Thursday, May 3, 2012

Tupperware serbaguna dari Eira Eixora

Bungkusan - Tidak siapa pun membuka kerana menunggu aku pulang dari kerja

Dulu ada majalah Gila-Gila
Membaca pasti ketawa sendiri
Walaupun aku bukan dealer
Tupperware digunakan setiap hari
Ini dia - Tupperware yang menarik idaman kalbu
 Mastika pula kegemaran abang
Kongsilah kita semua anak tani
Mendapat terus lompat bintang
Cantiknya tupperware Eira Eixora ini
Cantik - Belum digunakan lagi. Hari minggu ini bolehlah dirasmikan
Membaca itu jambatan ilmu
Ada kalanya mata terlena
Eira Eixora terima kasih buatmu
Ikatan persaudaraan kekal hendaknya


~~Tanpa diduga aku merasakan sejak-sejak ini banyak juga aku menerima pemberian dari teman alam maya. Bagaikan mahu bertemu mereka semua itu tapi malu pula.~~


70 comments:

Lia said...

wahhh.. bestnya dpt gift ye.. :)

kakcik said...

Alhamdulillah. Rezeki juga tu.


Untuk tahun 2012 ini, kakcik pun banyak menerima tanda ingatan dari kawan2. Suka sangat. :)

MOKCIK AZWA said...

Alhamdulillah...seronok menerima tanda ingatan dari kawan2 kan..hehe..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alhamdulillah (^___^) besnyer dapat adiah..

azi said...

Kakzakie..
Murah betul rezeki kakak ye..dapat hadiah lagi...:)

gadisBunga said...

indahnye tupperware baruuuu. :D

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah rezeki :)

Sufia Mahzan said...

Mcm mane rupa tupperware ni ye? Mcm ada 'sampan' pula di bawahnya.

norhidana said...

murah rezeki akak... jenama tupparware ni mmg tahan lama... dana ada gk songlap jag tupperware mak... mmg tahan dh sama umur ngn dana kot hehehe....

fieda said...

rezeki kak..baik2 kawan alam maya ni kan kak..

Kunang-Kunang said...

Salam Kakzakie,

Alhamdulillah rezeki mendatang.

Seronok yer, dapat sesuatu pemberian dari seseorang memang menyeronokkan.

Aine Ainun said...

bestnya dpt hadiah....
weeee...=))

Cik FaRiZaM said...

wahhh seronok nye....dpt hadiah

noor said...

sonoknya kak dpt adiah. adiah pulak berguna sekali. nor mmg pminat tupperware...

Acik Erna said...

kakzakie..seronoknya dapat tupperware..acik pun suka tupperware

pB said...

tak rugi punyai ramai kawan

mama maman aka yana said...

rezeki kakzakie la tuh.. sy tumpang seronok ye.:)

sisdee said...

murah rezeki yang mberi..saya pun pngguna tupperware..dealer juga tapi kurang aktif..beli untuk guna jek;)

mama ju, said...

Salam KZ

Mama tak mampu pakai tupperware, jadi mama pakai tipuware...!

Mamamya said...

alhamdulillah...murah rezeki kak zakie, lia beli tupperware ni zaman masa keje je dulu....skrg pakai mana yg ada je kak... tp tupperware ni bagus qltynya lia suka... :)

nur anis said...

wahh..rezeki tu..hijau yang menawan..:)

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Alhamdulillah, dapat hadiah.. kak tumpang seronok..

eMMe said...

kak, sape nak bg tupperware kat saya lak ni, hahahhaa... best kak! dpt tupperware, bukan murah tu kak, heeee~

CikPuanHaLia said...

salam singgah..

bestnya..murah rezeki dapat gift tupperware.. :)

Rai said...

murah rezeki akak..cantik pulak tu warnanya..

eira eixora said...

waaaa, kakak da upload ke. nampak cantik pulak tupperware ni kat page akak =)

syiela said...

alhamdulillah rezeki kakzakie...

tak rugi kawan ramai kan kak :)

cinnamon.com said...

tunggu bila kak zakie nak bg saya pulak...eee,tak malunya saya.

sissyira said...

salam

seronoknya bila dihargai..

semoga yang memberi terus dilimpahi rahmatNYa..

@cu SaYaNg said...

wah!! tahniah..best nye dpt adiah :)

Pok Amai-Amai said...

Murah rezeki Kakzakie.

=D

aanie said...

bestnya kak dapat tupperware....untung la!!!

ainnoraini said...

alhamdulilah rezeki tu kakzakie..dpt brg sgt bergunakan...

Citarasa Rinduan said...

kakzakie mmg pemaluuu..
hehehheh

tahniah ya kakakku

sis intan said...

punya la femes kan brand tupperware nih...sampaikan bekas plastik mana sekalipun, sy sebut tupperware jugak hehe

aby said...

salam k zakie ...
kena beli almari yg lebih besar lg ..
kebelakangan ni banyak terima present.
kenek enggo nyimen rendang angger royo engko ..

Munnafendy said...

yg awrna hijau tu...dulang eh? tupperware + dulang?


@sis intan
sy pun, bks plastik murah yg biasa tu pun sy panggil tupperware..haha

-Sara- said...

best ah dapat gift kak ;)

HeNRieTTa JoSe said...

wh....chanteknya...suka sgt...rietta pown bkn dealer...tapi byk juga yg rietta pkai...

So Shy Lady (SSL) said...

murah rzeki akk n pmberi juga ;D ssl pon suka t amat klau dpt hadiah hehe

Zie said...

Tahniah... syoknya dapat hadiah...

Aien Alien said...

murah rezeki kak...dapat lagi pemberian rakan blogger :D

SumeSakan said...

beshnya...murah rezeki la namanya tuh...tahniah ye for d gift...selamat merasmikannya hari minggu nih...hehehehe

nabilah_2908 said...

yeay tuk akak... :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah dapat tupperware..
rezeki2.. :-)

Nazayiena said...

Kakzakie dpt tupperware,bagus tu...

Ros said...

Assalamualaikum Kakzakie,

Rezeki tu...he.he.he

Cikgu Ma said...

org pompuan memang sangat teruja kan kalo dapat container/ tupperware...hehe

ieda said...

bestnya akk
nak2 tapaware nie , banyak kegunaan dia .. dan tahan lasak / lama kan akk ;)

ct rahani said...

murah rezeki akak.. ALhamdulillah..

Daddy Ziyyad said...

Kak Zakie, kalau saya balik ke JBm teringin nak jumpa akak..borak2...

Puan Kutu said...

mmg cantik kak.Alhamdulillah org memberi kita merasa..:)

pena rozie said...

cantik....

Kazman / Sue said...

wah... bestnyerrr... untung laa dapat kawan maya ni kan....

anitadiana said...

murah betul rezeki akak..cantik

[PCL] said...

nak bubuh apa dlm bekas tu kakzakie ?

Aju Mohit said...

tahniah kak, murah rezeki gamaknya, blehla guna nk raya ni ;)

ikatankasihku said...

untungnyer kak :)

Cikli said...

Asalkan akak bahagia, tupperware pun turut rasa ceria

Alin Marlini said...

cantik kaler hijau

MamaEma said...

dapat gift lagi..tahniah kak

Azlan Strider said...

wah..besnyer akak dapat hadiah..hehehe :)

Regards,
-Strider-

m.u.l.a.n said...

bestnya... saya suka jgk tupperware..

LYAfrina said...

mama lya pminat tupperware

TF said...

Alhamdulilah best tu dapat hadiah..akak..

dhiera said...

best ye dapat hadiah~ semoga sentiasa dimurahkan rezeki!

Kakzakie said...

Walau sekadar di alam maya tetapi terasa dekat di hati itulah yg akan dirasai bila berblog. Apa lagi bila menerima sesuatu ianya amat memberi makna. Terima kasih yg sudi meninggalkan komen: -

Lia, kakcik, Kokcik Azwa, eeiyss, azi, gadisBunga, Mrs Eady, Sufia Mahzan, norhidana, fieda, Kunang-Kunang, Aine Ainun, Cik Farizam, noor, Acik Erna, pB, mama maman aka yana, sisdee, Mama Ju, Mamamya, nur anis, Werdah, Emme, CikPuanHalia, Rai, eira eixora (matching dgn warna alas meja belajar anak kakak tupperware yg eira bagi kan), syeila, cinnamon.com, sissyira, @cu sayang, Pok Amai-amai, ainnoraini, aanie, Citarasa Rinduan (bukan pemalu tapi bimbang muka masuk blog teman yg ditemui...), sis intan (kakak pun sama selalu sebut yg bukan tupperware jadi tupperware), aby (orak payah royo ngesok wes kakak enggo), Munnafendy, sara, Henrietta Jose, So Shy Lady, Zie, Aien Alien, SumeSakan, nabila_2908, Pokok Manggis Depan Rumah, Nazayiena, Ros, Cikge Ma, ieda, ct rahani, Daddy Ziyyad (insya-allah kalau ada izin Allah apa salahnya doc...), Puan Kutu, Pena Rozie, Kazman/Sue, anitadiana, PCL, Aju Mohit, ikatankasihku, Cikli, Alin Marlini, Mama Ema, Azlan Strider, Mulan, Lyafrina, TF dan dhiera.

Terima kasih dari buat semuanya.

aizamia3 said...

suka dengan tupperware tapi yang ni tak beli lagi.. ;)

are_lin@yu said...

hadiah ke akak..tahniah akak..warna hijau lagi..hehe

Cik Ina Do Do Cheng said...

cantik nya tupperware tu hijau mata memandang. samalah kita kak zakie nak jumpa rakan blogger rasa malu, habis cam mana, jumpa dalam blog jelah.