Wednesday, November 20, 2013

Masak-masak, masuk bekas, makan di sekolah sama-sama




80 comments:

lia said...

meriahnyer lauk... iskkk belum sarapan ni...

ummuaidan said...

Banyak tuh masakan tuh kakak..makan kat sekolah bersama kawan2 atau makan disekolah bersama2 family:)

aTieYusof Family said...

wahh! lapar nengok makanan tu pagi2 ni ...hhihi..seronok makan beramai2 ni...:)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Makan dengan kakak kat asrama yea..Mesti kakak suka bila dapat bersama dengan keluarga kan..

Zee Suhaini said...

meriahnya kak..macam2 ada..kalu makan ramai2 ni memang kejap jerk licin..selera tu lain macam skit..

Fazleyatul Aini said...

syok tu makan ramai2

zana fahmi said...

seronok mkn ramai2 kan? rindulah nak mengalami balik suasana begitu...

kakzakie, zana besar kemungkinan turun jb dlm 7/8hb Dis. Nanti wassap

Cik Puan Rara said...

vahhh heaven ni!

redza said...

sedapnya. alhamdulillah!

Chot said...

Bestnya mkn ramai2.

yan's cottage said...

meriahnya lauk pauknya....nakberkelah ke Kak...?

lieyalatif said...

wahh meriah kak...mcm2 ade hah.... sonok mkan ramai2 gini....dari lauk simple pun boleh menambah2...punye laa hebat kuasa makan ramai2 ni kan....sorang cuit lauk sane, sorang cuit lauk sini...bertambah2 meriahnyerrr....

makchaq said...

Masa anak sulung dok asrama kami pun macam ni.. masak2 hantaq/pi makan ngan dia
tengok macam tu adik2 langsung kata tak best dok asrama..

ANIM said...

sukanya jadi kawan kakak, hee...

p/s saya ngences ni, belum sarapan lagi

:: Mrs.Eady :: said...

Sedap nyerrr..

nohas said...

banyaknya lauk, sedap-sedap nampaknya..lama tak nampak mangkuk tingkat corak bunga tu..klasik..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. banyak lauk tu kakak.. sedap masak sendiri dan makan ramai-ramai..

nadia rashid said...

wah banyak menu...sarapan pagi ni ke..suka jugak buat potluck mcm ni kat office

ZazaMyMoon said...

bestny lauk pauk tu Kakzakie oiiii.. bekal pulak masuk dlm mangkuk tingkek :))

JunAina said...

Meriah betul lauk2nya akak. Org yg kita pi tengok tu pun senyum sakan2 lah ya.

dhiera said...

dulu masa duduk dekat asrama. mak dgn ayah pun selalu buat macam ni

rindu ye zaman tu~

Sura Mohd said...

sedapnya ..dah la belum sarapan lagi..terliur dibuatnya..:)

Kisah Si Dairy said...

nak tumpang makan boleh???

Eye_nee said...

Masa si Sulung dulu di Teknik Setapak lpas tu ke Politek Perlis..mcm ni lah saya jugak Kakzakie...bawa lebih makanan boleh anak2 yg lain tumpang sekali...

azian said...

kak...
boleh tak kl masak2..masuk dlm rantang bawak g jengka????kikiki

azian said...
This comment has been removed by the author.
PearlVelvet SueQys said...

Slm singgah pagi!

Ujie said...

banyaaaknya lauk, rajin akak masak.

Fiza Rahman said...

Sedapnya lauk pauk tu. Best dpt makan ramai2.

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..knyg..

Penjejak Mimpi said...

Oh... saya pulak macam ni; order-order.. pilih-pilih.. bayar.. makan ramai-ramai di pantri.. hehe...

ummiross said...

Kakzakie..singgah je terus rasa lapar, meriah lauk-pauk tu Kakzakie, bila makan ramai-ramai macam tu memang best, berselera!

Acik Erna said...

sedapnya kakzakie..rasa pi berkelah kan

mama_ka0ri said...

ermmm...sedapnya..
tgh lapar ni kak zakie..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

okay..terasa lapar plak saya... hehehehe

banyak lauknyer...best kalo makan ramai2

Ratu Hatiku said...

Alahai..terluir plak tgk lauk pauk yg banyak tu...bestnya mkn ramai2 mcmni kan kakak...

Angah said...

kat opis pun bale praktikkan bawak bekal ni, makan ramai-ramai...bestnye...

Qhaifa Nur said...

makan sama-sama...alhamdulillah kakzakie..

norhidana miswan said...

ada aktivti apa kt sekolah kak sampai bwk makan2 nih?bestnyer

Cho Zila said...

ala teringat zaman sekolah asrama dulu mak bawak mangkuk tingkat giniler lepaihtu makan ramai2... tak sabar nak tunggu anak masuk asrama

sarah said...

rajinnya bawa bekal..

YUS said...

Bestnya makan-makan mcm ni! sedapnyaaa...

Daddy Ziyyad said...

berselera!!

mysha said...

Bekas makanan akak yg silver tu rare kak.. Teringat arwah opah dedulu slalu bawak bekas tu masa datang umah.. :( windu dier

Sarah Talib said...

Wah sedap2nya lauk pauk...dh lapar ni.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Seronoknya mkn sama2... Meriah lauk pauk tu ;-)

Cinta Cinta said...

seronoknya.. makan meriah macam ni..

hainom OKje said...

Melawat anak yeh Kanda.....Kat Maahad Muar ke kanda? Turun lagi tak hari Ahad ni? Kalau turun meh le singgah Bakri. Anak Abang dinda kawen...Kalau nak dtg inform le...

Tihara said...

sedapnya kak, saya nampak ada ikan masak taucu..fuhh sedap2 :)

Knor said...

sedapnya kak..nor tak masuk dapur lagi ni...

acik idah said...

Piknik kat sekolah yer kak.. :D ermm tak ajak pun...!

Myra Jay said...

Meriah + sedap :)

asyifa mustaffa said...

Mkn ramai2....mmg menyelerakan....

Kesuma Angsana said...

Ambaoi byk betul menunyer tu kak !

Mila@Rimbun said...

yumyum.... meriah lauk kak. jarang2 kami makan lauk meriah camni. masak 3 hidangan pun hubby komplen banyak kikiki. bg dia cukup masak 1 sayur n satu lauk jer

Nafira usof said...

bertuah anak2 kakak~
boleh makan sama2 walaupon di sekolah. zura pon masih berusaha untuk jadik mama yang lebih baik.

Mummydearie said...

Meriahnya Kakzakie, makan ramai-ramai di sekolah. Seronokkan menikmati makanan bersama-sama. Momen indah tu dapat berkongsi rezeki.

Queen Teratai said...

byknya lauk.. alhamdulillah rezeki.. mkn bersama-sama

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..alhamdulillah..seronok tengol kak..ermm ada kacang buncis goreng ea kak..sedapnya.. :)

are_lin@yu said...

sedapnya..bezka dpt mkn ramai2 mcm ni ;-)

Cik Puan said...

wahhh....best nye banyak lauk....

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sedapnya lauk dia, hantar kat sini sikit boleh?

Sylarius Yusof said...

Macam nak pegi berkelah je kak. Meriah betul tengok lauk-pauknya tu. Hehe

Rinna said...

Wahh byknyaa lauk pauk yg dibawa ke sekolah.. sedap2 plak tuh.. :)

Papa Mifz said...

semua tuh akak masak sendiri ke...???

LadyBird said...

sedapnyer.. :D..
tertelan2 air liur lady tgk..

Nazayiena Ayiena said...

Terliur Nurul tgk semua lauk tu kak,akak masak semua tu ke?

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Bestnyer lauk2nyer kak zaki..tambah mkn reramai memang 2,3 kali menambah ni..

Nastyna said...

mangkuk tingkatt!!!! asal ni saya excited semacam nampak mangkuk tingkat ni, hehehehe. sentimental kot.

zila norazila said...

Jumpa akk kt asrama ke kak..byk lauk tu..siap jag air..mmg best mkn ssma cmtu.

Juhariah Johari said...

Salam KZ
Dah lama tak tgk tepen!

wanariahamiza said...

Amboi.. meriahnya bekas-bekas tu.

Kakzakie said...

Biar kakak bagithau sebenarnya yg kakak masak pagi itu beehoon dan sambal tumis telur+sotong, utk makan tenghari kakak cuma masak nasi, sayur kacang+carrot dan daging kerutub. Ikan tauchu baki makan malam sebab itu tinggal sepotong aje hihi... Timun dan limau kasturi masa sarapan. Kakak masak tak banyak utk kami makan sekeluarga dan ada dua-tiga kawan anak dara kakak.

Anak dara sedang periksa tak dapat balik, itu yg kami pergi menjenguknya.

Terima kasih semua:-

lia, ummuaidan, aTieYusof Family, Nurulhuda Abdul Latip, Zee Suhaini, Fazleyatul Aini, zana fahmi (Insya-Allah panjang umur boleh kita jumpa Zana), Cik Puan Rara, redza, Chot, yan's cottage, lieyalatif, makchaq, ANIM, :: Mrs.Eady ::, nohas, Mizz Aiza (Dunia Kecil), nadia rashid, ZazaMyMoon, JunAina, dhiera, Sura Mohd, Kisah Si Dairy (dah habislah sayang..) Eye_nee, azian (entah bilalah agaknya Yan), PearlVelvet SueQys, Ujie, Fiza Rahman, nuyui a.k.a miss YUI, Penjejak Mimpi, ummiross, Acik Erna, mama_ka0ri, C.M.A @ CikMoonAdnan, Ratu Hatiku, Angah, Qhaifa Nur, norhidana miswan (tak adalah biasa kalau jenguk anak kakak memang masak Dana), Cho Zila, sarah, YUS, Daddy Ziyyad, mysha, Sarah Talib, CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), Cinta Cinta, hainom OKje (Kanda akan ke Muar pada Sabtu/Ahad kami nak ke Gunung Ledang niatnya), Tihara, Knor, acik idah, Myra Jay, asyifa mustaffa, Kesuma Angsana, Mila@Rimbun, Nafira usof, Mummydearie, Queen Teratai, PeRdU cINta, are_lin@yu, Cik Puan, Pokok Manggis Depan Rumah, Sylarius Yusof, Rinna, Papa Mifz, LadyBird, Nazayiena Ayiena, (Lizz) http://haslizalizz.com/, Nastyna (dekat Berlin tak ada mangkuk tingkat ye Nas), zila norazila, Juhariah Johari, wanariahamiza.

Terima kasih sekali lagi semuanya.

aizamia3 said...

mangkuk tingkat.. nostalgia buat saya.. ;)

Masya said...

tak kira dimana.. dpt makan air tgn ibu.. dan bersama² menikmati...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..
kalu kat opis cma, kitorang panggil potluck.. muahaha.. byknye mknn.. nyam2..
pegi berkelah ke kak?

QasehnyaRania said...

di mana mana sahaja pasti berselera sekiranya ianya adalah air tangan seorang ibu yang penuh dgn kasiah sayang kan kakak

Deqla Manjew said...

best ni mkn ramai2.. jadi lapar la pulak tgk lauk pauk smua tu..huhu

nik ros said...

byk btol lauknyer.meriah.

elly nadyra said...

Meriah!