Wednesday, April 6, 2016

Makan malam di puput bayu pantai

Suasana yang mendamaikan 
Ketam black-pepper, sotong goreng tepung, siakap steam, udang butter (tidak sama dgn JB style) dan kailan goreng. Ada juga sambal belacan di beri percuma (sayang membazir sebab kami tidak makan kerana tidak ada lawan ulamnya)
Ambillah banyak lagi 
Biarpun di hotel susah mahu lena, berwhatsapp dengan anak yang jauh di mata
Teringat pula masakan di rumah, kurau masin masak lemak cili padi + belimbing 

~~ Masih mampu tersenyum di atas limpah kurniaNya memberi pinjam usia. ~~ 


41 comments:

Dkna Abza said...

tak pernah makan ketam black papper.. sedap eh kak?

Umie Adli said...

kurau masin lamak lemak tu jugak yang best kak

Kakcik Nur said...

AllahhuAkbar! Telan airliur kakcik tengok lauk yang akhir itu... :)

babYpose said...

Yg akhir tu buat sendiri mesti sedap. Alhamdulillah nikmati makanan di luar, offer kepada yang jauh tu etika di meja makan, berwhatsapp dulu baru boleh tido kan ;)

Zee Suhaini said...

sedapnya kak..hepi papa dapat berhubung ngan anak dara..

Puan Kutu said...

sedapnya kak zakie..ohh taknpndaaibye nk mkn sambal belacan tanpa ulam.hehe

meleret papa senyum whtsapp dengan anak yg jauh dimata.

Qhaifa Nur said...

berubah tmpt tido mmg begitu kakzakie...
masak ikan kurau tu betul2 menyelerakan...

Qhaifa Nur said...

berubah tmpt tido mmg begitu kakzakie...
masak ikan kurau tu betul2 menyelerakan...

Kak Nieyl said...

Menarik tu ketam black paper tu...
nieyl pun belum pernah rasa... :)

hainom OKje said...

Seronoklah adik tu.....sesekali dapat lepas dpd nasi kawah hihi....

hainom OKje said...

Seronoklah adik tu.....sesekali dapat lepas dpd nasi kawah hihi....

saniah ibrahim said...

Kurau masin tu tergoda saya kakzakie..

aryan azra said...

nampak mendamaikan suasana tu kakzakie

Norhayati Mohd Isa said...

Masak lemak ikan masin kurau dengan belimbing tu yg paling sedap buat saya kak..

lain pulak ye udang goreng butter tu ye kakzakie..
Bila anak jauh mulalah teringatkan kak..
hendaknya bila kita nak makan yg sedap sikit..

Kayu Manis said...

Bulan madu di temani adikk..enaknya stim siakap tu..nyummm

Amy Hilmirda Daud said...

ketam black paper tak pernah rasa lagi.
nampak tenang aje pemandangan kat situ kan kak.

Nafira usof said...

lama x makan sotong celop tepung. boleh request lah lepas nih. hehehehe.

tido hotel masa pergi tengok adik haitu yer kakak?

wahida said...

akakkkkkkkkkk....
kurau masak lemak belimbing tuuuuuuu...
sumpah terliurrrrr...
mcm nak buat je weekend nnt...huhu

Nizam.Ariff said...

Kurau masin dgn asam....masam masin....sedappp...

idzwa kamaruddin said...

amboiii kak...dariblog wahida masuk pulak sini..memang nangis nangis telan air liur la cannie..heehe..sedap nye siakap!

Suriaamanda said...

amboi kak..sedapnya hidangan..eh lain plak rupa paras udang butter tu erk...

Nooriah Abdullah said...

salam kakzakie
ambik makan besaq nampak nya tu
kaknoor pun belum pernah try ketam black pepper ni
nak kena buat sendiri lah gamaknya

Petak Bunga said...

sy suka sgt makan kat luar..
tp jarang yg kena dgn citerasa..mm

paridah said...

sedap sgt makan2 sambil dibelai bayu laut nyaman sekali.

Zaitun said...

Kak Zai lebih tergoda kurau masak lemak chili api dengan belimbing blh makan bertambah2.

QasehnyaRania said...

tak pernah makan ikan kurau..
cmpur dgn belimbing buluh plak.mesti sedapkan..

Mas Zull said...

asalamualaikum kakzakie...sedap2 menunya kak..berselera rasanya...:)

Sura Mohd said...

Salam KakZakie..
gambar last tu yg buat berair mulut..adoyai..nakkk..:)

Mar Mansor said...

makan kat mana tu kak zaki?
ketam blackpepper sedap

Julia Johari said...

Kurau masin msk mcm tu mmhg sedap...wahh suami akak ke tu hehehe seronok dia pandai wassup dgn anak...

Zaitun said...

Kakzakie...dulu kak Zai pernah jaga arwah mak ketika sakit ok aje mungkin faktor umur agaknya.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Nampak sedap semua hidangan yang di minta.

Kamsiah Yusoff said...

siakap stim...mendera tekak ni..

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Huii siakap stim tu buat kecur liur..! Seronok aina menjamu mata tgk makanan tu kakkkk.. =D

che mid said...

Alhamdulillah, bilah dah berkumpul apa pun makan jadi sedap.. err.. ikan kurau yang di rumah tetap dalam ingatan kan kak he he

nohas said...

sedapnya..ni kat mana? Mersing ya..

PeRdU cINta said...

Kurau masin lemak cili padi tu kak....wow....

abuikhwan said...

Assalamualaikum kak, semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.
Alhamdulillah, nikmat rezeki untuk dicicip serta nikmat untuk merasai sedap dan lazat apa yang dimakan.
Apapun, menu juadah ini bikin saya terliur sangat terutama ketam black pepper..tak apalah sekadar jamu mata hehe...

LYAfrina said...

sedapnya

Puan Wawa said...

SEDAPNYAAA.. BERHONEYMOON KE KAK.. HIHI

TukangKebun said...

Terliur tengok masakan gambar terakhir tu.