Monday, April 25, 2016

Berkasih-sayang itu indah

Lenguh berjalan di tanah rata 
apa lagi di tanah tinggi 
sungguh benar bagai dikata 
ukhuwah tak boleh dijual beli

Sarat mengubat jiwa dan raga
nafas sesak bercampur lelah
mendapat kiriman teman blogger
terima kasih Baby-pose alhamdulillah

Adik - Setelah meneliti sampul terus dibuka

Koyak - Sebenarnya sudah tiba awal di rumah tetapi sebab dipesan  titipan buat adik lalu kami simpan. Jumaat aku sengaja mengambil cuti sebab mahu menjenguk adik  lalu dibawa sekali buatnya.
Keluarkan - Belum nampak isi adik pun sudah senyum
Taraaa! - Beg dari Medan, Indonesia yang cute, cantik, menarik bukan saja buat adik tetapi buat mama dan papa yang melihat sama pun suka. Adik gunakan untuknya menyimpan MP3  hadiah dari papa dulu bersempena  peperiksaan UPKK adik mendapat 8A.

Jika berkunjung jiran sebelah
tambah manis berkain batik
untuk bersantai bersama jiran
turquoise, purple, kuning dan merah
kombinasi warna yang cantik 
buat Baby-pose jazakallahu khairan 

Setelah puas membelek barulah hidangan makan kami buka. Menikmati makan di pergola yang disedikan oleh pihak sekolah. Makan adik pun bertambah selera. Sebelum kami berpisah petang itu sempat dititip untuk mengucapkan terima kasih kepada mama Faiq dan Fadya yang mengirimkan purse ini buatnya.

~~ Kepada yang mahu berukhuwah dengan Baby-pose silalah klik di sini. ~~


36 comments:

Acik Erna said...

memang nnampak cantik..tahniah kakzakie dan adik

babYpose said...

Alhamdulillah adik happy menerimanya, untuk kak zakie juga sudi menyampaikan kepada adik. Tahniah kepada adik dapat 8A UPKK, moga adik lebih berjaya sentiasa. Tkasih dear atas entri ni, hugs dan salam sayang dari Faiq Fadya juga ((()))

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Tahniah adik, waaaaaaaaaa.. hadiah cantik

Norhayati Mohd Isa said...

Cantik dan comel beg yg adik terina dari babypose tu..
Tu lah indahnya ulhuwahkan kak zakie..
Walaupun mengenali ibunya dialam maya..
Anak pun terjalin kasih sayang tu..

saniah ibrahim said...

Yalah kakzakie cantik dan comel buahtangan dari BP...
Semoga persahabatan alam maya akan berkekalan hingga akhir nya..

Khairul Bariah said...

alhamdulillah, seronok adik dapat purse cantik dari kawan mama ye

Aiezza Sue said...

teringat zaman asrama sesekali makayah datang bawa mangkuk tingkat..indahnya kenangan, btw.. cantik la dik hadiahnya tahniah & semoga berjaya selalu.

Nieyl said...

Alhamdulillah...
cantiknyer...

Malinda said...

cantiknye kak beg tu kak...mana la adik tak suka...jalinan mesra di alam maya...moga bertambah murah rezeki yg sudi memberi dan menerima...

pulau pandan jauh ke tengah
gunung daik bercabang dua
hancur badan di kandung tanah
budi yg baik di kenang jua :)

nohas said...

cantiknya beg sulam Medan..gembira adik menerimanya..

Pagi-pagi memasak laksa
Laksa dimasak ditepi paya
Kasih-sayang indah terasa
Walau hanya di alam maya

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..

Dudu bersembang denfan jiran sebelah
Panas terik minum air kelapa muda
Biar pun mama yang berukhuwah
Adik turut merasa nikmatnya

Sekolah adik dah ada air belum kak...

aryan azra said...

cantik betul tu, sesuai untuk adik.

manisnya ukhuwah ni kan, walaupun tak pernah bersua muka

Fazleyatul Aini said...

comel beg rama-rama

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...mmg cantik la...

paridah said...

CANTIKNYA KIRIMAN BP UNTUK ADIK N KAKZAKIE
SEMOGA UKHWAH TERJALEN SEJATI ABADI...

Puan Kutu said...

Comelnya purse.butterfly lagi..untung kan bersahabat dialam maya ni..selalu kakak zakie dpt cenderahati kan.murah rezeki

Mummydearie said...

Cantik begnya sesuailah untuk Adik. Kalau dapat hadiah apa sekali pun, memang girang rasanya dalam hati, Kakzakie!

wahida said...

sangat cantikkkk dan sesuai sangat untuk adik...

akak, mintakkan tips dari adik macam mana untuk dpt 8A dlm UPKK...
anak saya si abang akan seat UPKK tahun ni..huhu...saya pulak yang risau terlebih...abang tu relax memanjang...grrrr...

Puan Wawa said...

Alhamdulillah, rezeki.. cantik sekali..")

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik rama-rama tu. Rezeki adik dapat hadiah dari jauh.

hainom OKje said...

Cantiknyaaa kanda....warna terang! Menyerlah! Sukalah adik tu. Untung jadi budak pandai ni tau adik. Aunty dinda mengelat, cuma tumpang sejuk perut ibu, jer hihi...

hainom OKje said...

Cantiknyaaa kanda....warna terang! Menyerlah! Sukalah adik tu. Untung jadi budak pandai ni tau adik. Aunty dinda mengelat, cuma tumpang sejuk perut ibu, jer hihi...

Husna Rahman said...

alhamdulillah rezeki adik pandai...mcm sllu je dpt hadiah..jeles...hikhik

Nafira usof said...

Canteknyeeee.
butterfly tuh nampak cute sangat.
tahniah adik~

Kayu Manis said...

Cantik bangat dong...ma kasih kpd si pengirimnya juga..alhamdulillah. ..bisa dimurahi rejeki

Rosdi Eunos said...

Seronok kan kak kalau ada yang mengingati.. tumpang gembira untuk adik...

Uncle said...

Rezeki datang dengan pelbagai cara dan pelbagai bentuk!

Qhaifa Nur said...

hadiah buat adik...nmpk ceria mukanya
cantik gabungan kaler tu..

nurbijen said...

wah purse butterfly....
Murah rezeki adik ni :)

Nor Azimah said...

Aunty Fair mmg baik hati tau adik, jom kita doa moga murah lagi rezeki dia..

Nor Azimah said...

Aunty Fair mmg baik hati tau adik, jom kita doa moga murah lagi rezeki dia..

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak, semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
Tahniah atas hadiah yang diterima, mudah-mudahan jalinan ukhwah fillah itu sentiasa dibaja agar mekar dan subur.
Cantik purse tu...jeles pulak rasa pakcik heheh..

Mar Mansor said...

cantik beg tu

Siqah Hussin said...

Cantiknya beg :) Sesuai dengan penerima beg nya :) Seronoknya bila dapat hadiah :)

adianiez AIDA said...

wah. best :)

nhhas said...

Ha ha ha.

Comel sangat ni... mama tulis blog adik yang dapat gift... hi hi hi...

Citer tentang adik selalu buat saya senyum ... hihihi...

Akak huda doa kan adik semoga berjaya dan selamat dunia dan akhirat ye dik...
Insya Allah

Pejam celik pejam celik adik dah skolah menengah ... hihihi...
Nnt study kat london ke scotkand ke akak datang visit teman mama adik tau... hihihi...