Wednesday, March 12, 2014

Bila sibuk melanda jajan ini menjadi pengalas perut


~~ Kalau tahu tidak sempat makan di waktu siang, lebih baik berpuasa.~~


68 comments:

Cik Puan Fadli said...

assalamualaikum & selamat pagi kak...aikk..xkan mkn tu je kot kak...meh mkn nasik goreng...hehehehe..

cheqna said...

cikna tak leh telan coklat2 ni..2 minit kemudian konfirm prning..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Nanti kena makan berat juga Kakak. Jaga kesihtan yea.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Betul tu kakzakie tapi masalahnya tak tahu... Moga sempat mkn lepas ni kakzakie dan sempat niat puasa ;)

babYpose said...

Lapik perut terpaksa kan kak zakie, coklat menenangkan :) tapi betul lebih baik berpuasa bila betul tak sempat. Dulu pernah telan ja tak sempat nak kunyah. Sama la sekarang ni hehe lepas makan kena berkejaran..

saniah ibrahim said...

kesiannya,makan jajan je ke?...

t.a.t.a said...

Boleh addicted tau kak makan ni. Saya makan ni bermusim. Kalau time nak, berkoyan-koyan stok saya beli letak di pejabat.

:: idzwa :: said...

kegemaran syahmi dan sufiya ni :)

Khairul Bariah said...

salam akak, saya pun suka mkn benda tu...
x smpt mkn lebih baik puasa...betol gak, hihi

Aisy Nasiha said...

Itulah kak..saya pun kalau sempat singgah di petrol pump selalu juga beli makanan kunyahan.. kalau dah buat keje tu rasa malas nk ke kantin cari makan.

UmmuAidan-Arissa said...

Alaa tak kenyang kan kakak makan nie..nak naib jugak..tp takperlah sekadar alas perut ketika busy sangat...

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta piwn kdg kdg makan jajan dlu buat alas pwut...

Fiza Rahman said...

Kak...kat office ni memang spare maggi & jajan. Klo malas nak kluar masak maggi & mkn jajan jer ☺

redza said...

sedap juga benda ni

ewanthology said...

makanan sihat dan mengenyangkan

Rizziela said...

sedap tu...tp x cukup kalau sy makan tu

::NureeN:: said...

mmg layannn abess la kan..
nureen slalu cadbury ja hehe

Angah said...

bizi nye akak....semoga dipermudahkan segala urusan ye...

Norhasniza Khalid said...

mama suka makan ni kak... waa.. ni harus cari alang-alang dah tengok gambar..

norhidana miswan said...

kenyang jgn tuh kak tp kejap lah kot... boleh la bt alas prt gk kan

adyna said...

Ok gak tu kak , bt lapik perut ;)

Kisah Si Dairy said...

alhamdulillah..ada jugak nak alas perut...nanti lambat makan masuk angin.

@na said...

salam kakzakie...
jajan mcm ni blh buat kita kenyang smpai ke ptg kan? tp kena mkn byk2 la...hehehe

Rai Ourkizuna said...

salam kak,
dlm sibuk kesihatan kena jaga juga.. saya suka jugak cekelat ni..hehe

paridah said...

salam pagi...ok jer buat alas perut...berpuasa lagi ok.

Umi Qi said...

Mesti kak zakie bz seharian di opis kan x sempat lunch...nsb baik ada coklat...kak zakie, nanti bawaklah cereal ke kt opis...lebih mengenyangkan if byk kerja

Falsya said...

Bznye kakak smp xsmpt nak makan..

lia said...

Amsyar panggil jajan ni 'coklat ikan'

Mula2 x paham tp bler dia tunjuk kat market baru tahu ;p

ummiross said...

Alahai kesiannya Kak Zakie, jangan sampai gastrik ye. Apapun nestle crunch tu pun best juga, heheh.

Lydia Miza said...

Salam kak zakie... Sedap ni tp jalau adik empat bungkus x cukup kenyang. Hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sekada mengalas perut bolehlah kakak.. kena ambil makana berat juga nanti..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sedap juga ni kak...tapi kena banyak minum air kak bila makan snake gini...

m.u.l.a.n said...

assalam kak zakie.. nnti email alamat rumah ya.. nak kasi small gift utk teka2 dulu..

o-mulan@hotmail.com

hugs..

Eye_nee said...

Byk sungguh keje kak...sampai tak sempat nak mkn ni...tak per kak buat alas perut dulu sebelum mkn tgh hari...

Bin Muhammad said...

Selalunya orang perempuan ni mesti ada bekalan makanan di dalam laci... Kadang2 tu satu bahagian laci khas utk simpan makanan. Tau sebab selalu tumpang sekaki...hehe

Knor said...

pagi kak..kenyang ke mkn jajan jew tu

JunAina said...

Kerja ada ketikanya menuntut masa kita...

rohalili hassan said...

macam tulah kan kak time busy dok melanda..apa aje dijadikan alas perut..biasanya saya kat rumah pon macam tu if banyak keje nak buat just alas perut dengan Nesvita jer kompom rasa kenyang sampai dini hari..but coklat pon mengenyangkan juga.. hehe

aizamia3 said...

tapi sebab kita tak tahu.. kalau tau, lebih elok kita berpuasa kan kak.. ;)

n O e s u h a i m i said...

kdg2 noe pun makan jajan je...tp itu kalau kes malas nak keluar...

amirah said...

amie pun selalu ada bekalan dekat opis ni kak..takleh jangka sebab kdng2 ada klien yg datang takde appointment...tu yg tak sempat makan tu

aTieYusof Family said...

Sedap juga ni Kak...
sllu Pa'e minta beli..:)

Cho Zila said...

coklat memang boleh menambah tenaga..

❤Kamsiah❤ said...

alhamdulillah..masih ada yg boleh dimakan...

Ann Ishak said...

choc tu sedap dan of course boleh mengenyangkan. akak kena up lagi stock choc tu utk masa2 yang memerlukan :)

BUNDA a.k.a KN said...

Bolih jugak buat pelapik perut...bolih kurangkan makan nasi...diet sihat.. :)

#Doa Buat MH370

Nafira usof said...

alahaiii.. sian kakak~
kat opis zura nih ade sedia biskut2 kat pantry.. selalunye itu lah yg jadi santapan alas perut..hehehe

elly nadyra said...

haaaaaaaaaaa sedap nih!

Ema Johari said...

nampaknya akak memang tgh sibuk sekali...

MaMa Rey said...

sibuk sgt kak..tp alhamdulillah ada jg pengalas perut kn..sy suka mkn ni kak..ank2 pn sgt suka

RDZ Z said...

Kita pun sama KZ..chocolate tu memang selalu ada...Makanan pengalas perut yang mengeyangkan..

Sylarius Yusof said...

Nak keluar berjalan ni memang kena alas perut dulu. Kang tetiba kelaparan, habis segala benda kat kedai nak dibeli. Haha

Nur-nba said...

Kat koperasi sek pun ada jual wafer ni..

syuk shusuke said...

berehat sebentar dengan kit kat :D

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..

cma pun suka mkn snack ni... nyum3..:)

Qaseh Vee said...

kalau masuk waktu zuhor masih tak makan , niatkan saja berpuasa ..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...buat pengalas perut...tapi kalau berpuasa pun bagus gak...:)

KY Atie said...

Alhamdulillah..ada juga untuk mengalas perut

Nor Azimah said...

cerita pasal puasa ni, alamak..lamanya tak buat puasa sunat, hmmm..bila ye nak mula, ke tunggu rejab, syaaban...?

Ibu Lala said...

Kak. Sy kalau makan coklat ni bdn cepat naik. Ni pun dah naik byk gara gara dok mkan kek leleh dgn kek red velvet. Rs nak nangis je. Ntah bila nak turun x tau la. Naik senang. Naknturun payah.

YUS said...

Amboi.. sedapnya! dah la tengah pantang ni.. Huhu..

Mummydearie said...

Betul tu, kak. Saya selalu aje rasa menyesal. Kalau tahu tak sempat makan dan minum kerana kesibukan melanda, lebih baik puasa. Dapat juga pahala.

Myra Jay said...

Takpelah kak, at least ada buat lapik perut :D

Cik Ecah said...

kak...jodoh wafer ke ape...ecah pun dok mengunyah mende ni kat ofis hahahaha...siap beli yg 10+2 tuh hehehe

Wafa Cw said...

Hahaha... aduh mula la terliuq ni... tapi dah tak leh makan coklat sangat dah... dah tua, gigi sakit whoahahaahaaha

hainom OKje said...

cukup ke tu kanda? Kalau dinda....lalu kat perut je tu hehe

Kesuma Angsana said...

Wafer ni feveret along kak, kalau balik atau pergi outing mesti nak dibeli buat bekalan di asrama nanti !

QasehnyaRania said...

sbgai pengalas perut ye kakak