Friday, May 11, 2012

Kedua kalinya dari kakcik

Pos Express  - Balik kerja semalam ia telah ada di atas meja
Suram malam kian hilang
menjeruk rasa sekian lama
gembira hati bukan kepalang
titipan kakcik sudah diterima
Alamat tak boleh tunjuk bimbang ada yang cari rumah kakcik mahu minta rantai kunci juga
Subuh hening sejuk terasa
zikir munajat menemani daku
ini adalah kiriman kedua
dulu tupperware kini pengetip kuku

Berbungkus rapi - Pengetip kuku merangkap rantai kunci dari Sabah
Siang menjelma bulan pudar
tidak culas mengikut masa
lama bersama kakcik tidak sedar
ukhuwah kejap kian terasa

Keluar dari pembungus - Ini dia pengetip kuku-ranti kunci dari Sabah
Mentari sembunyi di balik awan
laluan hujan menyimbah jalanan
buat  kakcik syukran jazilan
rahmat dan hidayah kakak pohonkan
Bergantungan - Bersama-sama teman seangkatan di dalam almari

 Mahu berkenalan dengan kakcik silalah klik di sini


~~ Sesuatu pemberian seandainya telah membuat si penerima berbesar hati/gembira pastinya saham akhirat telah tercatat - bersyukur.~~


64 comments:

kakcik said...

Alhamdulillah. Syukur ianya telah selamat sampai. Tapi macam tak ikhlas pula kakcik rasa. kakcik kirimkan tanpa sepatah kata.

Kisahnya, kakcik masuk dalam sampul (5 kesemuanya), terus kakcik gamkan sampul tu. Kemudian baru teringat yang kakcik tak tulis apa2. Tengok tu, tanda harga pun masih ada. tapi, jangan tertipu, itu bukan harga untuk satu. :(

anitadiana said...

tahniah kak..murah rezeki akak ne...comel lah tu ketip kuku daripada sabah ne...

cinnamon.com said...

murah rezeki...kak zakie

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah.. Tahniah akak dapat hadiah lagi.. :)

norhidana said...

ini yg rasa indahnye 1 persahabatan, walaupun jauh di mata tp dkt di hati n di blog yek

SumeSakan said...

congrat dapat hadiah ag....seronoknya..hehehe

mama irfan said...

alhamdullillah...tahniah

Aien Alien said...

murah rezeki,
dapat lagi,
hari-hari begini,
alangkah bahagi...errr bahagiaaa..


HAHA.tahniah kak :D

Cikli said...

Saya pun nak berbaik dengan kak cik lah. Ukhuwah online nampaknya baik juga ye kak.

gadisBunga said...

saya sayang nak pakai ketip kuku tu sebab cantik sgt. buat keychain je. :D

Aliesha Kirana said...

wah! sonoknye dpt souvenier dr sabah! heheehe.

Nini D.. said...

moga ikatan ukhwah antara akak & kakcik terus kekal hingga hujung nyawa

@cu SaYaNg said...

bertambah koleksi souvenir :)

Munnafendy said...

Assalamualaikum & selamat pagi =)


comelnya ketip kuku...gemuk je...tp nak pakai mesti syg kan?

eira eixora said...

waaa bestnya kakak dapat hadiah lagi

yana-feehily said...

bestnya kak zakie dapat keychain :)

Eye_nee said...

Indahnyaaa Ukhuwah yg terjalin.....

Salmiza said...

asyik berpantun aje kakak ni...rajin mengarang..:-)

Pok Amai-Amai said...

Murah rezeki Kakcik kan, Kakzakie?

sis intan said...

..gift paling femes klu kengkawan balik dari jalan2...mesti key-chain hehe :))

ajak said...

asalam di pagi jumaat ... mesti syokk kan .. cantekk pulakk turr ..

Rozita said...

Nanti kak zakie singgah kat blog saya pulak ye sebab saya pon ada nak bagi hadiah dari 3 negara yg saya pergi kalau dapat teka tempat saya bercuti.

Seronok terima hadiah, seronok juga hati pemberi hadiah... memanjangkan ukhuwah on line gitu...

Cik FaRiZaM said...

wah dah byk koleksi akak....sy pon suka kumpul :D

sissyira said...

salam


tengah menunggu juga ni ;)

rezeki2..hehe

sahromnasrudin said...

alhamdulillah..ingatan yg pasti kekal abadi...

are_lin@yu said...

pandai akak berpantun..hehe

syiela said...

tahniah kak.. wah banyak koleksi ye kak

munna said...

cantik kak....bertambah koleksi akak ye... tahniah

Zaitun said...

Alhamdulillah...orang memberi kita merasa.Semoga persahabatan kekal selamanya.

syiela said...

sori kak alamak dah terpublish..

hehhehe dorang ni kembar tak seiras.mmg ada beza kak. lg satu haziq kecik skit compare Hazim yang amatlah debab bab bab :)

ieda said...

seronok ..
sib baik dah kenal kakcik ..
best2 .. ;)

ieja amieja said...

assalam kak..
murah rezki akk ye..dpt titipan dr kenalan alam maya..semoga ukhwah antara kalian berpanjangan..

aizamia3 said...

lawa.. lawa.. ;)

cheqna said...

memang suka kalau dapat hadiah dari sahabt di alam maya ni

Cho Zila said...

alahai bestnyer dapat titipan dari kenalan.. memang sesuatu yang menjadi kenangan...

Aju Mohit said...

walaupun hanya berkenalan di alam maya tapi ukhwah yang terjalin terasa sudah kenal lama kan kak, tahniah ye, byk dah koleksi akak ni hehehe

mama tim said...

kak..tulah best kawan dgn rakan sesama blogger kan kan..

fieda said...

comel kak pegetip kuku tu..

wahida said...

mengeratkan ukhuwah yg pastinya..

Cik Pulau said...

bestnya,,, dapat souveneir tu..

ct rahani said...

cantik rantai kunci tu kak.. Alhamdulillah rezeki akal.. :)

m.u.l.a.n said...

bestnya dapat keychain sabah...!! moga ukhuwah kita semua kekal selamanya kan...

Kunang-Kunang said...

Kakzakie,

Alhamdulillah. Dari kejauhan ada ingatan dari seorang sahabat. Pemberian memang sesuatu yg membuat kita gembira.

Kakzakie said...

Buat diri kakak apa juga pemberian yg kakak terima pasti akan kakak simpan rapi. Nilai barang kakak tolak tepi tetapi 'sentimental value' itu yg lebih bermakna.

Terima kasih buat semua teman:-

@ Kakcik (walau tiada patah perkataan diselit sama tapi kakak amat mengerti akan keikhlasan kakcik bersungguh utk memberi. Terima kasih kakcik),

anitadiana, cinnamon.com, Pokok Mangis DR, norhidana, SumeSakan, Mama irfan, Aien Alien, Cikli, gadisBunga (kakak sangkut dekat piala anak-anak kumpul dgn keychain yg lain), Aliesha Kirana, Nini D, Acu Sayang, Munnafendy, eira eixora, yana-feehily, Eye_nee, Salmiza, Pok Amai-Amai, sis intan, ajak, Rozita, Cik Farizam, sissyira, sahromnasrudin, Are_lin@yu, Syiela, Munna, Zaitun, ieda, eija amieja, aizamia3, Cheqna, Cho Zila, Aju Mohit, Mama tim, fieda, wahida, Cik Pulau, ct rahani, Mulan dan Kunang-Kunang.

Terima kasih dari kakak.. kakak bercuti dari semalam hingga esok.

Cik Ina Do Do Cheng said...

kak zakie banyaknya pemberian dari rakan-rakan maya dah boleh buat koleksi ,Sikit -sikit dikumpul tak sedar banyak cam tu : )

Santri T.P.I.N.I said...

wah... dapat hadiah lagi kak zakie, bestnya.

terima kasih atas doanya untuk arwah mak saya... jazakumullah khairan kathiraa kak..

Sufia Mahzan said...

wah...banyaknya koleksi keychain kak ye.. saya hanya kumpul FM saje. tu pun dah byk yg rosak :(

Tihara said...

seronok kan dapat tanda ingatan dari teman2 rapat :)

fuad ansari said...

agak2 tak jumpa ketip kuku, bolehlah bukak almari tu.. (",)

sal said...

alhamdulillah..ada yg ..
ada yg sayang..selamat berukhuwah..moga berpanjangan

maya amir said...

murah rezeki..alhamdulillah.. bile ade yang bagi, rase sangat dihargai kan:)

HeNRieTTa JoSe said...

skarantai kunci....rieta pengumpul rantai kunci...tgh plan nak buat almari kaca utk gntung....can kdai perhiasan wanita...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

tahniah...buat koleksi ker?

aimaniman said...

seronok jalan2 blog ni sebab bilangan komen berpuluh2 hampir mencecah ratus!!! tahniah..

seronoknya dapat souvenir.. mesti rapat dengan kawan blogger tu kan..

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Alhamdulillah n MasyaAllah, dapat tanda hati dari sahabat.. cantik pengepit kuku tu.

lieynanilaz said...

banyak koleksi kakak!1...:)

Papa Mifz said...

alhamdulillah...murah sungguh rezeki kakak yer...

Granny Hani said...

Ingatan tu yang penting...suka nya bila ada orang ingatkan kita dan titipkan buah tangan...

Hanih Borhan said...

Pandai pantun! :)

ibuintan said...

tahniah.. bertambah koleksi

moga makin murah rezeki kakcik juga

Azian Elias said...

kakcik mmg rajin bagi barangan kan.. saya pun dapat satu..

Kakzakie said...

Tidak lupa terima kasih kakak buat:-

Cik Ina DDC (betul Ci Ina.), Santri TPINI, Sufia Mahzan, Tihara, fuad ansari (rasa sayang nak guna), Maya amir, Henrietta Jose, Be Simpe Beb, aimaniman, Werday, lieynilaz, Papa Mifz, Granny Hani, Hanih Borhan, ibuintan dan Azian Elias (kakak dah 2 kali dapat dari kakcik).

Terima kasih semuanya sekali lagi.

Kamsiah said...

bertambah lagi koleksi ya...seronok kan..walau berkenal dialam maya...ukhuwah yg terjalin begitu mesra

nabilah_2908 said...

lepas juga ye hantar barang guna sampul pos express...

kat tempat saya..kalau hantar guna sampul macam ni..akan dipulangkan semula...

apa pun tahniah...cantik gift tu.. :)