Tuesday, December 6, 2011

Cenderahati dari Maya Mayana


Maya Mayana begitulah nama
indah bagai pengisian dalam blognya
tidak pernah sekalipun bersua muka
namun akrab tidak terkata


Sebak, terharu berbaur sama
kerana telah diketahui ketibaannya
mata tetap mahu melihat juga
pantas di robek sampul diguna

Wah... baik sungguh kawan mama
bercuti pun ingat teman maya
sudahlah cantik harum aroma
kalau betul ice-cream sedap pastinyaTidak siapa pun boleh guna
kita satukan di tempat biasa
jadikan koleksi yang sedia ada
semasa hayat mama berblog di alam maya

Buat Yana dan juga keluarga
syukran jazilan tidak terhingga
moga Allah melimpah rahmat sentiasa
murah rezeki selagi hayatmu ada



~~Ketibaan si comel ini ketika ketiadaan kami seisi keluarga kerana bercuti sempena anak-anak semua cuti sekolah. Inilah indahnya berblog walau jumpa tidak peranah sekali namun terasa kasih dekat di hati.~~



45 comments:

Huda said...

Bertuah badan ye kak..kak, g mana bercuti, cerita ye nanti..

kakcik said...

Macam2 bentuk FM sekarang, tapi aiskrim itu sangat comel. :)

:: Mrs.Eady :: said...

wah..seronok nyer... :D

www.ed-zwa.blogspot.com (url izwa yg baru..tukar sb kes stalker tu..)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.zakie..bertambah koleksi nampak! :D

Mamamya said...

alhamdulillah lia tumpang seronok...mmg indah persahabatn di alam maya ni kan kak...

hajat hati ingin bersua dgn semua sahabat2 alam maya ni... :)

Penjejak Mimpi said...

bestnyer.. :)

Fara said...

Sy pun bru terima semalam. Sy dpt sushi. Kenyang kami sekeluarga kak! Heheheheh!

bujal X said...

jeles ah~~

Acik Erna said...

kakzakie jugak pi bercuti ye..selamat bercuti
seronok dapat hadiah FM kan buat menambah koleksi

adibahjamal said...

alhamdulillah,semoga bertambah lah erat persahabatan kalian..

fazrulnoor said...

harap dapat jugak

pB said...

reseki

wahida said...

dunia maya ni kengkadang seronok kan kak...dapat ramai kawan dan bertukar2 pendapat serta buah tgn...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wah bestnya dapat tambah koleksi FM,
eija pun suka kumpul FM.

itula kelebihan berblog dpt tambah kawan kan..kawan alam maya pun sgt bererti kan.

ajumohit said...

Tahniah kak zakie, saya pon peminat fm jugak, tapi skrg ni byk yg dah terkorban akibat jd mainan anak2 hihi

Daddy Ziyyad said...

budak2 kecik kalau tgk mesti berkenan dgn FM aiskrim ni..hehehe

@cu SaYaNg said...

comel nye FM ice cream

norhidana said...

cute miut fm icekrim tuh... ptt lah akak diam je pg bercuti2 ek...

ainhany said...

amboi2 bestnya akak dapat supriseeeeeeee......ice cream nak !!!

nabilah_2908 said...

wah..akak pergi bercuti yer...bercuti ke mana...story la sikit.. ;)

eh...saya pun dapat souvenir dari Maya Mayana...

FM juga...tp bentuk kipas.. :)

Fatin Mraz said...

wahh..sukanya dia.. hehee

cute FM tuh..
=]

redza said...

buleh buat kenang-kenangan bila dh xbloggin lg

aReLaN said...

comel je hadiah.hehehe

Hanis MY said...

salam kak zakie...comelnya FM tu sgt unik!

eiza said...

jauh dimata dekat dihati kak...bertuah akak... :)

~izan~ said...

itulah indahnya dunia maya ni,tak pernah bersua tp ada je rezeki dan kemanisan..yg penting,ukhwah yg terjalin penuh keikhlasan dan berpanjangan... =)

Munnafendy said...

waaauu eskremm....nampak real la kak =)

JunAina said...

kebanyakan FM aina letak kat opis je coz anak2 memang pantang letak FM nanti hilangg...tanya pi mana semua tak mengaku...

apapun FM tu memang ada kelainan tersendiri...

CikGu Ma said...

bestnya..

Citarasa Rinduan said...

ayu pun dapat.. kek warna hijau..

kak zakie punya pun cantik.. sebiji ala2 boleh dimakan kan...

munna said...

MUNNA PUN DAPT DONUT COMEL DARI yANA KAK ZAKIE

Button Planet said...

Salam Kak Zakie,

wah..coti-coti Malaysia ya? bercoti ke mana tu? ..Azzah dan anak2 tak dapat ke mana2 pun sebab Uni tak coti semasa cuti sekolah... kelas banyak dan bulan depan dah start final exam pulak...

huhu...

Azzah8
http://www.buttonplanetent.blogspot.com/
http://www.nurazzah8.blogspot.com/

Anaa said...

kak, purvit tu nama ayah akak ya.. saya ingat sekadar nama samaran akak.. kelas nama ayah akak.. :)

Eye_nee said...

Ahhh!! indah nya karangan Pantun
Tutur Lembut Penuh Santun
Tentu Yana Hati Meruntun
Diberikan Pujian Ikhlas tersusun..


cantiknya bait-baitnya Kakzakie...

Iza Teratak Usang said...

Assalam...
Cantiknya...
suka kan bila dapat hadiah..

Uruskan Android Dari Komputer|Teratak Usang

Nur-nba said...

Salam.. Comelnya FM tu Kak Zakie.. :)

fuad ansari said...

sy kalau bercuti, dah macam jadi kewajipan pulak beli freeze magnet..

p/s: sampulnya nampak besar.. rupanya isinya tidak sebesar yg disangka.. ke ada surat cinta kat dalam tu?? (",)

Cikli said...

kawan baik penawar hati.

eelobor said...

saya pun pengumpul FM gak.... dah penuh kat peti ais nih

Maya Mayana said...

emm terima kasih kak..entry ni buat yana rasa gembira dan sebak,macam nak peluk2 kalau jumpa kakak...hmmm syg akak..

Kakzakie said...

@ Huda: Kakak menyusur ke pantai timur Huda

@ kakcik: Menambah koleksi rumah kakcik

@ Mrs Eady; Susahkan org betul stalker ye

@ azatiesayang: Semakin sesak dah hihi...suka

@ Mamamya: Kalau dapat macam itulah Lia

@ Penjejak Mimpi: Cute kan:)

@ Fara: Ada bu sushi tak Fara?

@ bujal x: Hahaha... jeles ye

@ Acik erna: Bila masuk dapur nampak teringat si pemberi

@ adibahjamal: Mudah-mudahan hendaknya

@ fazrulnoor: Kena rajin komen dik

@ pB: Hmmm.. rezeki jangan tolak kan:)

@ wahida: Itu yg membuat semangat berblog kian kental hihi...

@ Sweetmama: Kakak kumpul lama dah eija

@ ajumohit: Kakak dulu pun sama, bila dah besar dah tahu cantik tak lagilah...

Kakzakie said...

@ Daddyziyyad: macm ice-cream betul tau doc.

@ @cu Sayang: Memang cute

@ norhidana: Sementara cuti sekolah dana.

@ ainhany: Kalau ain kakak bagi aiskrim betul hihi...

@ nabila_2908: Oh... dapat juga ye:)

@ Fatin Marz: Siapa tak suka foc hihi...

@ redza: Sekarang pun dah terkenangkan si pemberi redz..

@ arelan: Cantik kan...

@ Hanis MY: Wa'alaikumsalam. Memang cute sangat dik

@ eiza: Dekat dihati, mula terkenang hahaha..

@ izan: Teman maya, kasihnya dihati izan, sebab sukar ditemui

@ Munnafendy: Anak kakak dah nak jilat munna:)

@ JunAina: Anak kakak semua perempuan, suka menyusun, selalu di tukar style susun

Kakzakie said...

@ Cikgu Ma: Hmm... sungguh gembira

@ Citarasa Rinduan: Ada bau kek tak Ayu? macam nak makan ye:)

@ Munna: Wah.. donut ada gula dia ke hihi...

@ Buton Planet: Tak apa Azzah. Kejar dulu impian...

@ Anaa: Hm... betul PURVIT itu nama ayah kakak bukan samaran

@ Eye_nee: Susunan kata tanda gembira, pemberian dari teman maya

@ Iza Teratak usang: Betul Iza.. gembira sangat

@ Nur-nba: Anak kakak lagilah suka nur

@ fuad ansari: Biar kecik tapi nilainya amat besar buat kakak:)

@ Cikli: Alhamdulillah Cikli.

@ eelobor: Seronok bila tertambah satu-satu kan ee

@ Maya Mayana: Pelukan dialam maya Yana. Hahaha... sayang yana juga. Terima kasih bebanyak. Muuaaaah...

So Shy Lady said...

cute!

mcm tu la prasaannya kan kak! lain rs bila dpt pmbrian dr teman blogger. wlaupun hadiah biasa2 tp nilainya tlalu tinggi

So Shy Lady said...

cute!

mcm tu la prasaannya kan kak! lain rs bila dpt pmbrian dr teman blogger. wlaupun hadiah biasa2 tp nilainya tlalu tinggi