Friday, April 13, 2012

Ole-ole untuk adik

Setiap kali hubby ada kerja luar mesti dia akan telefon apa benda yang hendak dipesan. Aku pula bila sudah selalu minta itu-ini lama-lama sudah tidak tahu hendak minta apa lagi. Adik tidak sudah-sudah sticker dan fridge magnet yang dikumpulnya. Balik malam itu adalah ole-ole untuk adik bila si mama sudah tidak tahu mahu meminta apa-apa lagi.
Key-chain - Sticker adik tidak dapat lalu diganti dengan yang ini. Ada fridge magnet tetapi telah di tepek di fridge sebelum sempat diambil gambarnya.
T-Shirt - Untuk semua perempuan yang ada di rumah. Tidak dipesan tapi mungkin papa sudah tidak tahu mahu membeli apa lalu inilah yang dibelinya.
Dulang buluh - Satu set ada tiga buah. Bolehlah disesuaikan dengan dulang yang dibeli sebelum ini. Aku suka sebab penutupnya yang unik.

~~ Selalu kerja luar tapi setiap kali hendak balik agaknya papa pening mahu beli apa untuk anak-anak. Mama lagilah tidak tahu dan selalu mama kata apa sajalah.~~


56 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

wah....sama la si adk ngn rietta...rietta suka kumpul key chain...adik rietta pula suka kumpul FM..

:: Mrs.Eady :: said...

ye la kak..FM dh penuh kat peti ais tu.hehehee..

Nini D.. said...

dulang buluh tu cantik kak..

cinnamon.com said...

syukur kerana dapat suami yang sangat penyayang.

Masya said...

CANTIKNYA DULUNG BULUH TU....

ALHAMDULILLLAH DAPAT SUAMI YG MEMAHAMI DAN PENYAYANGKAN.. DAN SUKE MEMBELI UNTUK KT..

Irfa said...

hehe :)
bila dah selalu sgt mmg sampai tak tahu nak pesan apa.sama juga dgn hadiah hari jadi..berbelas dan puluh tahun bersama buntu otak nak fikir hadiah apa yg nak diberi

lawa keychain tu

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Semoga beroleh kesejahteraan dan dalam redha Allah SWT

Papa kerap kerja di luar, mama sukar pesan ole-ole ya..

fazrulnoor said...

teringat wife saya perli, sebab balik dari outstation x beli apa2

anitadiana said...

ita suku kumpul FM..bagusnya hubby akak ingat nak beli benda-benda...hubby ita tak reti sangat nak membeli-beli ne...

Acik Erna said...

pening2 fikir pun ada jugak yang dibawa balik..tanda ingatan..

MOKCIK AZWA said...

dulang buluh ngan t-shirt muslimah tu memang cantik..

Deru Ombak said...

Assalamualaikum kakzakie..

Begitulah selalunya.. Balik dari jauh dengan ole-ole! Suka sgt lah adik tu ya.. Mesti senyum manjang.

mama ju, said...

Salam KZ

Wah sronoknya.
Hebatlah papa tu, sentiasa ingat ...!

Rapunzel Cikilolo said...

aku minat dengan dulang buluh tu... :)

Lynn said...

Bestnya dapat hadiah....tak kisahlah apa pun kan..kalau lynn suka aje...sebab free hehehe

Aju Mohit said...

Cayalah papa tahu je taste mama Dan anak2nya, anak2 ni mmg seronok bila Ada buah tgn utk mereka kan kak

norhidana said...

seronoknyer kak... untung akak n anak2... msti dh ada mcm2 fm ngn keychain or ole2 dr suami akak yek kalu ke mana2....

dulang tu mmg cantik kak

Rai Ourkizuna said...

cantiklah dulang buluh tu kak.. siap ada penutup lagi..unik betul..

Teratak Hami said...

Agaknya papa paling pening kepala nak carikkan baju utk gegirls kat rumah tu kan.

-Sara- said...

cantiknya dulang buluh tu siap penutup bagai :)

Kunang-Kunang said...

Alhamdulillah, suami kakzakie yang sentiasa ingatkan isteri dan anak2 dirumah.

[PCL] said...

kite ni tiada kesempatan nk keluar negara/dlm negara pon jarang sekali..mcm biasalah bile dgr ade famili out station mesti pesan dgn muka tak malu....

LYAfrina said...

banyaknyer....
mmg rezeki kak zakie n family ni..

Lia said...

dulang buluh tu klasiklah.. cantikk.. :)

adarnadzmie said...

sukanya kak dpt ole2 dr cik abang...hehe...

MamaEma said...

kiranya papa pun pandai juga membeli...

Qhaifa Nur said...

ayat yang sudah sebati dalam diri kita...mesti bawa ole-ole

cantiklah set dulang buluh tuh kakzakie...

pena rozie said...

Cantik dulang tu...

ct rahani said...

cantik dulang buluh tu kak..

jedi said...

cantik dulang tu...unik...

Tihara said...

beli je pae2 mesti anak2 n wife ske..kalo saya camtu kak.. hehe :)

ieja amieja said...

cantik dulang buluh tu kak..
somi ieja kadang bila OS kena pesan..klu x mmg blk ngan tgn kosong lah jwbnye..

ieda said...

cantiknya kakak
dulang buluh tuu jarang kita jumpe .. ;)

Ati Masrif said...

untunglah kak zakie
hubby pandai memilih dan
ambil hati seisi keluarga :)

aby said...

salam kak zakie ..
utk mamanya ..
minta huby singgah kt Habib Jewel,
tk pun kedai Emas Poh Kong ..
atau minta bawakan balik ole2 Gucci,
Bonia dan yg sewktu dengan nya ..
he..he..

okeh key chain nay
njalok siji !!!

Zaitun said...

Kita beruntung kakzakie sebab setiap kali hubby pergi outstation akan ada ole2 tanpa diminta.Itulah kelebihan hubby kak Zai juga,syukur.

Ros said...

Assalamualaikum kakzakie,

Aduhhh...kakzakie cantinya dulang tu,berkenan sangat kak Ros...

Puan Kutu said...

berkenan pulak tgok dulang buluh tu.unik sgt..bertuah akak dan anak2 sellau dpt ole2..

SumeSakan said...

nama hadiah nih...dapat pe pun confirm suka...hehehehe

Pn Kartini said...

Best kan kak dapat ole2..;)
kdg2 kata jee tak yah susah2..tapi dalam hati memang sukaaaa kalau dapat hadiahnya..aduhaii..:)

Papa Mifz said...

wah satu kotak keychain tuh....byk nyer...

IntaNBerliaN said...

dulu sy ms kecik2 pun camni.. setiap kali abh outstation.. mesti tel tnya nk apa.... :-)

Syira Qahira said...

salam..

untung ada suami yang memahami...

mie said...

banyaknya set kitchen..
gue juga suka kumpul fridge magnet..
hehhehee

dwaty said...

Cantik dulang kak... Saya suka benda yang unik2 ni...

ikatankasihku said...

tanda ingatan tu..jauh di mata dkt dihati..hehehe

Santri T.P.I.N.I said...

wah...bestnya dapat hadiah mcm ni...

Nazayiena said...

Uniknya dulang buluh tu....OS kat mana Kakzakie?

sal said...

untungnya..dia ingat isteri dan anak2nya klu pergi jauh..alhamdulillah, syukran.

ariana said...

Salam kak..hubby sy pun selalu out station..bila dia tanya nak apa, mmg tak tau nak kirim apa..lg pun yg kita ingat waktu tu hanyalah nak dia cepat2 pulang kepangkuan kita dgn selamat..tak de mood nak pikir lain..huhu
Tapi, biasanya dia belikan juga..ole2 tanda ingat..kadang minyak wangi, key chain dan fm tu biasalah..cuma bila time dia beli baju utk kami2 ni..selalu je tak kena..tp tak ckp lah kat dia, ambil je..nk jaga hati..hehe

Aine Ainun said...

bestnya...ada dulang buluh..

tula, kalo dtanya x tau nk mtak apa kan..
tapi kalo dhulur, terima ja..=))

O CIKTEDDY said...

ape2 saje asalkan ikhlas =D

Kakzakie said...

Kakak sebenarnya tidak kisah ada ole-ole atau tidak yang penting dia selamat balik.Terima kasih diatas segala komen yang diberikan.

Henrietta Jose, Mrs. Eady, Nini D, cinnamon.com, Masya, Irfa, Werdah, fazrulnoor, anitadiana, Acik erna, Mokcik Azwa, Deru Ombak, Mama Ju, Rapunsel Cikilolo, Lynn, Aju Mohit, norhidana, Rai Ourkizuna, Teratak Hami, Sara, Kunang-Kunang, PCL, Lyafrina, Lia, adarnadzmie, MamaEma, Qhaifa Nur, Pena Rozie, ct rahani, jedi, Tihara, ieja amieja, ieda, ati masrif, aby, Zaitun, Ros, Puan Kutu, SumeSakan, Pn Kartini (sebenarnya dah tak kisah tapi bila ada memang suka), Papa Mifz, Intanberlian, Syira Qahira, Mie, Dwaty, ikatankasihku, Santri TPINI, Nazayiena, Sal, ariana (betul cikgu, yg penting dia dah balik dgn selamat), Aine Ainun dan O Cikteddy.

Terima kasih semuanya sekali lagi dari kakak.

Kamsiah said...

cantik dan uniknya dulang buluh tu..

fieda said...

wah..bestnyer..dulang tu ctk..

Cik Ina Do Do Cheng said...

Baiknya hati suami kak zakie setiap kali keja luar tak lupa belikan ole ole untuk family , mesti anak kak zakie tak sabar nak tunggu papa dia balik setiap kali papa keja luar : ) .