Wednesday, May 21, 2014

Dari dapur hingga ke pejabat

Di dapur
Buat anak-anak
Buat teman-teman
 ~~ Bila sudah terlalu banyak agihkan kepada yang suka.~~


73 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

akak meh lagi bagi kat farah jugak.. =D

Chot said...

wah..sedapnya..sedapnya..bau smpai sini kak :)

nor laila said...

as salam singgah sini pagi ni kecur ayaq liur ni...

cepat-cepat ke dapur pilih sebiji mana dah lembut sikit yang berbalut kertas surat khabar tu terus kupas hiris sepotong dan ngap ke mulut...

saya pantang tengok buah mempelam ni

saniah ibrahim said...

kakzakie tak habis2 lagi ke mangga nya...yalah skg ni kn musim...mmpelam pauh di tpt sya ni pun banyak sngt wlpun dh diagih2kn.kat pokok bnyk lgi ....tunggu masak je lagi.

memmet lenggeng said...

Aduhai..sedapnya mangga...terliur..

Knor said...

samalah kita pantang jumpa pelam...
asyik beli pelam aje...

utk nor tak ada ke kak...?

Ujie said...

betul la kak, skrg ni tgh musim pelam. Bkn kat utara je, balik Johor aritu pun pokok pelam masing2 bergayut buahnya.

Aisy Nasiha said...

Wah..sedap ni. Kedua2 anak saya mmg penggemar mangga. Bolehla tu kalau nak agihkan ke sini pulak? Hihi

Khairul Bariah said...

ya allah kak, sedapnyeee....

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

emmmmm nak jugakkk kakzakie.. sedap tengok buah mangga tu :)

aTieYusof Family said...

Salam Kak..
wahh! sedap betul tgk mangga ni.. :)

Mia Kassim said...

Alahai kak.... ranumnya isi buah mangga tu ... sedap ni klu dibuat jus .... :)

idzwa kamaruddin said...

ya allah ya allah...kecur air liurrr >_<

@na said...

MasyaAllah....makin lebat lah pokok mangga kakzakie nnti...

Dr Singa said...

buat lassi sedap tu!!

sud@is said...

Macma harum manis..

Mar Mansor said...

kak zakie...tak suka la gambo nih...huhuhu..
terliur..

MOKCIK AZWA said...

Sedapnya Kakzakie..macam terbau2 keharuman bau mangga hingga ke sini heehhe

t.a.t.a said...

Vah vah vah vah. Sedap nya!

t.a.t.a said...

Tu pun kalau manis la, kalau masam terus jadi tak sedap. Gigi sensitif maa.

lia said...

ermmmmmm isi nyer.... iskkkkk terliur d buatnyer...

NM03 said...

saya pon suker....










nak alamat tak? :)

nohas said...

nakk..nampak juicy..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Adui kak, telan air liur saya niii...nak sikit.

Normala Saad said...

Pelam jenis ni bau dia sedap..

lovely said...

sedapnya..
saya peminat tegar buah mangga...
alhaii... meleleh dah air liur ni..hihiii

Eye_nee said...

Kakkkkk...saya sukerrrrr sgtttt...

Tapiiiiiii..

Kakzakie duk jauhhhhhh...huhu...

lieyalatif said...

fuh kak...isi kuning cantik...boleh bayangkan manisnye tu camne....

mangga harum manis ke ni kak...skrang tgk musim....ramai dok promot skrang nieh...

Sharifah Nadzarah said...

nak sikittttt!!!!

sudipVSsenduk said...

tengah musim ni, senang nak jumpa. Di tempat saya 3kilo $10. Murah sangat.

ANIM said...

pelam memang faveret saya..
kalau dekat, sure dah mengendeng!

PeRdU cINta said...

Allahuakbar..rezeki..rezeki..kalau PC dekat boleh bagi kat PC kan kak..sedapnya kak..hehe..itulah dia nikmat rezeki daripada Allah..alhamdulillah.,

norhidana miswan said...

sambil tgk sambil ngences nih kak... harumanis ke tu? cer pos sekotak dua kt dana kak

Tihara said...

wah kak
nyong sukak banget mangan pelem,
legi ney pelem ikie,
kemecer la kak, arek ngicip sitik :)

Aziela said...

Kakak, tu mangga tanam sendiri yer? Saya kalau tanam mangga tak pernah menjadi. Panas tangan saya ni kot.

Nafira usof said...

Ehhhh..zura pon suka buah nih kakak.. hehehe.. nasib jauh jer dari umah kakak.. kalo tidakk zura dah singgah umah kakak.. hehehe

aizamia3 said...

fuh.. sedapnye kak..
part bijinya tu berebut dengan anak2.. hehehe..

siti alfakhishah aman said...

sedapnye.. pokok sendiri ke? alise xde pkok pela.. kena ler beli kan..

ummi aqilah (LM) said...

Berbahagi rezeki..

Kak zakie.. Mintak sebijik kak. Nmpk sedap sgt!

nadia rashid said...

mak aiii akak...sedapnya siap potong mcm tu

Fazleyatul Aini said...

kat rumah saya tengah musim kuini
semalam bawak kat opis, hambek semerbak 1 opis bau haha

amirah said...

sedapnya kakkk....terliur ami menengok nya...

Ema Johari said...

nasiblah tak satu pejabat kalau tak saya dah mintak..hehehe..tak pernah lagi potong mangga macam ni...

Fifi Nadhrah said...

sedapnye mangge tu kak..

kakyon said...

akak ni klo mkn mangga tak suka share..nak makan sebijik sorang. ingat zaman hingusan dulu..bawak bekal mangga kesekolah.mana ada potong pakai pisau..main hongges aje..habis baju sekolah kotor..hihi

aizu's life said...

kakakkkk.. sedapnye.. nk meleleh air lioq.. meh la cni sket

Kesuma Angsana said...

sedapnyer kak, meh anta kat KA sikit hehehe

Sura Mohd said...

sedapnyaaa....nak kak...
terlir ni..dah meleleh dah..:)

Zee Suhaini said...

kalo umah kita dekat kak, zee buat muka tebal dah gi mintak..hahaha..
geram tengok isi dier..kuning sungguh..ni mas itam ke lemak manis kak??

eMMe said...

Salam Kak Zakie, cantiknye isi dia..syg nak makan... mmg kecur saya kak... kalo la dpt makan mangga manis ni...mesti termimpi mimpi hahhahaha...

paridah said...

sedapya kalau dpt mkn mangga masak di pokok.

redza said...

sedapnya kak..

PetakBunga said...

buat kita terliur plk.

Rinna said...

Woww sedapnyaa.. terasa2 laa plak kemanisannya.. hehehe.. :)

CikLily Putih said...

sedapnye, telan telan air liur dah ni...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..
sedapnya...
haha..kalu cma jadi jiran, dgn muke tak malunye pegi terjah... eheheheh :D

Cik Ecah said...

kak....
ni mangga harum manis ke???
terliurrrrrr huhu

Daddy Ziyyad said...

siapa yg tak suka kan kak...hihihihih...musim berbuah ke skrg kak?

hainom OKje said...

Dinda pun suka ....kanda hehe.....macamana nak makan tu kanda....boleh ke ambik tu...

aby said...

salam kz ..
wah.. cara potong mcm potong pelam harum manis yg sangat2 popular dari Perlis tu la ..
mesti enak rasanya ..

zana fahmi said...

Kak zakie dah jarang dtg blog zana, merajok ke??
Taknak mangga, nak pokoknya bawa sini, tanam belakang rumah baru puas.

RDZ Z said...

Wah bestnya KZ...Alhamdulillah ramai yang boleh merasa..

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy.....rietta suka mangga masak...klu yg putik pula rietta suka jerukkan dlu...klu cecah mentah xmnat...

ummiross said...

Kak zakie..ummi ni kalau mempelam suka sangat, kenapalah kita tak berjiran ye..

Bitt (double IS) said...

aduhhh kuningnyaaa..

Fiza Rahman said...

Sedap nya kak. Nak sikit...hehehe...

Feveret kami anak beranak kak. Tiap2 minggu klo gi pasar malam mesti beli mangga. Skang ni mengidan harumanis. Bila lah bley merasa harumanis nih.

Julia Johari said...

Ya Allah....sedapppppppppp ye....leleh ayaq liuq tgk tau sis

elly nadyra said...

ya Allah banyaknya kak
terliur betul tengok gambar last tu

ct cheery said...

terliur nengok..dah la puasa ni..hahah

are_lin@yu said...

sdapnya tgk..cntik plk tu ptong..

Acik Erna said...

sedapnya kakzakie

Mummydearie said...

Saya pun suka, kak! Kalaulah pejabat dekat sebelah, memang dengan tak malunya saya bertandang masa akak tengah menghidang :)

najah salwa ismail said...

Cantiknye buah tu...sayang rasa nk mkn hihi mesti manissss sgt kn...