Saturday, December 8, 2012

Jom Join Contest: Fotografi - Ceriakan Hidupmu!

http://3.bp.blogspot.com/-KCBijdUoQ38/UMCJ6T2N05I/AAAAAAAADL0/HSUhLjzysbM/s1600/Banner+Contest.png
Banner pilihan - Salah satu syarat mesti ada banner ini.
Mencanai waktu tanpa jemu
menerawang kembali segala kenangan
undangan Cikgu Areef datang bertamu
potret lama kakak pertaruhkan

Merdeka!! - Paling seronok bila peperiksaan UPSR berakhir.  Sebaik cikgu berkata "Malam ini kamu boleh menonton tv sepuasnya, membaca novel sampai kelabu mata, tidur tanpa gangguan.  Keputusan keluar kita jumpa lagi. Sekarang boleh bersurai". Apa tunggu lagi masing-masing sudah berlari mencari kenderaan untuk balik. Jeritan  yeeaayyy!!! memenuhi ruang legar dewan terbuka. Leganya Allah saja yang tahu.
Mengapa ditagih pada yang tiada
hingga merana jiwa dan raga
sekadar ini saja yang ada
sebagai menyokong teman blogger

Menghilang lama tanpa berita
terima yang lain sebagai pengganti
klik di sini untuk turut serta
gambar ceria itu yang pasti

~~ Tidak semua wajah yang ceria menggambarkan kegembiraan di hati. Tetapi biasanya bila hati gembira ianya akan terpancar terus ke wajah yang ceria.~~

47 comments:

Aisy Nasiha said...

macam mana nak join ni, saya pakai kamera murah je...
kak zakie masuk dgn pic ni ye? selamat berjaya.. ada unsur emosi dlm pic ni...ada peluang..

Kakcik Nur said...

Semoga berjaya memenangi hadiah yang ditawarkan.

:)

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Semoga berjaya dalam contest..

Jna marcello said...

all the best kak Zakie ;D

Ujie said...

Best jugak contest gini..
Mcm nak join je.

Gd luck utk kak zakie!

Norzie hany said...

Pandai kak zakie berpantun.Good luck kak.

ummuaidan said...

Good luck kak... photo akak tuh nampak menarik..semoga menjadi pilihan juri yer...btw itu bukan gambar akak yg UPSR kan..hehehe

Aishah Jahirah said...

gembiranya mereka bila peperiksaan dah tamat.moga ada rezeki menjadi pemenang...:)

sal said...

teruskan usaha..
moga bertuah !!!

❤Kamsiah❤ said...

semoga ada rezeki...saya fail bab pantun2 ni hehe

zila norazila said...

moga berjaya kak..siap ada pantun lagi tue...:)klu zila nk kena fikir dulu baru ada idea nk brpantun..he hehee

Daddy Ziyyad said...

Good luck KakZakie..

Saya rasa macam nak join la...hihihi

Aien Alien said...

Good Luck Kakak.


suka ayat last tu...memang kalau hati ceria terpancar jelas kat wajah. :D

Nur-nba said...

Kak Zakie, benar tu kak.. Kadang2 orang nampak kita seakan ceria dan gembira je, rupa-rupanya ada duka dan resah dalam hati atau masalah sendiri, siapa je yang tahu dan boleh selami. Hanya mengadu padaNya..

Good luck kak..

Aju Mohit said...

good luck kak!! mmg ceria gmbr akak ni ;)

ANIM said...

nanti saya godek2 dalam folder..

Juhariah Johari said...

Salam KZ

Moga hati dan wajah kita ceria dan bahagia.

Tihara said...

as salam

nice picca kak..moga berjaya in shaa Allah :)

aby said...

Salam kz, semoga brjaya dlm kontes tu, sekadar mmberi sokongan

citarasa rinduan said...

all the bestttt..

in shaa allah.
areff pasti pilih sis

wh4t3v3r said...

dari segmen yg sama , http://justwh4t3v3r.blogspot.com/2012/12/jom-join-contest-fotografi-ceriakan.html

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....selamat bersegmen yer...:)

ibuintan said...

moga berjaya... nak juga join sama, cuma lom jumpa pic yg sesuai

Novelgurl said...

Horryy!bila hbis je exm sume bersork gembira.merdeka je rasa.good luck kak !utk kontest nie hehee..

izan mama mia said...

good luck kak

Puan Kutu said...

pandai akak berpantun dan bermadah..Insyallah boleh menang nie..Gud luck!

Hnahdy said...

gud luck..

gambar yang mempunyai perasan. xsabar nak jadi cikgu suatu hari nanti

IntaNBerliaN said...

kalau hbs perikasa, mmg betoi2 merdeka kan... sy dulu hbs periksalah paling seronok.. hihii

tapi bila nak dt result, berdebar habis sejuk satu badan.. hihi

Syira Qahira said...

salam..

semoga berjaya kak :)

rasa gembira itu sendiri sudah mampu memudakan kita ;)

Syira Qahira said...

salam..

semoga berjaya kak :)

rasa gembira itu sendiri sudah mampu memudakan kita ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

gud luck kak..moga akak bertuah k

HeNRieTTa JoSe said...

Gud luck akk.....ada masa nnti, bleh la rietta join....

Riedaffya ibrahim said...

mendalam makna nye sis...

Maria Menado~ said...

seronoknya mereka.. tak ingt dah dulu dulu macam mana... xde kenangan seronok sgt dulu~~

Lia said...

gud luck akak.. :)

LYAfrina said...

gud luck dear.. terasa nk join gakla..insyallah..klo ade masa...

teratak hati said...

Semoga berjaya kak zakie..ceria gambarnya tu..

Cikgu Ma said...

gud luck kak...terasa macam nak join jugak la..

TiranaAduka said...

salam bakyu ku
Dholan2 isuk senen..gud luk seko tirana aduka.

Kakzakie said...

marikah bersama kita meriahkan segmen ceria ini. Gambar ini kakak rakam pada tahun 2011 ketika anak kakak yang no. 2 habis peperiksaan UPSR.

Terima kasih kerana sudi memberikan komen kakak ucapkan pada:-

Aisy nasiha, Kakcik Nur, Werdah, Jna Marcello, Ujie, Norzie hany, ummuaidan, Aishah Jahirah, Sal, Kamsiah, zila norazila, Daddy Ziyyad, Aien Alien, Nur-Nba, Aju Mohit, Anim, Juhariah Johari, Tihara, aby, Citarasa Rinduan, Wh4t3v3r, Mas Zull, ibuIntan, NovelGurl, izan mama mia, Puan Kutu, Hnahdy, IntaNBerlian, Syira Qahira, Wanieys aka IbuQalief, Henreitta Jose, Riedaffya ibrahim, Maria Menado, Lia, Lyafirna, Teratak Hati, Cikgu Ma dan Tirana Aduka.

Terima kasih sekali lagi buat semua.

Kasih Salina said...

good luck akak..semoga berjaya..

Remy hazza said...

memang ceria kak pic nie....... happy sebab dah habis exam...tak dinafikan.......

Si Matatajam said...

Good luck kak..memang nampak riak wajah Happy kat muka anak2 tu..

Kesuma Angsana said...

gd luck ye, KA masih cuti2 ni

SumeSakan said...

All the best kakzakie...moga berjaya...

hainom OKje said...

KZ... itu KZ eh...suka sangat letak gambar yg ala-ala samar he..he... terbeliak biji mata OKje nengoknya!

Areef Ibn Naim said...

salam,

tq sudi join kak zakie... good luck :)