Wednesday, May 23, 2012

WW - Adik dengan mathematic

Bertangguh

~~ Geramnya mama - peperiksaan sudah di depan mata masih mahu bertangguh.~~




80 comments:

SumeSakan said...

hahaha lawak lah adik nih...x tahan siap tulis buat nanti tuh...bijak2...hehehehe

IntaNBerliaN said...

hihii siap tulis perkataan buat nanti lagi... hehheh

Pok Amai-Amai said...

Hehehehehe...cute betul la.

Zie said...

Dah tak larat lah tu.. hehehe sian dia... ..

Dina haritu peksa pun bila tanya dah baca buku... terus dia cakap la tadikan dah baca...

padahal baru baca ABC tu pun dah dikira baca. hehehehe

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

buat nanti tu yang tak tahan tu.. buleh pulak tulis banyak2 camtu.. heheh

besala kak.. budak... kira mau jugak dia buat.. xpa dah... sikit2 lama2 jadi bukit (^___^)

kakcik said...

Ada jawapan 'buat nanti' ya? :)

~ yus ~ said...

itulah kak.....hari ini Aqil dan Alia pun ada paper maths. Malam tadi suruh belajar, Alia je yg rajin, Aqil buat beberapa soalan dah tido...huhu

sis intan said...

..budak2 mmg mcm tu kan, kak hehe :))

mummY daniSha said...

heheee..comel je anak akak =p

Acik Erna said...

pandai adik..bleh tulis kat situ buat nanti..he he

ainhany said...

hihii....boleh tahan jugak adik nie....boleh pulak ayat buat nanti...tunggu ilham ke dik????
atau cari calculator aka tepun mama..tak aci tau..cuu pun marah...kena denda!!! jawab lagi 10 soalan nanti ..,,

ehemm: tahniah kak, memantau keupayaaan anak dngn latih tubi di rumah.. mungkin ada kerja rumah lagi dan upah sempena cuti sekolah ..Tahniah mama terbaik..cu tabik laaa!!!

noor said...

hehehhe adik tulis ..buat nanti.. buat sy gelak la akak. pandai yer nk mengelat hikhikhik

@cu SaYaNg said...

hahahaa...1st time tengok jawapan maths macam tu...hahahaaa

QueeN TerataI said...

boleh ye mcm tu.. biasalah kak.. anak2 ni mmg pandai saja bg alasan utk mengelak.. yg dah besar tentulah byk akalnye.. yg kecik pun sama juga panjang akalnya.

pena rozie said...

hik3... memang nakal la

nur anis said...

hihi..dari dia tulis buat nanti tu, baik dia tulis jawapan je..

lieynanilaz said...

keh keh...kita yg baca memang geram kan kak!!

syiela said...

hahahaha... bijak adik ni.. nak marah pun tak jadi.. tapi kalau dekat nk exam kena tahan gelak then tunjuk muka garangkan kakzakie

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

white board dah penuh la mama..hihihi

Salmiza said...

Hehe lawak la adik nih...

efa nur said...

boleh pulak camtuu..hahaa :D
kesian adik penat dahh...rehat dulu...hehehe :)

eira eixora said...

hehe, macam mana adik dpt idea nak tulis cam tu..

Munnafendy said...

bila nk buatnya tu? hahaha comel pulak :)

mama ju, said...

Salam sejahtera KZ

hehe pandai budak2 sekarang, tak pernah tgk lagi tulis2;buat nanti tu;
bagaimana emak dia menanginya ?

are_lin@yu said...

hehe bdk2 mmg camtu kan dear ;-)

norhidana said...

sempat lak tulis alasan banyak2 gitu yek... heheheh

cinnamon.com said...

senyum pagi,pastikan nnti dia buat ye kak..hehe

gadisBunga said...

dia gi amik angi dulu.... :D

Puan Kutu said...

heheh adik sgt comel,tak jadi nak geram..:)

aanie said...

susahnya soalan mama.....

yg jawapan blkg tu R5, R6 tu apa kak?

ct rahani said...

kelakar la adik.. siap leh tulis buat nanti tuh.. comel.. hehe..

Qhaifa Nur said...

Kakzakie berhenti rehat dulu nak tenang fikiran kot...samalah dengan anak kat umah tu kalau mama tak tunggu tak siap...

Daddy Ziyyad said...

ahahaha..boleh ada jawapan "buat nanti"

Gen2Merah said...

hehehehe.. comel je kan.... biar bertangguh, janji si adik paham konsep.. jangan je tangguh2 tapi tak paham2 langsung...

semoga berjaya buat adik

Sari Yusa Ibrahim said...

kalau tak buat nanti... kena!! hehe

MamaEma said...

nak lari dari study yer...

Rai said...

hahaha..kenapa nak buat nanti?

Ila said...

hehehe..masa periksa boleh buat cam tu tak...

Tentang Kita said...

siap ader wgite board kt umah....bagusnyer akak...

IeRa said...

HAHAHA.. pandainye die :P

Aien Alien said...

HAHA...ok pandai bertangguh ni, geram mama dia :D

Kazman / Sue said...

haaa3x... cari ilham la tu nak jawab....

makchaq said...

Nak marah pun tak jadi kan..

Makchaq pun masa anak kecik2 geram tapi tak boleh nak marah sangat sebab nak tergelak tengok akai depa..
tu yang depa tak takut kat makchaq...

Uncle said...

Tak pa aiihhh...lepaih periksa depa buat laaaa....hahahahahaaa...

Aine Ainun said...

hehehheheee....

boleh pulak dia tulis buat nanti...=)

anitadiana said...

kelakar lah kak..comel aje adik tulis buat nanti tu....

miloais milo said...

kekekekek
nakal - silap tulis lagi - buat nanti!

HeNRieTTa JoSe said...

siap tulis buat nanti...nakal lew adik...hehehe...mesti nnti bila adk dah besar....semua nie jdi kenangan terindah....

oya said...

sabar tau mama

Kancil 8349 said...

bab lemah nie...hahaha

Afasz said...

eh boleh plak buat nanti????hehehehe

fieda said...

dah macam kelas tuisyen...siap boleh delay lagi ye nak kasi jawapan..

hanginsepoi2 said...

minta rehatlah tu..hehehehe

aimaniman said...

anak mama pun sama, kalau menulis habis satu buku nak dibuatnya terus tapi bila bab mengira,.. langsung x dibukanya buku...

tabiklah tengok komen kat blog ni, melebihi 50 sehingga 80 pun ada, boleh bagi tips?

aimaniman said...

anak mama pun sama, kalau menulis habis satu buku nak dibuatnya terus tapi bila bab mengira,.. langsung x dibukanya buku...

tabiklah tengok komen kat blog ni, melebihi 50 sehingga 80 pun ada, boleh bagi tips?

dwaty said...

NAK BUAT MACAM NI KAT TEMPAT KEJA BOLEH???... HAHAHAHA...

HABIS SEMUA KEJA TAK SIAP... SEMUA "BUAT NANTI"

KALAU KAT RUMAH... MAK LA YG PALING PANTANG BILA KAMI ADIK BERADIK SEBUT "NANTI" SEBAB DIA TAU MAKSUD DISEBALIK "NANTI" TU = TAKKAN DI BUAT... HEHEHE...

P/S: TAK SABAR BALIK KAMPUNG... HEHE

Aliesha Kirana said...

hahaah. lawak la adikkk. keh3. adik AK pun sama laa. terus xstudy. buat mcm xde exam je. sakit ati! hahaha

Norzie hany said...

Pandai dia bagi jawapan buat nanti ye kak...mungkin dia nak berfikir dulu kot.

ieda said...

mak aihh kak besar tuu huruf2 nyee ..
bagusnyaa adik ;)
insyaallahh berjaya nanti akk ;)

nabilah_2908 said...

hehehehe...jawapan buat nanti tu yg best.... ;)

Nini D.. said...

wah...boleh tulis mcm tu eh..adik2 :)

Dylla Abas said...

adoi...boleh pula dijawabnya dgn "buat nanti"..bijak..bijak :)

eMMe said...

berani adik tulis camtu kat mama dia
hahahahha~

Adik, jgn notty2 tau..sian mama, risau adik kan nak exam

gud luck dik!

mama maman aka yana said...

Nakal eks... Biasa la kannn... Nak manja2 ye....:-)

aizamia3 said...

hahaha.. adik.. adik.. (sambil senyum taip komen ni)

tak menahan siap bagi alasan lagi tu.. huhuhu..

LYAfrina said...

hehe..msti adik dh penat nk mikir ni..tu dia tangguh dulu.. tp y lucunya..adik remark satu2 tu

Cinta Misteri said...

Hehe...bleh plak tanggung. Pengsan~~~

Citarasa Rinduan said...

adik ikut kaedah mokhdar kan>

::NureeN:: said...

hehhe.. comel :)

Kamsiah said...

takpe,...buat nanti...nasib baik dia tak tulis jawapan 'tak tahu'....

zill said...

Salam ziarah...
Tak pe nnt masa periksa pandai la nnt tuu...

Cik Ina Do Do Cheng said...

kelakarlah adik ni. adik bagus dia siap tulis buat nanti maksudnya nanti dia nak buat tu kak zakie.cutelah adik ni.

Maya Mayana said...

comel la jawapannya tue..haha

Aju Mohit said...

Hihihi sabar jelah Adik ni, nnti mama rotan baru tau hihi

ariana said...

hehe..saja je nk usik mama dia tak..?

biasalah kak..anak saya pun mcm tu..suka sgt bertangguh..selalu kena marah ngan kakak2 dia..dah ujung2 baru nk bertanya itu ini..huhu

Kakzakie said...

Nampak kan yang adik lebih suka membaca novel/majalah dari mengulangkaji. Buat jawapan baru 3 dari 10, sudah bertangguh, tapi kalau novel/majalah selagi tidak bertemu muka surat akhir selagi itu dikelek walau kemana-mana pun. Manalah kakak tidak geram.

Terima kasih buat semua yang memberi komen N3 kakak kali ini:-

SumeSakan, IntanBerlian, Pok Amai-Amai, Zie, eeiyss, kakcik, yus (sama semalam dia exam math juga semalam), sis intan, mummy danisha, Acik Erna, ainhany (macam itulah Cu, kakak masuk dapur sekejap balik semula dia tulis macam tu, boleh dia baca buku agama pulak sebab semalam periksa agama juga), noor, Acu Sayang, Queen Terati, pena rozie, nur anis, lieynanilaz, Syiela, Lydia miza, Salmiza, Efa nur, eira eixora, Munnafendy, mama ju, are_linayu, norhidana, cinnamon.com, gadisBunga, Puan Kutu, aanie, ct rahani, Qhaifa Nur, Daddy Ziyyad, Gen2Merah, Sari Yusa Ibrahim, Mama Ema, Rai, Ila, Tentang Kita, Iera, Aien Alien, Kazman/Sue, makchaq (dia sebenarnya tukar baca buku lain makchaq tak habiskan yang ini katanya dia sudah faham), uncle, Aine Ainun, anitadiana, miloais milo, Henrietta Jose, oya, kancil 8349, Afasz, fieda, hanginsepoi2, aimaniman (mungkin sebab kakak suka jenguk blog kawan-kawan kot), dwaty, Aliesha Kirana, Norzie Hany, ieda, nabila_2908, Nini D, Dylla Abas, Emme, mama maman aka yana, aizamia3, Lyafrina, Cinta misteri, Citarasa Rinduan, Nureen, Kamsiah, Zill, Cik Ina DDC (tak boleh senyum2 dgn adik nie cik ina - mesti nak kena tenung mata dia baru dia tahu kakak marah), Maya Mayana, Aju Mohit dan ariana (boleh dia kata yg ini dia dah faham dan senang katanya sebab itu dia beralih baca buku lain sebab memang semalam pun ada peperiksaan agama juga).

Begitulah sikap anak kakak. Pada yang punya anak yg belum matang pasti menghadapi masalah sama dgn kakak. Tapi mungkin ramai yg rajin tidak perlu dipantau.

Terima kasih kakak buat semuanya.

maya amir said...

haha..siap tulis buat nnti..tak tahan tergelak saya:D

munna said...

heheh...boleh pulak dia tulis buat nanti ye kak

Kasih Salina said...

anak2 camtu la ragamnya ye..anak saya plk nanti camne ragamnya..hihi..

Kakzakie said...

Juga terima kasih kakak buat:-

maya amir, munna dah Kasih Salina (kena tunggu mesti ada saja kerenah anak nie salina).

Terima kasih sekali lagi:)