Thursday, May 31, 2012

"Contest 2: Kata-Kata indah"

contest 2: kata-kata indah
Cantik - Bunga ros merah pilihan Syira duduk sebelah-menyebelah 
 "Sesungguhnya melontarkan kata-kata itu lebih mudah dari melaksanakannya"

Mahu turut serta contest anjuran Syira sila klik SINI
Tag teman satu negeri oleh Titisan Nurani: Salmiza -Qaliff Qaseh Seindah Suria.
 Jemputlah teman-teman berkenalan dengan dua bloggers ini.


~~ Sekadar memeriahkan contest Syira. Bermain kata-kata tidak seperti diwaktu usia remaja dulu.~~



53 comments:

eMMe said...

semoga berjaya Kak Zakie!
hehehe..boleh la kite berkongsi hadiah kemenangan, haaaa~

MOKCIK AZWA said...

betul tu kakzakie..dulu masa remaja bijak ajer bermain kata2 puitis hehehe..sekarang ni to the point jer tak berkias2 dah huhuhu

Deru Ombak said...

Salam kakak..
Main contest2 ya.. Selamat berjaya..

ckLah @xiiinam said...

KakZakie boleh menang, sebab memang bijak mengatur kata puitis....



:-)

miloaiskurangmanis said...

good luck kak!

Izwa Kamaruddin said...

good luck :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

saya memang sangat suker baca kata2 indah time2 stress sekurang dapat kurangkan stress saya...apepun kak moga berjaya

Darling Pya said...

good luck kak :)

musang said...

rajinnya akak masuk contest

emarieys said...

semuga berjaya kak..

faraherda.razalan said...

Boleh berkenalan dgn kwn baru!

sal said...

sesekali masuk pertandingan..
menang kalah tak dipedulikan..
sekadar memeriahkan..teruskan usaha..

duniaanita74.blogspot.com said...

bagus lah kak ne..pandai berkata-kata ita abis jahanam..he..he..tak reti..

Unknown said...

pandai akak buat kata kata indah..

IntaNBerliaN said...

betoi tu.. ckp mmg senangkan.. nak buat tu yng susahnya...

btw, good luck :-)

norhidana said...

gud luck kak

noor said...

good luck kak..
nor tak pandai bermadah2 nih hihihi..
xada bakat

Unknown said...

semoga berjaya kakak ! .. ;)

Nurrul Hazieqah said...

sangat setuju dengan kata-kata tuh ! :D

*GOOD LUCK *

Saya Disini said...

betul3

Qhaifa Nur said...

KakZakie..gud luck...
kata-kata yang indah...

syiela said...

gud luck akak.. saya tak pandai berkata2 hehehehhe

Unknown said...

gudluck kakzakie (^___^)

Dr K said...

good luck kak!

saya tak geti nak bermadah pujangga ni..ahaha

Afasz said...

sungguh indah kata-katamu itu :D

good luck kak.

PCL said...

indah..semoga berjaya dgn kata2 itu kak :)

Aliesha Kirana said...

wah-wah. goodluck kak!

are_lin@yu said...

gudluck dear ;-)..ayu join jgk..hehe

Cikrosecute said...

good luck kak...

NoorVictory said...

Yup, mmg mudah mengatur kata dari mengatur langkah. ;)

Good luck kak Zakie!

Nur-nba said...

Good luck Kak Zakie... Rajin akak join contest.. Indah benar kata2 tu.. :) Mendalam maksudnya..

asyifamustaffa said...

As salam sis,

salam perkenalan...tq sudi singgah blog syifa...

gud luck utk contest nie ye...:)

aizamia3 said...

sekarang nak buat sebaris ayat pun amik masa.. tak macam dolu2.. hehehe..

Yaya Azura said...

salam kenal..semoga ada tuah..
saya pun ada join jugak contest syira ni..hehe

pena rozie said...

good luck...

SumeSakan said...

hahaha tabur kata2 mmg senang...nak tunaikan...hampeh...hehehehe..papepun gud luck ye kak..mana tau ada rezeki kan...?

Rozita said...

Sedap kata kata akak tu..ringkas tapi dalam maknanya. Semoga kakzakie menang

eiza said...

saya setuju dgn mksud kata-kata tu...

dwatyKNY said...

Kalau kak zakie join contest saya nak undi... Eh? Boleh undi ker mcm dlam tv tu??.. Hehehehe

ct rahani said...

gud luck ye kak.. :)

wahida said...

selamat berjaya kak!!

Unknown said...

semoga berjaya yer kak... lia x pandai nak mencipta kata2 indah....


p/s: happy belated anniversary yg ke 17 utk akak n suami...semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...amin.

Unknown said...

all the best!!!

salam perkenalan, nnt dpt hadiah jgn lupa sy ye :)

http://www.1001impianhidup.com/2012/05/tips-isteri-pemikat-dambaan-suami.html

nazayiena said...

Good luck kakzakie....

gadisBunga™ said...

sungguh saya tak pandai berkata-kata indah... :)

Rinna said...

Good luck yer.. Kak :)

Nini D.. said...

wah..ayat kak zakie..power!

Beautiful Salina said...

salam kak..sy follow sini dgn blog baru ye..good lucky kak..rajin dia join contest..

Unknown said...

Puan,

Ini bukan kata-kata saya tetapi satu pepatah Cina yang panjang untuk kita renungkan:

Sekiranya kita menginginkan kebahagian: 1) Selama satu jam, tidurlah sebentar;2)Selama sehari, pergilah memancing;3)Selama sebulan,berkahwinlah;4)Selama setahun, warisilah kekayaan;

Dan, sekiranya kita menginginkan kebahagian seumur hidup,maka bantulah orang lain.

Kakzakie Purvit said...

Sesekali menyertai GA sebagai memenuhi undangan teman sesama blogger ada seronoknya.

Terima kasih kakak ucapkan kepada semua yang sudi memberikan komen:-

Emme, Mokcik Azwa, Deru Ombak, ckLah@xiinam (cikgu lagilah guru BM), miloais milo, Mrs Eady, Lizz@mummycute, Acu Sayang, Redza, MamaEma, Pok Amai-Amai, Sal, anitadiana, Rai (bukan pandai pun rai sekadar tulis apa yg terlintas), IntanBerlian, norhidana, Noor, ieda, Nurrul, Saya Disini, Qhaifa Nur, Syeila, eeyiss, Daddy Ziyyad, Afazs, PCL, Aliesha Kirana Are_linayu, Che Rosliza Che Mat, NoorVictory, Nur-Nba, Asyifa Mustaffa, aizamia3, Yaya azura, Pena Rozie, SumeSakan, Rozita, eiza, dwaty (macam mentor ye dik hihi...), ct rahani, wahida, Mamamya (terima kasih Lia... sama-sama kita layari bahtera rumahtangga kita), Liezajamil, Nazayiena, GadisBunga, Rinna, Nini D, Beautiful Salina dan Ujang Kutik (indah kata-kata itu UK. suka kakak).

Terima kasih sekali lagi buat semuanya.

Nida said...

Good luck Kak Zakie...

Setuju dengan madah yang terukir.. berkata memang mudah.. nak laksanakannya tu yg berat :)

Unknown said...

salam,,


tq joint :)


semoga berjaya ;)

nabilah_2908 said...

good luck kak... moga ada rezeki tuk menang dalam kontest ni.. ;)