Friday, March 28, 2014

Legoland sudah ada di dapur rumah kami

Lebih 500 menjadi korban 
ikhwanul muslimin saudara kita
gembira sungguh mendapat titipan 
dari Mama Maszull teman blogger

Setem yang cantik - Serampang dua mata kerana selain mengumpul FM, mengumpul setem juga sebenarnya salah satu kegemaran aku sedari dulu. Oleh itu setem ini pun aku simpan dalam simpanan album.
Ucapan - Dititipkan juga kata-kata moga ukhuwah terjalin selamanya. Amin.
Cenderahati - Legoland FM dan Face Mask dititipkan sama. Nanti hari Ahad akan aku cuba face mask ini.
Bersama teman - FM Legoland itu sudah aku tepekkan bersama teman-teman yang lain di dapur.
Dr. Muhamad Morsi pemimpin mereka 
dipenjara tanpa dakwa-dakwi
buat mama Maszull teman maya 
syukran jazilan dari keluarga kami

~~ Buat teman-teman yang ingin mengenali mama Maszull ini bolehlah klik di sini.~~

42 comments:

MAZLIZA ABD RAZAK said...

sy pon suka kumpul FM jugak :)

Mimi Azirah said...

wah bestnye kak dpt hadiah drp kwn blogger lain

zila norazila said...

fm legoland chumil la kak..

adyna said...

Cantik fm tu Kak ;) saya suka saya suka

Rai Ourkizuna said...

banyaknya koleksi FM akak!!

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

saya pun suka collect fm..

Sue Bee said...

bestnya..leh buat koleksi lagi

Mia Kassim said...

Byknya koleksi fm kakak....:)

Aien Not Alien said...

dah bertambah lagi koleksi FM. semuanya ada berapa Kak Zakie?

RDZ Z said...

Alhamdulillah banyak rezeki KZ...comelnya FM tu..

saniah ibrahim said...

banyaknya fm kakzakie,sya adalh kumpul sikit tpi asik dialih2 si Iman je....sampai trcabut2 .

redza said...

alhamdulillah rezeki kakak...semakin bertambahlah koleksi

Lydia Miza said...

Cantik.. Saya pun suka fm. Selalu tgk mama upload gmbr legoland

:: idzwa :: said...

alhamdulillah..

ZazaMyMoon said...

pembakar semangat utk kakzakie plak sampai ke Legoland lepas ni.. inshaAllah ;-)

Zul Fattah said...

bnyaknya fm kak.. siap dpat hadiah lagi dri kak maszull..

InsyaAllah.. perjuangan mereka smua tdak sia2.. Allah bsama mereka yg dizalimi

Fiza Rahman said...

Cutenya FM tu. Tahniah kak.

HeNRieTTa JoSe said...

dah lamer xkumpul setem...sebab rietta sendiri lebih senang gunakan sampul surat tanpa setem..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...terimakasih kakzakie dgn entri ni...mudah2an ikatan ukuhwah kita kekal selamanya...:)

elly nadyra said...

sama dengan saya
selain FM
saya kumpul setem gak

Aziela said...

pantun kakak pun serampang 2 mata. Saya tersentuh...

Rapunzel Cikilolo said...

masker tu pasti best...

Puan Kutu said...

org memberi kita merasa..makin bertabah la koleksi FM dan setem kak zakie..ini sudah bagus!hehe

nadia rashid said...

Wah comel nye FM tu kak...kalu dpt kat anak sy mau dia mintak cabut letak pd lorry nya...

Nor Azimah said...

Alhamdulillah..dapat hadiah lagi ye

eelobor said...

saya pun suka gak mengumpul FM tapi semenjak aktiviti pelancongan di tamatkan atas faktor ekonomi tidak memberangsangkan.... yang kekal ada kat peti ais tu yang lama-lama jer... hihihi

Time Traveller said...

Alhamdulillah dapat saguhati tu :D
best nyer huhuuu.. suka fm jugak :D

Bumi mesir memang terkenal dengan tempat lahir nyer syuhada.. moga keadilan akan terbina di sana kelak amin..

Nafira usof said...

kiut lah FM legoland yang kakak dapat tuh. x rugikan berkawan dengan ramai kawan. kadang2 dpt bonus lagi.. hehehe.
Tahniah kakak~

t.a.t.a said...

Kak, Legoland is now in your kitchen, I thought, really really thought that Legoland is in your kitchen, literally.

I sometimes see myself as a gullible person.

Hmm.

ummiross said...

Syurga tempat mereka, alangkah indahnya. InsyaAllah akan muncul ramai lagi pejuang Islam,sejarah telah membuktikannya.

Kakzakie..murah rezeki Kak zakie, selalu sahaja ada souvenir dari rakan-rakan.

Zaitun said...

Rezeki kakzakie...alhamdulillah.

mamawana said...

Asslamualaikum

Singgah sini :-)

aizamia3 said...

baca tajuk entry ni ingatkan ada sesuatu dari sana yang akak bawal balik.. rupa-rupanya cenderamata dari blogger.. :)

Ibu Lala said...

Mula mula tetpk legoland apa la kat rumh kk tu. Rupanya fm. Hi hi hi. Syok la akk dpt fm

Abe Kie said...

salam. sy mula kumpul stem sejak di darjah 3.

Mak Long a.k.a Kunang-kunang said...

Assalamualaikum Kakzakie,

Dulu2 kak ani ada juga kumpul FM ni, tapi semenjak bercucu ni dah tak boleh lagi, habis dicab utnya. Jadi sekarang ni simpan jerlah.

Qaseh Vee said...

saya tak dapat bayangkan breapa byk doh fm zakie nih .

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik FM akak dapat. Seronok dapat hadiah dari kawan-kawan.

norhidana miswan said...

seronok berkwn di alam maya nih kan kak.... cantik fm akak... fm dana mana yg rendah skit kedudukan nyer sume dh inalillah di kerjakan dek rayyan izzan... di capai n campak

Mummydearie said...

Cantiklah kak FM Legoland tu tapi saya lagi tertawan hati dengan FM ikan warna pink dan biru itu. Comel sangat.

Dulu rajinlah kumpul setem. Sekarang ni nak dapatkan setem pun susah. Surat pun sangat rare nak dapat :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie...

cantik FM tu..bertambah la koleksi FM ye..

nnti cma p terjah berkenalan dgn beliau :)

tahniah

amirah said...

waaa...dh byk dah fm akak