Thursday, March 8, 2012

Kasih yang datang dari Christchurch

Semalam aku bercuti kerana follow-up masalah sakit perut aku yang berlanjutan. Namun pada hari semalam jugalah aku mendapat perkhabaran gembira kerana sebaik pulang dari hospital aku menerima sepucuk warkah indah dari Christchurch hingga membuat hati benar-benar terharu.

Ungu sampul indah sekali
titipan pengirim sahabat maya
terharu sungguh hati ini
kerana ku tahu siapa pengirimnya

Mieza-POSCODE 7647 bagaikan tahu diriku ini
ciptaan Allah diaplikasikan
menjadi potret indah sekali
di dinding pejabat ingin ku abadikan

Pink, kuning dan putih warnanya
menambat hati yang melihat
walau sekadar di alam maya
kasih terpaut hati tertambat

Jazakumullah itu yang terucap
moga ada balasan Allah
dikejauhan ini kakak berharap
Mieza mendapat mawaddah wa rohmah



~~Bila mendapat sesuatu dari teman alam maya hati akan diusik rasa terharu yang sukar digambarkan. Biar jauh di mata namun ingatan bagai pernah bersua muka.~~


53 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

besnyer... indahnya sebuah ukhwah (^___^)

Huda said...

Kak seronoknya...:)

kakcik said...

Alhamdulillah. Persahabatan tanpa sempadan.

sisdee said...

x sihat lagi ek kak...smoga cepat smbuh dan dipermudahkan apapun yg akan dilakukan hari nie..

wah bestnya...mmg betul kak..kdg2 rakan alam maya lebih mmahami dan lebih ikhlas dgn kita :)

Hanis MY said...

seronoknya kak... semoga persahabatan berkekalan...

nyanyisunyi said...

Assalamualaikum..kakzaakie tak sihat lagi ke....ida doakan mudah2an saat ni kakzakie dah ok...

kecil atau besar hadiah daripada sahabat tetap memgembirakan hati kita kan...

Nini D.. said...

indahnya sebuah persahabatan...:)

norhidana said...

semoga akak cpt sembuh yer

mmg rasa terharu bile kwn alam maya mengirimkan sesuatu... rasa persahabatn itu sgt i ndah

AriF FaZDiLaH said...

bestnya....

cheqna said...

alhamdulillah
mesti senyum je ni =)

gadisBunga said...

saya nak pegi christchurch. teringin!

*sakit perut dah ok ke kak?

noor said...

wah jauh dtgnya kak dr obersi hehehhe...
cantik bunga tuh kan!

Nazayiena said...

Seronokkan kak dpt kiriman dr sahabat maya,dulu2 waktu sklh selalu jugak bertulis2 surat berkenalan dlm majalah ke apa tp skrg dlm alam maya jekan....

wahida said...

akak cepat sembuh yer...

aanie said...

bestnya kak....jauh terbang tu....

akak dah sembuh ke?

miloais milo said...

best banget kak....

amirah said...

wow...best best..akak dh masuk keje ke? mcmana dgn perut akak tu?

kasihibu said...

sya suka kumpul stem, sampai sekarang masih lagi di hobi yang satu tu ;p

aliesha kirana said...

wah kak! bestnyeeee... indah sungguh persahabatan ni. kan!

MOKCIK AZWA said...

semoga cepat sembuh kakzakie ya..

seronok mendapat buah tangan dari orang jauh kan..

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakzakie

Semoga kakzakie segera sembuh daripada sakit.

Kak werdah sering jengah kakzakie di sini membaca setiap N3 namun kekangan masa (pinggang) hanya sesekali drop tanda kat sini..

Keindahan alam ciptaanNya menggambarkan betapa jamal, kamal dan jalal Allah SWT.. dimintaNya kita memerhati, bertafakkur dan bertazakkur.. dijadikanNya tidak sia-sia..

Indahnya hubungan ukhwah maya ni kan!

sahromnasrudin said...

ALLAHUAKBAR...Besarnya erti sebuah persahabatan di alam maya

Tihara said...

saya doakan akak sihat seperti biasa..aminn

alhamdulillah seronoknya kak dapat hadiah dari jauh :)

Cikgu Ma said...

seronoknya...

Eye_nee said...

Nilai Persahabatan itu tiada jisim ukuran kan kak...tumpang seronok dgn ukhuwah ini....

Papa Mifz said...

semoga ikatan persahabatan alam maya tu kekal kan kak...:)

Amy Syaquena said...

wah bestnya kak..semoga ikatan persahabatan di alam maya akan terus berkekalan..ada rezeki leh jumpa di alam realiti pulak kan..

Munnafendy said...

waaahhh...rajinnya akak poskod (lupa nama) pos gmbr2 ni kat kawan2 blogger kan...bertuah kak zakie dapat =)

Azlan Strider said...

berada beribu batu tak bermaksud kita tak boleh bersahabat kan kak??hehehe

Regards,
-Strider-

redza said...

bestla akak

ct rahani said...

betul la kak.. setuju ngan akak.. walau x pernah bersua muka tp bila berblog nih terasa kawan2 sumer dekat di hati.. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

bestnya akak..misti hadiah tu blh buat akak lupakan seketika sakit perut akak kan

Kella said...

alahai... syukur.... =')
begitu ukhwah yang terjalin di alam maya.. terkesan lubuk hati...

Tiramisu Fatiema said...

moga akak cepat sembuh..alhamdulilah..moga jalinan ukhwah kekal berpanjangan..

Aien Not Alien said...

seronoknya kak..jauh datang tu.. :)

Mamamya said...

alhamduillah...tumpang gembira :) sejak jd blogger ni sahabat2 lia pun makin bertambah..rasa seronok sgt wlu pun ramai yg x penah bersua muka...

Ladysirna FA said...

Bestnya kak..syukur atas ukhwah ini...

ieda said...

memang terharu kan kak
bila dpt hadiah dari kawan .. nak2 kawan di alam maya nie .. terharu toksah cakap lahh ;)

@cu SaYaNg said...

bagus kan blogging nie?
acu pun dapat kawan dari sempadan luar juga...seronok sangat :)

Fatin Mraz said...

bestnya...nak jenguk blog dia lah..

Deru Ombak said...

Salam kakzakie :)
Jom kita pergi tempat Mieza..

eelobor said...

pernah gak mendapat beberapa hadiah kenangan seperti key chain atau juga FM dari teman blogger.... terharu kerana di hargai persahabatan walau secara maya

Maya Mayana said...

semoga akak cepat sembuh ye..Amin..

bertuahnya badan akak...ramai kawan :)

mama ju, said...

Salam.
Canteknya setem2 dia...dulu mama kumpul setem2 merata negara.
Mama memang teringin dgn NZ, negeri yg sgt cantik alamnya. Dia dr blog mana ya?

mama ju, said...

Mcmmana nak hilangkan tulisan2 yg berbagai kat ruangan komen di blog mama?

MulutPayau said...

Seronoknya....semoga prshbatan yg dibina berkekalan..

Semoga akak cepat sembuh.....

Cik Ina Do Do Cheng said...

dari jauh tu. bestnya kak zakie, ada orang jauh yang masih mengingati kak zakie. Semoga kak zakie cepat sembuh ye, jangan lupa makan ubat.

Mieza said...

Assalamualaikum kakzakie,

Alhamdullilah, alhamdullilah, alhamdullilah.

Semuanya dari Allah tiada satupun dari saya...semoga kakzakie dan keluarga sentiasa dirahmati Allah sentiasa. Senyum saya melebar di pagi Jumaat ini:)

Penjejak Mimpi said...

satu jek yang sy suke dalam entri kak zakie ni.. stem... :)

p/s muge da ok sakit perut tu..

Kakzakie said...

Begitulah perasaan terharu bila mendapat apa jua dari teman sesama blogger. Terharu dan gembira bukan kepalang.

Terima kasih kakak ucapkan pada eeiyss, huda, kakcik, sisdee, Hanis MY, Nini D, Nyanyisunyi, norhidana, Arif Fazdilah, cheqna, gadisBunga, noor, Nazayiena, wahida, aanie, miloais milo (kakak tak boleh masuk blog milo - sedih), amirah, kasihibu, aliesha kirana, Mokcik Azwa, Werdah, Sahromnasrudin, Tihara, Cikgu Ma, Eye-Nee, Amy Syaquena, Papa Mifz, Munnafendy, Azhan Strider, ct rahani, Rina Avail, Kella, Tiramisu Fatiema, Aien not Alien, Mamamya, Ladysirna FA, ieda, @cu Sayang, Fatin Marz, Deru Ombak (jauh nak ke sana Kak Ya), eelobor, Maya Mayana, Mama Ju (Kak Ju kena pergi setting and masuk ke pop-up buang word verification tu), Mulut Payau, Cik Ina DDC, Mieza (sungguh ingatan itu akan kejap dalam ingatan kakak Mieza) dan Penjejak Mimpi (dah banyak setem sue mestinya).

Terima kasih semuanya atas segala komen yang diberikan. Moga ikatan ukuhwah sesama blogger akan berkekalan...

Zefa NorAsmara said...

Tertinggal keretapi komen sy ni kak, dah komen yg 50++ dah. Hebat blog kak zakie ni..

Apapaun kak, mmg terasa manisnya ukhuwah antara kita walaupun hanya di alam maya.. Semoha jalinan berpanjangan.. :D

izla said...

seronoknya..
beginilah indahnya persahabatan!!!

ariana said...

Kalau ikhlas, tak bersua muka pun boleh rasai indahnya ukhuwah tu kan kak..:)