Tuesday, June 19, 2012

Comel, cantik, unik dan memikat

Pemanduan balik kerja semalam terasa lancar. Bunga-bunga keindahan bagai sudah dapat dirasakan. Tiba di rumah sebaik salam bersambut dengan suara adik ada bungkusan di tangannya. Hati berdetik pasti dari SisSyira teman penganjur Contest kata-kata indah. Alhamdulillah blog aku tersenarai sama untuk menerima cenderahati darinya. Terima kasih SisSyira.
Syira
Comel - Inilah header tuan punya blog yang memberikan cenderahati cantik, unik dan memikat.
Cantik - Setuju bila aku katakan cantik cenderahati dari SisSyira ini.
Yang comel itu si pemberi
yang cantik pula cenderahati
yang uniknya ukiran terpetri
dan pastinya memikat sanubari
Memikat - Menggamit mata untuk menatapnya

Tidak rugi mahu mengenali
mahu mencuba klik di sini
seronok membaca setiap entry
sekali baca pasti datang lagi
Berdiri di atas almari - Belum sempat menggantung di dinding, sementara ini aku sandarkan di tepi bakul hiasan.
Syukran jazilan ucapan diberi
buat SisSyira dan juga suami
dipanjangkan umur dimurahkan rezeki
moga hidup sentiasa diberkati


~~ Setiap kali mendapat sesuatu dari teman sesama blogger hati ini terlalu gembira bercampur sayu. Apa lagi pada blogger yang selalu berkunjung ke sini terasa dekatnya di hati.~~





69 comments:

kakcik said...

Cantik gambar bunga tu. Secantik budi Syira yang memberi. :)

Acik Erna said...

assalam kakzakie..memang sungguh cantik bunga hiasan yang diberi

Huda said...

Cantik gambarnya kak, untung akak punya kawan blogger yang baik hati..:)

Zie said...

Cantiknya.. bertuah kak

~ yus ~ said...

memang cantik gambar bunga tu kakzakie....suka yus tengok.

Deru Ombak said...

Salam n morning kakaaaakk..

Tahniaahh!

** cantik berseri menawan hati**

anitadiana said...

cantik kak ..sesuai di gantung di dinding..tahniah kak...

HeNRieTTa JoSe said...

Chantek...suka tengok....

Kesuma Angsana said...

cantiknyer kak !

Rapunzeel Cikilolo said...

memang cantik. lukis sendiri ke?

IntaNBerliaN said...

alhamdulillah.. rezeki.. cantik gambo bunga tu.. nmpak timbul :-)

nur anis said...

cantik..lukisan bunga memang cantik..:)

eMMe said...

wah! kak Zakie dpt cenderahati... itu satu penghargaan tu kak...tak smue org dpt...ikhlas dari hati tu kak...cantik!

redza said...

tahniah kak..makin berserilah rumah tu

Tentang Kita said...

cantiknya...saya pun suka hiaa dinding yg ada tema bunga

gadisBunga said...

ye lah...memang cantik. tak terfikir pulak selama ni yg frame berbunga boleh jadi hadiah cenderahati yang best jugak.

Rinna said...

Cantik cenderahatinyaa..tuh..

mummY daniSha said...

cantek =)

Rai said...

cantiknya kak..

kasihibu said...

cantik bunga dan warna nya

Chekgu Azrine said...

csntik gambar tu..

Mamamya said...

tahniah kak... mmg comelnya je frame bunga tu...

dwaty said...

cantik...

QueeN TerataI said...

tahniah kak.. mmg cantik sgt gambar bunga tu Queen pun suka.. :)

pok amai-amai said...

Klasik. Cantik. Murah rezeki sape yg memberi tu.

=D

ct rahani said...

cantik frame tu kak.. gantung kt dinding pasti nampak berseri kan.. :)

syiela said...

cantiknya kak... bertambah berserilah dinding nanti ^_^

amirah said...

cantiknya....pandai pemberi hadiah pilih...

eira eixora said...

cantik frame tu kakak

Nini D.. said...

hadiah nini utk akak blom pos lagik!

cinnamon.com said...

cantik sungguh..kak,murah rezeki ka.

Eye_nee said...

Semoga Ukhuwah yg terjalin terus mekar yer kakzakie..cantik sekali pemberiannya...

Aju Mohit said...

Cantiknya kak, berseri nampak, semoga perhubungan yang terjalin Akan berkekalan, tahniah utk hadiah ini kak

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. seronoknya menerima hadiah yang cantik dari pemberi yg baik budi..

Sherwieyna Muzzawer said...

Cantiklah! seronok kan dapat hadiah..;D

mama ju, said...

Salam sejahtera.
Makan apa tghari ni, hehe mama dah makan...
Mulai hatimu kawan, cantik hadiah tu.

Qhaifa Nur said...

betul tu Kakzakie dapat hadiah dari teman blogger tersangatlah hepi...

cantik hadiah ni...

azi said...

Cantiknya gambar hiasan tu...bertuah betul kakak ni, selalu dapat cenderahati....:)

Norzie hany said...

cantik dan unik sekali cenderahati tu.Tahniah ye.

~~zana@pb~~ said...

teringin juga nak bg cenderahati pd teman2 blogger, samada buat segmen atau apa2 kontes. masalahnya, tak pandai la kakzakie....

eelobor said...

hehehe....saya tak pernah masuk apa2 pertandingan pun anjuran mana2 blog....

pena rozie said...

cantik la akak,....

Cik Jannah said...

Salam kakzakie,

cantek frame tu. nampak mcm hidup, untung lah kak. rezeki tu dpaat hadiah. :)

kak, kalau akk berminat nak telekung travel tu akk email jannah yea. cikjannah@gmail.com jannah tak jumpe email akk . hee :)
thanks kak

LadyBird said...

cantiknye hadiah tu.. bunge2 penyeri dinding..

miloais milo said...

tahniah kak... memang cantik banget lukisan tu!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantiknya bunga tu kak..halus buatannya

izla said...

pandainya kakzakie berpantun

LiYa HaNiF :: said...

alhamdulilah rezeki namanya tu.. :)

Salmiza said...

rezeki.... Rugi kite x join...x sempat la hari tu kak...:-)

Masya said...

wahh cantiknya.. x sempat joinlah...

ainhany said...

tahniah kak...ooo berpuitis nampaknya...ehemmm selayaknya untuk akak..:)

ucu kirimkan doa je ..mudahan akan seihat selamat dan terus berkarya...

wasalam

makchaq said...

Tahniah.. cantik hadiah tu..
makchaq tumpang seronok..

kakzakie memang ada bakat dan pandai menulis..

Ummi Iman said...

Wah untungnya kak zakie. Tahniah. Mmg cantik.

Nur-nba said...

Salam.. Hi Kak Zakie, wahh dapat hadiah lagi dari rakan blogger.. Cantik sangat frame tu. Nur dah agak akak boleh menang..

Terima kasih yg tak terhingga sebab sudi bersembang pjg di talian telefon. Seronok sangat dapat berbual2 dgn akak yg memang peramah.. Bila ada masa terluang, nanti kita pakat2 jumpa ye.. :D Sayangggg Kak Zakie..

ieda said...

cantikkkk
akk nie kann kalau bab pantunnn salute lah kak ! ... ;)

eita said...

memang comel sangat2

Nieza said...

tahniah kak..cantik hadiahnya tu...:)

Ann Ishak said...

tahniah kak, serius memang cantik sangat hadiah tu

ummiarissa said...

datang melawat ke Johor Bahru,
singgah sebentar untuk membeli,
cantik sungguh cenderahati itu,
begitu jua cantik hati kak zakie.

ok tak?

maya amir said...

aaa cantikkk! congrats kak:)
*lamanye tak dtg sini..dah byk ketinggalan entry akak*

Kakzakie said...

Bila dijemput utk turut serta rasa tidak baik utk mengabaikan. Itulah kakak turut serta dan tidak sangka ada ganjaran dari penyertaan itu.

Terima kasih buat semua teman kakak:-

Kakcik, Acik Erna, Huda, Zie, Yus, Deru Ombak, anitadiana, Henrietta Jose, Kesuma Angsana, Rapunzeel Cikilolo, IntanBerlian, nur anis, Emme, redza, Tentang Kita, gadisBunga (pandai dia pilih cenderahati kan GB), Rinna, Mummy Danisha, Rai, kasihibu, Cikgu Azrine, Mamamya, dwaty, Queen Teratai, pok amai-amai, ct rahani, Syiela, amirah, eira eixora, Nini D (jgn susahkan diri dik), cinnamon.com, Eye_nee, Aju Mohit, Hanis Azla, Syerwiena Muzzawer, Mama ju, Qhaifa Nur, azi, Norzie hany, zana@pb, eelobor, pena rozie, Cik Jannah, LadyBird, miloais milo, Lydia Miza, izla, Liya Hanif, Salmiza, Masya, ainhany, makchaq, Ummi Iman, Nur-Nba (tunggu masa bersua muka aje kita nie dah dekat sangat Nur), ieda, eita, Nieza dan Ann Ishak.

Terima kasih sekali lagi buat semua.

Kakzakie said...

@ maya amir : kakak maklum. Dah habis exam tentunya sekarang.

Kakzakie said...

@ ummiarissa: sayang sayang buah kepayang
ditelan pahit dibuang sayang
belum dapat sudah terbayang
dapat terus lompat bintang

rATu kEBaYA said...

mmg cantik pemberian ni...

fieda said...

ni la namanya rezeki kan kak..

Bitt (doubleIS) said...

alhamdulillah...cantek frame tu kak :)

mama aini said...

assalam KZ..untung punya ramai kawan2 maya kan..cantik pemberian `sis syira` tu..

Syira said...

salam..

alhamdulillah sbb akak suka..

hadiah yang biasa ini mmg saya suka sbb comel bunganya..

akak pun baik juga..

walau sekadar kenal di alam maya..tp budinya terserlah ;)

Kakzakie said...

Tidak lupa juga:-

Ratu Kebaya, fieda, Bitt (double S). mama aini dan Syira (sudah semestinya kakak suka sangat Syira. Terima kasih dik).