Wednesday, December 19, 2012

Jemu Quaker oat bertukar ke Biogrow oat





95 comments:

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Lama tak ambil oat.. seperti nak mula balik..InsyaAllah

Aisy Nasiha said...

ai kak zakie...amboi, patutnya badan maintain je, makan oat ye...

Ayu azmir said...

assalamualaikum... sarapan pagi yang cukup sihat,,...

azi said...

KAKZAKIE..
patutlah kakak elok aja, tak gemuk..rahsianya makan oat ye...saya ni, pagi-pagi dah makan nasi lemak...tengahari nasi lagi...mana tak gemuk..ha..ha..

norhidana miswan said...

dana kadang2 layan gk quaker oat, mak ngah kt umah mmg itu bfast dia... cume dana suke minum ngn milo... blh la bt alas perut

Sharifah Nadzarah said...

TERUS TERINGAT..AMIRAH PESAN SUH BELI QUAKER OAT..ASYIK LUPE JER...TQ KAK..

Norhaizan hakim said...

Samalah saya Werdah...asyik bertangguh saja nak memulakan diet yg sihat..thumbs up untuk kakzakie.

Ratu Hatiku said...

As salam Kakak... saya suka oat. Kalau makan tu blh hbs semangkuk :D

Myra Jay said...

oAT NI BAIK UNTUK KESIHATAN, TAPI TAK TAU NAPE TEKAK NI NGADA2 TAK NAK TELAN..HEHEEE



Maaf kak terCapslock sebab tengah buat kerja ;)

Rinna said...

Memang bagus makan oat nie kan leh kurangkan kolestrol.. tapi kena amalkan selalu..

mama maman aka yana said...

sy pun kekadang ambik oat gak.. ubah selera kekadang kannn

redza said...

bagusnya akak..

hainom OKje said...

KZ...saya suka makan oat ni, tapi yang 3 in 1 sedap sikit! he..he.. yang ni malas nak membancuh!...negatif lagi gamaknya!

Norzie hany said...

menu sihat ni kak.

SuriHanna said...

hanna pun menten cam akak.. tapi aduhai.. mmg x lalu nak makan oat huhuu

dhiera said...

akak, kat mane ye akak beli biogrow oat ni? sebelum ni ada borong masa karnival bulan pemakanan. sekarnag dah abes. tak tahu nak cari dekat mana. Kedai-kedai biasa tak nampak pula jual biogrow ni.

mummy alisha said...

my hubby suka makan oat jugak
pagi2x.. diet katanyer

are_lin@yu said...

ayu cuba nak mkan tp tkak tak lh trima..nestum pn ssh..hihi

Kesuma Angsana said...

oat mmg bagus, but KA ni payah sikit nk telan hehehe

nur anis said...

saya dari dulu takleh telan oat ni..huhu

Fiza Rahman said...

Oat kat umah tu pon dah lama habis. Tak pernah nampak plak BIOGROW oat. Ker saya yg tak perasan ☺☺

aanie said...

sy x reti la mkn oat ni...dulu penah try ngn milo...tp xleh telan bila dia dah start kembang tu...hehe..

ZalinZalina said...

Salam kak zakie...saya memang suka makan oat dengan air milo :)

aTieYusof Family said...

Hubby sy suka juga oat ni.. tp sy kurang plak...
salam kenal kak..singgah follow sini #863...jemput ke blog sy:)

dwaty said...

SAYA TAK RETI MAKAN OUT... BILALAH NAK BELAJAR NI... HEHEHE

Nini D.. said...

wah..pemakanan yg sehat ni kak!

ANIM said...

Saya cuma boleh makan biskut oat saja kak..(puas mencuba...) tu pun jenama julie's je boleh kena dengan tekak ni. Sukalah dengan tekak kakzakie ni, apa yg orglain susah nak masuk, senang2 je tekak kak boleh terima...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

bagus utk jantung ni..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...mmg sedap kalau dapat makan oat ni ianya juga baik utk jantung kita kan..:)

Daddy Ziyyad said...

Bagus makan oat selalu ni...saya dah start ubah diet saya kepada oat..:)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam kak zie..
yup..oat mmg sgt baik utk menganti mknn spt nasi..sihat plak tu..
cma pun mkn oat..alhamdulillah..anak2 pun suka gak.. hihi.. :)

ros_reeza said...

memang baikuntuk kesihatan :)
Tapi, Ros jarang-jarang makan..

SumeSakan said...

selalu amik as breakfast..oat + low fat Milk + F1 + F3 (herbalife)..memang bagus utk kesihatan kan?

gadisBunga™ said...

saya punuye quaker oat pun dah nak abis. boleh try biogrow ni pulak nanti. :D

ummiross said...

Kakzakie, bagus oat ni, boleh rendahkan kadar kolestrol, ummi pun cuba juga, tapi tak berapa laju..

zila norazila said...

zila klu oat mmg kurg minat..tp klu di buat kukis laju jew mkn kak:)

dya bunga said...

lama xmkn oat..hihi..tpi sya xblh mkn slalu..cpt muak..

Qhaifa Nur said...

Nur pernah beli oat ni..anak2 kurang suka last2 biar begitu saja...kalau nestum laju...

ct rahani said...

sy x suka oat kak.. x tertelan rasanya.. nestum boleh pulak.. rugikan.. huhu..

محمد رازيق said...

wah. tukar ek kak? dua2 tu ada beza nutrisi?

Sherwieyna Muzzawer said...

Amboi kak zakie jaga badan nampak..hehehe

MaMa Rey said...

suami suka makan oat..campur dgn air suam saja dan makan..anak-anak suka campur dgn susu

Mia Kassim said...

Saya suka makan oat dgn susu....dgn buah pun ok...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

saya sangat susah nak makan oat...

xsedap.. tapi.... akan makan jugak kalo minum nesvita 3 in 1 yg ada oat.. hehehehe~

eelobor said...

dah lama tak makan oat nih, terasa la pulak nak makan

intanfirdaus247 said...

Salam kakzakie..hehe..tq terjah blog intan…hoho..kerja dah beressss…kuikui..tunggu dari author je…hehe.siap semua bos! Kih kih..

Deqla manjew said...

hye kak zie.. deqla x mkn oat.. x leh nk telan xtau la nape..patot la bdn sekeping je kan...haha

Cheq Kaq said...

assalamualaikum kak zie..salam perkenalan dari cheqkaq..

bagusnye akak boleh mkn oat..CK tak bole nak telan..huhu..kalo nestum ok pulak..tu yg badan naik cm di pam pam ni..

Knor said...

lama juga tak mkn oat.kak

Kazman / Sue said...

anak kami pun hantu quaker oat ni kak....

Kasih Salina said...

bagusnya akak makan oat..baik untuk kurang kolestrol.. glukos tu untuk sape plak..

Nurul Faiz said...

bagus untuk kesihatan ni..

Falsya said...

oat!!..falsya punye breakfast satu masa dulu..sedap!!..

alang2 singgah sini falsya follow skali lah..hehhe..tx coz sudi jenguk blog falsya...;)

elly nadyra said...

saya tak makan oat!

Haryati Faizal said...

jg kesihatan ye kak...

Si Matatajam said...

Bagusnya sentiasa ambil oat ye KZ..

Cikli said...

Kalau baik bagitahu kawan.

Intan Norhaida said...

xleh nk masuk tekak le oat ni...x kena ngan selera..penah try..... tu yang payah tu..makanan berkhasiat susah nk selera..huhu

Manan Qayyim said...

kak Zakie ,
sy dah lame tak makan out... patutlah lemak dah bertambah

QA's ~ mamapapa said...

oats...bagus utk kesihatankan ?

Zaitun said...

Kak Zai lebih suka koko crunch berbanding oat.

lyza said...

Assalamualaikum kak zakie..

Akak sihat?
Saya plak lg suka nestum dari oat.. Jadi baby.. hehehe...

Ujie said...

oat bagus..tapi saya payah betul nak telan..

Areef Ibn Naim said...

salam,

kak, sy dah jemulah makan nasi lemak, nasi goreng, roti canai dsb... nak makan oat pulaklah... Boleh caye ke? hehehe... oat ni bagus tuk jantung kan..

Hanih Borhan said...

Salam Kak Zakie,

ada jugak saya pernah t'nampak oat baru tu...nampak mcm mahal je...mahal ke?...mcmmana harga dia kalau dibandingkan dgn Quaker Oat tu?...

fieda said...

saya pun sama nk telan tu payah sikit..

BERT said...

saya langsung tak minum oat kak.. tak minat rasanya.. tapi kalau nestum memang suka sangat.. tapi biskut oat saya paling sukaaaa hehe

~~zana@pb~~ said...

kakzakie....kat Johor kan? nnti bg address ye. ada fb tak? kakzakie bg nama, zana cari sendiri.

Oat mmg tak sedap tapi kalau pandai masak, sedap aje jadinya. Buat begedil pun boleh, campur dgn kentang tu....goreng..takde la rasa kembang ke hape. Kakzakie diet eh?

rohayu osman said...

menu sihat nie.... hehe...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kak zakie..klu oat mkn gitu2 ngan susu xbape suka TP klu biskut atie suker la (^_^)
Terima kasih kak mendoakn tuk kejayaan anak atie.

Cho Zila said...

tak leh nak telan oatler .. boleh kaalau dua tiga harijer lepaihtu dah tak boleh..

Rai Ourkizuna said...

anak anak saya hantu makan oat.. ok je diorang makan oat+susu je pun..

sal said...

kenyang makan oat..lagipun terasa bdn ringan, kenyang dan bertenaga pula..

sudipVSsenduk said...

nak start balik makan oat januari ni

Cinta Misteri said...

Wah menu sihat ni. Tk prnh nmpk lg bio-oat..ke sbb CiM bukan pemakan oat tegar. Hehe

Mimie said...

Salam kak...Saya tak pernah pun mnum oat..selalu mnum nestum jerk

Ema Blog said...

tak pernah dan cuba makan pun makanan oat ni..

izan mama mia said...

saya xleh kalau tak makan nasi..walau dah makan bijirin..mmg perut nasi

Ros said...

Assalamualaikum Kakzakie,

Amalan yang sangat baik..Kak Ros pun suka..selalunya Kak Ros campur dalam minuman ja,seperti milo atau pun susu...

Papa Mifz said...

PM tak suka makan oat...tekak tak boleh terima...huhu

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

oat ni baik untuk kesihatan yer kak...dulu sebelum kawin rajin gak bfast oat ni hehehe

m.u.l.a.n said...

alamak... lupa lama tak makan oat..!!

nabilah_2908 said...

jarang makan oat..tak bape suka.. :)

Akmar AT said...

Saya sebenarnya 2 minggu lepas diet tak makan nasi. dok bedal oat sampai nak termuntah. minggu kedua..pecah pantang...diet terbehenti sebab risaukan anak di nursery..tensen punya pasal..tu yang makan nasi balik

Novelgurl said...

Sedap tak biogrow kak? Kalau sedap nak try juga.hee.

Tihara said...

baik untuk jantung kan kak :)

mizz miaizzati said...

sama ke rasanya?

Marya Yusof said...

As salam Kak Zakie,

Tetiba terasa nak buat oat! Sedapnye kalau campur dgn buah2 an :)))

Ismaliana Sulaiman said...

alahaii...lia x suka makan oat,tp masa pantang b'salin kene paksa makan waktu b/fast... habis pantang xmakan lagik dah...hehe

Kakzakie said...

Bila selalu mengambil quaker terasa jemu juga tapi kerana inilah satu-satunya yg boleh buat kakak tahan lapar telanlah juga. Kakak bertukar ke biogrow baru seminggu bila doktor menasihatkan kakak kerana biogrow pengambilan hanya 3 sudu sehari berbanding quaker oat berganda-ganda dari jumlah itu. Harga satu tin RM80/- tapi kalau dua tin boleh dapat RM150/-

Kepada semua terima kasih kakak ucapkan atas segala komen diberikan:-

Werdah, Aisy nasiha, Ayu Azmir, Azi (akak ni tak kurus pun azi tapi sekadar utk jaga kesihatan itu saja), norhidana, Sharifah Nadzarah, norhaizan hakim, Ratu Hatiku, Myra Jay, Rinna, mama maman, redza, hainomOKje, norzie hany, SuriHanna, dhiera, Mummy Alisha, Are_linayu, Kesuma Angsna, nur anis, Fiza, aanie, ZalinZalina, atie Yusof family, dwaty, Nini D, Anim, Seri Kandi anah Jauhar, Mas Zull, Daddy Ziyyad, Cma Shlem, ros-reeza, SumaSakan, gadisBunga, Ummiross, zila norazila, dya bunga, Qhaifa Nur, ct rahani, Mohd Raziq, Sherwieyna Muzzawer, Mama Rey, Mia Kassi, CMA @ CIkMoonAdnan, eelobor, IntanFirdaus347, Deqla manjew, Cheq Kaq, Knor, Kazman/Sue, kasih Salina, Nurul Faiz, Falsya, Elly nadya, Haryati Faizal, Si Matatajam, Cikli, Intan Norhaida, Manan Qayyim, QA's-mamapapa, Zaitun, lyza, Ujie, Areef Inb Naim, Hanih Borhan (pengambilan tapi jauh beza dan sehari 3 sudu berbanding quaker oat kena bermangkuk baru kenyang), fieda, Bert, zana@pb (waiting your email soon - pls see my comment via your N3), rohayu osman, azatiesayang, Cho Zila, Rai Ourkizuna (keluarga kakak pun tak kisah sebab dah makan sedari kecik agaknya), Sal, sudipVSsenduk, Cinta Misteri, Mimie, Ema Blog, izan mama mia, Ros (samalah kakak pun begitu juga), Papa Mifz, Waniey aka Ibu Qalief, mulan, nabila_2908, Akmar MT (kakak tak diet tapi setiap pagi ambil oat sebagai mengalas perut), Novelgurl, Tihara, Mizz Miaizzati, Marya Yusof dan Ismaliana Sulaiman (kakak dah biasa makan dari kecik Lia tapi memang jemu tu yg tukar ini).

Terima kasih sekali lagi buat semua.

ieda said...

bagus oat nie ..
even oat biasa pun dah mengenyangkan dah ! ;)

nik ros said...

mkn oat jea.
nik penah try mkn ni konon nak jaga kesihatan la kan
tapi tak boleh nak telan..haha

TiranaAduka said...

Salam Bakyu
pemakanan yang seimbang untuk kesihatan amatlah di galakkan....

Kakzakie said...

Terima kasih juga buat: -

ieda, nik ros (akak sejak umur 14 tahun sebab kena gastrik teruk itu jadi sebab boleh makan sampai kini) dan TiranaAduka.

Terima kasih sekali lagi:)

Nora Karim said...

bagusnya mkn oat....