Friday, December 28, 2012

Restoran Singgah Selalu menggamit lagi

Malam itu kami keluar lagi. Selagi masih cuti sekolah selagi itu kami penuhi kehendak anak-anak. Bila sudah sekolah makan apa saja yang mama masak. Apa lagi waktu itu bapak masih lagi bersama kami.

Aiskirm goreng - Boleh order di luar restoran sementara menanti makanan siap. Anak dara bertiga juga boleh membeli yogurt lagi. Setanding dengan tuti frutti juga rasanya.

Nasi goreng sea-food - Nurienne sudah tidak boleh menunggu order ini juga di bahagian luar restoran.

Sate - Bapak pun hubby orderkan sate di luar restoran. Berhenti makan  sate sebaik shark-fin sup sampai. Bapak suka sebab itu habis satu mangkuk setengah (mangkuk kecil) seperti gambar di atas.

Layan - jangan tak tahu biasa yang melayan kami makan kalau di restoran adalah papa bukan mama. Sebab kalau di rumah semua mama buat.

Alhamdulillah - Rezeki Allah berikan pada kita semua melimpah-ruah. Bersyukur masih diberi peluang untuk menikmati ini semua.
~~ Setiap kali makan kalau tidak habis biasa kami akan bungkus bawa balik rumah. Kami tidak malu apa lagi Restoran Singgah selalu ini sudah mengenali kami. Sebulan kalau tidak ke sini bagaikan tidak sah.~~



87 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Salam Pagi Jumaat,Kakzakie. Kakzakie, penuh meja tu, patutlah tak habis.. hehehe..

Alhamdulillah, syukur nikmat :-))))

Cho Zila said...

ehm masa gi jb haritu sempatler merasa makan di sini.. memang best sesangat sebab macam2 makanan boleh dicuba... ehm nak gi lagiler...

azi said...

Kakak..
seronok saya tengok bapak makan sup tu..mesti kena dengan selera diakan...

p/s saya memang teringin nak ke Restoran ni..tengok kakak selalu kesini, laukpauk pun nampak sedap sangattt...Insyaallah...dipanjangkan umur, mesti jugak kesana...:)

Suraya said...

akak...sedap makannya tue :)

Ujie said...

Shark fin soup..tak pernah rasa. mahal tu..

Masya said...

assalamualaikum....

saya pun kdg buat mcm tu kalau baki bnyk masa makan x habis hihihihihi...

Aien Alien said...

elok bungkus bawa balik kan kakak...dari terbiar membazir. lagipun kita dah bayar untuk semuanya sekali.hehe.

pena rozie said...

Dah lame tak buat ais krim goreng.....

Sharifah Nadzarah said...

sedapnye kak..jarang kita kesana..

❤Kamsiah❤ said...

salam
amboi..makan besar tu...butter prawn berlambak hehe...

faraherda.razalan said...

Dah lama sgt mkn kat Singgah Selalu. Rindu...

norhidana miswan said...

akak sekeluarga mmg selalu ke situ ek, geram tgk sume menu2 yg ada... lg2 udang yg beso2 tuh...

Falsya said...

akakkkk..sedapnye shark fin sup.......adehhh...

Aju Mohit said...

sedapnya kak, penuh hidangan satu meja, yang paling menarik ABC tu kak, sesekali dapat makan bersama ramai2 baru meriah kan kak

redza said...

alhamdulillah..syukur atas kurniaan rezeki dariNya

nur anis said...

seronok makan ramai-ramai macam ni..tambah selera..:)

Rinna said...

Sedapnyaa tgk menu tuh kak.. Seronok makan beramai2 ngan anak2 :)

Rai Ourkizuna said...

adoi..nasi goreng tu sungguh menggamit jiwa kak..

kami pun akan bungkus kalau tak habis..pegi restoren mahal pun bungkus je..daripada membazir kan.. :D

Fiza Rahman said...

Berselera bapak makan shark-fin sup. Sedap yer. Saya tak pernah rasa lagi.

Meriah dgn makanan. Terliur plak tgk nasi goreng seafood tu ☺☺

:: Mrs.Eady :: said...

meriahhhhhhhhh!!

Kniedaz said...

Salam KakZakie
Saya pernah sekali makan di situ...itu pun pusing lima nam kali sebab tak nampak restoren ni..masih teringat-ingat garlic brokoli dia..sedap yum yum...

amirah said...

meriahnya kak. berselera makan ramai2 tambah2 lagi dengan orang yg kita sayang.. : )

Aziela said...

Sweetnya tengok papa yang melayan makan... Selalunya kan mama jer kan... Kak Zakie, restoran nie kat mana yer? Danga Bay ke? (Eh, itu Jom Singgah kan?)

ummuaidan said...

Salam Kak Zakie..
wah ke restauran singgah selalu lagi yer...sedap betul tgk menunya.. dulu ms gie johor mesti singgah kat sini..best..

makchaq said...

Kat rumah mama buat semua, kat kedai papa punya turn.. baru adil kan...

Kami tak pernah order shark fin soup, makchaq pernah rasa lama dulu..(dalam majlis anjuran pejabat) tapi anak2 rasanya belum pernah lagi... semua tak pernah nak cuba

Ratu Hatiku said...

Bestnya kakak..... seronok mkn ngan keluarga lbh2 lagi bila dpt bwk org tua kita bersama2 kan... :D

Suraya Baharun said...

Alhamdulillah, selagi ada rezeki makan je kan kak...saya yang tgk ni pun seronok sebab saya pun suka makan...

Angah said...

indahnya makan beramai-ramai...

Cheq Kaq said...

Dh lama tak g Singgah Selalu..kalo g dengn family bawak mak & ayah skali memang best kak kat situ..;)

Knor said...

Cuti2 ni asyik bawa anak mkn luar aje..nak bawa jln2 mmg tak ada masa hingga hujung2 ni..ya Allah bnyk betul tempahan..syukur kak..

mmg lazat semua hidangan tu..terliur nor ni..asyik buat tempahan org je..nak masak pun tak sempat..

sedap ye bapak makn sup..tekak warga emas..sup tu pembuka selera.

dya bunga said...

ok lah kalau blh bungkus..xde membazir

Qashmere said...

Salam Jumaat Kak Zakie..

Ni dekat Johor tu ker? Singgah Selalu? Eh ke saya tersilap. Makanan nampak menyelerakan..

Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Blog Qashmere
Take Care Sis

aby said...

Sama dgn kz, selagi cuti sekolah tk abis selagi tu la kita layan kemahuan anak2. Enjoy mkn2 tu. Orong sempet ngawe n3 psl dholan2 ujung2 cuti skolah kyiyei

are_lin@yu said...

sedapnya tgk..xpnh try nasi goreng seafood lg..teringin pla..hehe

dhiera said...

terus rasa lapa tgk ni~ naseb baik nak lunch dh jap g~

mama maman aka yana said...

sedapnya.. tak pernah lak cuba sup shark-fin...cam sedap jew..:)

Rozita said...

Sedapnya nampak semua food tu kak. Terus perut rasa lapar...

aTieYusof Family said...

Ais krim goreng tu Kak sy tak pernah rasa lagi..hehe...
sedap je nampak...:)

Tihara said...

memang singgah selalu ye kak..kalau kat pahang kita kata singgah sokmo..mesti best2 menu kat situ..thanks sharing :)

dwaty said...

REAT SINGGAH SELALU JB KER KAK??? PERNAH PEGI HARI TU...

TechKini.com said...

Meleleh air liur tengok semua makanan tu...

-> ❤ TechKini.com

ummiross said...

Kakzakie..sedapnya semua lauk2 tu. Kalau ada rezeki ke Johor, ummi kena cari juga restoran ni...

maszmadi said...

rasanya baru sekali makan kat sini, tu pon sebab opis belanja..... sejak keje KL dah x penah ke sini lagi dah...
sharkfin sup..... sedapnyer

ANIM said...

Tak tahu boleh jumpa sharksfin soup kat situ. Rezeki jgn membazir. Kalau tak dhabis, kasi tapau balik rumah. Kalau takde sapa nak makan kat rumah, boleh agih kat haiwan peliharaan kat rumah ..tu yg saya buat.

hainom OKje said...

Pernah singgah sini KZ masa gi Johor dulu... tapi tak order Shark fin... teringin pulak he...he...

Asal makanan ada depan mata je teringin he..he.. okje ...okje

~Beb~ said...

Assalam kakZ, nak malu apanya? Membazir tuh lagi malu rasanya sebab pembaziran amalan syaitan. Chewah. Kalau tapau insyaAllah sambung kat rumah, paling2 masuk fridge, esok perangat kan je. Ye dak? Beb pon mmg jarang sgt buang makanan, rase xsmpai hati. Tu la melebor badan nih!

QueeN TerataI said...

alamak kak.. terliur miza tgk ABC tu kak... sedapnyer... ;)

gadisBunga™ said...

memang singgah selalu sungguh jadinya kan kak? :D

Cikgu Ma said...

sedapnya...

citarasa rinduan said...

nanti belanja ayu sklurga y kak..ayu xpernah pi

BERT said...

nama pun singgah selalu.. pandai pengusaha restoran ni bubuh nama.. kene singgah la selalu la kan hehe..

kak... berselera sungguh saya tengok makanan2 yang meriah tu... nyummyy22

~ yus ~ said...

Salam Jumaat kakZakie. Apa khabar? Seronok tgk menu penuh satu meja makan seisi keluarga. Lapar tiba2.

p/s: lama yus tak jalan2 rumah akak ni kan...:)

Daddy Ziyyad said...

Saya nak try la shark fin soup tu nanti...tak pernah try..hihihih..ABC kat SS best kan kak...:)

Qhaifa Nur said...

suka tgk nasi sea food tuh Kakzakie...
samalah dgn Nur tak habis bawa balik...

ckLah @xiiinam said...

Memang kena singgah selalu lah kak Zakie ya! Pandai dia pilih nama kedai...

Fadilah Aziz said...

sangat menyelerakan...ABC tu plg menggoda..:)

Papa Mifz said...

pelanggan akan datang kembali jika makanan yg disediakan sedap dan servis yang diberikan memuaskan..betul kan kak..?

Nory Zoulkefle said...

waaa sedapnyer...lagi2 ABC tu...nyumnyummn

Munnafendy said...

sy paling suka brokoli butter tu! nyum2...mcm mknan cina pun ada gak kak zakie

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

meriahnye menu kak, tetiba eija rasa mcm nak buat aiskrim goreng..:)

zila norazila said...

salam kak zakie..
udang butter klu x abis pass kt zila..h ehhee kirim salam kat bapak yer..alhamdulillah smakin sihat.

lieyalatif said...

wah kak...makan besar nampaknye nie....meriah tgk atas meja tu....teliur tgk nasi goreng sefud ngan abc tinggi melangit tuh heheeheheh

Hanis Azla said...

Salam kak zakie..

Alhamdulillah.. penuh meja makanannya.. terus telan2 liur tgk gambar2 tu2.. semoga reezeki akak sekeluarga terus melimpah ruah hendaknya..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

best makan dengan keluarga ramai-ramai macam ni. sedap ais krim goreng tu :-)

ariana said...

Assalam kak..semua mknan lazat2 tu...
Samalah sy kalau mkn Kat luar, tak habis mng bungkus bawak balik kak..ank pompuan mn lah mkn banyak Sgt..tp kalau basi putih Mmg awal2 dh minta separuh.
Sempat lg ayah akak melihat kebahagiaan ank cucu ye..ayah sy dah lama tiada, hanya doa mengiringi..

Hans said...

fuh! sedap gambar yang pertama

Syaifuddin Alias said...

memang sangat menyelerakan saya tengok ni ..emm..kecooorrr ayaq liuq..hihhi..

salam perkenalan akak..saya akan selalu singgah sini :D dari blog kak AjuMohit :)

~aYu~ said...

penah makan kat sini masa ke JB.. mmg meriah kat sana..

Cinta Misteri said...

Kak zakie, ni kt SS Danga eh? Tmpt feberet CiM ngan hubby tengok bola.

MAZLIZA ABD RAZAK said...

salam kenal
singgah sini (",)

Kesuma Angsana said...

Samalah kita kak. KA pun layan selera anak2 sebelum sekolah buka sampai berat naik dah ni hehehe

ieja amieja said...

syukur dgn rezkiNya yg melimpah ruah..teringat org2 yg x dpt menikmati mknan sperti ini sebak jg kan kak..ieja pun klu mkn x habis mmg selalu bungkus..
takziah ye kak atas pemergian bibik..

Teenager Housemaid said...

wah meriahnya lauk dia..
lama dah tak makan macam ni..hihi..

MaMa Rey said...

sama juga.kalau x hbis tapau bawa balik.kat rumah boleh panaskn blik

zulaikha megat said...

alhamdulillah atas nikmat rezki yg allah berikan...edap nmpaknya semua makanan tu..shark fin sup??? teringat masa mengandungkan anak sulung 16 thun lalu mengidam nak mkn ni...

MystoryPic said...

dah lama tak makan besar cam ni dan lama juga tak makan shark fin sup...

Nur-nba said...

Sesuai dengan namanya... Akak sekeluarga memang "Singgah selalu"... Lama tak makan kat restoren ni..

TiranaAduka said...

salam bakyu ku
Jemput join
Kertas bahasa jawa#2
Biar meriah sikit dgn kehadiran sis.tq

ibuintan said...

dah namanya Singgah Selalu, kenalah selalu singgah

bapak kakzakie nampak masih sihat lagi ye! moga Allah terus memberinya kesihatan yang baik

norh said...

lazatnya semua tu...penuh meja plak tu.. ;)
happy weekend kak..

Kunang-Kunang said...

Salam Kakzakie,

Wah rumah baru. Hampir2 mula akak rasa silap rumah.

Anak kak ani buat sendiri aiskrim goreng.

Puan Kutu said...

banyaknya makanan,paling terliur tgok abc tu.hehe

Eina Shah said...

singgah n follow..sedapnya..tmbah2 ABC tuu..datang la sungai petani boleh la ina tunjuk tempat yang ada ABC Gunung Jerai..mmg sedap tinggi pulak tuu hehe..salam perkenalan sis...;)

Kakzakie said...

Terima kasih buat semua. Mohon maaf kerana kakak agak busy sehari-dua ini. Semua komen telah kakak baca tetapi tidak dapat mengulasnya.

Terima kasih buat semua.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

memang meriah nengok makan ramai2 macam tu..nampak best jer...wah shark fin soup tu xpenah makan rasanya harga dia mahal kan

Ibu Lala said...

Sedapnye kak tgk mknn tu. dah la tengah lapar ni.

ros_reeza said...

Ni restoran yang dekat Danga Bay tu ke kak?.. Sedap je nampak.. Best kan makan sekeluarga ramai-ramai macam ni :)