Thursday, June 20, 2013

Dari London ia datang akhirnya menetap di Johor

Kiriman tiba - Semalam balik dari kerja sampul surat ini sudah berada di atas almari. Senyum lebar sebaik melihat di bahagian belakang sampul tertera nama pengirimnya

Allahumma solli ala Muhammad
selawat atas junjungan kita
semalam hari penuh rahmat
FM ummiross sudah tiba
LONDON - Inilah dia isi di dalamnya. Sedikit tercedera tetapi belum sempat aku ubati sebab gam gajah habislah pula. Hari ini aku akan ambil sedikit gam dari pejabat untuk ubati yg luka itu. Tidak jadi masalah kerana pasti ia akan pulih seperti sediakala.

Nisfu Sya'aban Isnin depan
mampu berpuasa ayuh lakukan
cantiknya FM yang dititipkan
buat ummiross syukran jazilan
Bersama teman-teman - Aku satukan bersama dengan yang lain di dapur sebagai tatapan setiap kali membersihkan peti ais ini.
Ramadhan tinggal 19 hari
harap hutang telah dilunaskan
moga ummiross murah rezeki
di peti ais FM kami lekatkan

~~ Selain bahagia bila entri dibaca teman-teman, menerima seperti ini juga sangat membuat hati gembira. Marilah berkenalan dengan  ummiross ~~

89 comments:

ummuaidan said...

seronok kan dpt cenderamata yg jauh beribu batu ..cantik FM tuh..bertuah kakak dpt rakan bloggers yg pemurah.:)

umi alya said...

cantiknya FM London..

Lya Colours said...

salam kak. saya pon suka sangat FM
kalau kawan2 p travel ke, tak mintak benda lain, mintak FM je sampai diorang pon dah tau sangat haha

aizamia3 said...

Bila elok terletak kat peti sejuk, ada yang tak dapat diselamatkan.. ada yang dak Nuha pecahkan.. huhuhu.. ;)

Aisy Nasiha said...

bestnya akak... bagus juga ada rakan macam ummiros ni....

Fiza Rahman said...

Bestnya. Dapat cenderahati dari jauh tu. Bertambah koleksi FM akak ☺☺

Ujie said...

Alhamdulillah..tanda ukhuwah yg terjalin.

Cantik2 FM akaklah..

redza said...

betambah lagi koleksi akak

Asyifa Mustaffa said...

wah.....fm pun dpt naik belon tu....cntik...
kan....dah x lama lgi ramadhan....kjp je rasanya...alhamdulillah sy x de hutang kak....sbb pregnnt thun lps....hrpnya thun ni pun full jugk..:-)

Mia Kassim said...

Jauhnya fm dari london......bertambah2 lg koleksi fm akak kan..... :-)

KY Atie said...

Alhamdulillah...dapat lagi cenderahati

Sura Mohd said...

memang cantik FM tu..rezki akak..
minggu ni memang sy gigih menganti puasa..huhuhu..

Zee Suhaini said...

jauhnya dieksport ni,cantik..
geram pulak tengok ramai yang kumpul FM..kalo umah zee jgn harap nak lekat FM..

yan's cottage said...

Cantik sangat....Yan pun dapat juga tapi lain dari Akak punya... dari UmmiRos juga....

Cikda said...

wah..bestnya dapat cenderahati dari jauh.. :)

aTieYusof Family said...

cantik nya Kak.
best bila dapt hadiah dr teman2 blogger ni..sy pn dah mula kumpul FM sejak berblog ni..:)

Eye_nee said...

Amboiii dah banyak dah FM kakzakie...pasti seronok menerimanya kan...

Rai Ourkizuna said...

wahh..banyak koleksi kak..

*SiRibenMerah said...

Alhamdulilah..

jauh terbang... hehehe~

Sue Bee said...

geram hati tengok menda2 kiut mcm ni.

Acik Erna said...

banyak dah FM kakzakie..cantik2

amirah said...

cantik sgt la fm tu kak zakie...serius cantik dengan bas nya..

lia said...

agak2 FM tu rindu x kampung halamannyer he3

ismaliana sulaiman said...

wahh...dh byk koleksi akak tu :) lia sejak jd blogger ni lah baru tau nak beli FM klu ke mana2.. dulu x penah heran pun.. suami ulang alik ke luar negara x penah nak minta belikan.. sekarang pantang dia out station ke mana2.. wajib kirim FM.. hehheee

faraherda.razalan said...

Bestnya!!! Nak terjahlah siape tu...

hainom OKje said...

Mesti dah banyak kan koleksi FM kanda ...harus kena beli fridge paling besar untuk tempek FM pemberian rakan rakan blogger ni hehe...

Puan Kutu said...

igtkan apa benda la dr london,teruja nk tgok mat saleh kt sini.haha..lawa fm nya..selalu ye akk rezeki dpt fm..:)

nur anis said...

Bestnyaaaaaa:)

Zaitun said...

Alhamdulillah...jauh dia datang...12 jam naik kapal terbang hehehe...

Kak Zai pun peminat FM.

Nini D.. said...

London bridge will falling down...falling down..falling down... :D

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa kak bertuah akak dapat fm dari london tu...cantik...

inazamri said...

cantiknya.bertuah kakak

Cho Zila said...

seronokkan dapat sesuatu dari kawan baru...walaupun kecil tapi sangat menghargainyrkan.

cheqna said...

wah bestnya..
cheqna punya FM x de lagi dr luar negara ni...

Ratu Hatiku said...

Cantik fm kakak... :D
Semoga bertambah murah rezeki ummi kan kakak..

Deq's Qienz said...

ummi ros mmg tgal di london ke..bestnyaa cntek fm tu

ummiross said...

Salam Kakzakie...

huhuhu..cedera juga ye Kak, nampaknya lain kali ummi kena lebih berhati-hati bila nak pos FM. mudah cedera juga rupanya.

Pemberian kecil je Kakzakie tapi diiringai salam ukhwah yang ikhlas. Terima kasih atas n3 ni, Terima kasih kerana sudi singgah diblog ummi.



makchaq said...

Warna warni.. cantik..

Kat rumah ni Nafisah suka sangat main ngan fridge magnet.. yang orang bagi memang awai2 pesan jangant ambik..

norhidana miswan said...

cantik... msti senyum lebar bile nampak FM tuh dh di himpun bersama2 kwn nyer

❤Kamsiah❤ said...

saya pun dapat jugak..:)

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie: fm tu kurang menarik perhatian sy... tp yg paling menarik perhatian sy ialah...... stem... :)

Mimie Najib said...

waaa....bestnya kak dapat FM lgi..hehe.. dari jauh pula tu.

BUNDA a.k.a KN said...

betul tu ..walau pun pemberian itu tak seberapa ..tapi itulah yg jadi kenangan tanda ikatan persahabatan telah termetri..

QueeN TerataI said...

byk dah fm akak kan... miza punya habis dah ammar duk buat main,.. nk kena beli peti ais besar kot baru la ammar x smp nk ambil fm miza.. hehehe

Aine Ainun said...

bestnya...
jauh nun..

Murah rezeki ummi ross=)

Lydia Miza said...

Jauh tu dari london.

Nafira usof said...

canteknyeee FM tuuuu..
Dari london lagi haaaa.. best2

wahida said...

nasib baik saya dah ada FM London, kalau tak, mmg saya jeles kak...

hahaha...

Mizz Aiza said...

banyak FM.. kakak memang suka mengumpul FM ya? cantiknya FM dari london ni.. :D

Knor said...

dpt hadiah lg..syukur..baik2 sahabat semua...


puasa dah lma habis kak...buat sunat sedaya yg boleh..tak sabar nak puasa..

Qhaifa Nur said...

semua kata cantik..memang pun
gembiranya hati dapat hadiah dari teman..

Deqla Manjew said...

wahh.... byk dah fm dia.. tahniahhhhh.... =)

azi said...

Bertuahnya kakak, dapat FM lagi..:)

hajar said...

cantik.... saya pun baru mula mengumpul FM ni...

shameel Iskandar said...

Salam kak. Maaf kak saya tak faham dgn blog not invited tu, sbb blog saya open utk semua.

Tahniah kak dapat FM dri London. Cantik sekali dan paling ptg ia melambangkan ukhwah.

kakinakl.com said...

wow tahniah..nasib baik dah pi sana dan ada gak fm london..kalau idak tentu rasa jelez kan

Rapunzeel Cikilolo said...

jauhnye dtg hadiah...

Aiza Hamdan said...

Wahhh...byk nye koleksi Kakzakie..aiza baru nak bermula..(x lah baru pon..dh ade sblm nih) dtg anak buat main..

mama_ka0ri said...

cantik la kak zakie!!

bestnya dpt hadiah..

ct rahani said...

cantik kak.. sy pun ader satu FM london.. antara FM yg sy plg syg.. :)

NM02 said...

ummi suker puji qausar. maceh ummi... hehehe

Kesuma Angsana said...

wah tambah meriha yer kak. KA pun dapat satu N3 x buat lagi ni hehehe

Mila@Rimbun said...

suka jugak kumpul FM niii

Myra Jay said...

Bestnyer kak dapat FM London..
Cantik :)

Shaiful Zaidi said...

salam akak..cantiknya FM dr London tu.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...cantiknya FM dr London tu...:)

Nora Karim said...

cantiknya FM tu... cedera skit tapi tak pe... boleh diubati...

elly nadyra said...

cantiknya kak

izan mama mia said...

cantiknyer fm london..jom p london kak..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.zakie..

cantiknye FM.. :)
Tahniah kak :)

mama maman aka yana said...

syoknya... ada sapa2 nak kasi buat sy tak..?? hehehe

Papa Mifz said...

fuh jauh mari tuh...saya takdo lagi FM London , FM Paris ada lah...hehe

Rinna said...

Cantik laa FM london tuh.. :)

~Beb~ said...

cantek lah pulak fm london tuh kakZ, untong badan...

ANIM said...

jauh datangnya kak zakie, naik kapal terbang lagi..

bila ternampak fm di fridge, automatically teringat kat tuan yg memberi

eira eixora said...

banyaknya FM kakak. suka tengok

Tihara said...

alhamdulillah, tahniah kak..cantik2 akak punya koleksi fm :)

m.u.l.a.n said...

cantik fm tu.. moga rezeki kak zakie murah sentiasa..

Amanina Mads said...

cantiknya FM tu kak..hehe

Nastyna said...

Cantik tersusun, priceless kan all those, memori persahabatan.

♥ ROS ♥ said...

Cntiknya fm tu.. Btuah kak zakie.. Kak, boleh email ros x... Rizaros90@yahoo.com.my... Nak knal akk detail..wah ayat..hahhaha

Kakzakie said...

Keluarga kakak sebenarnya punya hobby sama iaitu mengumpul FM. Setiap kali hubby kakak outstation memang FM akan dibeli sebagai kenangan. Ditambah lagi pemberian FM dari beberapa sahabat alam maya bertambah meriahlah FM koleksi keluarga kakak.

Terima kasih kepada semua yg memberikan komen:-

ummuaidan (amin... moga semua teman blogger dimurahkan rezeki), umi alya, Lya Colours, aizamia3 (anak masih kecik lagi ai kalau macam kakak anak-anak turut membantu menambah koleksi), Aisy Nasiha, Fiza Rahman, Ujie, redza, Asyifa Mustaffa (kakak biasa bayar puasa di bulan syawal lagi Syifa), Mia Kassim, KY Atie, Sura Mohd, Zee Suhaini, yan's cottage, Cikda, aTieYusof Family, Eye_nee, Rai Ourkizuna, *SiRibenMerah, Sue Bee, Acik Erna, amirah, lia (dah dapat PR M'sialah Lia hihi...), ismaliana sulaiman, faraherda.razalan (silalah fara berkenalan dgnnya), hainom OKje, Puan Kutu (ini FM mat salleh namanya hihi...), nur anis, Zaitun, Nini D.. (this FM didn't show the bridge Nini hihi...), (Lizz) http://haslizalizz.com/, inazamri, Cho Zila (bukan kawan baru Zila dah lama kakak mengenali ummiross tapi di alam maya - berbual tru phone pun pernah tau), cheqna, Ratu Hatiku, Deq's Qienz, ummiross (TAK ADA MASALAH UMMI, MALAM TADI CEDERA ITU DAH KAKAK PULIHKAN. SEKARANG DAH STEADY TERTEPEK DI FRIDGE KAKAK - TERIMA KASIH UMMI), makchaq (bila besar kelak dia akan turut jadikan koleksi makchaq), norhidana miswan, ❤Kamsiah❤ (suka kan..), Penjejak Mimpi, Mimie Najib, BUNDA a.k.a KN, QueeN TerataI (letak tinggi sikit Miza), Aine Ainun, Lydia Miza, Nafira usof, wahida, Mizz Aiza, Knor, Qhaifa Nu, Deqla Manjew, azi, hajar, shameel Iskandar, kakinakl.com, Rapunzeel Cikilolo, Aiza Hamdan (kena tepek tinggi sikit Aiza), mama_ka0ri, ct rahani, NM02 (kakak memang suka anak-anak apa lagi montel macam qausar tu..), Kesuma Angsana (oh.. dapat juga ye best kan), Mila@Rimbun, Myra Jay, Shaiful Zaidi, Mas Zull, Nora Karim, elly nadyra, izan mama mia, ♥ Cmª shIemª ♥, mama maman aka yana, Papa Mifz, Rinna, ~Beb~, ANIM (memang kakak selalu ingat siapa aje yg memberi kakak), eira eixora, Tihara, m.u.l.a.n, Amanina Mads, Nastyna (exactly Nas.. suka dan terharu), ♥ ROS ♥ (insya-allah lepas ini kakak email ye Ros).

Kepada semua terima kasih sekali lagi:)

Bin Muhammad said...

Setelah mengenal kakzakie melalui blog ini, memang saya tidak hairan jika ramai yg memberi cenderahati pd kakzakie... Akak memang seorang yang peramah dan friendly. Rajin BW dan memberi komen yg menarik dan membina. Semoga akak ceria dan sihat selalu. Gembira dpt berkenalan dgn akak walaupun hanya melalui Blog. Tqvm :)

harumanvee said...

bila dapat gift camtu , rasalah yg kita nih mmg ada kawan dan dihargai ...

n O e s u h a i m i said...

wahhh bess la kakzakie..dapat hadiah lg..

~ yus ~ said...

cantik!! Suka warna tulisannya yang oren tu..:)

anitadiana said...

cantiknya FM tu kak..terang warna tu...jauh nampak dah..

Mia Liana said...

wahhhh.. bestnya. tahniah ya kak zakie..

intanfirdaus247 said...

Alhamdulillah hadiah dr jauh...:) cantik fm tu kak