Wednesday, November 6, 2013

Puzzle Cinderella adik

Akhirnya minggu peperiksaan sekolah kebangsaan dan sekolah agama adik selesai sudah. Minggu adik membaca novel sesuka hati. Main sesuka hati. Menonton televisyen sesuka hati. Hanya tidur masih kena ikut jadual sebab sekolah masih belum cuti lagi. 

Puzzle - Minda sudah tidak dipenuhi puzzle soalan peperiksaan. Sengaja mencari puzzle yang ini untuk diselesaikan.
Berjaya!!  - Kalau nama pun anak perempuan Cinderella juga yang jadi pilihan.
Keputusan peperiksaan sekolah kebangsaan sudah diperolehi dan ternyata tahun ini adik tidak ada peluang naik ke pentas. Sekolah agama belum lagi mendapat keputusan. Mungkin dalam minggu ini.

~~ Doakan anakanda sulung aku dipermudahkan dan mendapat redha moga peperiksaan SPM yang mula dihadapi hari ini berjalan lancar.~~

62 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

semoga anak sulung akak dapat menjawab soalan dgn tenang & dipermudahkan semasa peperiksaan SPM , amin..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Semoga kakak dapat menjawab soalan SPM dengan tenang dan beroleh kejayaan..Saya pun nak belikan puzzle untuk anak2 saya..Kejap je dah nak cuti sekolah kan..

memmetlenggeng said...

Puzzle ni bagus untuk mengembangkan minda. Semoga anak kak zakie lulus periksa dengan cemerlang

Fazleyatul Aini said...

dulu kecik2 ayah selalu belikan puzzle gini. good luck SPM untuk anak akak

asyifa mustaffa said...

Sy pun suka blikan anak2 puzzle ni kak...
Gud luck ..moga dipermudahkan utk menjawab...

aizu's life said...

sronok dh bdk skolah, sbb dh nk cuti.. gudluck pd c kakak.. banyakkan doa & selawat ye.. insyaallah

Angah said...

ucap selamat untuk anaknda yang menghadapi SPM, semoga dipermudahkan

Zee Suhaini said...

selamat menduduki SPM untuk kakak..moga dipermudahkan dalam menjawap soalan..

untuk adik, takpe..next year kejar balik apa yang terlepas..

hainom OKje said...

Seronoklahkan adik kanda...TLBD dah lama seronok kanda...asyik main Barbie Doll tak sudah sudah....
Kanda..... dinda tak habis menahan sebak ni.... baca entri sendiri doa buat anak tu dengan komen kanda tetiba je air mata keluar...huhu emo sungguhi dinda ni kanda...

Aziela said...

Rasanya anak saya pun sama. Tahun nie tak ada peluang naik pentas. Saya tak salahkan dia sebab saya pun sama2 tidak berusaha keras.

Qhaifa Nur said...

dapat siapkan puzzle tu satu kebanggaan kan kakzakie...
berjaya juga adik...

ambil SPM anak sulung kakzakie...
semoga berjaya dengan cemerlang...

Puan Kutu said...

puzzle ni permainan yg bagus utk otak..perempuan tak lari la dengan cinderella n princessnya tu kan

takpe dik,tahun depan cuba lagi..:)

ummuaidan said...

Good luck tuh nurianne yer..inshaallah berjaya. Eloklah tuh adik main puzzle kat umahcuti sekolah sementara tunggu kakak2 balik..inshaallah tahun depan adikkena belaJAR LEBIH RAJIN ..moga dpt naik pentas..

Haryati Faizal said...

takpe bley cuba lg tahun depan ye...

Queen Teratai said...

wah.. pandai adik siapkan puzzle tu... InsyaAllah sekolah agama blh naik pentas tu...

ANIM said...

minggu ni minggu anak2 yang lain bersukaria...tambah2 dah pulang buku teks di sekolah.

p/s semoga si kakak dapat menjawab dengan tenang

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

dah lama aiza tak bermain puzzle.. kita doakan yang terbaik untuk anakanda sulung kakak, semoga dipermudahkan oleh Allah..

aby said...

Salam kz,
Semoga anak kak dipermudahkan dlm menjawab soalan pperiksaan tu.
Ujung bulan kiyer perekso ku plak

redza said...

semoga berjaya buat anak kakak

Cik Puan Rara said...

ritu beli puzzle kat anak.tapi mak pak yg excited buat.hehehe

❤Kamsiah❤ said...

semoga ditenangkan hatinya..dipermudahkan segalanya..inshaa ALLAH mendapat keputusan yg cemerlang nanti

Mummydearie said...

Biasalahkan, kak... lepas peperiksaan memang happy budak-budak ni.

Semoga anak akak yang satu lagi tu tenang menghadapi peperiksaan dan berjaya menempuhinya.

Fiza Rahman said...

Good luck utk anak sulong akak.

Saya pon suka main puzzle ni ☺

Montana said...

wow lama xmain puzzle ni

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

alhamdulillah.. xpe adik xnaik pentas xbrnakna xbrjaya.. hehehe moga2 result sek agama adik cemerlang..aminn..

buat anak sulung akak moga2 dpt menjawab exam SPM dgn baik.. inshaaAllah kejayaan dlm tgn.. :)

Ujie said...

Saya dulu kecik pun suka main puzzle dgn adik bradik lain...

Smoga anak kak zakie dpt menjawab dgn baik..insya Allah!

Sarah Talib said...

Semoga tenang menghadapi exam...yakin berjaya...syoknya adik boleh main puzzle...saya yg tua ni pun nk tumpang main.

Qashmere said...

Saya pernah beli puzzle untuk anak saya. Tapi akhirnya masuk dalam tong sampah. Sebab merata-rata jadinya. Hahahaha...

Cho Zila said...

puzzleni kesukaan anak2.,,, dulu suka gak beli tapikan budak2ni memang tak reti nak simpan elok2 selalu kena komen ngan suami...

KY Atie said...

anak atie pun suka sangat main puzzle..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Puzzle memang kegemaran kanak2 sek rendah kakzakie kan... anak saya pun suka buat puzzle .. beli yg kecik2 tu ada 5000 puzlle smpi skrg tak siap lagi :p..

Good luck kakak.. semoga dipermudahkan menjawab soalan tu :)

izzah said...

Bdk2 bila dh abis peksa mmg kna bg diorg aktiviti yg bersesuaian...kalau x, msti diorg boring nnti...

Moga ank sulung akak dpt jwb spm dgn baik...insyaAllah, bila tenang senang nk jawap smua soalan...

Rai Ourkizuna said...

selamat berjaya untuk anak sulung kakzakie.. untuk adik.. cuba lagi tahun depan.. insya allah..

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..insyaAllah..moga Allah datangkan ilham untuk memudahkan anak akak menjawab soalan peperiksaan..amin :)

Munnafendy said...

mesti debar2 yg amik SPM tu..gudluck utk anak kak zakie ye..utk adik, puzzle tu comel!

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Good luck untuk kakak...adik ni sama ngan sara suka princess2 gini

wanariahamiza said...

Dulu pun saya suka main puzzle ni. Siap lawan dengan adik saya, siapa dapat siapkan paling cepat. Seronok..

Semoga semuanya dipermudahkan menjawab peperiksaan. :)

Kesuma Angsana said...

gd luck untuk kakak yg ambil SPM tahun ni yer. untuk Adik boleh usaha lagi.. Sama minat dgn Adik kalau bab2 puzzle ni laju aje dier buat !

Kesuma Angsana said...

gd luck untuk kakak yg ambil SPM tahun ni yer. untuk Adik boleh usaha lagi.. Sama minat dgn Adik kalau bab2 puzzle ni laju aje dier buat !

aTieYusof Family said...

Wah! pandai adik susun puzzle tu kak.. mesti lah cinderellah jadi pilihan..moga kakak dipermudahkan dlm menjawab SPM thn ini..amin! :)

Kella said...

ini pmainan kegemaran kita dolu dolu..!... hehe

Fifi Nadhrah said...

sukenye puzzle.. pandai adik susun puzzle..

fifi doakan yang terbaik untuk anak akak..

nohas said...

Good luck utk anak akak yg sulong, kita hanya boleh mendoakan serta memberi moral support..

Ibu Lala said...

Kalau anak sy beli yg ni kak sekali main aje pastu bende alah ni hilang ntah ke mana.

Dah namanya pompuan mesti la nak cinderalela kan.. Kalau anak sy tu mesti nak barbie.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Moga berjaya dgn cemerlang hendaknya anak KakZakie.... aamiin.

Mia Kassim said...

Good luck untuk anak kakak.....semoga semuanya dipermudahkan olehNya..... :D

Penjejak Mimpi said...

Good luck utk anakanda sulung kakzakie. Mg brjy dgn cemerlang.. amin

Papa Mifz said...

terasa lama pulak tak main jigsaw puzzle...hehe

Bin Muhammad said...

Semoga Along tabah dan tenang menghadapi ujian ini. Doa dari ibu mengiringi mu. Insyaallah...dengan usaha dan doa, segalanya akan berjalan dgn lancar.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Selamat menduduki SPM kakak. Semoga dapat jawap dengan baik. Adik tahun depan boleh usaha lagi untuk dapat naik ke pentas.

LYAfrina said...

asya pon suka main puzzle.tp y myiapkan kna tang mamapapa la.. hehe

gud luck buat ank sulung akak..mudahan dilapangkan dada utk mjwab exam.amin

Nora Karim said...

good luck buat anak kakzakie yang sedang ambil spm.. moga dipermudahkan untuk menjawab soalan... wah adik dah rileks ya... :D

Nastyna said...

Good luck untuk anak sulung akak, adik dah boleh rehat2 now, suka la kan.

eira eixora said...

insyaAllah moga anak kakak berjaya dalam SPM

NEKCIK said...

Insyaallah berkat doa ibu bersama usaha ..semuga diperkenankn Allah

BUNDA a.k.a KN said...

Semoga dipermudahkan,anak KZ tenang dan berjaya dalam SPM nya ..

KN ada 3 orang anak saudara dan 2 anak angkat yang turut ambil SPM tahun ni..

Edi Fadli said...

amin... semoga anak akak berjaya dan mendapat keputusan yang terbaik...

Lydia Miza said...

Maisarah pun dah mula minat main puzzle. Mak sedara dia beli leka dia main. Nanti nak belikan dia lagi sebab bagus kan kak main puzzle ni

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..

cantik puzzle tu.. berapa lama masa dpt disiapkan puzzle ni..? cma bagi kat seri, sampai sudah tak siap2.. ehehe.. :p

insyaaLLAh..semoga kakak nurien dpt mnjawab exam dgn tenang

Deqla Manjew said...

gigih yer adik siapkan puzzle dia.. comei.. teringat dulu deqla mmg suka berpuzzle.. sekrg ni lyn anak2 buah berpuzzle plak.. =)

elly nadyra said...

good luck utk anak akak yang amik spm, semoga dipermudahkan utk dia menjawab soalan, diberikan ketenangan hati dan diterangkan hatinya, amin!

aizamia3 said...

Dulu saya suka puzzles gambar pemandangan.. tapi skrg kalau beli habis dikerjakan dek nuha.. huhuhu..