Wednesday, March 26, 2014

Meriah bagaikan sakura di Jepun

Pink
Pink dan putih
Putih
Gugur ke bumi
~~ Percayalah mekar dan gugurnya bunga ini pun atas kehendak Allah juga.~~


53 comments:

Rizziela said...

kat mana ni..cantiknyer

Cik Puan Fadli said...

cantiknyaaaa...dah mcm kat obesi plak....

elly nadyra said...

cantik kan kak
diperumahan saya pun byk bunga ni
saya pun sanggup pusing2 snap gambar2 bunga
cantik betul!
peluang utk tengok bunga ni yang dtg ntah bila lagi

elly nadyra said...

cantik kan kak
diperumahan saya pun byk bunga ni
saya pun sanggup pusing2 snap gambar2 bunga
cantik betul!
peluang utk tengok bunga ni yang dtg ntah bila lagi

Angah said...

lama dah angah nak tahu, ini pokok bunga apa....cantik sangat, banyak jumpa kat tepi-tepi jalan...

Angah said...

lama dah angah nak tahu, ini pokok bunga apa....cantik sangat, banyak jumpa kat tepi-tepi jalan...

kakyon said...

tak payah ke jepun nak melihat meriahnya sakura di Jepun..kat Malaysia pun ada.bunga ni tengah musim berbunga.

Zee Suhaini said...

memang cantik kat tengok..daun jarang2 nak ada kan??
kat area umah zee pon banyak..memang pink nagn putih jer la yang ada..

Bin Muhammad said...

Tak perlu ke Jepun dah...Lebat sungguh ia berbunga!

@na said...

kat alor setar pun sakura ni dah mula nak kembang....memang cantiiiik sesangat kak...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Pokok bunga ni tengah berbunga-bunga di tepi jalan taman rumah saya kakzakie.. ada juga yg warna putih... teringin pulak nak bergambar dibawah bunga berguguran tu :)

Sura Mohd said...

memang cantik ..kat jalan2 kg kat sini pun tengah meriah..kiri kanan..sura pun ada terpikir nak snap..sebab cantik sangat..:)

lia said...

kat area puchong pon byk bunga ni kak... sampai togel daun, penuh bunga jer... chantek sungguh, Subhanallah...

saniah ibrahim said...

ialah kakzakie masa jalan2 tengok cantiknya bunga2 begitu meriah sekali dah mcm musim bunga ....suami kata pokok nya besar,ntah apa ke nama pokok ni.

sud@is said...

agaknya benih dari Jepun semasa mendarat kat Malaysia dulu kot....
bunga memang cantik musim panas...

azi said...

Salam rindu kakak....semoga sihat hendaknya ya....:)

sekarang musim bunga tu, kat SP ni pun meriah sepanjang jalan dengan bunga tu...memang cantikkkk...

Rai Ourkizuna said...

area rumah kami pun sakan berbunga pokok ni..

fazrulnoor said...

sangat cantik dan mendamaikan. tp kne jaga untuk bersihkan lah kan.

:: idzwa :: said...

ye..saya percaya semua kerana ALLAH SWT :)

Eye_nee said...

Bukan jenis pokok renek namun berbunga..cantik sgttt...

Ann Ishak said...

memang musim pokok ni berbunga lebat sekarang kan kak, sangat cantik :)

JunAina said...

Di Kajang pun bunga2 berkembang selepas dpt hujan minggu lepas.

Rapunzel Cikilolo said...

pokok yang dapat meredupkan pandangan...

||aLeaSaRa|| said...

asslaamualaikum kak ::

wah cantik2....

kat area nilai pun ada taman perumahan tanam macam ni.putih dan pink.tiap kali lalu bernagan sekejap kat oversea hahaha....


tapi bila dah gugur mak aih....nampak bersepah2 depan perumahan penduduk kat situ...


ye sedangkan bunga pun boleh gugur.....

paridah said...

wah cantiknya bunga2 ni lebat melitupi pohonnya...

adyna said...

Mmg cantik ciptaan Allah ;)

aizamia3 said...

kalau tanam rapat2 pasti lagi cantik dan redup je kawasan tu kan kak.. ;)
tapi penatlah tukang sapu nak menyapunya..

Normala Saad said...

Kat Langkawi ni pun musim bunga ni berkembang...memang cantik sangat...sapa2 nak tanam, rajin2 lah pi tengok kat area pokok induk tu, mesti ada anak pokok yang tumbuh dari biji benih.

Normala Saad said...

Kat Langkawi ni pun musim bunga ni berkembang...memang cantik sangat...sapa2 nak tanam, rajin2 lah pi tengok kat area pokok induk tu, mesti ada anak pokok yang tumbuh dari biji benih.

Falsya said...

Kakak...cantiknyeeeeeee..dh feeling2 kat jepun dh nie..;)

HeNRieTTa JoSe said...

Sangat cantik....dah lamer xtgk view nie...

sudipVSsenduk said...

Tabebuia pallida berbunga pink manakala Tabebuia pentaphylla pula berbunga putih & ungu. Juga dikenali dengan nama Tecoma... memang cantik.

ANIM said...

cantiknya kalau terlihat pemandangan seperti ni sewaktu memandu..
taklah asyik nampak bangunan saja..

norhidana miswan said...

mmg cantik kan kak, rasa mcm pokok sakura kt jepun....

Daddy Ziyyad said...

Fenomena selepas hujan lebat tempohari kan kak...Cantik...Subhanallah

UmmuAidan-Arissa said...

Cantiknya..ingatkan kat jepun dah tadi kakak..heheh

BUNDA a.k.a KN said...

dah rasa macam duk kat Jepun pulak...walaupun tak pernah pergi pun...hihi

Petak Bunga said...

yang cantik, yg indah pun gugur juga akhirnya.
sayang nya..

RDZ Z said...

Cantiknya kak zie..macam sakura di jepun...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

di tempat aiza pun tiba-tiba pokok itu mengeluarkan bunga yang cantik begitu kakak.. aiza perasan ianya mula mekar sejak musim kemarau panjang tempoh hari..

ros_reeza said...

cantiknya.. Ros pun pernah nampak kat tepi jalan, tapi tak ingat kat area mana.. nak-nak yang warna pink tu. memang geram je tengok. hihihi

Amanda Suria said...

cantik..tp x kekal cantik kan kak....

nohas said...

wahh..cantiknya..sekarang ni nak masuk musim bunga..tapi kat Malaysia, spring all year round..bestkan..Alhamdulillah..

Dr Singa said...

pokok tabebuia

akan berbunga lebat setelah mendapat hujan sesudah suatu musim kemarau...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..
selalu ternampak pokok bunga ni kat tepi2 jalan..besaq pula pokonya tu..

dah mcm sakura yg berguguran.. ^^

Kesuma Angsana said...

tempat KA pun sama, meriah dengan bunga2 ni cantik kan !

acik idah said...

Kat area rumah idah pun macam nie jugak gakk... dah rasa macam musim bunga pula... hehehe...

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...mmg cantik bunga ni pink color...:)

Mimi Azirah said...

Subhanallah kak...cantiknye...kat manr nih kak...kagum dah sy tgk

n O e s u h a i m i said...

kat umah noe pun ada bunga ni...baru buat n3 pasal bunga ni...cuma schedule kan je..hehe

hainom OKje said...

Femesnya bunga ni sekarang ni kanda...kat taman dinda pun ada...mmg cantik! tapi tulah...jadi bersepahlah pulak bila gugurkan...

Mummydearie said...

Baru semalam ketika di taman saya nampak satu bunga ni tak tahu apa namanya. Cantik sangat satu taman sebab bunga ni tengah mekar.

Ini dah ala-ala rasa duk obersi pulak :)

amirah said...

memang mcm bunga sakura kan kak...rumah mak mertua amie pun byk bunga ni...