Wednesday, June 13, 2012

Siapa buat kek oren mama terluka?

Bukan untuk keluarga tapi untuk Yasmien & teman-temannya


87 comments:

ckLah @xiiinam said...

Suka...

:: Mrs.Eady :: said...

wah wahh sedap nyer :)

pena rozie said...

terluka tak pe janji sedap...

aizamia3 said...

dah lama tak dapat makan kek oren.. sedapnya kalau dapat.. ;)

kakcik said...

Untuk teman-teman maya mama tak ada ke? :)

cinnamon.com said...

wah,minum petang sambil minum kopi..pun sedapp ni.

pandai pun buat kek..

Aina Adam said...

Kak.. Terliur nye saya.. huhu..
Lama sangat² tak makan kek oren..
Betula kata cinnamon. Buat minum petang dengan Teh O. Pergh. terangkat!

Bicara Kak Noor said...

janji sedap layan je apa lagi kalau dpt free mesti lagi sedap hee

Rapunzeel Cikilolo said...

wah. i love kek oren!

makchaq said...

Kat rumah makchaq ramai suka buat kerja macam ni termasuk makchaq sebab ramai suka makan yg tepi & garing tu..
masa kecik2 anak2 makchaq ada yg makan kerak goreng pisang pastu tinggal pisang terbogel

~ yus ~ said...

kek oren mama terluka? Kenapa ada mama terluka tu kak?

nampak sangat sedap tu...nak ckit

Acik Erna said...

dah siap potong cantik dah..tak nampak pun terluka..

eMMe said...

Assalam Kak Zakie, mmg name kek ke tu? hhehee... tang mane lukanye tu, hehehe~

Masya said...

NAMPAK MACAM GEBU BETULLL

norhidana said...

heheheh terluka sbb ada yg menguis2 mkn dia nyer kerak atas tu yek kak... mcm dh terbau2 lak wangi oren n kek tu bila kuar oven

Kesuma Angsana said...

wa best nyer kek orenmy feveret nak ckit!

amirah said...

gebusss...waa...mana la anak2 akak tak terer membaking ye..sbb ada sifu in the house.. : P

sis intan said...

..sedapnya....kak! terliur dibuatnya :))

HeNRieTTa JoSe said...

walau cedera parah kektuh...tetap yummy....

Tentang Kita said...

saya x pernah cuba tuk wat kek sendiri...nak makan beli jer...^__^

lovely said...

sedapnya..

Irfa said...

sikit je tu
tp mesti rasanya tetap sedap kan?

Nida said...

Kak Zakie.. nak order boleh?? :)

JunAina said...

Kak Zakie...Jun hantu kek jadi asalkan namanya kek mamng makan tanpa henti...

Saya Disini said...

wah..sedpnye..nak2

IntaNBerliaN said...

ni lah kek yg akak buat tu ek... nampak sedap :-)

miloais milo said...

tak menjejaskan rasa pun kak...
sedap le,plak nampak kek tu!

@cu SaYaNg said...

tak nak pos untuk teman maya mama ke?? hehehehee

Eye_nee said...

Assalamualaikum kakzakie...
Saya suke kek oren sempoi cam ni kak..mkn petang2 kene pulak dgn kopi o....terluka betul tu nampaknya...tak per janji sedapppp....

Ibu Lala said...

aduh tajuk tak boleh blah.

sedapnye..nak sikit..

Rai said...

cedera parah tu kak..hehe.. adess.. nape pakat duk buat kek oren ni..saje nak ajak saya mengidam eh..

adarnadzmie said...

sedapnya kak...suke ni...besa gak buat kek ni... cer kak kasi resepi versi akak...:)

gadisBunga said...

luka pun lukalah. janji dapat ngap masuk perut! hahaha!

Uncle said...

Salam Kak.
Ni dah preparation untuk raya ka?

MOKCIK AZWA said...

biarkan terluka asalkan rasanya sedap hingga menjilat jari hehehe... dah potong tu elok jer nampak cantik..

Pn. Sheila@CC said...

mesti sedapkan tu mama.... nk ler... hehe...

sapa yang buat sampai terkoyak kek kt ats tu....

redza said...

tgk gambar pon da terasa kesedapannya

Sherwieyna Muzzawer said...

wah sedapnyaaaaa!!!!

Mamamya said...

sedapnya kek oren...rasanya baru semalam ayu (citarasarinduan) share resepi kek oren...arini akak pulak tayang kek oren 'terluka' heheheee...

lia dah lama memanaskan oven kak dah lama 'gantung' oven.. :)

aanie said...

gebunya kek tu kak....

QueeN TerataI said...

pandainya kakak buat kek.. Queen ni xtau la bila nk belajar buat kek.. sedap ni kek ni walau nampak simple jer.. dah terasa kat tekak Queen ni ha.. seb baik x ngandung dah kalau x ada yg kena pos kat rumah.. hehehe

Zie said...

lama tak makan kek oren..,,,

Rinna said...

Wahh gebunyaa kek oren..sedap.. nengoknyaa. :)

EmpayarUtama said...

Makan petang-petang sambil nengok tv saya sorang pun habis hehe

Norzie hany said...

Wahhh sedapnya kek oren tu.Nampak gebu betul kejadiannya.

Ibu Lala said...

kamera kompact tu cane rupe kak? asalkan boleh ambik gambar kan. kamera tu barang yang sgt pentingkan untuk blogging.

Syira said...

salam..

sedap tu..

nanti kalau sampai johor boleh singgah makan...hehe

Nini D.. said...

sedapnya kak.......

farizah zin said...

tengok dalam blog pun da sedap kak oit..hahaha..ngidam la pulok..

eiza said...

nampak gebu, sedap...terliur la plak...

HeNRieTTa JoSe said...

ps....yeap akak....rietta kinda into superbike....but my mom wouldnt allow...and i do understand why....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

sedapnya kek oren kakzakie... (^___^) walau terluka, tidak mengurangkan rasa.. hehe (^___^)

Ati Masrif said...

lama tak buat kek oren

nak buatlah..terliur :)

nur anis said...

dah potong, tak nampak dah lukanya..:)

Kancil 8349 said...

lapar juga aku

Yaya Azura aka Naz Azra said...

kak, terluka macam mn ye?
ada org tolong potongkan ke atau bahagian atas tu ada org mkn..hehe..
tp bila potong kecik2 tak nampak dah luka tu..

TF said...

akak de lagi tak?..sy suka kek oren nie..sedap...

ieda said...

sure sedap kan .. seyesss terluka saya kak ekekeke ;)

alin said...

mama saya follow di sini.. buka blog mama terpana sekelika... wahhhhhh juadah ada dpn mata, tapi tak tercapai dek tangan hanya mampu lihat dan salin resipi.. cuba utk buat sendiri =)

syiela said...

mesti sedap... terluka sikit tak pe kak.. ni mesti kes tak tahan nak nengok je :)

Aishah Jahirah said...

banyaknye makanan kat sini....sedap tgk kek..siapa yg buat kek oren mama terluka tu?hehee

mama ju, said...

Salam KZ

KZ ni serba serbi boleh. Tak penat ke? heem sedapnya, terbau orennya.

Qhaifa Nur said...

nampak simple tapi sedappp......

nn lylyn said...

=O wahhh kak lapar nye...terigin... nak juga =(

Huda said...

kak, kalau kek2 ni saya suka part yang kulit kek ni la..sedappp

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

erm sedapnyer kek ni...kalo cecah ngan air kopi kopi best gak ni...

MamaEma said...

lor..mamanya tak dapat merasa ke?

Aju Mohit said...

Sedapnya buat minum petang ni mmg sedap, buat teh Tarik sambil tgk tv sedapnya
Hihihi

fuad ansari said...

luka di kaki, nampak darahnya...
luka di kek, terus makan je lah.. (",)

Ummi Iman said...

Terluka kek terhibur org yg makan ;)

eita said...

walaupun terluka tetap nampak sedap...

Cikgu Ma said...

assalamualaikum kak...apa khabar?

saya x pandai buat kek...sebab x gemar makan...hehe
risonya dapat mak mertua suka makan kek...

Cik Pulau said...

lama da xmakan kek oren.. heee~

eelobor said...

sedap nyerrrrr.....

Citarasa Rinduan said...

peehhhhhhhhhhhhhhhhhh

entah2 ayu masuk oven, kak pun buat pkara y sama..

mmg kita sama2 ada feeling y sama.. walahhhh..
syokkk

rindu kamu

Salmiza said...

sambil cecah air milo panas di waktu ptg... waaallllaah

ariana said...

Usah pandang pd paras rupa yg peting hati didlm...sama mcm kek akak ni..yg penting rasanya sedapppp kan.

YATZAKIE said...

umm..sedapnye kak...nak resepi leh?hehe

Maya Mayana said...

alahai sedapnya...aritu kek yana tk jd..sedih betul...

Kakzakie said...

Sebenarnya ada tangan yg membuat kek itu terkopek bahagian atasnya. Hubby kakak dan anak-anak suka bahagian tepi kuih samada kek, kuih bakar, kuih talam dan yg seumpamanya. Ini adalah kerja adik. Dia tidak tahu kek ini untuk si kakak bawa ke asrama. Kalau tidak ada yg nampak pasti habis dia kikis dengan sudu. Namun biasanya bahagian tepi roti dia tidak suka. Itulah anak kakak.

Terima kasih buat semua yg memberikan komen:-

ckLah, Mrs Eady, pena rozie, aizamia3, kakcik (jauhlah kakcik), cinnamon.com (inilah aje yg kakak pandai Nor), Aina Adam, Bicara Kak Noor, Rapunzel Cikilolo, Makchaq (apa yg makchaq kata itulah yg dibuat anak-anak kakak sekarang), Yus, Acik Erna, Emme, Masya, norhidana, Kesuma Angsana, amirah. sis intan, Henrietta Jose, Tentang Kita, lovely, Irfa, Nida, JunAina, saya disini, IntanBerlian, miloais milo, Acu Sayang, Eye_nee, Ibu Lala, Rai, adarnadzmie (akak punya tak pakai sukat-sukat nomie), gadisBunga, Uncle, Mokcik Azwa, PN Sheila, Redza, Syerwiena Muzzawer, Mamamya (macam pakat-pakat pulak ye), aanie, Queen Teratai, Zie, Rinna, Empayar Utama, Norzie Hany, Ibu Lala (boleh google sebab ianya mudah buat diguna buat org macam kakak nie), Syira, Nini D, farizah zin, eiza, Henrietta Jose, eeyiss, Ati Masrif, nur anis, Kancil 8349, yaya azura (adalah seperti kakak kata di atas), TF, ieda, alin (kakak pun dah follow back - terima kasih), Syiela, Aishah Jahirah, mama ju (penat juga tapi itulah masa sebelum mereka balik ke sekolah), Qhaifa Nur, nn lynlyn, Huda, Lizz@mummycute, mamaEma, Aju Mohit, fuad ansari, Ummi Iman, eita, Cikgu Ma, Cik Pulau, eelobor, Citarasa Rinduan (macam ada teropong jeles tak dapat makan buat sendiri hihi...), Salmiza, ariana, Yatzaki dan Maya Mayana.

Sekali lagi dari kakak terima kasih semuanya:)

aimie amalina said...

hehhehehe
sape la gatal tgn pi korek makan kulit tu
hehehehe

tapi saya pong suke wat cm tu gak
hahahahaha :p

anitadiana said...

apa yg terluka kak..nampak gebu cantik ,elok aje..mesti sedap tu..bersawang aje tengok kek tu...

ct rahani said...

sedapnya.. lepas dh potong nampak cantik je kak.. :)

fieda said...

kek oren..sedap nyer kak..bau sampai sini...hihi..

Nur-nba said...

Padanlah semalam tekak terasa macam nak makan kek oren.. Kak, bhg atas mmg best.. Kdg2 suka makan bhg je..

Kak, if nak datang Pasaraya Sakan ni beritahu ye.. Boleh jumpa akak.. Akak ada emel tak? Nur nak boleh tak? TQ

Kakzakie said...

Tidak ketinggalan juga: -

aimie amalina, anitadaiana, ct rahani, fieda dan Nur-nba (insya-allah satu hari kita mesti jumpa tak jauh mana pun kan)

Terima kasih sekali lagi.

Hidayah Bach said...

akak....xnak share resepi ke..?

tahan lama tak klu buat simpan dlm fridge?

boleh buat bulan puasa nih..

suami ngan anak dyh tu pemakan orgnye..

hehe...sng balik terawih boleh ngap terus..

:D