Monday, December 3, 2012

Sebulan sebelum 2013 menjelma

Akhirnya di sana aku temui semua ini.

Anak-anak - Bila mak-ayah sibuk berbicara anak-anak buat cerita masing-masing. Anak berbaju  kuning ini susah betul diajak berfofografi kalau bukan dengan mummy dan daddy dia. Si comel berbaju putih ini tidak mahu dengan orang lain selain ibunya sendiri - manja betul. Tiga anak dara comel ini pula bagaikan telah kenal lama.
Anak-anak lagi - Anak aku yang suka si comel ini. Si baju merah Iffa tidak mahu di pegang. Lihat mata anak Ben Ashari ini - bagai tahu dia jadi perhatian. MommyZZ yang cute dengan gadisBunga. Zayyan pada hari itu sedondon dengan kakak gadisBunga - baju hitam+putih. Lihat gelagat tiga hero ini. Zayyan kata "jangan ingat kau anak blogger terkenal boleh suka-suka mahu ambil kipas saya- sorry ini saya punya" Hebat juga Zayyan ini. Si abang Ziyyad khusyuk dengan game tidak jemu-jemu.
Balik - Semua sibuk mencari kasut. Dua hero comel ini bukan main berdikari tidak mahu dipakaikan kasut. Si adik pula melihat "pandilah abang saya". Adik anak aku posing di kereta antik CMG. Perkarangan rumah ini kami tinggalkan dengan memori indah terpahat di hati.
Makanan - Banyak hidangan tetapi ini saja yang anak dara aku captured. Ada lagi tapi gambarnya blur.
Gelagat - Dua anak dara sedang sibuk mempotret triffin biru CMG. Sebahagian blogger yang hadir. dan tidak ketinggalan posing-posing mak dara pada hari itu - ada dua anak dara di situ jangan lupa.

~~ Mohon kemaafan atas segala kekurangan dari aku  dan terima kasih pada semua yang menggembirakan  aku pada hari itu. Moga ukhuwah berpanjangan.~~

69 comments:

Mat Gebu said...

Assalammualaikum untuk kekanda ku..perghh...tak pasal2 terus kekanda..haha... Kak, terima kasih sangat2 dari kami sekeluarga atas kesudian akak datang ke pondok kami. Apa yang kurang minta maaf yea, termasuk senda gurau saya yang agak tergelincir dari landasan keretapi.

Sharifah Nadzarah said...

wah bestnya kak..apakan daya sy tak dpt join...mungkin blom rezeki..lain kali insyaallah.

Mummy Akmar said...

Bestnya beramai2 macam ni..makan makanan yang nampak menyelerakan sedap gini..

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

ummuaidan said...

Salam kak..
seronok betul gathering bersama2 bloggers yer...seronok tengok gelagat anak2 kecil ramai...makanan umah CMG pastinya semua enak2 belaka kan..:)

:: Mrs.Eady :: said...

meriah!

Acik Erna said...

assalam kakzakie..akhirnya..kakzakie dapat juga bertemu dengan rakan2 yang lain..

ibuintan said...

pasti kenangan terindah tu sebagai penutup tirai 2012

sy masih tercari2 di manakah kakzakie.. semua entri tentang gathering ni sy dah baca tp masih belum ketemui wajah kakzakie

Kakcik Nur said...

Kakcik suka 'dialog Zayyan' tu... :)

Aien Alien said...

wah...blogger berkumpul ya. meriah walaupun lihat dari gambar je kak. hehe

Nur-nba said...

Salam.. Kak, ini antara kenangan terindah tahun 2012.. Nanti kita berkumpul lagi untuk tahun 2013 tau kak..

Suka lihat gelagat anak2 kecil ni.. rupa-rupanya aksi mereka dirakamkan.. :)

mama ju, said...

salam KZ

Seronoknya. Masa jumpa Ayu hari tu ada berangan nak ikut sama....
Mama gambar KZ???

ANIM said...

kakzakie, banyaknya berkah dalam rezeki orang yang menyambung silaturrahim..

Marsita yahya said...

seronok nya ya Kak ...

Kesuma Angsana said...

wah meriah nyer kak zakie

Knor said...

bagusnya kak..dpt jumpa rakan2..
meriah sgt..

Huda said...

seronoknyaaa kak....:)

Aishah Jahirah said...

perjmpaan blogger....meriah tgk...:)

Norhaizan hakim said...

Memasang impian utk menyertai majlis macam ni..

Reply komen@'Aku menulis bukan...'
Dulu saya memang blur bila kawan2 kata tak boleh masuk blog saya..maklum ler saya bermula dari zero..blur habis..

syiela said...

bestnya kak.. mesti sangat meriah bila ramai2 camni... makan pun pasti sedap ye la kan kat rumah CMG :)

Qhaifa Nur said...

hajat Kakzakie telah dimakbulkan...seronoknya rasa..meriah juga dgn kehadiran anak2 kecil ini Kakzakie...moga ukhuwah berpanjangan...

citarasa rinduan said...

assalamualaikum kakzakie

thanks kerana sudi memeriahkan acara.
umai xhenti2 bcerita ttg adik dan anak rina..

cantik nureen....

moga ukhwah kekal selamanya

ayu mohon maaf andai ada tkasar bahasa atau tingkah lakuku terlebih2.

sayang kak

Riedaffya ibrahim said...

best dpt jumpa sesama bloggers kan kak...jeles tgk tau..

Hanis Azla said...

bestnya dapat berjumpa.. seronok tgk gambar2 tu.. semoga ukhwah yang terjalin terus berkekalan hendaknya..

gadisBunga™ said...

dan saya masih ketawa terkekek-kekek mengenangkan blogge yang kechewa tak dapat melihat wajah kak zakie. hahahaha!!!!

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa bestnyer kak dapat bertemu sesama blogger...

ct rahani said...

wah sonoknya akak jumpa blogger2 femes.. dr alam maya ke alam realiti.. memang meninggalkan memori yg indahkan.. :)

♥ sitifarhana ♥ said...

wah, blogger gathering ke ni? seronokny bila semua dapat berkumpul cmni..meriah sangat :)

teratak hati said...

Oh gambarku dan hakim dicuri..hehe..seronok tgok gmbar2 ni..kenangan terindah..nnti nk copy boleh tak??hehe..rupanya yg tu adik anak kak zakie ye..trtanya jgk anak siapa la tu..perasan yg 2 org besar tu je..:)

zila norazila said...

salam kak zakie..bestnya kak..smoga ukhwah trus brpanjagan kak:)

JunAina said...

Aina ketinggalan...rugi tak dapat join.

Nur farahiza said...

bestnye kak , kumpul beramai ramai mmg meriah kan

~aYu~ said...

seronoknya berkumpul beramai-ramai kan...

Haryati Faizal said...

beshnye...dapat jumpa rakan2 blogger...

faraherda.razalan said...

Wow! Meriah gak gath org selatan ni. Heheheh...

Syira Qahira said...

salam..


wah,,hepinya tengok orang gembira. semoga doa akak akan makbul... rakan blogger yang semuanya peramah2...

Ayuni Dati said...

makan makan syok.... tapi lg syok makan beramai ramai....

NM03 said...

tingin nau nak kenal CMG tu tau

Suraya Baharun said...

wahhh!!mesriah nye kak...

Daddy Zuki said...

salam. sy suka tengok famili akak yg bahagia ni..

Mimie said...

meriahnye kak

Kasih Salina said...

blogger gathering ke ni kak..rumah CMG ker.meriahnya..mesti best2 kan Mat Gebu masak..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....seronoknya gathering sesama blogger ni kan teman di alam maya ke alam nyata...teringin gak nak jumpa blogger2 peramah mcm ni...;)

Mayang ABDUL RAZAK said...

besnyer.. mesti havoc kannn..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ni adalah kenangan terindah kan kak...dapat jumpa rakan2 alam maya di dlm dunia realiti....sgt seronok tgk....meriah jer :-)

Aju Mohit said...

emmm seronoknya dapat bersua muka ramai2 macam ni kan kak, seronok anak dara akak dapat main dengan budak2 tu ;)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best nye. Meriah akak yea :-)

L said...

meriahnye akak.. huu. semoga ukhwahnye kekal ..=)

jom singgah bace. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/12/malu-pada-diri-sendiri.html

puter Beribiru said...

salam kak...bestnyer jumpa2 gini.adik nak sgt jumpa kakzakie.rindu sgt..lama sungguh tak tny khabar akak

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hihi..sekarang bila bc entri akak dh boleh bayangkan wajah orgnya :D

Papa Mifz said...

kelihatan meriah...pasti macam2 cerita keluar bila dah bertemu sesama blogger kan...

Ema Blog said...

seronoknya kak dpt berkumpul dgn blogger..lebih2 lagi blogger ben ashari tu..sekali tgk gambar anak dia dah cam anak siapa...hehehe

ieda said...

seronok2 .. happening kan ..
jelesss tau
akk .. bile kite nak jumpeee huhuh

Izan Ishak said...

terer kak zakie buat dialog zayyan tu ye. seronok betul bila dpt jumpa geng2 blogger yg lain kan.

rasa2nya mana satunya kak zakie? izan main teka2 ajelah ye... boleh kan kak akak bila nak jumpa izan kat bp pulak ni?

eira eixora said...

bestnya kakak g blogger gathering..

Amie said...

Maya bukan sebarang maya... alam maya sebenarnya jambatan ke dunia nyata! Bestnya....

*SiRibenMerah said...

salam kenal akak..
walaupon saya blur mula2 masa akak kenalkan diri.. x sangka lawa sgt kak zakie neh.. patut asyik sembunyi wajah je.. hehehehe..

moga ukhuwah kita kekal selepas pertemuan aritu sis :)

boni kacak said...

gambar mat gebu tak ada ke??hehehe

mama aini said...

assalam KZ..bestnya kan dpt jumpa rakan2 maya..

Marya Yusof said...

As salam Kak Zakie,

Seronoknye berkumpul! Tahniah! :))

Kakzakie said...

Syukur akhirnya kakak dapat bersama teman-teman yg amat bermakna. Pertama kali kakak bersua ramai blogger serentak. Biasa bertemu hanya 2-3 orang saja.

Apa pun terima kasih pada semua yg memberikan komen: -

Mat Gebu (dlm malu-malu kita boleh juga kira bergurau CMG. Terima kasih atas segalanya dan maaf atas segala kekurangan kakak & anak-anak), Sharifah Nadzarah, Mummy Akmar, ummuaidan, Mrs Eady, Acik Erna, ibuIntan, Kakcik Nur, Aien Alien, Nur-nba, Mama ju, Anim, Marsita Yahya, Kesuma Angsana, Knor, Huda, Aishah Jahirah, Norhaizan Hakim, Syiela, Qhaifa Nur, Citarasa Rinduan (malu-malu tapi mahu last jumpa juga hihi... maaf segala kekurangan kakak & anak-anak ye Ayu), Riedaffya ibrahim, hanis Azla, gadisBunga (nakal GB kan... adik ketawa baca N3 di blog GB), Lizz@mummycute, ct rahani, Sitifarhana, zila norazila, teratak hati (silakan saly kakak tak kisah), JunAina, Nur Farahiza, Ayu, Haryati Faizal, faraherda.razalan, Syira Qahira, Ayuni Dati, NM03, Suraya Baharun, Daddy Zuki, Mimie, Kasih Salina, Mas Zull (boleh saja lain kali kita gather sesama kita kan), Mayang Abdul razak, Waniey's aka IbuQalief, Aju Mohit, Pokok Manggis DR, L, Puter Beribiru, Rina Avail, Papa Mifz, Ema Blog, ieda, Izan Ishak, eira eixora, Amie, SiRibenMerah (terima kasih sudi berbicar dgn kakak dan maaf andai ada kekurangannya), boni kacak, mama aini dan Marya Yusof.

Kepada semua ucapan terima kasih tidak terhingga dari kakak.

Zie said...

Wah best berjump ramai2...

Daddy Ziyyad said...

terima kasih buat kakzakie sekeluarga yg sudi melayan kami lepas tu..hihihih

hainom OKje said...

Kak zakie ada kt situ tak? Ala tak clearlah gambar tu KZ ...

fiza said...

Meriahnya. seronok dpt jumpa kawan blogger kan.

anitadiana said...

bestnya kak..meriahnya ita tengok..tak pernah pun jumpa kekawan blogger..semoga ukhuwah kekal sampai bila-bila amin...

elly nadyra said...

ada baca few entry pasal gathering nih dari few blogger, meriah betul kan! tiffin biru tuh memang ada dlm semua blogger yang wat entry nih! semoga ukhwah terjalin erat!

Ann Ishak said...

seronok tengok...semoga ukhwah ini berkekalan

Si Matatajam said...

Wah bestnya kalau dapat join jumpa blogger camtu..Bleh kenal CMG lagi..bertuahnya..

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat: -

Zie, Daddy Ziyyad (maaf juga atas segala kekurangan doc.), hainomOKje (mestilah kakak ada hihi...), Fiza, anitadiana, elly nadyra, Ann Ishak dan Si Matatajam.

Buat semua terima kasih dari kakak.