Wednesday, April 13, 2016

Setiap pagi yang sama

1. Omega milk + milo  masuk satu balang. Quaker oat satu balang
2.  Quaker oat sedia untuk diceduk. Susu dan milo sudah digoncang jadikan satu ambil dua sudu besar.

3. Biskut sebagai penambah selera pagi. Cecah dengan air  milo. .

4. Alhamdulillah. Masih belum jemu walau sudah bertahun-tahun inilah juga sarapan ku di pejabat. Jom sarapan:)
~~ Sesekali ada juga sarapan sandwich dan membeli kuih.~~

42 comments:

aryan azra said...

mudah macm tu kak.

saya pun sudah makan beberapa ketul kuih tadi..

Norhayati Mohd Isa said...

Sarapan sihat tu kakzakie..
Oat boleh mengurang kolesterol kan..

Saya sarapan roti jer pagi ni :)

Puan Kutu said...

sy dah lama tak makan cicah biskut camni tau kak zakie..sejak dua menjak ni memang dah jemu tak tahu kenapa..selera org mengandung sama kot.tunggulah dlm pantang nti..menu ni la paling sedap.hehe

Umie Adli said...

sedap tu kak. lagi2 dlm pejabat aircond lak sejuk

Bbwana adienia said...

Sarapan macam ni baik utk kesihatan selain mengenyangkan..wana bekpes pisang cheese pagi tadi dan secawan nescafe..alhamdulillah kenyang.. :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

patutlah kakzakie comel sokmo :))))))

babYpose said...

Good idea campur susu dengan milo, jimat tempat :) saya pun dah minum secawan tapi ada nestum :)

insan marhaen said...

ah, terlupa pulak nak makan oat pagi ni...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Yea sarapan sihat tu kak, alhamdulillah. Saya sarapan nasi goreng hari ni hehe

Khairul Bariah said...

jom akak kita bersarapan..

senang macam tu, tak perlu susah nak masak..
jimat masa dan tenaga di waktu pagi.
berkhasiat pula.

norhidana miswan said...

sarapan sihat dan mengenyangkan tuh kak...

nohas said...

ada jg stok susu omega & oat..tapi cepat jemu..
kdg2 beli jg nasi lemak, mee/bihun goreng...huhu..

Kamsiah Yusoff said...

cara pemakanan yg sihat tu..oat tu baik utk jantung,kan..

Nieyl said...

Simple..dan sihat :)

adarnadzmie said...

sedap kak sarapan mcm ni... saya like... hehee

tapi klu saya layan sarapan mcm ni terlajak makan kak... biskut byk keping saya ngapppp...heheee

Husna Rahman said...

ceewaah sarapan sihat kak... =)

Mummydearie said...

Sihatnya sarapan Kakzakie. Saya ni baru nak start bersarapan secara sihat. Dah terhantuk baru nak terngadah orang kata...

Raihanah Ahmad said...

bagus kak, sarapan sihat

nayfatimah rasyid said...

sarapan sihat dan mengeyangkan ;)
breakfast sihat niee;) patut di amalkan

Normala Saad said...

Dulu masa kerja saya pun sediakan sarapan yg sebegitu.Siap dgn buah2an kering lagi. Last2 bawa balik rumah sebab hubby akan berhenti makan roti canai on the way to office...kita pun bantai sama....

paridah said...

SARAPAN MUDAH JADI KENYANG HINGGA THARI..BERKHASIAT TU.

Kayu Manis said...

Kenyang sampai ptg tu yg jadi mls nak msk tghari tu kakk

Nafira usof said...

waahhh.. nak tiru mcm kakak lah.
boleh jimat byk jugak nih. lagipon kat opis zura memang selalu ade milo dan biskut. tapi selalunye tekak nih nak makan yang bukan2 lah kakak. nasi lemak lah, roti canai lah. geram jugak. hehehehe

Diana Rashid said...

Ringkas je sarapan nya kak..makan berat2 nanti mengantuk pulak..kan??

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...sedap ni kak...kenyang juga perut...:)

Uncle said...

wow...yang baca ni pon terasa sihat!

Rosdi Eunos said...

Saya kalau masih kerja office dulu kak, pagi pagi kena teh o secawan baru tak merentan atau meroyan kat office.. kalau tak memang asyik nak gaduh jer ngan boss atau colleague.. hehe

Siqah Hussin said...

Sihat makanan pagi akak :) Siqah biasa makan kuih je dan kopi wajib. Huhu. Susu omega minum jugak.

Nooraini Ali. said...

wah , hebat ni, boleh follow mcm ni

Azian Elias said...

saran sihat ye kak.. bagus tu.. ini asyik nasi lemak je.. adoiii..

Nor Azimah said...

Tulah kzakie, saya pelik gak tgk org sarapan berat2, saya ada biskut, milo secawan, atau nestum pun dh cukup..yey..kita sama..;)
Cuma kalo hari sekolah tu buatlah mihun ke, nasi goreng ke utk bekal ank2, saya takat semulut dua dh cukup.

Nor Azimah said...

Tulah kzakie, saya pelik gak tgk org sarapan berat2, saya ada biskut, milo secawan, atau nestum pun dh cukup..yey..kita sama..;)
Cuma kalo hari sekolah tu buatlah mihun ke, nasi goreng ke utk bekal ank2, saya takat semulut dua dh cukup.

makchaq said...

Makchaq kalau sarap ni x dan pukui 10 dah berkeriuk perut lapaq. Dari kecik dok sarap nasi & hat berat2... x boleh ubah.. try juga.. tp akhirnya makan lebih pulak.. dah makan ni.. makan pulak nasi lemak kul 10...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sarapan menu sihat. Bagus sarapan pagi. Apa saja yang halal nak alas perut kita kan kakak.

ohpanduan panduan said...

Makan oat pagi-pagi sebagai sarapan bagus akak. Nampak sedap pula oat akak buat.

amirah said...

healthy sarapan akak...bagus...bagus...

CikLily Putih said...

ini yang sedap kak...

adianiez AIDA said...

aida's = milo dicicah biskut kering.
takkan jemu.

MyLife Ria said...

Nampak sedap dan menarik. Yang penting jangan skip sarapan, nanti angin naik ke kepala, kan kak..hehe

PeRdU cINta said...

alhamdulillah...itu yang sedap kak :)

hainom OKje said...

Kanda macam mana boleh tak jemu ni? Dinda punyalah jemu walaupun tak selalu mencuba minum tu hihi...Tekak ni teringin nak makan lainlah...
Adoiii jeles le cenggini....

zulaikha ali said...

Simple namun berkhasiat :)