Wednesday, February 8, 2012

WW - Cuti saja makan di luar

Satu - Ketam black pepper

Dua - Sea cucumber dengan cendawan dan kacang peas (nama sebenar lupa)

Tiga - Shark-fin soup

Empat - Brokoli dengan scallop

Lima - Udang goreng butter

Enam - Keseluruhan makanan

Akhir - Boleh makan lagi Banana split (kongsi berdua)


~~

65 comments:

sisdee said...

adoii bestnya tgk gambar2 tu..hehehehehe paling tak tahan banana split :)

kakcik said...

Cuti kali ini, keluarga kakcik makan di rumah sahaja. Nanti kakcik tayang gambar... :)

adarnadzmie said...

semua menu sedap2 belaka...black papper crab tu 1st time tgk ..hehe..

syokkan sekali sekal mkn besar mcm ni...

Mamamya said...

wahhh...semua menu buat perut terus rasa lapar.. :) kak zakie...rasa sea cucumber tu mcmana? sedap x kak..?? penah tgk peserta masterchef masak dulu..mcm sedap jer...

pB said...

mewah betul reseki kali ini

alhamdulillah

:: Mrs.Eady :: said...

peergghh..sedap nyer!!

redza said...

alhamdulillah..di murahkn rezeki dariNya

Nini D.. said...

shark-fin soup tu sangat menggoda mata!!

sahromnasrudin said...

ASSALAMUALAIKUM KAK

LOKASI???

Rai said...

apa rasa sea cucumber tu kak... gamat kan tu?

~ yus ~ said...

akak, yus terliur dengan banana split itu....huhu

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak zakie cik ina cop ketam, sedapnya kak zakie. semuanya menabat selera cik ina. time cuti makan kat luar cam ni bestkan.

~izan~ said...

silap time plak izan masuk blog akak..telan air liur tanpa disuruh2 hehe...sedapnya semua makanan..lg seronok dpt mkn bersama mereka tersayang..Alhamdulillah..rezeki :)

Mieza said...

Assalamualaikum kakzakie,
Tipis peluang untuk makan kat luar di sini, susah nak cari yang halal, tersangat sedikit pilihan, dan hargapun rasa tidak berkemampuan.

Tengok gambar2 akak pun dah hilang kempunan he he he. Alhamdullilah.

norhidana said...

pagi2 dh tgk menu yg gile2 mmg terliur... aduh mak...
meleleh kak

Tiramisu Fatiema said...

salam rabu akak..sy suka broccoli..nie xmakan lagi..huhu

ikatankasihku said...

wah kak...mkn besar nih..bestnyer semua makanan ni.. :)

amirah said...

kakkk..nak shark fin soup tuuuu..huhuhu

::NureeN:: said...

mak aii.. tgh lapo nih huhuhuuuu

Fatin Mraz said...

udang goreng butter satu! heheee

sekali-sekali mam di luar best per~
=D

eiza said...

terliur...kecur saya menonton santapan-santapan tu!hehehehe

Munnafendy said...

perrhhh ketam black pepper tu...terliur lak nih...hehehe...

tgk keseluruhan mcm menu chinese food je.. =)

dhiera said...

alamak.. looks delicious

fazrulnoor said...

nak ketam tu

aReLaN said...

ini tidak adil.keterliuran menjadi2 bila tengok ni.waaaaaaa

lieynanilaz said...

seronok kalau makan ramai2 ngan famili....:)

mama irfan said...

aduhai.... semuanya nampak sedap....

KuNanGKuNanG said...

amboi kak..semua sdp2..sy suka banana split tu...:)

aanie said...

perghh..nampak cam sedap je semua makanan tuh.....yg no.2 tu je sy x makan....

kayna said...

sedapnyaaaa & bestnya, apa nama restaurant ni.

pena rozie said...

sedapnyer....

Qhaifa Nur said...

sedap betul menunya...
terliur dibuatnya nih...

cinnamon.com said...

semoga Allah melimpahkan rezeki kak sekeluarga..

Aminnnn..

cantik pic2 tu..

So Shy Lady said...

wahhh mkn bsar nmpak ;D shark fin lagi mau t.bratus2 nih ... best la kak menu smua tu. baru smlm duk bsungut nk mkn bnana split..wajib cari ths weeken ;D

Azlan Hasan said...

erk..macam sy yang xmakan seafood nie tak tau saya ape nak makan..tapi semua nampak sedap2..hehehe

Regards,
-Strider-

ieda said...

huwaaaaaaaaaaaaaa mencik kakk
lapoorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

miloais milo said...

walopon dah lunch - perut iols otomatik berdondang sayang - lapar balik tengok gambo2 makanan ni!
adehhhhhhhhhhhh!~

Tihara said...

waw sedap2 nye makanan kak..puas hati ni :)

norlieharumaini said...

kunjung balas... salam perkenalan...

ajumohit said...

Sedapnya kak zakie, semuanya menyelerakan

tunz said...

yummyyyyyy.....

nabilah_2908 said...

bestnya tgk gambar2 makanan ni.. ;)

dwaty said...

berapa semuanya kak???... hehehe

rATu kEBaYA said...

kak... meragam dah perut ni tgk makanan tu semua.. lelagi shark fin tu.. aduhai.. sedap-sedap semuanya..

murah rezeki anak2 kan kak..

ct rahani said...

sumer makanan nampak sedap.. huhu..

aimaniman said...

sedapnya, kalau sy rugi, sebab sy je yg makan, macam dah jd tong sampah plak sbb anak2 memang x pandai nak makan lagi, asyik nak sup jer,...

Puan Kutu said...

tgok pic makanan nie semua rasa macam nak buat sendiri banana split.hehe..

fuad ansari said...

ye lah.. sekali sekala kena lah bagi kak zakie bercuti dari memasak kan.. (",)

sal said...

hari ini bukak blog rakan2, dapat lihat hidangan menarik..rezki betul..dpt cuci mata pun ok..

ckLah @xiiinam said...

ckLah membaca entri ni sambil mengulum lidah ....hehehe.

Maya Mayana said...

kat mana ni kak?? ketam black pepper tu sedap kan kak? pestime yana rasa terus melekat dihati :)


kalau ada rezeki dpt keje tu mungkin di JB tapi tk sanggup pulak nk duduk asing2...minta tukar kot,mudah2an dpt la..

S..U..D..@..I..S said...

adoiii tak tertahan nmpak resepi

S..U..D..@..I..S said...

op silap "menu"

Huda said...

shark fin soup tu apa rasanya? tak pernah makan la kak..

IMANSHAH said...

ketam tu buat cek terliur

Ann Ishak said...

adoiiii kak, sedapnya shark fin soup tu

Cikli said...

paling suka cendawan tu. best betul.

mama ju, said...

Salam KZ

Seronok cuti! Mama pun baru je balik drp kelantan.
Memanglah bila beramai2 tu yg sedapnya makan kat luar.Klu kat rumah mak, apa lagi order kat kedai depan memanjang..hehe tak payah masak!

Mama tak pernah makan shark fin, mcmmana rasa dia?
Prawn butter dah 3x cuba tapi tak cantik mcm kat restoranlah..
Jumpa nanti.

Ros said...

Salam Kakzakie,

Aduh...........semuanya nampak sedap......Bestnya Kakzakie....

LYAfrina said...

sedapnyerr..mmg meriah la menu

Kakzakie said...

Bila bercuti dan keluarga berkumpul makan diluar adalah satu dari kemestian keluarga kakak. Terima kasih buat: -

sisdee, kakcik, adarnadzmie, Mamamya (macam tenden tulang kalau kita masak sup tulang Lia), pB, Mrs Eady, redza, Nini D, sahromnasrudin (di Restoran Singgah Selalu Lido JB), rai, Yus, Cik Ina DDC, izan, Mieza, norhidana, Tiramisu Fatiema, ikatankasihku, amirah, Nureen, Fatin Mraz, eiza, Munnafendy, dhiera, fazrulnoor, arelan, lieynanilaz, mama irfan, Kunang-Kunang, aanie, Kayna (Restoran Singgah Selalu), Pena Rozie, Qhaifa Nur, cinnamon.com, So Shy Lady, Azlan Hassan, ieda, miloais milo, Tihara, norlieharumaini, ajumohit, tunz, nabila_2908, dwaty, ct rahani, ratu kebaya, aimaniman, Puan Kutu, fuad ansari (dah selalu cuti dik), sal, ckLah@xiiinam, Maya Mayana (kalau duduk JB boleh ke restoran ini selalu - tepi lido je), Sudais, Huda (tak pandai nak descripte Huda - tapi anak kakak suka), Imanshah, Ann Ishak, Cikli (sama kakak pun), Mama Ju (belum ada rezeki nak jumpa kita nie), Ros dan Lyafrina.

Sekali lagi terima kasih semua. Kalau ke JB bolehlah singgah di sini. Nama restoran: RESTORAN SINGGAH SELALU. Waktu: PETANG HINGGA TENGAH MALAM

Terimakasih semua

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Terliur pula melihat juadah-juadah ni.. banyak yang tak pernah makan seperti ketam black pepper, sea cucumber dan shark fin. Udang goreng butter tu kadang-kadang adik ipar dan anak masakkan. Memang menyelerakan.

Baru-baru ni ke Batu Pahat dalam perjalan balik singgah di Muar cari mee rebus.. boleh tahan juga enaknya..

Mama Ema said...

memenuhi meja

intan_blur said...

adoooiii kak..sedapnye kakkk..dah lame x mkn yg no.3 tuuu..
n yg lain2 belum penah makan lagi...

mama aini said...

bestnya makan2 kat luar..mama asyik terdown je kat rumah..hu2x..