Tuesday, June 11, 2013

Kenny-Roger Roaster kami sebelum naik sekolah

Malam Sabtu lepas - Kami keluar mencari segala barang keperluan dan makanan untuk dibawa pulang esoknya. Singgah di satu restoran. Sebaik membuat order daripada 6 yang kami mahu hanya satu saja yang ada. Lain-lain dikatakan sudah habis. Apa lagi bungkus yang satu itu kemudian kami menuju ke Kenny-Roger Roaster. Ini set adik punya.

Ini Yasmien punya - Salad dengan Thousland Island ini favourite dia. Kalau di rumah makan apa pun mesti dengan thousand island. Tetapi kalau adik suka kicap kipas udang.

Nikmat - Mulut masing-masing penuh. Adik lagilah sampai kembung pipi. Mak Zah order sama dengan adik. Mama makan berkongsi dengan adik sebab tahu biasa adik tidak habis kalau makan sendiri.

Muffin - Semua set yang kami order ada muffin. Tapi biasanya muffin mesti jadi mangsa kena bungkus. Hingga pagi ini aku nampak lagi muffin tidak berusik lagi. Pesan adik suruh bawa ke sekolah semalam bagi kawan dia tetapi tertinggal pula.
~~ Bila sudah mula sekolah sekarang makan sajalah apa yang mama masak.~~

79 comments:

Knor said...

enak banggat kak...

mkn dgn family...berkat

nuyui a.k.a miss YUI said...

jrg makan kenny..hihihi

Qira said...

xpenah makan kenny. perlis tak ada kenny :( sobsobsob

Nurulhuda Abdul Latip said...

Dah lama tak mkn Kenny, ingat lepas pantang bolehlah makan Kenny Rogers ni.

Nisah Idham said...

Salam KAkak..
kalau ke KR, muffin dulu yg nisah makan. suke yang Vanilla, hubby punye pun nisah ngap jgk.. yg jd mangsa bawak balik adalah ayam. tamak, suke order yg half punye. sudahnya makan yg quarter aje hehhe

Lya Colours said...

paling suka muffin coklat kat krr best !

ummuaidan said...

sedapnya kenny rogers.suka ayam suku tuh..ngan gravy ..sedap..
yang mamanya masak pun sehebat kenny rogers jgk kan..:)

faraherda.razalan said...

Sy dah blacklist KR sbb portion ciput. Huhuhuhu....

adarnadzmie said...

saya suka muffin KR ni...sedappp jer...hehe... tgk n3 akak ni rasa cam nak jer terjah KR...:)

Mizz Aiza said...

tak pernah lagi singgah kat kenny Roger.. sedap ke ayam tu kakak?

kakinakl.com said...

memang suka gak pekena kat sini..

PeRdU cINta said...

alhamdulillah seronok makan ramai ramai kan kak..muffin coklat pun sedap kak..first choice kami..heheheh..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..kalau anak acik tiga tiga suka kicap..acik je suka tukar2 beli kicap,,keja kipas udang..kejap kicap faiza..

Norzila Zakaria said...

seronok nya kuar makan reramai gitu kn kak..awatnya xhabis mufin tu.dorang x suka ke kak..

NJihe.am said...

Salam singgah. Pernah gak nak merasa ayam kenny roger tapi agak mahal untuk student. Suruh orang belanja :-) studioous.blogspot.com

Zee Suhaini said...

lama dah tak pekena KR..sedap ler kak muffin tu,nape tak makan??

kat umah pon selalo mesti nak kicap kipas udang..skrg dah beralih arah skit ke kicap jalen..hihi

GA GreenArtwork said...

sodapnyer...

My recent post : Tips Menyusun Atur Blog Anda

Eliss Mie said...

my nuha dan suami pun suka kicap..hehe. lama dah tak masuk KR sbb hubby kurang gemar.

azi said...

Adik boleh kawan dengan Cik Azi ye..suka kicap kipas udang. Kat rumah ni kakak, kalau makan nasi, tak ada kicap ibarat sup tanpa garam, sekejab aja habis sebotol tu, tapi saya sekarang gunakan jugak Kicap Jalen lemak Manis...sedappp.

Bin Muhammad said...

Bila dah anak2 mula sekolah...masak pun tak banyak dan lebih kurang jer...tu yg rajin masak, masa cuti...ramai, selalu makan kat luar. Selalu saya lihat macam ni...hehe

amirah said...

sedapnyaaa..k.r mmng best

JunAina said...

Kak jadi mak memang mcm tukan selalu habiskan makanan anak ja. Kadang2 tahan ja keinginan nak makan ikut selera sendiri, bukan berkira tapi takut membazir pulak.

With Julia said...

Suka cara kak kendalikan makn gan family bersama2...baru mesra selalu kan...sure suka diorg mkn kenny rogers...sgt berkhasiat kurang garam gula dan lemak... :)

Rapunzeel Cikilolo said...

huhu...

ayam sedapnye...

LiYa HaNiF :: said...

seronok bila berkumpul dan dapat makan bersama2.. :)

Deqla Manjew said...

kusyuk nampaknya makan tu.. hihi.. tambah sedap makan ramai2 camni kan..

wahida said...

saya paling suka muffin KR kak...sedap dia lain mcm...hahaha...

~aYu~ said...

yumm... mmg makan kat kenny rogers sedap-sedap je.. menambahkan lemak di perut.. huhu

norhidana miswan said...

kalu dana ke KR muffin tu awal2 mkn sbb tu yg smpai dulu hehehe... mmg kusyuk betul sume mkn yek, tunduk je adik je yg tgk kamera

Sura Mohd said...

pernah makan sekali je kat KR ni..
seronoknyer makan ngan family..:)

lia said...

lama x mkn KR ni... suka side dish maccaroni cheese tu...

Qhaifa Nur said...

suka sangat datang sini...
ayamnya sedap...
tapi sekarang nak makan sini kena tengok ramai orang atau tidak sebab famili nur kan besar...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

sedapnya makan sekeluarga.

ieedaz @ mama_isha said...

sedap Nye..sy suke banana muffin dr Kenny roger ni.. :)

NM02 said...

peberet asben saya ni

Ema Johari said...

tak pernah lg masuk kenny rogers ni

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

dah lama sungguh tak makan KR.. Kakzakie macam sy dgn anak, selalu berkongsi makan tapi duluuuuuuuuuuuulaaaaa... haha. Sekarang dia yg terlebih makan, hihi

Rinna said...

Sedapnyaa.. tgk uols makan2.. kat KR..ngan anak2.. meriah gitukan..

Dah lama gak tak jengah kat KR nie.. :)

Rinna said...

Sedapnyaa.. tgk uols makan2.. kat KR..ngan anak2.. meriah gitukan..

Dah lama gak tak jengah kat KR nie.. :)

KY said...

eemmmm...sedapnya yg kat atas tu..., lain kali kalau nak pi makan jangan lupa ajak KY ye kak heee

ANIM said...

tak peminat benda manis, memang tak jadi rebutanle muffin tu ya kak..

p/s kena tunggu masa lapar, baru muffin tu kena ngap..

Kesuma Angsana said...

KA jrg2 mkn kenny rogers ni !

Daddy Ziyyad said...

Muffin kat KR mmg terbaik kan kak zakie..:)

Cuma saya dah lama tak ke KR...sebab kalau kat Shah Alam/KL ni, saiz meal nya dah makin kecik...

Ibu Lala said...

akak ni...suka tayang makanan. lapar tau petang petang ni.

Puan Kutu said...

sedapnya..boleh tgok je la tak dpt nak makan.huhu

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sedapnyer kak...saya kalo makan KR ni mesti pekena muffin tu...kemain sedap....

:: Cik Viva :: said...

baru je makan aritu..mber punye..heheh. Peminat ayam golek silalah terjah KR yang berdekatan..

aanie said...

sy mkn setahun sekali je kot kat sini sb mahal sgt...hehe...

Papa Mifz said...

bila sekolah dah start pasti sibuknya lain macam sikit kan kak..??

Zaitun said...

Tempat makan faberet kak Zai sekeluarga. Kalau anak2 semua ada selalu order 2 ekor ayam dan side dishes.

Kniedaz said...

Kegemaran kami juga tu..kalau Danish dia suka macaroni cheese, kalau saya, saya suka potato salad..aduhai kak...terus rasa nak makan kenny

QueeN TerataI said...

akak tau x.. miza blm pernah mkn kat kenny rogers ni.. hehehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..
huhu tgk KR ni..baru teringat dah lama cma ngap ayam bako golek2 tu...

sedapnyeee~~~ eheh..same kekdahnya..muffin jadi mangsa bungkus..sampai rumai baru diterkam anak2..klu tak sibuk berjalan.. :)

ckLah @xiiinam said...

Seronok ckLah tengok...

Siti Rohaida Yusof said...

seronok nya tngok dia makan...nak sikit..

izan mama mia said...

mana gambar akak...selalu gambar akak tak de..huhuuh

Lydia Miza said...

Nyum2... Selera adik mkn, yg lain tegun mengadap hidangan. Sedapnya miffin pandan:)

shameel Iskandar said...

setakat ni baru sekali sahaja saya mkn kt kenny roger.skrg kerja kt kelantan, mmg xde kenny roger

adyna said...

Pernah makan sekali je ;)

Nur-nba said...

Aduh sedapnya.. Lama sungguh tak makan Kenny Roger. Nur suka muffin tu..

wawa syaida said...

alahai sedapnye...dah lama xmakan kenny rogers ni

makchaq said...

Comei ja adik makan sampai kembung pipi..
Anak2 makchaq tak berapa suka fast food tapi KR ni anak2 makchaq boleh jugak makan, jadi sesekali makan la jugak KR...

Aishah Jahirah said...

Sekarang dah stat semula sekolah,dah blh la makan sama2 sangat....hihiii

Amanina Mads said...

sedapnya..lama tak makan kenny

zana fahmi said...

Selera adik sama dgn Aziz, taksah takde kicap manis.
KR punya sandwich pun sedap kan kakzakie?

Kakzakie said...

Sebenarnya makan kami sekeluarga biasanya mengikut selera anak-anak. Cuma yg baiknya anak-anak selalu sepakat jadi buat kakak, abang dan Mak Zah ikut sajalah. Sebenarnya KR merupakan outlet fast food yg selalu jadi pilihan keluarga kakak. Mungkin bagi org lain tidak sedap tapi kami suka sebab banyak variety.

Terima kasih semua yg memberikan komen:-

Knor, nuyui a.k.a miss YUI, Qira, Nurulhuda Abdul Latip, Nisah Idham, Lya Colours, ummuaidan, faraherda.razalan, adarnadzmie, Mizz Aiza, kakinakl.com, PeRdU cINta, Acik Erna (rumah kakak memang memanjang kipas udang ajelah acik), Norzila Zakaria, NJihe.am (kalau masih belajar minta papa ajelah belanja), Zee Suhaini, GA GreenArtwork, Eliss Mie, azi, Bin Muhammad (betullah tu.. masak pun janji boleh kenyang), amirah, JunAina (betul Aina kalau tak bila bungkus punbelum tentu dimakan), With Julia, Rapunzeel Cikilolo, LiYa HaNiF, Deqla Manjew, wahida, ~aYu~, norhidana miswan, Sura Mohd, lia, Qhaifa Nur, Pokok Manggis Depan Rumah, ieedaz @ mama_isha, NM02,Ema Johari, Seri Kandi Tanah Jauhar, Rinna, KY, ANIM (kakak bagi budak mengaji malam tadi Anim), Kesuma Angsana, Daddy Ziyyad (tapi anak-anak kakak kurang sukalah doc.) Ibu Lala, Puan Kutu, (Lizz) http://haslizalizz.com, :: Cik Viva ::, aanie, Papa Mifz, Zaitun, Kniedaz, QueeN TerataI, ♥ Cmª shIemª ♥, ckLah @xiiinam, Siti Rohaida Yusof, izan mama mia, Lydia Miza, shameel Iskandar (bila balik bolehlah makan dik), adyna,Nur-nba, wawa syaida, makchaq, Aishah Jahirah, Amanina Mads dan zana fahmi (A'ah kakak selalu pilih juga sandwich tapi malam tu syer dgn adik sebab dia punya banyak).

Sekali lagi terima kasih semuanya.

anitadiana said...

betul apa kak cakap..ita pun ikut apa yg anak nak makan biasa kfc lah...yg lain tu tak makan...

are_lin@yu said...

sdapnya ayu xpnh rsa lg.huhu

Ratu Hatiku said...

kakak.....sedapnya bubur putih merah nie...dah lama x makan...terliur saya uhuhuhu mintak sikit :D.

Cikda said...

amboiii.. tak toleh kiri kanan.. hehehehe.. muffin KR memang mebeless..

NoEn said...

pernah sekali kot makan KR ni..lps tu xde lg dh

aizu's life said...

KRR mmg best.. nak2 set nasi dia.. jom kak, insyaallah ptg/mlm ni kite nk mkn kt KRR.. hihi

hainom OKje said...

Dinda malas nak gi Kenny Rogers kanda sebab kadang tu mahal sangat ... mcm tak berbaloi ngan makanannya...hehe

masih tercari-cari kot kot kanda ada terselit kat gambar tu! Ada ke? hehe

Izan Ishak said...

dah lama tak makan kat KR. muffinnya mmg maveles betul. terbayang2 keenakaannya.

QasehnyaRania said...

belom pernh singgah kenny lagi :)
nmpak muffin tu mcm best je

Sayangku Zie said...

sedap KR.. emm bilalah dapat pi lagi nih.. huhu

HeNRieTTa JoSe said...

Dh lamer rietta xke KR.....sama cam rietta, muffin tu bwak blk....tpi esok pgnye, akan jd sarapan...

elly nadyra said...

saya pun suka makan kenny rogers, tapi harga dia agak mahal skang nih berbanding dulu2....muffin tu favourite mak saya....tau tak, saya dulu praktikal kat kenny rogers tau!

♥ ROS ♥ said...

Ros mkn dua org dh rm70..mcm serik je nk g..haahhha