Wednesday, May 6, 2015

Colours with our healthy life




~~ Good taste with nice colours.~~

* pictures from whatsapp received

53 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Yup saya pernah baca ni jugak..Good info untuk semua supaya sihat sentiasa..:)

aTieYusof Family said...

salam Rabu kak..
makan ikut color... TQ sharing.;)

Aisy Nasiha said...

kalau kat rumah kami, green tu wajib.. hari2 makan wajib ada sayur hijau

Siti Rohaida Yusof said...

lately ni memang suka makan buah-buahan...nak sihat kenalah ikut cara ni kan...

paridah said...

warna-warna makanan alam semulajadi tersirat rahsia Pencipta demi kebaikan hamba2-Nya..insyaAllah..

Zee Suhaini said...

sama jugak dengan warna warni kehidupan kita kak..kadang cerah, kadang gelap..

Fazleyatul Aini said...

good info kak !

nohas said...

anti-oxida semulajadi..you are what you eat..

Inani Hazwani said...

bagus info ni

Nieyl said...

Singgah pagi...

saniah ibrahim said...

assalam kak zakie,seperti kata atie makan ikut colour tapi selama ni tak perasaan pun semua campur aduk warna2..janji utk sehat kan.

idzwa kamaruddin said...

er..saya tak makan sayur..

norhidana miswan said...

dana suke mkn syr yg colorful kak... buah2 pun... lg cantik color lg banyak la kite mkn kui3

Kayu Manis said...

I like very much...much..much

Ahlam Miera Shafie said...

dulu xsuka bnda2 kaler hijau nih.. (xsuka sayur) tpi skrg alhamdulillah dah suka.. mngkin sbb dh makin dewasa kot.. hehehe

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...perkongsian info yg baik ni...:)

iryanty ahamad said...

sayur !! oh tidak....buah ok :-))

Mizz ErMa said...

laa, xtau pulak lain kaler lain fungsi..biasa kalau p pasar, main ambik je nak apa..len kali kena shopping ikut kaler lah senang..hihi

Falsya said...

malam td baru je eat yellow...hehe

Kniedaz said...

nak try juga makan ikut warna...tapi skang ni telan je apa yang ada huhu...

aji nugraha said...

makanan kesukaan ku ini...


hmm sedapnya.............saya adalah seorang kuliner akan tetapai saat ini saya takut gemuk. tolong kasih solusi Obat Pelangsing paling ampuh dong...

hainom OKje said...

Assalam kanda....apa khabar?
Budak kecik kalau nampak kalerpul pun suka, inikan kita kan kanda....byk khasit pulak tu

Puan Kutu said...

warna2 kehidupan pada Makanan nikmat yg Allah beri pada kita

Cik Ecah said...

wowww
cantikk warna2 kehidupan dgn buah tu!

nurbijen said...

Kalau buat salad stail sini, saya suka gabung semua kaler tu... sedap! Anak2 pun suka....

Hanis Azla said...

As-salam kakcik..

perkongsian yang sangat menarik ni kakcik.. terima kasih ya.. dapat ilmu yang baik di sini..

Hanis Azla said...

Alamak.. silap taip namalah kak zakie.. he..he.. itulah jadinya bila buka dua blog kakak blogger dalam waktu yang sama.. sori ya kak zakie.. terima kasih untuk ilmu yang dikongsi..

Rapunzel Cikilolo said...

suka iklan tu, sebab colorful.

hehe.

Fiza Rahman said...

Thanks for sharing kak.

Malinda said...

adoiii terkeliur plak bila tengok yg si merah dan si biru tu... T___T

Aziela said...

Saya suka hijau and merah and oren...carrot kaler oren kak..hehehhe

Nooriah Abdullah said...

best lah kakzakie info menarik, boleh kaknoor nak share ya...

eelobor said...

saya main belasah jer....

Sue Bee said...

Hi kak Zakuie. SB ni kan semua kaler ditelan.lebih lagi yg ada kicap hitam..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

As Salam kakzakie,

Buat salad semua warna bergabung kakzakie.. suka sangat dengan kobis purple tu buat salad dgn mayonis.. emmm dapnya..

Kembali kepada tumbuh-tumbuhan utk sihat.. ini lah penawar yg paling baik..

Cho Zila said...

so kalerpul... rajin2lah macam2 boleh buatkan...

Azian Elias said...

salam kak zakie..

semuanya elok bila kita sihat kak..bila ada sakit itu ini banyak benda even fruit kita tak leh makan... hilang sikit nikmat ALLAH..

Nastyna said...

all nice and colourful, dari tak nak makan terus teruja.
Salam kak.. rindu la ;)

Zaitun said...

Warna yang pelbagai khasiat yang sangat mujarab. Tq kakzakie kongsi ilmu.

makchaq said...

Ada jugak terbaca pasal kita kena makan yg warna warni ni... tapi.kmi selalunya hijau ja la yg banyak..

Fifi Nadhrah said...

selalu dapat ni dalam grup wasap.. :)
sihat selalu akak..

ummi aqilah (LM) said...

Saya kurang mkn yg purple.. Kena bykkan lepas ni

elly nadyra said...

nanti perut kita pun kalerpul
hehehehhee

nur anis said...

thanks sharing kak...suka makan kalerpul kalerpul gini..

Puan Wawa said...

Jom amalkan makanan sihat..")

Mummydearie said...

Alamak! Yang 'eat green' tu ada seksa sikit untuk saya!

amsran said...

info terbaik..hee.. nak tamabh yang color merah tu.. cili hee..hee

nOe suhaimi said...

terima kasih atas perkongsian kak zakie

Athirah Diyana said...

tq for the info. sama-sama amalkan. saya selalu makan hijau je. haha! nanti nak makan banyak2 yellow & purple pulak

Myra Jay said...

TQ sharing..
good info

Sally Samsaiman said...

nak best lagi...campur semua tu! healthy meal :)

Amanda Suria said...

Semua tu SA nak...bestnya...suker..

Gee Lion said...

setiap warna rupanya ada khasiat dia sendiri. nice info kak zakie! ^_^