Monday, April 23, 2012

Teka-teki membawa bahagia

Dari Pantai Timur Ke Johor Bahru
Berteduh dibawah pokok meranti
Ternganga melihat keindahan alam
Berbunga-bunga di dalam hati
Bila membuka bungkusan semalam

Awan tidak jemu berarak
Bumi berputaran tidak berhenti
Mulan teman blog kakak
Memberi ini sebagai cenderahati

Loves you too


Banyak ikan warna-warni lagi
Melekat bersama teman-teman yang lain di dapur

Walaupun raga jarang dipandang
Tenunannya indah untuk bergaya
Tanpa diduga tanpa diundang
Menjalin ukhuwah di alam maya

Anganan mahu mencapai rembulan
Puncak Kinabalu pun tidak terdaki
Syukran jazilan buatmu Mulan
Moga ikatan berkekalan di sanubari


~~ Sebenarnya bingkisan telah tiba di rumah pada 19-04-12 tetapi sebab Mak Zah pergi ke sekolah menghantar baju sekolah agama dan makanan adik di sekolah, kenalah hubby tolong mengambilnya di Pejabat Pos.~~


60 comments:

ahmad humairi said...

Tahniah Kakzakie....kakzakie memang hebat!!!

kakcik said...

Alhamdulillah, kakcik pun dah terima hadiah dari Mulan itu. :)

sis intan said...

bestnya kak zakie dpt gift.. :)

Nieza said...

alhamdulillah..tahniah kak.semoga ukhwah yg terjalin dialam maya akan berterusan dialam realiti pula nanti..insyaAllah:)

Huda said...

cantiklah kakak...bestnya..:)

are_lin@yu said...

tahniah sis!!!!suka ;-)

azi said...

Bunga Raya Bunga Kenanga
Dipetik Untuk Menghias Diri
Bertuah Sungguh Orang Disana
Cenderahati diterima Penganti Diri

Kakak!!...tahniah..boleh tambah lagi koleksi FM..

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

kasihibu said...

dah banyak koleksi FM tu berbagai..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah..
Tahniah Kakzakie..
Best nye dapat hadiah :-)
Pokok Manggis Depan Rumah

noor said...

wah bestnya kak...cute FM tuh

MOKCIK AZWA said...

seronok juga dapat kawan di alam maya ini kan kak..alhamdulillah

yana-feehily said...

wah..bestnya dapat FM..byk dah collection FM akak..tahniah ye.. ;)

intan_blur said...

alhamdulillah..
bestnye dpt kwn yg baik kan..klu kite baik ngan org..org baik ngan kite..
slm kak..;) mood ok ye harini?? ;)
jgn mls2 dihari isnin..seperti sye ni.. - lemau -

♥♥azatiesayang ♥♥ said...
This comment has been removed by the author.
♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak zakie..

Si gadis manis memakai cekak,
Duduk bersimpuh,hatinya rawan,
Sungguh bertuah dirimu kakak,
Fm cantik tiba dalam pangkuan.

mama maman aka yana said...

seronoknyer...:)

Pok Amai-Amai said...

Dulu sy tak pnh amik kisah dgn FM. Skg nie, saya pun dah terpengaruh!

LYAfrina said...

wah... comel..comel..comel

mama ju, said...

Salam KZ

Moga kita semua sentiasa diberi kebahagian dr Allah.
Beruntung ramai sahabatkan.Pernah juga Mulan?

cinnamon.com said...

syukur Alhamdulillah,tanda ingatan sahabat alam maya.

sejak berblog ni.belum pernah lg dpt apa2..

tak pernah tahu pulak berblog pun boleh dapat gift2 ni.

bagus2.

MamaEma said...

Alhamdulillah kak... sahabat alam maya terjalin rapi... bertambah lagi koleksi

~~zana@pb~~ said...

zana peminat fridge magnet, apa kata kita main tukar2 fm dgn negeri masing2?
Tahniah kakzakie, walau zana x tau penyebabnya.

miloais milo said...

comel2 lah kak FM akak ni...

Amie said...

Seronoknya Kak Zakie... tambahlah koleksi FM kakak.

nur anis said...

wahh..banyak nya koleksi FM..:)

Uncle said...

Alhamdulillah...rezeki...jangan sampai reban pintu peti ais tu sudahlah...hahahahahah

Kella said...

cantiknya... bertuahnya..
alhamdulillah kan.. rezeki berkawan di alam siber.. =)

redza said...

wah akak..berpantun-pantun

Aliesha Kirana said...

wah! cantiknye kakk! AK pun ske kumpul fridge magnet. tp anak buah AK suka teraburkan mende tu. hihih

Aien Alien said...

lepak Mc'D makan burger
burger dimakan sesedap rasa
hadiah pemberian teman blogger
buat kenangan sepanjang masa



*suka kumpul Fridge Magnet juga :D

sisdee said...

adoiii bestnya..untung akak ;)

Nini D.. said...

bestnye kak...nini suka kumpul FM :)

pena rozie said...

best dapat hadiah...

lieynanilaz said...

dapat fm.....tahniah!!..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer... kalau dapat cenderahati (^___^)

Cik FaRiZaM said...

tahniah akak....

byk dah koleksi akak di peti ais...
:D

mama irfan said...

tahniah.... cantik fm tu... rupanya akak pon suka kumpul fm ya??

norhidana said...

canatiknyer kak... untung akak dpt ramai kenalan yg selalu kirimkan hadiah tanda ingatan

Daddy Ziyyad said...

cantik FM tu kak...

Acik Erna said...

tahniah kakzakie..siap berpantu pantun lagi..berbunga la hati mulan..

Aju Mohit said...

Tahniah kak zakie!!! Untung pandai berpantun hihi

nabilah_2908 said...

sngt berbesar hati kan..bila dapat mcm ni... ;)

anitadiana said...

tahniah kak...bestnya FM..ita pun suka FM...kak memang pandai lah berpantun....

ct rahani said...

cantiknya FM tu kak.. unik.. :)

Munnafendy said...

cantiknya FM...warna warni gitu =)

Nazayiena said...

Cantik FM Pulau Redang tu....

fieda said...

wah..akak mmg juara pantun..

fieda said...

wah..akak mmg juara pantun..

Zaitun said...

Pandai kakzakie berpantun..

Tahniah dapat gift dari Pantai Timur,semoga persahabatan berkekalan.

Cikli said...

sayapun pernah rasa seronok dapat goodies dan hadiah dari rakan blogger.
dulu pernah juga enter contest.

aby said...

salam kak zakie ..
aby tumpang gembira sama ..
tk pandai nak berpantun ..
he..he..

ellynadyra said...

first time jumpa blogger berpantun.....terror....pengumpul FM ke?

Papa Mifz said...

papa mifz pun tgh collect FM skrg nih...hehe

m.u.l.a.n said...

dear kak zakie.. hehee segan pulak saya.. dah le fm hilang kejap aritu sbb sorok punya hal..

tqs for d friendship...

ps: hp mmg out sbb currently not in malaya.. be back on 27apr.. kak zakie dah miss teka teki yg baru.. hehee takpe nx time..

Temuk said...

Assalamualaikum

Segaknya ikan hadiah rakan
Rakan ini tinggi budinya
Banyaknya ikan di dalam ikan
Di peti ais samakah jenisnya?

Hehehe, berselerak pembayang dan maksudnya, ya kakzakie!

Kakzakie said...

Apabila menerima sesuatu dari teman memang hati kita pasti terharu dan gembira, begitulah kakak. Terima kasih buat: -

ahmad humairi, kakcik, sis intan, Nieza, Huda, are_lin@yu, azi, syerwiena muzzawer (kakak dah follow juga), kasihibu, Pokok Manggis Depan Rumah, noor, Mokcik Azwa, yana-feehily, intan_blur, azatiesayang, mama maman aka yana, Pok Amai-Amai, Lyafrina, Mama Ju, cinnamon.com, MamaEma, zana@pb, miloais milo, Amie, nur anis, Uncle, Kella, redza, Aliesha Kirana, Aien Alien, sisdee, Nini D, Pena Rozie, lieynanilaz, eeiyss, Cik Farizam, mama irfan, norhidana, Daddy Ziyyad, Acik Erna, Aju Mohit, nabila_2908, anitadiana, ct rahani, munnafendy, Nazayiena, fieda, Zaitun, Cikli, aby, ellynadyra, Papa Mifz, Mulan (oh... no wonder tak ada line) dan Temuk (tk kisahlah cikgu janji kakak bahagia).

Terima kasih semuanya sekali lagi.

~ yus ~ said...

seronok tu dapat hadiah dari Kak Mulan..

Teringat pula kak Mulan juga ada beri hadiah beg dan buku2 untuk anak yus masa kami singgah di rumahnya di Kerteh dulu. Kak Mulan memang sweet n baik sangat...:)

Puan Kutu said...

comelnya fm tu.mmg rezeki kawan2 di freezer tu nak dpt kawan baru..:)

Kakzakie said...

@ Yus: Sekarang dia ke oversea melancung lagi Yus


@ Puan Kutu: Kakak sekeluarga memang suka kumpul FM:)