Thursday, May 24, 2012

Adik order domino hantar ke rumah

Aku ada kenduri tahlil, adik tidak boleh ikut kerana masih dalam minggu peperiksaan. Duduk di rumah dengan papa. Sebelum itu aku sudah goreng spaghetti sebab kalau mahu berkenduri tidak perlu masak bagai. Hubby pun sama. Tapi sebelum maghrib adik sudah order apa yang dia mahu untuk makan sendiri sebab hari jumaat baru kakak-kakak balik. Spaghetti yang mama goreng pun papa dengan dua anak-anak yang terakhir mahu balik mengaji saja yang makan.

Satu set - Inilah yang dihantar sampai pintu pagar rumah.
Potato rings - Mama sebenarnya letak nama ikut suka
Roti gula- samalah dengan yang ini sebab mama rasa ianya roti biasa saja
Pepperoni pizza - Kecil saja pun adik tidak habis.

~~ Adik makan dengan dua orang teman yang akhir sekali balik mengaji - Nurul Nusroh dan adiknya. Mungkin sudah jemu kerana selalu benar makan benda yang sama, makan bertiga pun tidak habis.~~

72 comments:

mummY daniSha said...

domino ni best jugak..cuma y x suke kuah roti die tu heee....kureng sikit bg sy..tp hubby suke..

izla said...

adik order, adik bayar ke? hehe

[PCL] said...

dah besor2 leh oder sendiri apa mahunya..semunya senang skrg nih..klu nk masak ..bahaya plk main api !

gadisBunga said...

mmm....coklet lava! hihihi~

HeNRieTTa JoSe said...

domino jauh dr cni....kdg2 jew rietta ke sana....rietta suka sebab roti dia nipis skit...so macam garing sket la...

mama ju, said...

Salam sejahtera KZ

Anak2 suka Domino, tapi mama tak suka..senangkan skrg boleh order2, tapi tulah ...

@cu SaYaNg said...

acu baru 2 kali rasa nye makan pizza domino nie :)

Afasz said...

sy pon slalu makan piza ni....yg bulat2 tu kalau tak silap, onion ring, rasa bawang dia kuat, tak berapa suka :D

fieda said...

domino mmg terbaik kak..

dwaty said...

TAK PERNAH LAGI MAKAN PIZZA NI... org kata lagi sedap dari pizza hut... ye ker??

SumeSakan said...

wahh sedapnya...lama x pekena...makan domino best sebab x muak...roti dia nipis...hehehehe

aanie said...

roti gula tu biasa je rasanya.....bg sy x best la....

knp x mintak pizza yg nipis? kalau yg tu mesti habis...

~ yus ~ said...

saya kalau pizza ni suka domino dari pizza hut, tp pizza hut ada sup yang sedap...hehe

miloais milo said...

domino pizza - sedapnya....

cinnamon.com said...

mmg sedappp..


buat sendiri pun sedapp..

::NureeN:: said...

:) order lg murah dr kita g beli kat sana kan
mmg asben nureen suka mkn domino

Pok Amai-Amai said...

Kakzakie, roti gula tu kegemaran sy. Tak de penafian. Hehehehe!

-Sara- said...

bdk2 sekarang ni senang je kan kak. nk mkn apa xyah ckp kat kite die sndiri order, smpai2 umah kita gk yg bayar..hehe

Kazman / Sue said...

potato ring.... haaa3x.... sama la dengan kami tak reti nak sebut apa tapi anak2x suka tu...

Eye_nee said...

Senang betul anak2 la ni kan Kakzakie..Makanan dihujung jari jer....

Rinna said...

Nyum2.. sedapnyaa pizza.. skrg nie.. kalau nak tinggalkan anak2 kalau tak masak order je kan heheh senang gitu.. :) Iye laa ikutkan selera mereka.. mana2 yang mereka suka kan...

Saya Disini said...

sedpnye

QueeN TerataI said...

pepperoni pizza yg menggoda tu kak... :)

hanginsepoi2 said...

Adoi kak, terlalu membuka selera
tak tahan rasanya..nampak je dah sedap..apentah lagi mencubanya....

m.u.l.a.n said...

alaaa... sini takde domino..

norhidana said...

wah2 demand nk mkn dominos yek adik... heheh tkapelah kak sesekali kan...

Rai said...

kecik kecik da pandai order2 ni bahaya kak..harap2 anak saya nanti lambat sikit la boleh buat camni.. terbakar poket makbapak..hehe..

amirah said...

mesti adik dah expert dah menu domino's ...tak biasa mkn domino's la kak

eira eixora said...

saya pernah sekali je makan domino.

Masya said...

jarang makan domino hihihihi... dulu pernah beli sekali.. mak tak suke.. sampai sekarang x beli lagi...

Cinta Misteri said...

Syoknya bdk2 skang. Dulu kita klau kena tinggal kt umah, mak cuma gorengkn telor mata kerbau utk dmkn dgn nasi. Klau nk mengayip2, bukak lh tin bisk0t kering cecah air teh yg dh nk sejuk sbb mak buat pg sblm kluar umah

wahida said...

feveret saya tu kak...saya lagi suka dominos drp pizza hut tu...

dominos sedap sgt dan sentiasa di hati saya...hehe..

sis intan said...

kak zakie terror wat pizza ke? share la resepi :))

aizamia3 said...

adik order, papa bayar.. bijak2.. hehehe..

rATu kEBaYA said...

adik dah pandai order sendiri ye... dah semakin dewasa nampaknya.

nur anis said...

yummyyyy,...buat saya lapar je..

oya said...

sedapnya..mcm teringin la plak..dugaan puasa

Aien Alien said...

senang...order dah sampai dan terus makan, siapkan duit jelah :D

Sari Yusa Ibrahim said...

percaya tak, saya tak pernah makan domino pizza.. hehehehe.. kadang teringin tapi selalu bila beli asyik pizza hut.. betul ke domino lebih sedap dari pizza hut???

redza said...

sedapppp!! kenyanglah adik ye

Teratak Hami said...

Nasib baik adik tak kuat makan. Kalau tidak, dah pandai order sendiri, mahu tiap hari order Dominos

munna said...

teringin nak rasa domino...kat sini takdelah kak

anitadiana said...

pandainya adik oder...kecil pun tak abis ya adik...domino lama tak makan...pizza pun kurang juga...coz anak-anak (aqil )..tak makan..

eMMe said...

argh! Kak Zakie telah goda saya dengan Pizza Pepperoni itu, Adik, kalo tak habis pas baton kat akak eMMe ya! heeeee~

Zie said...

Lom pernah try Dominno Pizza... huk huk

azi said...

Salam Kakzakie..
Kakak, kat SP ni tak ada Pizza Domino...kalau nak makan, Pizza Hut sajalah tempatnya...

Pandaiiii adik mengorder ye..:)

SumeSakan said...

lawat petang kakzakie...;)

pena rozie said...

bestnyer domino...

MamaEma said...

pandai aik order domino pizza yer..

wawa syaida said...

dh try makan ari tu domino pizza...suka roti pizza tu...best!!

Hanis MY said...

sedap ke domino tu kak zakie? hanis tak pernah makan huhu...

Acik Erna said...

pandai adik order domino ye..acik baru 2 kali ke domino.klau nak order mesti tak ingat dah apa yng nak di order

Kasih Salina said...

salam kak..domino pizza ni takde kat tempat saya..teringin juga nak merasanya..

Nazayiena said...

X habis adik mkn,adik x byk mkn yea....

Papa Mifz said...

papa mifz kalo order pizza pasti order yg peperoni tuh...

makchaq said...

Sekarang hidup dah makin senang kan.. Order je makanan sampai depan pintu, dulu2 klu nak macam ni kena ada Jin lampu aladin baru boleh..

Gen2Merah said...

woww.. pepperoni pizza tu yang memukau jiwa kan.. ehe

Nur-nba said...

Domino sedap, dan harganya berpatutan..

Maya Mayana said...

kat bkt gambir tkde sebarang ppenghantaran pizza...Yana berangan nk buat pizza sendrir, dh 2 kali piza yana rentung..haha

aby said...

anak2 sekarang mangan Pizza ..
zaman aby kecik dulu,
mangan lempeng ..
mcm pizza juga kalau letak bahan kt tengah dia ..
sedap lg klu buat Serabi ..
reti mangan serabi atau orak ..

Temuk said...

As-salam KAKZAKIE
Sesekali, semasa kat luar Malaysia dulu, sedap juga makan pizza yang ditaburi ikan masin. Agaknya kalau kita buat sendiri, +kan atas cheese tu tempe, sambel tahun, rempeyek, juga jengkol, macam manalah agaknya si pizza tu, ya kakzakie. Saya pernah lihat dalam tv (kalau betullah ingatan saya), Mat Salleh USA guna tempe mentah sebagai inti sanwicnya.

Citarasa Rinduan said...

ayu belum pernah makan domino...

harga mcm murah dari PIZZA

Areef Ibn Naim said...

salam,

penah dgr org ckp domino lbh sedap dr pizza hut... erm, tak taulah sbb tk penah lg cuba domino ni... hehehe...

Salmiza said...

ala...klu la ada kt pengerang domino ni...lg la rajin x memasak!!..hihi

IntaNBerliaN said...

sy blm pnh try lg domino pizza... tp adik sy ckp xsedap.. lg sedap pizza hut

Ummi Iman said...

Order tapi tak habis ya.. tak pernah cuba selain dari pizzanya ;) pandai adik byk menu dia tau ya

Kakzakie said...

Sebenarnya adik order melalui borchure yg dicampak-campak ke dalam letter-box. Itulah yang mudah untuk dia pilih set mana satu. Harga pun cuma RM37.30 sen saja.

Terima kasih kakak buat teman-teman yang sudi memberikan komen: -

Mummy Danisha, izla, PCL,gadisBunga, Henrietta Jose, mama ju, Acu Sayang, Afazs, fieda, dwaty, sumeSakan, aanie (dia pilih sendiri dan memang minta yg baru macam dalam iklan), yus, miloais milo, cinnamon.com (kalau nor mesti pandai buat sendiri kan), Nureen, Pok Amai-Amai, Sara, Kazman/Sue, Eye_nee, Rinna, saya disini, Queen Teratai, hanginsepoi2, mulan, norhidana, Rai (kalau borchure dah ada no. tel dan gambar memang mudah utk dia order), amirah, eira eixora, Masya, cinta misteri (kecik akak dulu dapat makan ikan pun dah bersyukur), wahida, sis intan (kalau kakak expert tak mahu beli intan hihi...), aizamia3, ratu kebaya, nur anis, oya, Aien Alien, Sari Yusa Ibrahim, redza, Teratak Hami, munna, anitadiana, emme, Zie, azi (ala pada kakak lebih kuranglah azi), SumeSakan, pena rozie, Mama Ema, wawa Syaida, Hanis My, Acik Erna, Kasih Salina, Nazayiena, Papa Mifz, makchaq, Gen2Merah, Nur Nba, Maya Mayana, aby (lempeng cecah sambal tumis pun sedap kan aby), Temuk (agak-agak cikgu bolehlah mulakan buat promo hihi...), Citarasa Rinduan (betul Ayu lebih murah), Areef Ibn Naim, Salmiza dan IntanBerlian.

Buat semua sekali lagi terima kasih dari kakak:)

Kakzakie said...

@ Ummi Iman - Ikut brochure yg ada dlm letter-box. No. tel ada gambar pun ada dia ikut itu je..

Cikli said...

Dulu masa sekolah minat Piza. Budak pompuan yang dok sebelah meja saja dalam kelas.

aimie amalina said...

huwaaaaa
x penah mkan lagi domino pizza
nyummmmyy :D

onlajer said...

suka dengan domino,tiap bulah hantar baucer beli satu dapat dua

akuzle ayu said...

Yg gegelang tuh adalah onion ring. Best x coklat lava kek tuh? Keciknyer perut depa. Mkn bertiga pn x abeh..