Thursday, December 22, 2011

Alahai Domino

Petang balik kerja rasa lesu semacam. Menjenguk ke dapur rasa letih bertambah bila otak masih berlegar tidak tahu menu apa yang hendak dimasak. Bertanya ketiga-tiga anak dara masing-masing berkata ikut suka mama. Adik pantas "Mama kita makan dekat Domino yang baru boleh?". Kakak mereka apa lagi menyokong tanpa bantahan. Papa mereka balik terus saja disampaikan hajat mereka. Malam itu walau gerimis, kami redah keluar ke Domino Pizza.

Lasagne - Ini pilihan Yasmien. Asyik membandingkan dengan yang biasa kami makan di Imano, Plaza Angsana jauh lebih sedap.

Extravaganza pizza - Pilihan Nurienne. Kami rasa kurang enak mungkin sebab sudah biasa makan pizza huts. Masih berbaki sepotong dibawa balik.

Pepperoni Pizza - Pilihan adik. Sewaktu balik juga masih berbaki sepotong.

Spaggeti bolognese - Pilihan papa dan adik. Dua-dua habis licin masuk perut.

Coklat cake - Ini tidak dimakan oleh Kak Nurienne. Kerana kenyang sampai rumah baru dimakan.


Ayam goreng, o-ring dan garlic bread - Semua ini juga tidak habis dimakan. Bungkus bawa balik segala yang tidak habis. Adik kata ayam dia macam chicken pop corn di KFC.


~~Masa membayar seperti biasa hubby akan hulur kad, tetapi terkejut kerana Domino ini tidak menerima kredit kad. Tepaksa kami membayar guna duit tunai. Nasib baik baru RM 140.80 sen saja. Buat teman-teman yang mahu makan di Domino Bandar Putera Kulai beringat mesti sediakan wang tunai.~~

64 comments:

~izan~ said...

tak terima kredit kad? oo,ada tulis tak situ kak? kalau org yg mmg xbwk cash sgt,siap sedia la berlari ke ATM terdekat huhu...

izan tak pernah makan pizza kat sini. tp pernah mkn spagethi tu.. =)

Irfa said...

2 hari lepas anak2 rekues nak makan piza domino yg baru kerak ada cheese tu//so far kena ngan tekak diorang..2 kotak abis licin
beli dan tapau bawak balik umah

Marina Monroe said...

Alamak..terase nak makan domino lah pulak..huhuhuhu
Memang sedappp, saya suka

Teenager Housemaid said...

wwah..sedapnye..
ni yg terase nk g mkn domino ni hehe..:)

cinnamon.com said...

gambar besar2 ni kak zakie buat terliur aje..eemm

Sharifah Nadzarah said...

kak..sy suka domino pizza..biasa sy beli delivery punye jer..
tapikan kak yg paling best pizzanya yg classified chicken..mmg sodappp..
yg lain kureng...

kak..hari ni result pmr kluarkan?

al-lavendari said...

nampak sedap sangat .. saya lebih suka domino dari pizza hut.

selalunya order je dari rumah .. malas nak keluar.

amirah said...

aik...tak terima kad kredit? urmm..sesetgh org kata domino lagi sedap dr PH..tp saya yg makan rasa cam sama je..ke memang pelahap? hehehe

mama maman said...

dah pernah cuba mkn dah domino dan pizza.. tp tak reti lak nak bezakan.. kih..kih.. selalunya telan je pasal dah lapar.. hhhaaa..

bahaya gak kalu tak bw tunai eks.. tp kalu bw tunai byk pun bahaya gak.. habis ke shopping pelik2 lak.. hhheee.. sy la tuh...:)

kakcik said...

Aik? Tak terima kad? Mujur juga bawa wang tunai. Kakcik dah terkena sekali di Restoran Nasi Beriyani yang terpampang gambar kad kredit, alih2 dia kata 'offline'. Tunai pula tidak dibawa, terpaksalah kakcik berkejar ke TM di seberang jalan.

~ yus ~ said...

saya tak pernah beli di domino pizza kak. Ada gak ajak husband, tp balik2 ke pizza hut juga. BP takde domino pizza, balik Melaka baru nampak..huhu

mama aini said...

domino pizza ni tak sesedap pizza huts !!!oh bagaimana kalau org yg tak bawa cash lebih?..hu2x..

rATu kEBaYA said...

ooo.. baru tahu tak terima CC..

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak zakie first time cik ina makan domino piza, yuyi belanja, terus terpikat ngan piza dia yang buh pisang. rangup dan sedap .banyaknya kak zakie, kalu dekat cik ina mintak.

Ati Masrif said...

nasib baik ada cash ye kak..

tak pernah mkn sini
tapi boleh tahan gak harganya..huhu

aReLaN said...

uish...sedapnya.klu tkde cash tu jwbnya memang kna lari g atm la.hahaha

ieda said...

aloor domino x der di ktn nie
kalau ke KL selalu juga lalu domino di rawang tuu .. memang teringin nak berhenti makan .. tgk lah nanti :)

sedap2 nampak menu dia kan kak .. hurmm tapi tulah selalu kita akan standby cc kan kalau x leh guna kira kalut lah jugak kalau x bawak cash banyak nie :)

C-I-K-I-N-T-O said...

alamak sedapnya..meleleh air liur..hehe

@cu SaYaNg said...

uiks first time dengar restoran makanan yang tak terima kredit kad walau pun pembelian melebihi RM50...

Pok Amai-Amai said...

Komen sy mcm Pakcik komensen, lebih suka domino dr pizza hut!

=D

Rai said...

sama sama cam fara..suka domino.. kak zakie duk kulai ke? mak saya org felda kat kulai jugak..hihi..

ct rahani said...

sedapnya domino.. walaupun dekat je ngan rumah tp x terasa nk mkn.. next time kena cuba gak nih..

Kunang-Kunang said...

Di area rumah kak ani pun ada pizza domino ni. Pernah juga merasanya, oley jugak.

miloais milo said...

sedap lah pizza...
terasa jugak nak makan domino pizza...

payah gak ye kalo tak terima credit card ni... kalo ada cash in-hand tak pe lah jugak
if not - konpem kena carik ATM terdekat

ainhany said...

salam akak,

alhamdulillah...makan pizaa yer semalam...cu nak jugak laa....ade lagi ke??

setuju. cu pun kekadang kena comen t ngn anak2(saudara)...walaupun sama tetapi rasanya mgkin berbeza dari lokasi berbeza....rupanya kepakaran dan kemahiran hanya terletak pada pembuatnya...apapun sudah rezeki hari tu...mkanlah dengn nikmat dan syukur...:)

So Shy Lady said...

nmpak best smuanya...dh lama sy t.pg domino. ank2 lg suka pizza hut eh, hb lah yg suka!

Cik Ecah said...

lapo....nak jugak kak...semua sedap~~~

MamaEma said...

kelmarin masa shopping kad kredit tak dapat baca..terpaksa tgg suami pergi kaluarkan duit kat ATM..bukannya dekat..uhuhuhu

Qhaifa Nur said...

selalu order pizza je terus bawa balik, rupanya macam2 ada...

nasib baik ada tunai kalau tidak pening2..

Ila said...

tak pernah makan kat domino tapi selalunya delivery jer...not badlah at all

intan morsalin said...

pernah makan lasagna domina....x sedap sgt la...tp sume gambar2 makanan tu memang menyelerakan la

Tiramisu Fatiema said...

sedap nye kak..saya lama xmakan pizza..hurmmm

Daddy Ziyyad said...

saya pun lebih suka kpd Domino pizza berbanding Pizza Hut.

Dan selalunya kalau nak makan Domino saya ambil keratan voucher nya yg selalu ada kat The Star, dapat diskaun banyak..:)

norhidana said...

tgk gambar lasagna tu pun dh telan liur... bile scroll bwh lg lg n lg ...lg lah telan liur... alahai akak nih...
oh ye ek kak,tak tau pun domino tak trima kad kedit...tq utk ingatan tu

Hantu Kak Limah said...

tetibe lapar lak ni......cam best jer dominos ni...topping penuh...huhuhuhuuh...mabeless...

QueeN TerataI said...

hehehehe selalunya bab-bab makan ni saya mesti gunakan cash.. nnt kalau dah terbiasa guna kad takut terover makan pun tak ingat? hehehehe

Kella said...

kita lebih suka domino dari pizza hut.. PH kadang tu.. rotinya tebal sangat, isi kureng... dari dulu dah bertukar ke domino.. heh.

gambar gambar yang akak tayangkan ini sangat mengganggugugat perut kita yang kelaparan, dek kehujanan, takleh nak kuar.. dok opis makan roti cicah air je.. hehe..syukur..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

rasanya kat kl ada pakai CC

CT NoArIzAh ArIs said...

Pernah mkn domino ni sekali tu pun pasal dh ada branch kat senawang tapi ank2 sy tak suka lak mereka kata pizzahut lagi sodap kata mereka "pening perut mkn domino".. ontahlah sy balun jeee janji konyang..hihi..

ajumohit said...

heheh saya nk tak pernah ada kredit kad, tapi tak pernah mkn smpi amaun ni, sedapnya kak...mcm2 menu ada, semua lain2 ekk..janji licin hehehe

Kakzakie said...

@ izan: kakak rasa bila dah betul-betul establish akan ada cc juga. outlet ini baru di buka


@ Irfa: Anak-anak kalau banyak cheese memang sukalah


@ Marina Monroe: Apalah lagi budak-budak auntie janji dapat makan luar piza suka benar


@ Teenager Housemaid: Pergilah dik.. kakak rasa murah kalau banding pizza hut

@ cinnamon.com: Nak bagi jelas hihi...


@ Sharifah Nadzarah: Kami baru pertama kali makan di domino SN.

p/s: Nurienne hanya dapat 7A. Tak apalah kakak tetap bersyukur juga SN


@ al-lavendari: Lebih praktikal tak payah kena gerimis tapi sebab ada tujuan lain kami makan di outletnya


@ amirah: Kakak nie Amie.. makan ikut selera anak-anak.


@ mama maman: Kakak lagilah makan ikut apa yg anak order.
Rasanya bila dah lama akan ada juga cc sebab bukan kakak sorang kena ada juga org Cina tu pun sama
tak tahu


@ kakcik: Kakak rasa sebab dia baru dibukalah kakcik. Mungkin lama nanti adalah apply utk mesin cc


@ yus: Anak kakak suka pizza hut lagilah yus. Tapi mungkin domino masih baru itu yg tak biasa


@ mama aini: Kalau tak ada duit tak jadi makanlah gamaknya sebab masa order terus kena bayar style KFC/McD


@ Ratu Kebaya: Tempat lain kakak tak tahu ini di Bandar Putera, Kulai


@ Cik Ina DDC: Yuyi tu baguslah Cik Ina. Dah ada yg punya belum hihi... jgn marah cik Ina guaru je.


@ Ati Masrif: Dah jadi mak-ayah ni mana boleh tak bawa cash Ati. Anak-anak dara 3 tu tahu tadah tangan je...


@ Arelan: Hihi... nak lari masa tu gerimis pulak tau


@ ieda: Sesekali ubah selera nak rasa ieda

sisdee said...

klu dah piza mmg my kids tak nak selain dari pizza hut. I pun dah lama tak makan domino..huhuhu....

Kakzakie said...

@ cikinto: Terah aje mana-mana domino dik


@ Acu Sayang: Entahlah Cu... kakak pun sebab pertama kali masuk, mungkin sebab outlet baru. Lama nanti ada tak tahulah


@ Pok Amai-amai: Anak kakak pulak suka pizza hut


@ Rai: Kakak duduk Senai. Kulai memang banyak felda


@ ct rahani: Kakak nie ct ikut apa yg anak nak makan. Kalau tak pun tak masuk juga


@ Kunang-Kunang: Dekat senanglah nak order kak Ani...


@ miloais milo: Kalau jalan dgn anak-anak kena standby cash juga milo - biasalah mereka nampak itu-ini mesti nak


@ ainhany: Anak-anak tu ain kalau tak kena makan sikit baki bawa balik. Bila di rumah sambil baca tangan boleh menyuap makan masuk mulut


@ So Shy Lady: Hihi... nak kenen anak ye tapi sebenarnya hubby yg suka


@ Cik Ecah : Alolo... kesiannya CE...


@ MamaEma: Kadang kena standby juga Ema... kalau tak susah juga


@ Qhaifa Nur: Kadang kakak pun sama call suruh deliver ke rumah tapi pizza hut


@ Ila: Oklah Ila... apa lagi kalau lapar:)


@ intan morsalin: Yasmien kata lasagne yg dia order pun ada kureng sikit tapi kakak tak rasa tak tahulah


@ Tiramisu Fatiema: Ha... makan kek selalu ye

Kakzakie said...

@ Daddy Ziyyad: Masa kakak beli pun ada coupon di kotaknya macam nak suruh pergi lagi sebab ada diskaun


@ norhidana: Banyak pilihan Dana. Tentang CC pula kakak tak tahu tempat lain


@ Hantu Kak Limah: Kalau nak lebih cheese boleh cakap masa order


@ Queen Teratai: Kakak dah biasa Queen. Sebab yg bayar pun papa mereka...


@ Kella: Iklan tv yg cruncy itulah yg menggoda anak-anak kakak kella.


@ Baby (mama amana& arief): Outlet ini barulah itu agaknya belum apply CC


@ CT Norarizah: Itulah CT kita ni makan apa saja janji anak-anak suka sudah.


@ ajumohit: Guna cash bagus juga hujung bulan tak payah membazir cheque book nak bayar aju


@ sisdee: Anak sisdee sama anak kakak suka lagi pizza hut. Tapi kakak tak kisah semua makan..:)

nabilah_2908 said...

tak boleh tandingin pizza hut la eh kak..??

on the way ke tempat kerja...mmg lalu depan kedai domino ni...tapi belum teringin nak mencuba.. :)

Solihin Zubir said...

errrr.. mcm cucur jagung plak rupa ayam goreng tu.. haha..

Tentang Kita said...

jarang mkn pizza dr domino selalunyer order dr pizza hut jer....

aimie amalina said...

yaa ampunnnnn
sedaaaapnyeeee
x penah lag ase domino
huhuhuhu

Santri T.P.I.N.I said...

sedapnya akak...best kan makan ramai satu keluarga...

aanie said...

sy suka mkn domino's pizza kak....yg bbq sedap kak....sy br try pizza je..yg lain2 tu sy x penah mkn lagi...

huhu...seratus lebih...

Tihara said...

wah ganaz nyer harga tp makanan mcm2 ada

che mid said...

Salam, lama tak pekena domino.. tunggu balik Klang nanti la..

aliesha kirana said...

walaupun akak tulis cm xbrape kena ngan tekak akak, tp gmbo tu wat AK terliur laa pulak. hohohho.

LYAfrina said...

lya x pnh mkn lagi domino's.org kata sdp dr pizza hut kan??

Afida Anuar said...

oh, kalau akak bagitau sy akak nak pi domino, saya boleh kasi akak kupon ni.. banyak kupon domino yang saya dapat ni kak;)

Acik Erna said...

kakzakie..acik tak pernah makan domino..tak de jj ke gianta di sini..kalau tidak boleh jugak cuba..

cikceriacorner said...

wow akak bestnye..hehe

Maya Mayana said...

emm tk pernah try domino some says pizza hut lg sedap,some says domino sedapp...

aeisshh ni yg buat nak makan pizza nie :)

Kakzakie said...

@ nabila_2908: Kakak tak kisahlah dik tapi anak-anak saja yg kata pizza hut lebih sedap


@ Solihin Zubir: Anak kakak kata macam KFC punya pop corn


@ Tentang kita: Samalah kakak. So mlm itu cuba ubah nak merasa sebab outlet baru


@ aimie amalina: Cubalah sesekali mimi kalau nak tahu perbandingan dgn pizza hut


@ Santri TPINI: Kakak kalau keluar memang mesti sekeluarga


@ aanie: Entahlah aanie kakak nie makan tak memilih, apa yg anak order itulah yg kakak makan


@ Tihara: Bukan satu-dua org yg makan, tapi sekeluarga


@ Che Mid: Ubah selera sesekali ye CM


@ Aliesha Kirana: Mungkin sebab kami dan biasa dgn pizza hut AK


@ Lyafirna: Kena cubalah Lya. Anak kakak lebih suka pizza hut


@ Afida Anuar: Jauhlah sayang kalau boleh email/fax coupon tak pe juga hihi...


@ Acik erna: Tempat yg kakak pergi ini pun outlet baru Acik


@ cikceriacorner: Best tak payah masak ccc:)


@ Maya Mayana: Ikut selera masing-masing Yana. Kakak makan semua...

iizla said...

xpenah makan kat domino. selalu order delivery je. tu pon boss belanja. bila tengok entry akak ni, rasa mlm karang nak gi makan domino pulak. terliur!!

suri solehah said...

nasib baik ada tunaikan..tak yah terkejar cr atm..
sedapnya nampak..suri tak penah makan lagi domino ni....

Zefa NorAsmara said...

Semenjak dua ni anak2 sy lebih suka Dominos dr Pizza Hut. Jika dibandingkan harganya, Dominos ni murah sikit kak.. :D

Ann Ishak said...

baru saya tau domino tak terima kad...kena betul2 ada fulus baru boleh makan dekat sini kan, alahaiii sedapnya pizza tuh

Dalila Hamid said...

adeh ... sedap!