Wednesday, December 5, 2012

Jangan lupa - cukai jalan tahun 2013



76 comments:

Kakcik Nur said...

Banyaknya kereta Kakzakie! :)

inazamri said...

salam kakak.miss u.Tu semua kereta kakak ke?banyaknye!

ANIM said...

aaah,banyaknya...memang patut kakzakie buat catatan, takut lupa..heee

hainom OKje said...

Record up to date.....canggih manggih....capai KPI ni KZ...he..he..

Lya Colours said...

dapat duit bonos raya cina nanti kene la simpan 1k untuk roadtax yg expired bulan 4 nanti huhuhu

:: Mrs.Eady :: said...

bnyk nyer kereta!!

Aisy Nasiha said...

Banyak kenderaan akak ni, byr pun kena byk juga la ye... Hehe

sisdee said...

huhuhu...siap ada list tu hehehehe...bagus tul akak...

Huda said...

ni semua kenderaan family akak ke? Wahhh banyak tu

HeNRieTTa JoSe said...

byknye keta ngn moto akk....dah lew semua bulan 6-11....sebulan 2-3 bijik nk kena renew....pengsan rietta klu nk kna kumpul duet....hehehe....

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kereta company ke ni, Kakzakie?? memang kena list kalau lebih dari dua, jangan sampai salah bawa geran sudah, hehe

NM02 said...

hamek....

Suraya Baharun said...

banyak nye kete akak...

Ayu azmir said...

banyak nye kete.... tapi bagus jugak ade list supaya tak lupa...

che mid said...

Oops, CM punya kete baru je rotek mati..

Aishah Jahirah said...

tarikhnya berderet-deret...mmg kena alert ni kak...senang wat table macam nikan,takde la terlupa terus....:)

ieda said...

ADUHHHHHHHHHHH fenin kepala tgk nyee ;)

Kancil 8349 said...

banyaknya kereta

Murni Alfathunnisa said...

kalau banyak, memang wajib buat senarai macam ni..supaya tak ada yang tertinggal..

m.u.l.a.n said...

banyak nya kereta akak.. mmg kena buat jadual spy tak lupa kan..

wahida said...

mak aiiii, pitam...

Myra Jay said...

Wahhhhh!! siap ada list macam ni, senang tampal kat peti ais konpem selalu akan ingat :D

syiela said...

banyaknya keta kak zakie... banyak camni mmg kena buat list kang lpa

QueeN TerataI said...

kak... Queen yg ada 1 keta 1 moto ni pun pening... apatah lg akak ye x? hehehehe

boni kacak said...

kereta 5, motor 2.. mak aih... RAMAI betul!!!hahaha

faraherda.razalan said...

Amboi mak! Cirit!

Ema Blog said...

banyaknya kak...

hananhadila said...

wahh ! banyaknyee , sume plat johor kan :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waaa banyaknyer keta akak...

Mummy Akmar said...

Banyaknya kereta kak....uish2

ct rahani said...

byknye kete.. klu sekaligus mau pitam berkali2 ni kak.. hehe..

abah khalisha said...

a'ah byk betul kereta ni..

citarasa rinduan said...

kak yus...

kak zakie punya..
saya dh tgk semua sekali..

(sibuk jer aku nie menjawab!!)

mama maman aka yana said...

berderet2 ikut bulan tuh.. aduh.. kalu sy kompom botak dah nih.. :)

aanie said...

bnyaknya kete kakak....tiap2 bulan pulak tu...hehe..

pinjam 1 boleh??

gadisBunga™ said...

saya pitam dulu tengok! hahahaha!!!

amirah said...

makkk...banyaknya kak! huhuhu..amie yg satu ni pun nak pitam dah

Nur-nba said...

Wah banyak tu kak.. Ni mesti ada kereta akak dan kereta company.. Betul tak?

Leeza Eelza said...

banyaknya KakZakie.. bulan 9 ngan 12 je yang blm ade:)

Qhaifa Nur said...

mmg kena buat catitan..takut lupa Kakzakie...

Knor said...

kereta company ke..?ke kereta akak..

kaya akak ye

~Beb~ said...

waduhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! bikin puuusing ini kakZ!

ummuaidan said...

salam kak ..sori lambat dtg...outing hari nie...nie keta company akak kan...hehehe..nasib baik dok sini tak yah byr road tax dah

Ujie said...

company punya eh? kena tampal kat board, baru tak lupa.

*keta saya pun baru renew road tax smlm..luruh duit.

Rapunzeel Cikilolo said...

wooo??

tujuh tu...

maya amir said...

kereta kak zakie tu? gulppp! byknye..hehehe

محمد رازيق said...

banyaknya kete akak. hehe, tujuh.

anitaare said...

wah! kalu kete dah byk camni..mesti laman rumah akak luas kan..kan

mama aini said...

assalam ehem byknya kereta KZ..senangkan sediakan listnya..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Banyak keretaa akak :-)

ps: Jom join segmen saya kakak.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...yer la kalau dah byk kete kena ada list kalau x tentu lupakan...:)

zila norazila said...

zila punya bulan 3 kak...x lama lg tue :)

Haryati Faizal said...

wah! byk tu....berpeluh gak nak kuar duit...hihi

fiza said...

Tu dia...berderet keta ☺☺

SAya nyer bulan sepuluh. Kena simpan duit nih.

dhiera said...

semuanya dekat-dekat ni~

Zana Ariana said...

Banyaknya kereta akak..mmg patut kena tulis pun, kalau tak takut terlupa plk..Semua plt Johor ye..

Cikli said...

Apa special no 9, 8, 2, 4, 5 tu kak zakie?

Kasih Salina said...

banyaknya kenderaan akak..memang patut kena buat list nih..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Akak.. Syarat yang fb tu tak kisah. Tak like pun tak apa.

ibuintan said...

4.1.2013 ... "tu lah sapa suruh beli awal tahun" kata suami

habislah bonus den

Areef Ibn Naim said...

salam,

tu yg kena buat senarai, byk sgt :)

kak, klu free jom join contest kat blog sy...

http://ibnunaeem.blogspot.com/2012/11/jom-join-contest-fotografi-ceriakan.html?

Mama Adam said...

wah!!!! koleksi kak?

aby said...

nampaknya kene bajet utk duit insuran. roadtax murah jer tp insuran, ,menyusutkan poket juga ..


Yaya Azura said...

macam saya buat list utk kenderaan di pejabat pulak..macam tu la..banyak sangat keretanya..

LYAfrina said...

berderet....

BERT said...

perghhh menambun ketenye huhu

Papa Mifz said...

PM yang dua kereta jer pun dah bikin pusing kapala,huhu

Kakzakie said...

Sebenarnya kereta dan motor itu kepunyaan kakak dan hubby. Setiap kenderaan punya memori yg berbeza itu yg sayang kalau ada yg mahu membeli. Lagi pula bila ada yg kesempitan boleh juga kami beri pinjam. JEY 8096 pun hubby kakak letak di tempat kerja dia utk kegunaan staff dia bila ada site visit. Kebanyakkan pun kenderaan dah buruk.

Terima kasih pada semua yg memberikan komen: -

Kakcik Nur, inazamri, Anim, hainomOKje, Lia Colours, Mrs Eady, Aisy Nasiha, Huda, Sisdee, Henrietta Jose, Seri Kandi Tanah Jauhar, NM02, Suraya Baharun, Ayu Azmir, Che Mid, Aishah Jahirah, ieda, Kancil8349, Murni Alfathunnisa, mulan, wahida, Myra Jay, Syiela, Queen Teratal, boni kacak, faraherda.razalan, Ema Blog, Hanahadila, Lizz@mummycute, Mummy Akmar, ct rahani, abah khalisah, Citarasa Rinduan (mengendaplah ye Ayu...), mama maman, aanie, gadisBuna, amirah, Nur-nba, Leeza Eelza, Qhaifa Nur, Knor, Beb, ummuaidan, Ujie, Rapunzeel Cikilolo, maya amir, Mohd raziq, anitaare, mama aini, Pokok Manggis DR, Mas Zull, Zila Norazila, Haryati Faizal, Fiza, dhiera, Zana Ariana, Cikli (sharp mata betul Cikli ye), Kasih Salina, ibuIntan, Arief Ibn Naim, Mama Adam, Aby, Yaya Azura, Lyafrina, Bert dan Papa Mifz.

Terima kasih sekali lagi buat semua:)

Hazmin said...

Banyak jugak kereta dengan motor akak kan. Pening jugak nak bayar tu. Kalau tak buat senarai macam ni memang boleh terlepas pandang nanti.

are_lin@yu said...

ini semua kereta akak ka..hihi

Mimie said...

kereta pun de expired

hananhadila said...

hanan tag beramai ramai ;) http://hananhadila.blogspot.com/2012/12/special-year-end-ga-fy-nad.html

Si Matatajam said...

Keta sendiri ke kak..

Kakzakie said...

Terima kasih juga kepada: -

Hazmin, Are_linayu, Mimie, Hananhadila dan Si Matatajam.

Betul semua itu kenderaan kakak dan hubby tapi banyak yg dah buruk cuma sayang sebab ada memori disebelik setiap satunya.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah banyaknyer kereta akak :-)

Remy hazza said...

kalau dah byk...elok sangat buat camnie kak..... takut ada yg terlepas nanti...remy yg sebijik tu pun kekadang lupa....he3