Tuesday, June 11, 2013

Berpantun sebagai tanda gembira

Lenggang tangan hayun kaki
lompat jangan tinggi-tinggi
semalam saya mendapat rezeki
senyum hingga nampak gigi

Rantai kunci - Dibeli dari Pulau Pangkor lalu dihantar ke penerimanya aku di JB  Terasa bertuah sungguh bila tekaan aku menepati sasaran.
Kalau bersenam biar berteman
pakaian longgar dan bergaya
lihatlah rantai kunci kiriman
dari Mimie buat saya
Selipar - Istimewa selipar comel Pangkor ini. Kalau ada selipar yang betul pun aku mahu membelinya juga.
Berlari laju boleh sahaja
asal tahu batas-batasan
teka-teki ini membawa bahagia
moga ukhuwah berkekalan
Bergantungan - Bersama teman-teman di dalam almari yang aku gantungkan di piala anak-anak. Segala rantai kunci yang telah menjadi koleksi kami sekeluarga akan kami tempatkan di sini.
Jangan cuba berlagak berani
untuk bersenam di tempat sunyi
buat teman TITISAN NURANI
marilah berkenalan dengan Mimie
Selamat - Nampaknya disinilah selipar cantik ini akan digantung. Kami sayang untuk menggunakannya.

~~ Aku suka meneka tapi biasa sasaran tidak mengena. Kali ini Mimie bagi aku peluang agaknya kerana klu diberi agak mudah ditangkap. Terima kasih Mimie.~~

54 comments:

Mia Kassim said...

Assalamualaikum kak....bestnya dapat gift selipar comel.

aizamia3 said...

akan semakin erat hubungan sesama blogger kan kak.. ;)

Kakcik said...

Tahniah. Kalau dapat sepasang pun cantik juga. :)

NM02 said...

eh.... kita baru nampak keychin ni dalam lemari kita... sama la plak. hehehe

Kniedaz said...

comel jek

Lya Colours said...

nice2

:: Mrs.Eady :: said...

cantikk :)

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah akk...mmg comei keychain tu....rietta pown ada kumpul juga...tapi xletak bergantungan macam itu...rietta masuk plastik dan simpan dalam kotak...hehehe....

hainom OKje said...

Seronoknya bila teka betul dan dapat hadiah.... Tahniah kanda....
Pandai kanda.... cer teka dinda pakai baju warna apa hari ni! hehe

wawa syaida said...

tahniah akak... comel selipar tu :)

Masya said...

TAHNIAH KAK, REZEKI NAMANYA TU....

ummuaidan said...

tahniah kakak..
selipar kecik mmg comel..kalau yg real pun mesti comel jgkkan..

Norzila Zakaria said...

comel..zila ada jugak selipar gini tapi magnet..nak jugak..hehehe

mama maman aka yana said...

pandai akak meneka.. kiki.. sy selalunya tak pernah bertuah nak menang.. hahaha

fairus mohamad noor said...

salam pg kakzakie..seronok berpantun ye..hehe
comel sungguh keychain tu.

umi alya said...

cantiknya..

Angah said...

amboiii teror berpantun rupanya

redza said...

makin bertambahlah koleksi akak

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

rezeki Kakzakie murah sungguh, Alhamdulillah... tahniah, kak.

adarnadzmie said...

suka tgk keychain slipper cam tu... comel...:)

Mimie Najib said...

alhmdulillah..dah terima..hehehe.. nti kalau akk gntung kat kunci akk, msti ingt sy selalu kn..hihihi

Knor said...

kena beli mini almarilah kak..khas utk teman2 blogger..yg pemurah tu..

ahmad humairi said...

Thniah! Kakzakie memang hebat!!!!

izan mama mia said...

wah hebat akak meneka..sekali mengena ..huhu...cantik selipar tuu,..kena carikan pasangannya tu..sebelah lagi..hihihi

lia said...

rezeki, Alhmdlh... rezeki dpt hadiah & dpt kawan baru kan...

Rai Ourkizuna said...

seronoknya kak..

Acik Erna said...

assalam kakazakie..tahniah...cantik keychain tu

dwaty said...

salam... lama tak jejak sini... dapat ole2 lagi... seronoknya... boleh buat koleksi...

azi said...

Tahniah kakak!!! dapat hadiah lagiiiiii..:)

Sura Mohd said...

tahniah kak..rezeki dpt keychain..pandai akak meneka.:)

QueeN TerataI said...

comel selipar tu... akak mmg rajin.. org rajin mmg murah rezeki... ;)

JunAina said...

Bertambah koleksinya ye kak? Ingatan teman itu paling dihargai.

azian said...

lain kali kak zakie kene mintak selipar tu sepasang...baru laa dia ade kawan....eh?da bg satu nak lebih plakk ek...

faraherda.razalan said...

Wah! Dpt hadiah lg! Rejeki kak.

Fiza Rahman said...

Tahniah kak.

mama_ka0ri said...

pandainya akak berpantun!! saya dari dulu memang fail kalau nak pantun best2 ni..hahaha..

anyway, memang cantik key chain tu..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie..seronoknya dapat hadiah tu comel jer...;)

Nini D.. said...

nini dah lama sgt tak oin contest sumer nih...xsempat kak.

aanie said...

sy biasa gantung keychain kat ofis...dah penuh dinding ofis...hehe....

makchaq said...

Tahniah... menang lagi.. hadiah kemenangan letak dengan piala2 kemenangan..

BUNDA a.k.a KN said...

Tahniah!..rezki tu namanya..

Sue Bee said...

comel nyer 'selipar jepun' walaupun dapat sebelah, kan akak..tahniah

Ratu Hatiku said...

Tahniah kakak. :)
Wah byknya piala ank2 kakak ya.. suka tgk.. :D

~::Chenta::~ said...

nak pantun gak lah ..


Dari JB ke Kampar
singgah sebentar di Tanah Merah (^^ ada lalu tak ?? hehehh belasah je lah...^^)
Waaa best nyer dapat selipar
Dari chenta ucapan TAHNIAH!

Kakzakie said...

Seronok bila apa yg diteka betul. Sebenarnya teka-teki mimie ini tak perlu buat N3, sekadar jawab di kotak komen. Seronok kan..

Apa-apa pun terima kasih pada semua yg memberikan komen:-

Mia Kassim, aizamia3, Kakcik (dapat satu pun dah gembira bukan main kakak ni kakcik), NM02, Kniedaz, Lya Colours, :: Mrs.Eady ::, HeNRieTTa JoSe, hainom OKje (kenalah bagi klu dinda), wawa syaida, Masya, ummuaidan, Norzila Zakaria, mama maman aka yana,
fairus mohamad noor, umi alya, Angah, redza, Seri Kandi Tanah Jauhar, adarnadzmie, Mimie Najib (DAH SIMPAN DALAM ALMARI MIMIE, SAYANG NAK GUNA), Knor, ahmad humairi (janganlah kata macam tu sekali cikgu - bimbang jadi riak pulak), izan mama mia, lia, Rai Ourkizuna, Acik Erna, dwaty, azi, Sura Mohd, QueeN TerataI, JunAina, azian, faraherda.razalan, Fiza Rahman, mama_ka0ri, Mas Zull, Nini D.., aanie, makchaq, BUNDA a.k.a KN, Sue Bee, Ratu Hatiku dan ~::Chenta::~

Terima kasih sekali lagi semuanya:)

PeRdU cINta said...

cumil kak hadian tu :)

Deqla Manjew said...

comelnye sebelah selipar tu..hihi..tahniah kak...

Ema Johari said...

tahniah kak...pandai akak berpantun

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

cute sangat seliper tu kak...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

cute sangat seliper tu kak...

Puan Kutu said...

selipar comel.mmg rezeki kakak

Nur-nba said...

Cantik key-chain ni.. Yang key-chain Penang tu, macam kenal je.. ;)

che mid said...

Thousand island vs kicap kipas udang... ok la tu, mama buleh makan dua-dua sekali kan..

Amanina Mads said...

bestnya..murah rezeki akak :)