Wednesday, November 27, 2013

Amboi! Aisyah hendak lawan mama Zakie




78 comments:

aTieYusof Family said...

Assalam Kak...
hihi..cantiknya gelang tu...pemakainya plak comel:)

Aisy Nasiha said...

Anak buah akak ke ni, kak zakie?
Amboi Aisyah , kecil2 dah suka bergaya dengan barang perhiasan ye... comel2..

:: Mrs.Eady :: said...

comel nyer :)

Knor said...

Cantik..ayu..yg memakai tu

Rapunzel Cikilolo said...

cantik la...

mama_ka0ri said...

amboi...pandai plak dia bergaya ngan gelang tangan tu..tak padan ngan kecik tu..haha..

Dr Singa said...

bling bling!!

siapa sponsor ni?
ada sampai 13 juta?

Fazleyatul Aini said...

macam datin gitew hihi

redza said...

bergaya

Sarah Talib said...

cantik gelang tu...padan dgn si pemakainya.

nohas said...

dua-dua cantik..

Eye_nee said...

amboiiii bukan main sikecik tu posing gelak pearl dia tu...

Kisah Si Dairy said...

amboi dia....cantik la..

Zee Suhaini said...

besar gelang dari tuan ni kak..

cikceriacorner said...

cantiknya kak..gelang aisyah lg besau dr mamanya..heheh..tp dua2 cantik

ZazaMyMoon said...

Salam Kakzakie..
cantik gelang tu.. org skrg ni sibuk dok pakai pandora, actually mutiara + berlian pun tiada tandingan nya. :)

Puan Kutu said...

dua2 pun comel..pearlnya menyerlah terbeliak bijik mata sy tok.hehe

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantiknya bling2 yg kakzakie pakai tu pattern nya....
Sesekali lawan taukeh apa salahnya kan aisyah ;)

hainom OKje said...

Apa...ingat mama zakie sorang yang boleh melawa? haha itu dialog nakal dinda yang reka sendiri je...hehe...

aanie said...

haha...kalah dah mama zakie....

amirah said...

tu diaaa...lip lap lip lap dak comel ni...hehehe..memang tergugat dah mama zakie..huhu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Wah cantiknya adik dan mama bergaya. :-)

Nafira usof said...

tudiaaaaa.. lawan tokey dah nih~
hehehehe.

cantek lah gelang kakak~ berkenan pulak tgk. hehhehe

Cik Puan said...

amboinnn...nak lawan2 pulak ye...cantik mutiara ru..

HeNRieTTa JoSe said...

Amboi...anak dara nan saorang...pndai bergaya...

Ema Johari said...

cantik..mutiara yer kak

Queen Teratai said...

amboiii x jatuh ke gelang tu syg??

m.u.l.a.n said...

wooowww ngerlip2 tangan si comel tu... bertambah comel...

Acik Erna said...

cantiknya..sama2 cantik ngn aisyah tu

Lydia Miza said...

Bergaya sungguh si cilik, ank buah ye kak zakie? Lawa gelang tu

PearlVelvet SueQys said...

Saya Singgah dtg & membaca hari ini !

ummiross said...

lawan tetap lawan, biar sama2 cantik Kakzakie, hihihi..
Kirim salam kat Aisyah yang comel tu ye..

ummuaidan said...

Dua2 pun samacantik kakak..tp suka lg yg aisyah nyer..jgn marah yer kakak..:)

Nor Azimah said...

gitulah budak-budak, pandai nak melawa, fitrah nak cantik yang Allah bekalkan semulajadi, pupuk ke arah kebaikan ye, jangan sampai nak menunjuk-nunjuk....

Nurulhuda Abdul Latip said...

Aisyah pun nak melawa gak kak, hehe

Qhaifa Nur said...

memang ada untuk budak kan kakzakie...cantiknya bila dipakai...
kalau aeish tak nak pakai..geram juga...

lia said...

Wallaaaa mmg superb lawa ni kak...

faraherda.razalan said...

Klu dah namanya gegirl kan? Nak melaram jelah kejenya. Hehehe....

Eza Ridzwan said...

tu diaaaaaa..kemain anak dara tuhhh...bling² sgt...

Fiza Rahman said...

Amboiii...tomeinya dia. Pandai melaram :-)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comelnya gelang tu.. :D

aizamia3 said...

cantik gelang yang digayakan dak Aisyah yang comel itu.. ;)

Masya said...

hahahaha.. berlawan² yer...

LYAfrina said...

alahai..comeynyer..kemain melaram

JunAina said...

Kecik2 dah pandai melaram ye...

Aziela said...

Seronok kan ada anak perempuan. Boleh melaram sama2. Adik ada pakai memakai nie tak kak?

Haryati Faizal said...

hamboi penuh tangan ngan gelang...

Daddy Ziyyad said...

merelip relip kata mami penang...hahahahaha

Kesuma Angsana said...

cantiknyer kak, dari sabah ke tu !

Zaitun said...

Dua2 cantik.

Gelang yang kat atas tu sama macam kak Zai punya,beli kat Sabah.

Wak Gelas said...

chantek lap lip lap llip gelang kanns.,ehHHee

Tihara said...

wah cantiknya gelang dia kak

Sura Mohd said...

suka tengok budak2 pompuan melaram..anak2 sura dulu pun suka memakai barang perhiasan ni..:)

asyifa mustaffa said...

Gelang mutiara ke kak...? Cntik..., si cilik aisyah pun pndai nak begaya tu....;-)

Juhariah Johari said...

AMBOI MERLAP MERLIP!

adyna said...

Wah lip lap ;)

Ibu Lala said...

Tantiknya.

NEKCIK said...

wow lip lap lip lap..serba berdiri nih..harus terduduk!!!

Time Traveller said...

ini bukan nak lawan tapi nk jadi mcm mak nyer :D hehehhee...

syuk shusuke said...

anak ikut warisan ibunya . haha
tak gitu kak zakie :D

elly nadyra said...

saya ada gak design yang mcm first pic tu, tapi kaler peach, heheheh mak mertua yang hadiahkan, cantik dan rasa sayang nak pakai hehehehhee

Rinna said...

Waahh cantiknyaa ngerlip2.. :)

harumankasehvee said...

mamanya punya lagi dahsyat ... bling bling lagi ...

Aishah Jahirah said...

amboi...tu dia lengkap satu set gitu..hehee comel..

Nastyna said...

amboiiii mak datin cilik, meriah na.

ZalinZalina said...

Kalah mami jarum ni..he he..

BUNDA a.k.a KN said...

Bertambah comel sicilik tu dengan aksesori tu..

nurbijen said...

ewah2... sakan bergaya dgn gelang tu... comel :)

Kakzakie said...

Sebenarnya mutiara ini pemberian dari kakak hubby kepada ibu Aisyah. Banyak accessories yang dia ada dan simpan dalam balang tetapi hanya dipakai sekali-dua. Satu diberikan kepada aku. Melihat aku memakai Aisyah pun mahu juga. Itu yang kami gayakan padanya. Ikutkan waktu itu dia belum mandi pagi lagi hihi...

Terima kasih kepada semua yg memberikan komen:-

aTieYusof Family, Aisy Nasiha (ye... inilah buah hati kakak ipar kakak Aisy. Satu-satunya anak - pun anak angkat aje ni), :: Mrs.Eady ::, Knor, Rapunzel Cikilolo, mama_ka0ri, Dr Singa (hahaha... SIL yg sponsor), Fazleyatul Aini, redza, Sarah Talib, nohas, Eye_nee, Kisah Si Dairy, Zee Suhaini, cikceriacorner, ZazaMyMoon (kakak tak belilah Zaza, tapi diberi kakak ipar yg beli di Sabah), Puan Kutu, CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), hainom OKje, aanie, amirah, Pokok Manggis Depan Rumah, Nafira usof, Cik Puan, HeNRieTTa JoSe, Ema Johari (A'ah Ema, kakak ipar yg beli), Queen Teratai (utk begaya ajelah Aunite Miza hihi...), m.u.l.a.n, Acik Erna, Lydia Miza (A'ah anak kakak ipar kakak ni dik), PearlVelvet SueQys, ummiross Insya-Allah sebab kakak mungkin jumpa lagi 25-Dec kelak), ummuaidan (tak marah ummu sebab kakak diberi ambil ajelah), Nor Azimah (alahai posing dgn camera aje Azi, sebab utk dia pakai memang tak boleh - besar), Nurulhuda Abdul Latip, Qhaifa Nur (tapi ini ibu dia punya), lia, faraherda.razalan, Eza Ridzwan, Fiza Rahman, Mizz Aiza (Dunia Kecil), aizamia3, Masya, LYAfrina, JunAina, Aziela (Ziela kena tambah satu bagi kawan Adam), Haryati Faizal, Daddy Ziyyad, Kesuma Angsana (A'ah KA dari Sabahlah ni), Zaitun (oh ye ke Kak Zai), Wak Gelas, Tihara, Sura Mohd (masa kecik suka Sura bila dah besar semua tak mahu kan), asyifa mustaffa (mutiara Sabah aje ni Syifa), Juhariah Johari, adyna, Ibu Lala, NEKCIK (dapat free tak apa nekcik), Time Traveller, syuk shusuke, elly nadyra (beli kat Sabah jugalah mestinya kan elly), Rinna, harumankasehvee, Aishah Jahirah, Nastyna, ZalinZalina, BUNDA a.k.a KN, nurbijen.

Maaf tidak ada niat nak menunjuk, sekadar suka melihat Aisyah gembira. Kami sayang dia yg telah menceriakah kehidupan keluarga kakak ipar yg berbelas tahun sepi tanpa suara anak.

Terima kasih sekali lagi.

Chot said...

Hamboi gelang dia..shanteknya...bg makcik pinjam boley x?

Mummydearie said...

Amboi cantiknya! Tak mandi pun takpa, takda siapa pun tahu kalau Kakzakie tak cakap :)

intanfirdaus247 said...

amboi cantiknyaaaa....tuan yg pakai gelang pon tomei tomei

♥ ROS ♥ said...

Ros suka gelang mcm ni.. Seakan pearl :)

wanariahamiza said...

Amboi, comel bergaya. :)

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...comelnya die bergaya...:)

wawa syaida said...

comel aisyah...idola dia mama zakie kot ;)

Nur-nba said...

Pandai si kecik bergaya... Cantik gelang tu.

Deqla Manjew said...

cantik la gelang tu akak ngan si kecik tu..xmo kalah yer dia..hihi