler..cantik..

LM said...

Hihi yg bawah tu versi tak rajin ye kak zakie? Klu saya nk buat yg bulat tu pun malas nk tepek dua warna. Kikiki..

tiga lalat said...

pau mak yg chantek kaler bling bling ghituu., ;p

amirah said...

kalau amie versi tak rajinnya beli kat kedai kak..hahaha...cantik sgt ni..sayang nak makan..hehehe

PeRdU cINta said...

Unik..kreatif...PC suka pau inti kacang merah..

Nafira usof said...

cerianye warna kuih pau~
feberet Zura kuih pau inti kacang merah. makan panas2. aduhhhh.. meleleh ailio. sedapnyeeee.

adarnadzmie said...

kalerfull kuih pau akak...comel..sayang nak mkn...:)

Cikna said...

Klu cikna pilih versi xrajin beli yg frozen tu pun warna putih je,hehee....;-)

kakyon said...

meriah warnanya..

Zefa NorAsmara said...

Comelnya pau, colourfull..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...betul kak kalau rajin semua boleh jadi..cantik jer color pau tu...:)

hainom OKje said...

Wahhhhh.....terernya kanda buat pau rose tu

Ahlam Miera Shafie said...

yg kat atas tu kueh apa sis? cantik nmpk sedap..

Puan Wawa said...

cantik nanti jd bunga mawar..

seraa rose said...

cantiknya pau.. rajin buat pau bentuk bunga tu ya..