Wednesday, December 26, 2012

Walau kelihatan kecil semuanya amat berjasa


83 comments:

Falsya said...

tetibe ternmpk projek memikat suami..hehehe

Puan Ira said...

yg lain tu smua mmg penting...tp buku tu lg penting...hehehe...beli mana kak

Kakcik Nur said...

Semuanya ada fungsi yang tersendiri. :)

Ayu azmir said...

kecil kecil cili padi

makchaq said...

Memang sangat berguna..
geram bila orang datang tempat kita ambik benda2 penting ni tak bagi tau.. Dah tulis nama besar2 pun ada jugak orang ambik tak reti pulangkan..

norhidana miswan said...

mmg berguna... smapaikan dana nyer stapler dh hilang 2kali, maklum lah sapa2 msk blik nih tau meminjam je brg2 kite... kadang di amik terus

Yaya Azura said...

memang penting..saya kalau bercuti simpan semua dalam drawer...hihi

mummY daniSha said...

betul..betul...betul...=)

Riedaffya ibrahim said...

kalo xde mereka...kerja kite x jadi kan..

ariana said...

Betul sgt kak...kat rumah dan kat tempat keje sy Mmg kena ada semua benda2 tu..keperluan sgt tu..

Fiza Rahman said...

Betul 3x ☺☺☺

Knor said...

kat pejabat ye..byk membantu dan meringankan beban..kat dapur pun ia ia berguna juga kak..

Fadilah Aziz said...

gajet penting ni...

Zie said...

Betul tu kakak kecil2 kalau tak dak benda ni memang mau jerit satu opis... tapi yang pembukak bullet tu saya tak guna sebab guna belakang stapler sahaja... calculator saya besar sedikit... kalau kecil memang tak best nak tekan... hehehe..

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

si kecil ini yang selalu hilang dari meja, hehehehe

Nurulhuda Abdul Latip said...

saya pentingkan stapler dalam kerja seharian saya..selalu gak beralih tangan

Ratu Hatiku said...

tanpa si kecil ini mmg xblh buat kerja :D

Aju Mohit said...

samalah kulat2 kita kak, yg tu mmg amat berguna ;)

Lya Colours said...

stapler sy sampai dah berkarat kak. huhu

hainom OKje said...

KZ.... dah lama rasanya OKje tak nampak benda yg kecik tapi berjasa tu.... Dulu, benda tulah yang selalu jadi peneman! hu...hu...

Eye_nee said...

Dia lah menyatukan dan dia juga meleraikan helaian-helaian....

Norzie hany said...

Betul tu kak....saya setuju.

ummuaidan said...

Salam Kak..
betul tuh...ini macam kerja kira2 jer kan..ade calculator tuh..hehehe

ieja amieja said...

betul tu kak..bukan setakat kat office jer..kat umah ni sume ada..standby je simpan dlm drawer senang bila nak guna senang..nukan setakat yg besar je..ank2 pun guna sama..

Cho Zila said...

nampak novel...
kecil tapi kena ada..

Rai Ourkizuna said...

yg kecil ada yg besar pun ada.. hehehe..

ieda said...

setuju kak ..

adehhhh bila tgk nie .. malas tuul nak fikir sok dah kerja huhuh ;)

Kniedaz said...

tulis nama besar pun kalau yg pinjam tak pulang tak guna...hehehe...saya pun guna semua benda tu tapi calculator takde pulak, guna calculator dalam pc jek

mama maman aka yana said...

benda2 terpenting masa kerja kann.. kalu mama benda yg selalu ada ialah pencil, kalkulator, kertas conteng..:)

aanie said...

sy ada kalkulator besar gabak....tapi harapkan besar je....tekan 0 keluar 8...huhu...geram je...

Cheq Kaq said...

mende kecik tapi kegunaan besar..;)

Hanis Azla said...

betul tu kak.. klu hilang mmg ada kerja yang tak jalan.. wp kecil sesuatu benda atau perkara itu, ianya tetap punya peranan yg cukup besar untuk kita..

Qhaifa Nur said...

suka jenis mcm ni Kakzakie..wlaupun kecil tahan hingga kini...dari yg jenis baru...tak tahan

Mimie said...

buku tuh pling penting kak

Sherwieyna Muzzawer said...

Betul3x! aik kak zakie pun baca novel tu ke..hehehehe. sebab saya pun tengah layan novel tu..hehehe

aby said...

Sekarang hanpon dh alih sume tugas2 benda tu. Dh tk prlu buku. Blh simpan dlm draft. Cuma nk stapler jer yg tk blh.hehe

mizz miaizzati said...

betoi..semuanya banyak berjasa..ari2 kita guna benda tu kan..kalau takde..emmm lambat le nak siapp keje

syiela said...

semua ni banyak berjasa...

** nampak nivel projek memikat suami kat situ :)

faraherda.razalan said...

Tapi kak, jawatan sy kecil tp lagi org nak buli suh bt seme keje adelah. Heheheheheh....

Daddy Ziyyad said...

klip kertas..lagi kecik...pun banyak berjasa...kalau hilang/salah letak, haru!! ekekeke

NM03 said...

masa saya kat HR, semua benda dalam gambar tu penting bagi saya

skang tidak lagi

hehehe

sbb? dah pindah unit

aTieYusof Family said...

Kecik2 pun selalu sgt kita guna dlm kehidupan kita kan Kak??..;)

Nini D.. said...

ni memang paling penting kak!

azi said...

kerja kita ni saling berkaitkan...kalau tak ada benda semua tu, memang susah kerja kita...macam saya, kalculator tu memang kena ada, kalau tak, jenuh juga nak mengira....:)

Juhariah Johari said...

Salam KZ

Moga dalam bahagia sentiasa.
Semua benda ada gunanya kan?

Bapak duk ngan sapa skrg? Moga bapak sihat sentiasa. Amin.

BERT said...

kecik lagi senang nak guna n bawak ke mana2.. kecik2 cili api org kata ehhe

Amie said...

Memang nampak kecil tapi benda2 inilah yang selalu hilang dari pandangan sebab kawan2 suka pinjam he he he ehhh

Mia Kassim said...

ni selalu hilang dari atas meja di opis....wlu tag nama tetap hilang...hehe

Nory Zoulkefle said...

kat meja opis ni, dari yang kecik2 cili padi, sampai ke besar2 gajah...semua nyer penting...hehe

Myra Jay said...

Yg kecil itulah penyumbang terbesar ;D

LadyBird said...

kecil2 cli padi ni kak..

redza said...

besar kecil saling melengkapi

Aziela said...

Kalkulator kita sama. Stapler kita sama. hehehehehehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

semua benda tu mmg penting kt opis wani ni kak hehe

m.u.l.a.n said...

kat rumah pon ada alat yg sama.. dapor pon ada satu set.. hehe..

Tihara said...

stapler tu sgt penting, tau2 dah abes ubat dia..gewam jer

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie..memang akan berguna tu semuanya nanti...:)

azieazah said...

Kalkulator kita sama saiz!

nur anis said...

betul tu kak..:)

Qashmere said...

Setuju sangat..kalau takde memenda ni di pejabat.. tak menjadi kerja!

Hazmin said...

Semuanya saling melengkapikan kak. Walau kecil, tapi tetap berguna juga.

maszmadi said...

setuju.....

QueeN TerataI said...

kalau xde.. mmg boleh tergendala keja kak.. ;)

gadisBunga™ said...

yang sebelah stapler tu saya selalu buat bukak botol soya. huhuhu~

ANIM said...

kak, hargai yg kecil walaupun hanya satu pin baju kerana ia mampu menutup malu besar saya kerana cangkuk kain tertanggal (pengalaman saya..)

Si Matatajam said...

Memang besaq jasa benda2 tu..Kalau xda tu, silap2 x siap keja tu kan.

intanfirdaus247 said...

kecil2 cili padi tu..berguna walau kecik kan kan

Nur-nba said...

Benda ni mesti kena ada dalam pencil case Nur.. Wajib!!

Puan Kutu said...

setuju!setiap benda ada fungsi dan keistimewaan tersendiri..:)

Cik Gee said...

yg kecil x semestinya x berjasa, yg besar x semestinya menguntungkan..

renung2kan & selamat beramal.. keh2.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Btl tu akk...klu xde semua tu...haru nk siapkan kje.....

Nor Salmi said...

Sama dgn kita. Setiap orang ada peranan masing-masing.

sal said...

kecil2 cili padi..
dipandang kecil..klu hilang tercari2..

Ayie said...

sekecil sebijik sharpener, tanpanya, pensil takkan tajam.. hurmmm.. ^.^

selamat pagi..

Azian Elias said...

kak zakie..i didnt realize that i tak ada dalam list yr followers. tapi dah buat dah ni..pelik lah pulak..


anyway. i here...

zila norazila said...

salm kak,
kt meja zila yg rajin x der stapler tu ler..ada jew org pinjam x retuned ..he hhee :)

Kakzakie said...

Begitulah jua dengan kehidupan seharian kita. Setiap kita pasti ada tanggungjawab dan tugasan perlu digalas.

Terima kasih semua yg sudi menitipkan komen di sini: -

Falsya, Puan Ira, Kakcik Nur, Ayu Azmir, makchaq, norhidana miswan, Yaya Azura, Mummy Danisha, Riedaffya ibrahim, ariana, Fiza Rahman, Knor, Fadilah Aziz, Zie, Seri Kandi anah Jauhar, Nurulhuda, Ratu Hatiku, Aju Mohit, Lya Colours, hainomOKje, Norzie hany, Eye_nee, ummuaidan, ieja amieja, Cho Zila, Rai Ourkizuna, ieda, Kniedaz, mama maman, aanie, Cheq Kaq, Mimie, Qhaifa Nur, Hanis Azla, Syerwieyna Muzzawer, aby, mizz miaizzati, Syiela, faraherda.razalan, Daddy Ziyyad, NM03, Atie Yusof Family, Nini D, Azi, Juhariah Johari (Malam tadi kakak di Kota Tinggi ambil pulak), Bert, Amie, Mia Kassim, Nouru Zoulkefle, Myra Jay, Ladybird, redza, Aziela, Wanieys aka IbuQalief, mulan, Tihara, Mas Zull, Azieazah, nur anis, Qashmere, Hazmin, maszmadi, Queen Teratal, gadisBunga (boleh juga ye), Anim (membantu sampai begitu sekali ye Anim), Si Matatajam intanfirdaus247, Nur_nba, Puan Kutu, Cik Gee, Henrietta Jose, Nor Salmi, Sal, Ayie dan Azian Elias (tak apa kakak pun tak sedar juga).

Pada semua terima kasih sekali lagi.

Maria Menado~ said...

betul. kecil tapi berjasa. xleh kalau xda.. hehe.

MaMa Rey said...

betul tu kakzakie..dalam rumah pun kena ada benda2 ini untuk anak2 guna

Kesuma Angsana said...

setuju sgt tu kak

♥nrina♥ said...

teringat masa keje dulu...benda wajib tu..klu takde mau mengamuk dibuatnya haha...sy siap bg tanda kat brg so sape amik mmg kene pelangkung hahaha..

mama aini said...

memang banyak jasanya.. ;)

ros_reeza said...

Setiap satunya mempunyai kepentingan masing-masing,.. Memang berguna buat kita..