Monday, December 10, 2012

Restoran Remaja Classic

Ada kalanya sudah tidak tahu mahu makan di mana lagi. Mencari tempat baru bimbang tidak menepati selera. Tetapi apa yang biasa kami cari tempat yang berdekatan dengan rumah. Anak-anak tidak bersekolah tidak kisah jauh atau dekat tetapi mama-papa esoknya bekerja, malas meredah malam sekadar mahu mencari tempat makan.
Makanan kami - Kerapu 3 rasa, air carrot dan star-fruit, nasi claypot, nasi goreng, mushroom sup dan garlic bread. Tidak di dalam gambar fresh orange, lemon tea, shark-fin soup dan nasi goreng kampung. Nasi adik pedas tukar minta nasi putih.
Rekaan restoran - Pintu masuk yang berukiran cantik, lampu siling bergantungan di hias dengan anyaman buluh, salah satu bunga ukiran di pintunya. Adik posing di kolam ikan dan bermain permainan sebelum keluar..

Restoran Remaja Classic - Bukan remaja dan telah berusia pun boleh saja makan di sini *__ * Kedudukan di seberang jalan Menara Jati (LHDN) dan sebelah kiri lampu isyarat menuju ke Plaza Angsana.
~~ Tumpuan utama biasa pandang dulu keadaan restoran walau hakikatnya kita tidak tahu sama ada ianya dapat mengikut selera kita atau tidak. Tidak mencuba pula kita tidak tahu.~~


84 comments:

ummuaidan said...

salam kak zakie...wah restauran baru dekat angsana yer..nampak sedap jer makanan yang diorder tuh..kerapu tuh menyelerakan..

mama maman aka yana said...

nama kedai dia remaja eks.. very interesting tp yer la bab kata akak.. susah gak kekadang memenuhi selera kita kecuali kena cuba..:)

Sharifah Nadzarah said...

Kita pun sama lah kak..tak berani nak mencuba tmpt tak biasa takut tak sedap..hehehe...taip tgok menu2 akak nmpk menyelerakan...
nampak lagi JMY pagi ni..

ANIM said...

remaja tapi klasik..mesti ada cerita disebalik nama, heee...langkah pertama kita tu sebenarnya memberi kesan pada langkah ke2 dan seterusnya.sedap,cepat, bersih, servis dan berpatutan menjadi pilihan..tapi nak dapat pakej 5 in 1 tu memang payahkan?

Kakcik Nur said...

Pengusahanya masih remaja atau sudah remaja klasik, kah? :)

Pn Kartini said...

Cantik nampak kedainya kan..:)
Kdg2..cantik luaran dan hiasan buat daya penariknya..tapi tang masakannya..mmg kena try!Lum cuba..Lum tahu kan kak..:):)

sal said...

Ooo selalu ke Angsana cari buku, baju dll..tak singgah pula....ok makanannya???, jika ikut taste.. alhamdulillah, berbaloi dgn wg yg dikeluarkn..

norhidana said...

tgk menu dia boleh tahan best, msti sedap kan... nama kedai pun sgt lah menggoda... remaja classic...

Mat Gebu said...

Wowww...remaja klasik..Kira che mat remaja klasik gak..

JunAina said...

Aina bab memilih kedai makan ni typical sikit. Takut nak mencuba tempat baru bukan apa takut2 tak kena dengan selera. Hiasan kedai tu memang nampak cantik.

HeNRieTTa JoSe said...

unik nama dia...nmpak macam sedap...meriah makan ramai ramai....rindu nak makan ngn family...

Nur Betty said...

adoiii sedapnya kerapu 3 rasa...dah tgh lapar ni....

makchaq said...

Nampak menarik makanan nya.. fresh..
Dah lama rasanya makchaq sekeluarga tak makan di luar/kedai, last sekali rasanya pertengahan bulan 11 lepas..

Suka tengok adik yang makin pandai bergaya....Nafisah mungkin macam ni nanti....Khadijah & Syuhada x minat begini..

Kniedaz said...

Nampak sedap menu yang dipilih...lama tak jalan di JB....selalu kalau balik kampung di Parit Raja trperuk je di rumah hehe....

Aziela said...

Menunya combine yer...

ct rahani said...

tau restoren ni tapi x pernah pun singgah kak.. nampak ikan tuh sungguh menyelerakan.. harus kena singgah nih.. hehe..

Rapunzeel Cikilolo said...

masa saya belajar dulu takde pun... hehe

Suraya Baharun said...

menarik restoran tu...makanan dia pun nampak menyelerakan kak...

Qhaifa Nur said...

unik nama restorannya Kakzakie...
mmg betul tak cuba tak tahu..sedap atau tidak...

Ratu Hatiku said...

As salam kakak...
Nmpk menarik tempat tu....bila blk kg mmg xberpeluang nk berjalan

Norzie hany said...

Menunya semua sedap2 belaka.

redza said...

kerapu tiga rasa tu..sedap

Daddy Ziyyad said...

Remaja purba boleh makan kat situ tak kakZakie? ekekekekekekek

CiKPuaNLawA said...

salam kak...

wah ..menarik nih...

bila2 datang jb ..nnti boleh ajak gB ke sini...

mekaseh singgah kat blog saya...

m.u.l.a.n said...

nama kedai ni mesti tarik ramai customer.. boleh la nak try nnti kalo ke jb..

gadisBunga™ said...

adik pakai tudung...comel sangat!

restoren remaja ni dekat sgt dgn umah saya. tapi tak pernah singgah lagi. :D

inazamri said...

wah nama restoren tu..remaja klasik camne ye..biasanye dgr remaja purba mcm kakcik nurseroja selalu sebut tu .

mama ila said...

wahhhh...bestnyer.. =)

Ujie said...

Unik sungguh nama dia. mmg tertarik nk cuba.

Betul la kak, kdg tu dah bosan mkn tmpt yg sama. Nak try tmpt lain takut tak sdp..rugi pulak. Tapi selagi tak cuba camne nak tau kan..

ros_reeza said...

haa, dah dekat dah ni.. Ros baru bertukar ke JB. Nanti ada masa, boleh lah singgah ke sana merasa pulak :)

~Beb~ said...

btul tuh. x cuba x tahu. tp takot nak cuba kekekeekke sama la kite. tpi kalau tmpt tuh cam meriah je kadang2 berani gak nk cuba. tp kalau dah ramai sgt tuh mls plak tkot order lambat sampai. ye x? hehhehe mcm2

Knor said...

salam kak..sgt mewah makanannya..kalau saya tak mampu.tengok tu bolehlah...

syukur alhamdulillah.

Cho Zila said...

sayapun sama kalau kedaitu dah kena ngan tekak susah nak mencuba tempat lain.. sebab kadang2tu rasamacam membazirjer kalau tak kena ngan selera...
msa gi rumah sepupu hrtu nampak kedaini... sebab ingat kedaitu depan LHDN dan nama kedainyer unik..

kak nora said...

sekali2 klua makn2 santai dgn kelarga best kan..

Kasih Salina said...

best kak mkn2 camni..lucu nama restoren tu..

Rinna said...

Nampak sedapnyaa lauk2 tuh.. Makan bersama keluarga kat luar gini meriahkan.. :)

syiela said...

remaja classic ye kak...

saya mkn kat kedai yg biasa pergi je.. nk try baru takut tak sedap rugi ye nanti

aanie said...

rasanya ok x?

kalau tmpt x biasa pegi sy akan order mkanan biasa je....takut x sedap...hehe..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedap nampak makanan dia akak.
tempat dia pun menarik..
Mesti best kan?

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waaa... kerapu 3 rasa... nyumm nyummm~

mama aini said...

edhem nampak sedap makanan dia..kalau kesana JB..mama akan singgah kesana..thanks KZ atas info ni..

Tihara said...

as salam

lazat2 makanan nya..alhamdulillah :)

hajar said...

saya ni nama jer org johor.... tapi jenjln kat jb cume baru 2 kali jerk... byk tmpt yg saya x tau.... klaau saya tersesat kat sana bleh la ctc kak zakie yer... (^^)

Syazana Zainn said...

menarik deco rest ni :D

nama pon classic :D

Remy hazza said...

unik nama kedai tu... remaja klasik...rasanya sapa2 yg pernah jadi remaja kena pi try mkn disitu.....he3

Mizz ErMa said...

sebab tu orang tua2 cakap, belum cuba belum tahu..tol x? hehe

Cikgu Ma said...

best jgk sesekali makan kat luar..mak ayah org lama...x suka makan2 kat luar, x kena dgn tekak depa...hhe

Munnafendy said...

hehe..biasanya mcm tu la kak zakie.takut nk mencuba tempat baru

ibuintan said...

hehehe remaja klasik tu agak2 baya sapa lah tu... kakZakie, memang klasik dan makanan pun nampak sedap2 je

betul kata GB.. adik memang comel bila bertudung

zila norazila said...

sedapnya..remaja x salah zila ada byk cawangan kan kak..org thai rasanya yg jual tu kan..pernah makan..tp x ingat kt belah mana..

Zana Ariana said...

assalam kak..sama lah..sy pun jenis selalu gak mkn kat luar, suami sy lah agak cerewet pilih tempat..nak cuba yg baru takut tak menepati selera.selalu pergi tempat yg sama sampai ank2 dok komplen, boring kat abah dia..hehe tp mknn akak tu semua nmpk lazat2 belaka..:)

Fiza Rahman said...

Sedap tak kak?

Saya suka juga cuba kedai bari. Klo tak menepati piawaian tekak, tak dtg lagi lah jawabnya.

Nur-nba said...

Tak pernah makan di sini.. Patutnya ejaan tu Restoren Remaja Klasik.. Dah salah eja tu..

Ikan kerapu tu nampak sedap..

Azian Elias said...

remaja classic tu weiii.. JOhor nama resto dia memang unik2 lah..

Juhariah Johari said...

Salam KZ

Wah nama restoran tu hebat betul.
Sedap namapknya!

citarasa rinduan said...

nanti belanja ayu sklurga ya kak..


sure umai main jer ngan adik...hhahaa

Amie said...

Ingatkan tadi anak remaja je yang makan di situ... he he he heh

TiranaAduka said...

salam bakyu
Memang tertarik ni. Rertoren klasic remaja..erm..thanks sharing

maya amir said...

ni dekat area kg pasir ke kak? mcm penah tgk tapi tak leh bayangkan kedudukan nye kat mana..heheh (fail saya bab jalan ni..hehe).. bagus gak owner tu letak, remaja (classic) maknannya bukan remaja jek boleh makan sini..yg klasik2 pun boleh makan sini..hehehe

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

salam kak...bestnyer kerapu 3 rasa tu..

Hazmin said...

Tengok macam agak menarik jugak lauknya tu kan kak? Sedap kee? Hehe

Sherwieyna Muzzawer said...

SALAM KAKZAKIE!

Amboi anak dara kak zakie tu comel je posing..hehehe

Mimie said...

salam kak....

memg klasik la nama restoran nih

mizz miaizzati said...

vote kerapu 3 rasa hehe..

dya bunga said...

menariklah..rasa nk cuba je mkn kt situ

Si Matatajam said...

Cantiknya deko restoran ni...juadah pun meriah ye akak

Syira Qahira said...

salam,,

seronok anak-anak dapat makan sedap-sedap ;)

nama restoren tu dah klasik dah ;)

Papa Mifz said...

tak kenal maka tak cinta kan kak...:)

wahida said...

saya kalau tgk carrot susu tu mesti teringat mak mertua saya...dia suka sgt kalau mkn luar mesti order jus carrot susu...

Riedaffya ibrahim said...

nama pun classic....

♥ sitifarhana ♥ said...

wahhh..mcm sedap la makanan diee..nyum nyum! hehe

Haryati Faizal said...

sedapnya kerapu 3 rasa tu...kak zakie

Kesuma Angsana said...

singgah baca waktu cuti2 ni hehehe

SumeSakan said...

Wah berseleranya tengok....shark fin soup kegemaran sara tuh kakzakie...

Zaitun said...

Kalau ke JB kak Zai nak terjah restoren ni.

Jna marcello said...

AMBOIIII NAME KEDAI DYE PUN DA NAMPAK MENARIK ;)

Hnahdy said...

unik nama restoran tu..

Cik Gee said...

sungguh memancing selera melihatnya pada perut yg sedang kelaparan..

:3

Aisy Nasiha said...

dah masuk 2 tahun pindah dr JB , mcm perubahan dah... teringin nk g lawat rakan-rakan lama..boleh singgah di kedai ni lak..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

menarik la kak nampak restoran tu..makanan pun menyelerakan tgk hehe

hainom OKje said...

Nampak mengancam tu KZ...terasa-rasa kerapu 3 rasa kat tekak ni..he..he...

Shark fin pun ada?

teratak hati said...

Tak pernah nampak pun klu nk ke angsana tu..masuk dlm ke tepi jln tu je..?nnti nak caro la..hehe..
Kak saya nk jemput dtg ke rumah di bandar tenggara..if ada kelapangan..esok,ahad,lepas magrib..ada buat mkn2 skit tuk birthday hakim..:)

IntaNBerliaN said...

ikan kerapu tu nampak best je...

Novelgurl said...

Ha'ah.Kalau tak cuba tak tahu pula.hehe.

Lawa adik.Bakal tumbuh meningkat jadi anak dara.