Wednesday, September 11, 2013

Bila tergesa-gesa tiba pejabat baru sedar begini jadinya


119 comments:

ZieMarziah said...

alaa kak zakie..hehe sadis betul..warna lebih kurang je kan

ummuaidan said...

Hehehe..jgn marah yer kakak nak tegelak..hmmm kena tarik kain labuh sket atau letak kaki bwh meja manjang jerlah nie..:)

Masya said...

hihihihihihi

Mia Kassim said...

hehehe....pernah jadi juga kak dengan saya....turun keta, apasal jalan cam senget jak, rupanya sebelah lain2...huhu

Asyifa Mustaffa said...

hehe...sib baik kalernya seakan sama.....

Sarah Talib said...

Kesiannya....kalut sgt kot pagi ni.
Tu nk buat macam mana...ada spare selipar ke kat tempat kerja..

aizamia3 said...

eemm.. itulah masalahnya bila kasut seakan sama warnanya..
memang haru jadinya.

Nurulhuda Abdul Latip said...

La kesiannya akak..huhu

Acik Erna said...

nasib baik warna sama kakzakie he he

achiek anis said...

hehe...sabar jela...ada kasut spare tak kat ofis kak?

Puan Kutu said...

klu kain labuh org tak perasan tu kak zakie.haha lawak betul

Puan Kutu said...

klu kain labuh org tak perasan tu kak zakie.haha lawak betul

Puan Kutu said...

klu kain labuh org tak perasan tu kak zakie.haha lawak betul

Kakcik said...

Hahaha... masih sama warnanya... :)

Mila@Rimbun said...

hihi...
sama warna oklah kan

KakNi said...

alamak.... (^_^;>)

Chot said...

Tapi nmpak x ketara sgt rasanya..boleh cover lagi...bole la...buat pesen baru

Aisy Nasiha said...

hahaa.... takpe kak, tak sengaja ....buat tak tahu je...

Fazleyatul Aini said...

kalau orang tanya cakap pesen baru. hihi

aTieYusof Family said...

Hihihi.. tergelak sy pagi2 Kak.. sy plak pernah terpakai selipar jepun masa gi kerja...hehe

Kechek Buzz said...

lepas ny jadi ledakan fesyen punya...hahaha..warne dekat2 je, kalau saya tak tergesa-gesa pun saya tertukar jugak...hehe

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tak pe tak perasan sangat..heheh

@lfidah @dim said...

nasib kaler sama kak..tak perasan sangat..hehehe

Irfa said...

lebih kurang halal jelah kak
skrg memang pesen org pakai kasut lain2 ;)

umi alya said...

pnah trjadi pd saya, smpai ke pej, tiba2 terasa jln tak balance, ala2 tempang gitu.. rupa2nya sebelah bertumit, sebelah tidak, sib baik kwn2 tak sedar, pas punch card terus balik umah jap tukar kasut..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

fesyen baru ni Kakzakie.. hihi

pena rozie said...

Hahahahaa.... Rozie pernah kene

BUNDA a.k.a KN said...

Haha..KN pun pernah terkene camni...masa g shpping..nasibaik naik kete sndiri..biasalah kalu kete sndiri ada kasut spare..kasut plk lbh kurang jer....tapi...ambeekkk..sebelah hitam sebelah coklat...

Zee Suhaini said...

hahahaha..kakkk, nasib baik kaler sama..takde sangat yang perasan..kalo colourful lagi lawak..

ummiross said...

hehe..aduyai, begitulah sekali-sekala bila kekalutan melanda, ummi pun pernah jadi macam ni Kakzakie.

nuyui a.k.a miss YUI said...

labuhkan kain ya kak..hihi

Kesuma Angsana said...

hahaha,, dah nak sama sangat tu, sama color tpi x serupa yer kak!

cikguNae said...

hahahaha... k.zakieeeee....
ada orang perasan tak ni?

Ujie said...

Aduhai kak...sib baik drive sendiri kn? Kalau naik public trnsport, mmg haru..

Delima Zamrud said...

Hahhahha sabo je lah kak, dah terkena hari nk jd kan akak :)

ANNA MARIANA said...

alamak, kantoi sudah.. hahhahahaa

Nafira usof said...

kikikiki.. nasib jugak sama kaler.. eheehhe.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

hehe sib baik sama kalernyer jadi tak perasan sangat kak...saya pun penah terjadi gini...biasala bila kalot sikitkan...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

alahai! haha tak apa la, warna dah seakan..tinggal nak cover je :)

Nini D.. said...

aduii...adui...aduii kak...

Nona Azhar said...

hahahahahha! comel la kak!!! :)

MOKCIK AZWA said...

hehehe...azwa percaya ramai yang pernah terkena macam kakzakie..hehehe

kes Azwa pulak, gi ziarah kawan kat opis..dok kat meja dia..sambil berbual2 buka kasut. bila balik terus sarung kasut, siap pi berjalan2 shopping bagai..masa gi satu shopping kompleks tu perasan ada sorang kakak tu tengok kasut azwa, pastu tengok rupa azwa tapi dengan takde apa2 expression..

azwa langsung tak perasan apa2 perbezaan sehinggalah kawan telefon dan bagitahu kasut tertukar sebab bila dia nak pakai kasut, baru perasan sebelah lain hahahha...

Azi said...

WARNA SEAKAN-AKAN SABO JELA

Eye_nee said...

hahahahahaha...kak jgn marah yer ..saya nak gelak besar ni...hahahaha...

mama_ka0ri said...

hahahahahaha...kak zakie buat lawak la pagi2 ni..ade kasut spare tak kat opis?

kak zakie mengingatkan saya pada lawak hubby..cpt2 nak kuar jumpa kawan..sekali sandal sebelah lain..dah la sebelah hitam..sebelah lagi oren..balik tukar balik sandal dia..hahaha..

Ratu Hatiku said...

Ya Allah kakak... hihihi nsb baik sama wrnanya..

NM03 said...

hehehe.... nasib baik same kaler

ROZILA said...

as-salam kak zakie,tapi boleh agak sebab depannya lain...

Kisah Si Dairy said...

masyallah..apa dah jadi nie kak...hehehe

ZazaMyMoon said...

wkakkakaka sorry nak gelakkan kak zakie jg..
nasib baik sama kaler.. kalau tidakk????? hehehhee

ZazaMyMoon said...

wkakkakaka sorry nak gelakkan kak zakie jg..
nasib baik sama kaler.. kalau tidakk????? hehehhee

aby said...

utk org perempuan tk per ..
kainnya labuh .. tk la perasan sangatkan!!
wes tk jawab reply reko neng N3 ku

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

la kesian akak...tp saya nk gelak juga akak jgn marah nah hahaha....colour nk seakan sbb tu akak xpasan tuh hikss

NoEn said...

sy pernah mcm ni kak...nasib baik kale same...huhu...insyaAllah xde yg perasan cuma kita je lah yg xselesa

Mimie_Zatun said...

alamak.. camne tu.. hehe

inazamri said...

hehehe.ina pun penah mcm tu gak.tp ke opis tak penah la..cuma kuar gi kedai ke...selipar lain2.

Rinna said...

Alahai..sabo je laa iye laa warna dah sama.. mesti tak perasan kan.. :)

Dr Singa said...

wahhhahahahaaaaaaaa!!

sori kak!!
kena gelak gak!!
wahhahahaaaaaaaaaa

Qhaifa Nur said...

memangpun...dah lambat semua tak ingat...
nasib baik warna lebih kurang sama kakzakie...taklah perasan sangat

BERT said...

lbh kurg wrne dia takpe boleh dmahapkn... tp lucu jugakk hihihi sori kak trglk plak..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hehe.. macam mana kakak tersalah sarung? nak cepat sangat tu..

Knor said...

warna sama tak apa kak..nor dh bnyk kali terbalik pakai baju..hari2 pakai hitam..main sarung je..tapi org tak perasan pun..lps tu tak gerak2 dah ..duduk je dlm kereta..

hainom OKje said...

Kanda!!!!!!
Macamana boleh jadi gitu? Hehe....sebab warna tu agaknya.
Bis tu kat office ada standby kasut lain tak? Beli je kasut baru kat JPO tu hehe

amirah said...

hahaha...akak buat amie tergelak pagi2 ni...takpe kak, buat muka konfiden je mesti org x perasan.. : )

norhidana miswan said...

kui2... itu namanyer pesen kak... kalu ada yg perasan nsb lah ek

Amoi Farah said...

Hehehehee boleh jadi style baru

QueeN TerataI said...

nasib baik warnanya sama kak.. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

Hihihiiiiii...

redza said...

xpe kak..rasanya xde orang perasan pun hihi

Ibu Lala said...

Laaaa. Hi hi hi

Haryati Faizal said...

kaler tu dah sama tapi kasut lain-lain...hihi

Qhaifa Nur said...

- * alhamdulillah, kakzakie....kamera tu Nur beli tak sampai seribu...dalam 900 saja....

Cikli said...

Ingatkan blog makchaq tadi, rupanya kak zakie. alahai.

azian said...

addehhhhh...kak zakieeee....
tergesa gesa betul nampaknya....
tp ai suke laaa kasut ni dedua...
hihihi

Aine Ainun said...

heheee...
kak...biasala tu, ramai org mneglaminya...

PeRdU cINta said...

hehehe..betul la kak..bila dah kelam kabut..macam macam boleh berlaku kak..saya pun pernah kak..masa tu malu teramat sangat..pergi majlis kawin..turun kereta kasut lain lain..redha jelah.. *_^

Ain Noraini said...

hahahaa...
saya pulak hari tu ,terlupa bwk kasut kerja,pakai seliper jer, ini pulak pakai kasut sebelah lain...nasib baik kaler lebih kurang jer...

elly nadyra said...

wakkakakakakka akakkkkk
lawak la akak nih
kihkihkih

Tihara said...

ekekeke, color dia lebih kurang sama,,seiras :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Aduh kakzakie... mujor le warne same ... kalu idok lagi lah mengagau mike tu :P

Rai Ourkizuna said...

seb baik sama warna kak.. hehehe..

Myra Jay said...

Hheee, mujur warnanya sama :)
Org tak eprasan sangat

Murni Alfathunnisa said...

alamak, kes berat jugak ni. kalau saya, confirm patah balik rumah..hehe...walaupun sama warna tapi kalau nak kena berurusan sana sini...tak nak laaaaaaa...haha..malu nanti.

Chekgu Azrine said...

Haha..lawak la akak ni..hehe..

Salam perkenalan ye kakzakie..nanti saya follow blog ni

Daddy Ziyyad said...

hahahahhaa...Nasib baik color lebih kurang sama kak!

Fiza Rahman said...

Hahaha...akak mengigatkan saya sebab saya pernah kena macam ni juga. At least kaler kasut akak tu sama. Mcm saya memang sebelah selipar sebelah sandle. Nasib kat office ada kasut spare.

Izan Ishak said...

heheh... nak cepat ye kak zakie? nasib baik sgt warnanya sama... boleh jelah pakai...

Granny Hani said...

hahahaaaa...Saya pernah pakai name tag hubby ke tempat kerja..

Ummiarissa Mahdi said...

kakak...ish camne leh jadi gini,tak nak ketawa tapi tersengih boleh?sebab saya belum lagi terjadi sebegini,maklumlah tak banyak kasut..hehehe

NEKCIK said...

asalam.. wat hapeng kakaku sayang...
len kali bli warna tak sama ...sepasang merah...biru ,..oren..hi hi..jgn marah ye kandaku!!

intanfirdaus247 said...

akakakkakakaka…adeh adeh,..intan gelak sat dulu..lawak la akak ni..tp naseb la kaler sama kak

Riedaffya ibrahim said...

hahaha...sy pon da gelak...camner akak boleh tertukar sebelah lain ni..kaler da dekat tu..

Umi Qi said...

Lawak lah kak zakie nih...mmg bila kita panik ada je yg x kena...kikikiki

Sura Mohd said...

hahaha..memang ceta lawak ni..kalau sy keje ngan kakzakie..mau sy bantai gelak guling2 ni..:)jangan mare kakzakie..:)

Deqla Manjew said...

hahahahaa,.. pedih perot deqla gelakkan akak tau.. oppss sori tau..tp serius kelakar la kak.. mentang la kaler sama.. moral of the story, beli kasut kaler lain2.. hikhik..

Cikli said...

Cikgu Hani ter'pakai' tag nama hubby tu memang lejen dan tak boleh blah. Yang second lejen, Cikgu Hani tertampar kembar pelajar yang dia marah.

tenku butang said...

hik3.. alahai.. kelakar lea.. camne leh pakai kasut sebelah lain sebelah lain ni..? hihihi.. sib baik kalernya lebih kurang sama jea.. kalau tak gerenti perasan sgt.. heee..

Nisah Idham said...

hehhe alahai kakak,
ni gara-garan nak cepat then warna sama jugak ni, tu yang terbabas terpakai ni ye kak :)

Sherwieyna Muzzawer said...

salam.

lama tak singgah kat sini. rinduuuu sangat nak tau cerita ka zakie sekarang. entry kakzakie pagi ni buat saya ketawa sampai keluar air mata tau. kak zakie ni comel je..hahaha

LiYa HaNiF :: said...

alahaiii.... :)

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...nape boleh jadi mcm ni... nak cepat sangat yer..;)

Nastyna said...

Hahahhaa senyum kambing sorang2 saya tengok gambar ni. Orang tak perasan kot, takper dua2 cantik.. kata la style musim ni ;)

Rapunzeel Cikilolo said...

ni siape rembat siape ni?

huahua.

ANIM said...

mesti sorok kasut bawah kain...heee..
kalau kena kat saya, tak taule camna nak jalan, haha

harumankasehvee said...

kaler sama , tu yg x perasan ... ada yg gelak tak ? ... heheheee

eira eixora said...

hahaha.. nasib kaler sama

Mizz ErMa said...

eh? hik3..nasib baek kaler kasut2 tu lbh kurang aje..xde la ketara sgt..hihi

Werdah said...

Salam kakzakie

takpa juga ada juga sepasang.. dulu-dulu awal-awal bekerja dulu kak selalu tertinggal sebelah kasut di luar kereta. Masa tu husband jadi drebar. Bila sampai ke pejabat terpaksa patah balik. Lambatlah jadinya..punc card pun merah..kena marah pula sebab kena patah balik.

Kakzakie said...

Sebenarnya ini bukan kasut kakak dan kejadian bukan terjadi pada kakak tapi kawan sepejabat kakak. Pagi itu anak dia nak periksa UPSR. Entah mengapa boleh tertinggal air minum. Dia tergesa-gesa mahu hantar botol air anak dia sebelum anak masuk dewan periksa itu yg kalut semacam. Tiba dipejabat buka kasut baru sedar sebab masuk pejabat kakak kasut kena buka. Ada selipar disediakan dlm pejabat.

Terima kasih semuanya:-

ZieMarziah, ummuaidan, Masya, Mia Kassim, Asyifa Mustaffa, Sarah Talib, aizamia3, Nurulhuda Abdul Latip, Acik Erna, achiek anis, Puan Kutu, Kakcik, Mila@Rimbun, KakNi, Chot, Aisy Nasiha, Fazleyatul Aini, aTieYusof Family, Kechek Buzz, Be Simple Beb(BSB) - threeQ, @lfidah @dim, Irfa, umi alya, Seri Kandi Tanah Jauhar, pena rozie, BUNDA a.k.a KN, Zee Suhaini, ummiross, nuyui a.k.a miss YUI, Kesuma Angsana, cikguNae, Ujie, Delima Zamrud, ANNA MARIANA, Nafira usof, (Lizz) http://haslizalizz.com/, NURSHAKIRA ABDUL HALIM, Nini D.., Nona Azhar, MOKCIK AZWA, Azi, Eye_nee, mama_ka0ri, Ratu Hatiku, NM03, ROZILA, Kisah Si Dairy, ZazaMyMoon, aby, Wanieys a.k.a IbuQalief, NoEn, Mimie_Zatun, inazamri, Rinna, Dr Singa, Qhaifa Nur, BERT, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Knor, hainom OKje (takapa pakai dlm kereta aje, dlm office kan pakai selipar), amirah, norhidana miswan, Amoi Farah, QueeN TerataI, :: Mrs.Eady ::, redza, Ibu Lala, Haryati Faizal, Qhaifa Nur (tQ for the info Nur), Cikli, azian, Aine Ainun, PeRdU cINta, Ain Noraini, elly nadyra, Tihara, CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), Rai Ourkizuna, Myra Jay, Murni Alfathunnisa, Chekgu Azrine, Daddy Ziyyad, Fiza Rahman, Izan Ishak, Granny Hani (kita kan manusia cikgu mesti ada buat silap kan...), Ummiarissa Mahdi, NEKCIK, Intanfirdaus247, Riedaffya ibrahim, Umi Qi, Sura Mohd, Deqla Manjew, Cikli (tu nama manusia tak perfect Cikli), tenku butang, Nisah Idham, Sherwieyna Muzzawer, LiYa HaNiF ::, Mas Zull, Nastyna, Rapunzeel Cikilolo, ANIM, harumankasehvee (siapa nampak mesti gelak), eira eixora, Mizz ErMa, Werdah (kawan kakak ni tak patah balik pun Kak Werdah, sebab dlm office kita tak pakai kasut, balik terus masuk kereta tak ada siapa nampak).

Jadikan teladan kalau nak keluar jangan kalut, kalau tak boleh jadi begini.

Terima kasih semua yg memberikan komen. Sesekali kita semua senyum:)

Sayangku Zie said...

sama kaler org tak perasan.. ye tak?,... hehehe

Mimi Azirah said...

Alahai kakcm ne bleh xprasan..tp dh nk jd kan pe bleh wat

ros_reeza said...

aduhh, sebelah lain pulak. hihi..

anitadiana said...

kelakar lah kak..buat mcm ita..kat opis memang ada kasut simpanan...coz kasut penuh..datang opis pakai selipar aje....sonang...

Nur-nba said...

Warna lebih kurang... Oklah tu kak... hehehe

Papa Mifz said...

nampaknya kaki kanan akak lebih banyak mengeluarka toksik berbanding kaki kiri...hehe

wawa syaida said...

hihi...warna yang sama...mesti kedua-duanya selesa kan :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam K.Zakie..

heehehe.. pernah jadi kat cma sblm ni. *malumalumiaw*

Ema Johari said...

lorr...kak..tertukar sudah

MaMa Rey said...

hehehe..tergelak tengok Kakzakie..