Thursday, September 20, 2012

Alia, Amira dan Aidil datang berkunjung

Bertemu baru sekali namun kemesraan terjalin kian erat bila sering berbicara lewat talian telefon atau melalui sistem pesanan ringkas. Ada hero comel yang menggamit rindu aku untuk bertemu sementelahan bukanlah jauh antara Taman Daya dengan Taman Damai. Minggu lepas selepas agak reda pelawat yang menziarahi bapak kami atur untuk bertemu lagi. Sharifah Nadzarah (SN) bersama suami dan tiga permata hatinya tiba di teratak aku agak lewat petang itu sehingga sempat bersolat maghrib di rumah dan balik sebelum Isyak.

Buah tangan - Apam warna-warni pemberian Sharifah Nadzarah (SN) buat kami sekeluarga. Bapak suka sebab lembut dan gebus sesuai betul untuk bapak makan waktu sekarang. Terima kasih SN. Di rumah aku pula mereka sekadar dijamu dengan ketupat segera bersama daging masak kicap, rendang dan ayam curry. Lain kali mama zakie masak sedap-sedap ye sayang  (Alia, Amirah dan Aidil). Yogurt mama zakie lupa nak bekalkan - sibuk sangat sampai tertinggal.
)
Aidil - Gambar Alia dan Amirah semuanya ada muka aku terselit jadinya kurang serilah kalau ada wajah tua terselit di celah-celah anak-anak yg comel ini. Nasib baik ada gambar Aidil bermain sendirian.

Buah hati SN - Inilah dia buah hati Sharifah Nadzarah itu. Gambar ini aku copy dari Blog Sweet Memori dia dan sewaktu ini Aidil dan Alia sedang diserang chicken pox.

~~ Sekarang agak legalah kalau teman-teman aku, hubby atau anak-anak yang mahu berkunjung sebab saudara-mara kian kurang datang untuk menziarahi bapak yang kian sembuh. Kalau tidak berasak sebab rumah aku comel.~~



62 comments:

izan mama mia said...

syukurlah bapa kak dh makin sembuh...tentu kak zakie beri layanan yg terbaik,..sbb itu cepat sihat kan...ibupapa mmg perlukan perhatian cam kita kecik2 dulu,..insyaallah..nnt mgg dpn nk balik jenguk ayahda..rindu..

nak tgk jugalah wajah empunya blog nie..selit2kan lah..hihihh

izan mama mia said...

syukurlah bapa kak dh makin sembuh...tentu kak zakie beri layanan yg terbaik,..sbb itu cepat sihat kan...ibupapa mmg perlukan perhatian cam kita kecik2 dulu,..insyaallah..nnt mgg dpn nk balik jenguk ayahda..rindu..

nak tgk jugalah wajah empunya blog nie..selit2kan lah..hihihh

Zie said...

Apasalahnya diselitkan gambar kakak, huhu baru terpancar sedikit keceriaan menyambut tetamu.. hehhee wah bestnya dapat kerumah kakak...
Alhamdulillah bapak kakak semakin sembuh..

sisdee said...

alhamdulillah bapak dah beransur sembuh..mendoakan agar terus diberi kesihatan yg baik tuk terus bribadat di muka bumi Allah nie..

mmg gebu tu akak apamnya..saya pminat apam..mmg frust klu apam tu tak sedap huhu..tapi tak pndai buat hahaha

kakcik said...

Comel anak2 SN. :)

mama ju, said...

Salam sejahtera,

Moga ukwah terus terjalin.
Wah sedaplah lauk tu.Masak kicap dan kari ayam memang kegemaran kami!
Moga bapak terus sembuh.Bibik tak ikut ke?

Norhaizan hakim said...

betul kata izan mama mia..tercari-cari jugak wajah tuan punya tanah...

Huda said...

Semoga bapak akak terus pulih yea.Bilalah saya nak jumpa kakak ni yea?

amirah said...

dh semakin beransur ok ye pakcik? semoga terus sembuh ye kak. bestnya kak zakie ramai kawan..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best nye kawan blog datang berkunjung di rumah..
boleh merapatkan hubungan lagi.. :-)

My Little Diary said...

alhamdulillah bapak akak semakin sembuh.

saya nak dtg rumah akak jugak bole tak? hehe

faraherda. razalan said...

Alhamdulillah beransur sembuh. Semoga sihat sepenuhnya!

Amboi apam tu! Geram sy menengokkannya.

Sharifah Nadzarah said...

assalam kakzakie
aduhai.malunya kite....tima kasih ye kak buat n3 ni....mmg tak puas rasanya berbual haritu..
insyaallah ada masa kami dtg lagi...aleya dah asyik bertanya bila nak kerumah kakak syarmin...
tqvm sekali lagi utk kakak sekeluarga...makanan semua sedap2...

makchaq said...

Alhamdulillah bapak kakzakie dah makin sembuh dan dah berselera makan

Best dapat jumpa kawan2 yg selalu kita sembang2 di sini, walaupun baru sekali jumpa macam dah kenal lama pulak..

Makchaq ada sepupu yang tinggal di Taman Daya, suaminya org Johor.

BERT said...

besar pahala ziarah orang sakit ni.. tambah lagi dah makin sihat bapak kakak.. moga terus sihdat dan kembali cergas macam sebelum ni..

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah bapak akak makin sembuh.. a'aa kak, apam tu mmg sesuai utk bapak akak... bila tgk apam tu, tingat arwah opah.. dia mmg sgt2 rajin buat apam.. asal kami ada buat kenduri, mesti dia buat... walaupun opah dah tua, dia tetap sihat n rajin.. bila arwah sakit, 2 bln sblm meninggal, baru nampak yg dia betoi2 lemah + sgt2 kurus...

aizamia3 said...

moga jalinan tersebut berkekalan hendakNYA.. ;)

syukur pakcik semakin sembuh..

musang said...

kunjung mengunjung mengeratkan lg silaturrahim..insyaAllah

zila norazila said...

mgeratkan lgi tali persahabatan,alhamdulillah bapak semakin berselera mkn..suka dgr kak..smoga sembuh spt sediakala:)

maya amir said...

bile ye nak jumpe akak ni..:)

alhamdulillah ayah akak dah makin sembuh.. saya doakan kesihatan beliau dari hari ke sehari semakin baik & terus baik..amin

ieda said...

alhamdulillah bila dgr bapak semakin sihat dan beransur sembuh .. lega kan akk ;)

tapi saya dah pernah tgk pic akk .. ekeke ;))

Knor said...

BUKAN BAPAK KAK ZAKIE JE SUKA APAM TU..SAYA PUN SUKA...MAKIN SEMBUH ALHAMDULILLAH.

Acik Erna said...

assalam kakzakie..alhamdulillah bapak kakzakie dah beransur pulih..
seronok sangat kalau ada tetamu kan kakzakie,,lebih2 lagi yang ada anak kecik tu

LiYa HaNiF :: said...

alhamdulillah.. ^_~

Lya Colours said...

apam tu makan dengan kelapa best !

Rai Ourkizuna said...

comelnya apam tu..teringat mak saya.. mak saya tak pandai buat apam warna warni..tiap kali pun buat warna coklat warna gula merah tu.. tapi sedap sangatt..

wahida said...

amboi dgr akak buat ketupat segera dgn daging masak kicap terus rasa nak buat weekend ni...huhu...

Cho Zila said...

hubungan mesra yang terjalin semoga kekal selamanya...
syukur semakin sembuh bapak akak kan.. semoga akan cepat sihat dan cerdas seperti sedia kala...

are_lin@yu said...

comel ;-)..nak apam tu tiba2 teringin lak akak..hihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

alhamdulillah...semakin beransur sihat :)

Qhaifa Nur said...

syukurlah Kakzakie bapak dah beransur sembuh....
moga silaturrahim berpanjangan...

m.u.l.a.n said...

alhamdulillah bapak dah makin sembuh..

norhidana said...

seronoknyer jumpa ngn kwn blogger, kalu org melayu mmg tak lari dr bawa buah tgn bile berkunjung, ... mmg comel2 hero herooin yg dtg berkunjung

nur anis said...

comelnya apam tu..:)

alhamdulillah..semoga ayah akak terus sembuh..:)

Haryati Faizal said...

semua yang menziarah tu, sentiasa mendoakan kesejahteraan bapak kak zakie

~aYu~ said...

alhamdulillah dah beransur sembuh. betul kak. kalau ada org sakit kat umah kita mmg ramai saudara dtg. macam sy masa arwah nenek ada. rajin je sedara dtg ziarah.

Kesuma Angsana said...

he he gamabr waktu kena chicken pox tu KA suka sgt kak, teringat2 dulo2 waktu kecik2

Aien Alien said...

alhamdulillah bapak semakin sembuh. dapat kakak melayan tetamu yg lain kan..hehe.. comel betul si aidil tu :)

HeNRieTTa JoSe said...

alhamdulillah bapak akak mkin smbuh....

PSSS....haah....rietta ikut skali tracking....letih mmg letih...tpi sronok....mula mula menyusur tepian pntai....makin lama semakin ke dalam hutan....sehinggalah bertemu kembali dengan pantai...

Zaitun said...

Kakzakie menjaga bapak dengan hati yang ikhlas membuatkan beliau cepat sembuh,alhamdulillah.

Kak Zai nak juga tengok wajah kakzakie hehehe...

syiela said...

alhamdulillah pakcik makin sembuh.. moga pakcik terus diberi kesihatan yang baik

Sherwieyna Muzzawer said...

comel je tetamu yg datang tu ye..hehe

Rapunzeel Cikilolo said...

alhamdulillah da makin sembuh

Alin Marlini said...

dah lama x makan apam ni..selalu asyik buat apam polkadot jek

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

akak duk taman daya ke taman damai? taman daya sy penah pegi tp taman damaix tau kt ner..

sal said...

alhamdulillah...bapanya dah semakin sembuh...

fieda said...

alhamdulillah kak..ayah akak dh sembuh...saya mmg peminat apam ni kak..

fieda said...

kak...drama adan dan hawa tu sampai episod 80 tau..hahaha..sampai taun depan la jawabnya..

Bazilah (^0^) said...

alhamdulillah ayah akk dh mkn sehat. ermm, comel dan gebu2 apam tuh..

Nur-nba said...

Kalau Nur nak datang rumah akak boleh tak??? Hehehe..
Syukurlah ayah akak dah semakin sembuh..

Nur-nba said...

Kalau Nur nak datang rumah akak boleh tak??? Hehehe..
Syukurlah ayah akak dah semakin sembuh..

Cikgu Ma said...

bapak kakak dah makn sihat yea..alhamdulillah...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Alhamdulillah ayah akak dah makin sembuh..apam tu wani suka qalief lagi bertambah suka hehe

~::Chenta::~ said...

uiii sodap nampak ea apam tu kak ...

eMMe said...

Kak Zakie, sihat?
hope akak n famili sihat sejahtera,
i dek kerana jaga kesihatan bapak...jgn abaikan kesihatan diri akak yea...

gadisBunga™ said...

saya nak bertandang niiii.... :D

Papa Mifz said...

dengan berblog mampu menambah kenalan kan kak...best2...

Kakzakie said...

Merasakan Hari Raya tahun ini merupakan tahun paling ramai rumah aku dikunjungi dan diziarahi. Melihat keadaan rumah yg bagaikan tongkang pecah pun pada tahun ini. Dalam kesedihan tapi ada kemeriahan.

Terima kasih pada semua yg sudi meninggalkan komen dlm entri kakak ini: -

izan mama mia, sisdee, Zie, Kakcik (betul anak dia comel-comel cucu keturunan arab kakcik), Mama ju, Norhaizan hakim (kakak tak dapat masuk blog Norhaizan, kenapa ye), Huda, amirah, Pokok Manggis DR, My Littele Diary, faraherda.razalan, Sharifah Nadzarah (bagaikan nak jumpa lagi kan SN), makchaq (dah dekatlah dgn rumah kakak makchaq), Bert, IntaNBerlian, aizamaia3, musang, zila norazila, maya amir (insya-allah satu hari kita pakat-pakat jumpa semua bolgger yg duduk dekat-dekat ini kan maya), ieda, Knor, Acik Erna, Liya Hanif, Lya Colours, Rai Ourkizuna, wahida, Cho Zila, are_linayu, CMA@Cikmoonadnan, Qhaifa Nur, mulan, norhidana, nur anis, Haryati Faizal, ~Ayu~, Kesuma Angsana, Aien Alien, Henrietta Jose, Zaitun, Syeila, Sherwieyna, Rapunzeel Cikilolo, Alin Marlini, Rina Avail (Kakak tinggal di Tmn Damai Rina), Sal, fieda, Bazilah, Nur-nba (dtglah malam ni ada geng nak berkunjung rumah kakak tau), Cikgu Ma, Wanieys, Chenta, Emme (terima kasih Me), GadisBunga (you are always welcome dear) dan Papa Mifz.

Terima kasih semuanya.

Aishah Jahirah said...

apam warna warni....seronok merapatkan ukhwahkan...:)

noor said...

alhamdulillah semakin sembuh..
akak sdp apam tu nor suka apam

Kakzakie said...

Terima kasih juga: -

Aishah Jahirah dan noor (bapak kakak suka sebab soft sangat)

Berblog pun boleh menambahkan teman kan:)

Puan Kutu said...

sng hati mendengar berita bapak kak zakie dh sihat.Alhamdulillah..:)