Wednesday, June 6, 2012

Banyaknya bekas dari dapur ke tempat kerja!!

Itu kata salah seorang teman di pejabat.




~~ Captured semalam tapi jadi idea untuk hari ini~~




80 comments:

mama irfan said...

wah banyaknya makanan...

Huda said...

Ini bekal akak sorang ke? Ke bekal kawan-kawan akak?

Aju Mohit said...

banyaknya stok makanan akak, nak skett hehehe

azi said...

Salam Kakzakie..
Kakak, banyaknya makanan....kalau kita satu pejabat, mesti saya "manja-manja" dengan kakak selalu...:)

Salmiza said...

ISH ISH ISH...banyak betul... bawak utk kawan2 ye kak..rezeki bertambah kt akk..hehe

Aien Alien said...

wahhhh...banyaknya bekal, ini berkelah di opis kak...hehe

Afasz said...

nak yg color biru paling bawah tu... nyum nyum

bujal X said...

tupperware kuning tu apa isi??

norhidana said...

ayoooo banyaknyer kak... kalu dana biskut selalu mmg beli 1paket tinggal kt opis, quaker oat, milo n susu juga dana tinggal kt opis mls nk bwk hari2... heheheh akak mmg rajin...

tp sedapnyer ada kudap2 mcm kuih raya tu

QueeN TerataI said...

mau penuh laci meja akak ni.. :)

kakcik said...

Walaupun bekasnya banyak, isi dalamnya serba sedikit saja, kan? :)

Ati Masrif said...

kongsi makan ramai2 ke kak?

meriah gitu :)

Pok Amai-Amai said...

Hah! Bekal2 nie (melainkan susu, oat ngan nasi)...semenye dikongsi rasa dgn kwn kan Kakzakie?

=D

Rapunzeel Cikilolo said...

terbaik! jadi seven eleven dalam pejabat :)

miloais milo said...

untuk seorang makan kah itewww???

Rai said...

ni complete set untuk breakfast sampai dinner ke kak..hehehe...

Gen2Merah said...

Mcm ni la baru jimat kan.. Bw bekal dr rumah

mama ju, said...

Salam KZ

Kz ni memang rajin!

kasihibu said...

lepas tu kongsi kongsi kan? masa tulah nikmat seronoknya

wahida said...

saya pun nak tau apa isi dlm tupperware kuning tu...hehe...

Kella said...

amboi kak! bayank nya makann! semuanya ada! lengkap! tapi dalam bekas kuning tu ada apa.. tak tulis pun.. aisshh. sibuk je.. hehe

Munnafendy said...

yg tupperware kuning tu anak tiri eh..xde nama..hahaha

Ummi Iman said...

Banyaknya kak ;)

MamaEma said...

stok utk berapa haari ni kak..ngeh3x

syiela said...

banyaknya kak.. hehhehehe kalau saya satu opis ngan kak best ni

JunAina said...

Banyaknya bekalan...dari sarapan sampai makan malam. Jimat kos.

inazamri said...

bertuahnya jd kawan seopis kakzakie ni

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

bekal kakcik sorang ka gena ni? takjub.. hehe (^___^)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

*kakzakie...
terbaca komen kakcik, terus taip.. hehe

pena rozie said...

mak aik... banyaknyer bekal

Kazman / Sue said...

bekas kuning tu nape membisu seribu bahasa... mesti dia rasa rendah diri sebab isinya murah aje... heee3x

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

waa bersusun-susun tu...kalo sayala makanan bersusun kat atas meja gini...selagi tak habis selagi tu tak duk diam tangan ni nak menyuap jer kerjanyer...

terliur crispy coklat tu..sedapnyer...

nur anis said...

banyaknya makanan..huhu

Kasih Salina said...

salam kak..bestnya roti telur..sy suka..milo, susu omega & quaker oat baik tuk jantung..rendah kolestrol..

Nur-nba said...

Kak Zakie, banyak stok makanan akak.. :D Sedap mengunyah sambil siapkan kerja... hehe

amirah said...

bestnya jadi opis mate akak..boleh la mengendeng sikit..hehehe

Zana Adieyza said...

banyaknyaaaaaaaa.. nak crispy coklat cikit kak.. hihihi

Syira Blog said...

salam..

stok utk satu opis tu kot? hee

ainnoraini said...

senangkan kakzakie..bila lapar jer pilih mana yg suka nak dimakan...

eiza said...

wahhh...dah bole buat mini pantry...

Zie said...

Sambil wat keja leh kunyh bestkan?

::NureeN:: said...

rajin akak bwk bekal :)

aizamia3 said...

saya masuk kerja nanti bulan puasa.. masa tu ok lagi.. tunggu lepas raya.. confirm macam2 bekal yang dibawa.. ;)

saniah said...

Jd mcm tu la kan...tgk2 kat rmh bekas dah berkurg..:)

Norzie hany said...

Assalam kak Zakie.
Rajinnya akak bawak bekal...jimat belanja.hehehe.

Rinna said...

Wahh meriahnyaa.. mcam2 ada.. tak de laa risau lapar kan.. :)

h4ni3 said...

woww.. ini untuk makan satu hari?


assalam kakzakie, untuk placenta oil tu, kalau akak nak saya kurier pun boleh :)

Temuk said...

Makanan berbondong-bondong tu mesti sebab kakzakie kena kerja overtime kat pejabat, tak?

fuad ansari said...

kalau macam ni, jgnkan sarapan, lunch pun tak perlu nak pergi..

ada ciri2 pekerja cemerlang di sini.. (",)

Nazayiena said...

Byknya bekal kakzakie bawa opis,juga rajinnya nak prepare bekal ya...

makchaq said...

Makchaq tak boleh ada makanan depan mata, kalau ada, lagi tak habis kerja makan... tak tahan godaan...

Daddy Ziyyad said...

ni ada pot luck ke apa kak? ehehehe

Acik Erna said...

cantik susunannya kakzakie..rajin bawak bekal..
acik punya kerajinan bawak bekal dah menurun..acik cuma seediakan biskut je diopis untuk makan bila lapar sangat

sisdee said...

amboiiii kenyang tu satu hari hahahaha

ariana said...

amboi banyaknya kak..bertuah lah siapa yg satu ofis ngan akak ni..:)

Pn Kartini said...

Assalamualiakum my dear kak Zakie..:)

Agak2..bila dah masuk bulan puasa nanti mungkin kan kurang bekas2 dari dapur tuu...:):)

p/s:..tinie ada award utk akak..:)
sudi2kanlah yaa;)

izla said...

memang banyak..leh buat party tupperware kat office.hehe

Cik Ecah said...

hahha jimat g keje mcm ni kak :D

Cik Ecah said...

hahha jimat g keje mcm ni kak :D

nabilah_2908 said...

banyaknya bekal makanan...akak makan sorang2 or share dgn staff ? :)

sy pun rajin juga bawa bekas dari rumah...tapi tak rajin bawa balik...kt pantry tu dah bersusun dah..entah bila nak bawa balik... :)

sis intan said...

emping ke tu, kak? sedapnya :)

Uncle said...

Tu dia aiih.....stok berapa lama tu?

ct rahani said...

wah banyaknya.. akak makan sorang ke nih.. tp ok la sumer makanan berkhasiat.. :)

eMMe said...

comel2 tupperware akak, tapi byk nye...mmg tak tapau kat cafe la kan...

Eye_nee said...

Amboi boleh berjimat dari breakfast hingga ke lunch ni kakzakie...

Papa Mifz said...

wah rajin nyer akak...best2...:)

Aine Ainun said...

bagusnya Jimat kak...
rajin akak masak..=)))

IntaNBerliaN said...

wah.. byknya akak bwk bekal :-)

Ann Ishak said...

satu je yang saya nak kata, akak memang rajinnnnnnnnnnnnnnn sangat. macam2 makanan di bawak walaupun setakat susu omega + milo. dah macam mangkuk tingkat saya tengok, memang bestlah akak ni

Maya Mayana said...

hehe...banyak betul...kenyang kawan2..hehe

ieda said...

untunnnnggg sape yg satu pejabat ngan akk kan ..
saya nak jugaaaaaaaaaaaaa kak ! .. ;)

ibundo said...

banyak bekal tu kak zakie..

aby said...

salam k zakie ..
klu banyak lebih ..
sedekahkan kt masjid ..
buat lobang kt penutupnya ..
boleh di jadikan tabung sedekah ...
he..he..

Kakzakie said...

Sebenarnya bekal seperti susu/milo, quaker oat dan biskut memang sentiasa ada di office. Secara kebetulan Isnin sudah habis itu yg hari Selasa kakak bawa ini semua. Kakak bawa bekal nasi dan sarapan roti telur sebab ada org yg teringin nak makan kakak buatkan. Nugget itu sebab goreng utk anak-anak kakak bawalah sikit. Dlm tupperware kuning itu pun biskut jacobs juga.

Terima kasih buat semua yg sudi menitipkan komen: -

mama irfan, Huda, Aju Mohit, Azi, Salmiza, Aien Alien, Afazs, Bujal X, norhidana, Queen Teratai, kakcik, Ati Masrif, Pok Amai-Amai, Rapunzel Cikilolo, miloais milo, Rai, Gen2Merah, Mama Ju, Kasihibu, Wahida, Kella, Munnafendy, Ummi Iman, MamaEma, syiela, JunAina, inazamri, eeiyss, pena rozie, Kazman/Sue, Lizz Mummycute, nur anis, Kasih Salina, Nur_Nba, amirah, Zana Adieyza, Syira blog, ainnoraini, eiza, Zie, Nureen, aizamia3, Saniah, Norzie hany, Saniah, Rinaa, H4ni3, Temuk (kakak tak pernah overtime cikgu), fuad ansari, Nazayiena, makchaq (kakak letak di pantry makchaq - tak boleh depan mata juga sama), Daddy Ziyyad, Acik Erna, sisdee, ariana, Puan Kartini (oh... kakak akan ambil tu PK), izla, Cik Ecah, nabila_2908 (hanya roti telur tu kakak bagi kawan, lainnya utk kakak sendiri hihi...), sis intan, uncle (susu/biskut tu biasa tahan seminggu), ct rahani, Emme, Eye_nee, Papa Mifz, Aine Ainun, IntanBerlian, Ann Ishak (bukan rajin tapi sebab kakak jenis malas nak keluar Ann), Maya Mayana, ieda dan ibundo.

Sekali lagi terima kasih buat semuanya.

Kakzakie said...

@ aby: tak sempat nak bawa ke masjid dah masuk perut kakak aby..:)

HeNRieTTa JoSe said...

byknye akk....mam ramai ramai kew akk?

anitadiana said...

ita pun bawa bekal nasi hari-hari...makan bersama hubby dan adik ipar sekali...tak malu pun...

SumeSakan said...

Amboi bnyaknya bekal...akak wat mkn2 ke?

Kakzakie said...

Sebenarnya kakak kalau dah masuk office malas lagi nak keluar. Jadi semua ini bukan utk sehari tau. Kalau nasi dan nugget tu memang utk seharilah. Terima kasih:-

Henrietta Jose, anitadiana dan SumeSakan.

@lfidah @dim said...

banyaknya bekalan akak..:D