Monday, September 30, 2013

Berkawan biar beribu...

Poslaju - Aku bercuti Sabtu lepas. Sedang mengulek pokok bunga bungkusan poslaju ini tiba. Membaca nama tertera di bungkusan tahulah ianya kiriman sahabat yang baru balik dari percutiannya ke Bali bersama keluarga. Aby, pemilik blog  Hidup bagaikan satu perlumbaan

Mudah Pecah - Syukur sebaik dibuka semuanya berkeadaan baik tidak ada cacat cela.

Bali - Entah bila akan aku jejaki bumi Bali belum ada dalam perancangan. Dapat memiliki cenderahati dari sana sudah cukup membuatkan aku rasa bahagia.

Cantik menawan kalbu - Inilah dia barangnya. Cantik. Sementara ini simpan dulu sebab rasa sayang hendak menggunakan. Insya-Allah Hari Raya Haji ini bolehlah kami menggayakan tempat tissu baru ini.
Mencanting kain corak batik
tradisi bangsa usah perlekeh
pancen hati Aby apik
kesuwun seng akeh-akeh 
(kepada yang tidak faham kenalah bertanya aby supaya dia menjawabnya.)

Kepada yang belum mengenali sahabatku ini silalah ke blog Aby boleh turut menjadi sahabat anda juga. Berkawan biar beribu, bermusuh jangan sekali.

~~ Tidak bersegmen dan berGA pun ada yang memberi. Malu tapi mahu hihi...~~


81 comments:

Mia Kassim said...

Bestnya kak, murah rezeki selalu dapat hadiah dari rakan blog yang lain :D

norhidana miswan said...

seronoknyer kak... tak rugi ada ramai kenalan kan... cantik hadiah kiriman kak Aby tuh...
dana paham pantun akak tuh...

Nini D.. said...

pandai kak zakie berpantun :)

mahap lama tak datang menjengah kak..

Asyifa Mustaffa said...

bestnya...:-)

Acik Erna said...

asalam kakzakie..acik faham..walaupun tak boleh nak bercakap dengan fasih..

amirah said...

Lahai murahnya rezeki akak. cantik sgt bekas tisu ni..moga terus murah rezeki aatas keikhlasan bersahabat..

aTieYusof Family said...

wah! cantiknya Kak...cantik tmpt tisu ni..beruntung dpt kenal abg Aby..:)

❤Kamsiah❤ said...

org memberi..kita merasa...:)
cantik dan unik kotak tisu tu..

Penjejak Mimpi said...

Best nyer kakzakie...

Ratu Hatiku said...

Bestnya...cantik plak tu kotak tisu tu..

Penjejak Mimpi said...
This comment has been removed by the author.
JunAina said...

Rezeki tu Kak Zakie itulah untungnya kita berkawan. Aina admirer sangat dengan motor besar Aby tapi bukan dengan orgnya.

lia said...

chantek.... rezeki berblog... Alhmdlh...

ZazaMyMoon said...

rezeki kakzakie
congrats kak =)

redza said...

alhamdulillah

ummuaidan said...

Alhamdulillah rezki kakak nampoaknye melimpah ruah dari serata ceruk kan..mmg rakan2 online sgtlah pmurah..
cantikkan kotak tisu tuh..yg mahalnya bkn senang nak dpt..:)

HeNRieTTa JoSe said...

Chanteknye akk.....hehehe....rietta mmg xpham....

~ yus ~ said...

memang cantik! Tak pergi Bali pun dapat ole2 dari sana ya kak...:)

ummiross said...

Alhamdulillah, murah rezeki Kakzakie, memang cantik dan unik kotak tisu tu Kakakie.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa bestnyer kak...dapat hadiah dari teman blogger bertuah akak...cantiktu...

memmetlenggeng said...

betul tu kak

Zee Suhaini said...

cantik...walaupon simple tapi ingatan tu yang penting kan kak??

Kniedaz said...

cantikla kak...

Muja.. said...

Alhamdulillah,

Betulla pepatah melayu berkata " berkawan biar seribu , berkasih setia satu jer" hehee


Org baik mesti disukai org kak.. saya pun suka akak.. wahhh puji diri sendiri pulak

ros_reeza said...

Alhamdulillah. rezeki akak.. cantik la kak..

Ujie said...

unik! alhamdulillah tak sompek ke apa masa pos.

Rapunzel Cikilolo said...

nmpk klasik

:)

Eye_nee said...

Cantiknya...Murah betul rezeki kakzakie berbloq ni...

Pantun Jawa tu yer kakzakie...tak faham la...

Sura Mohd said...

alhamdulillah ..rezeki lagi..dapat hadiah camni..memang boleh buat senyum sampai ketelinga..:)

mama maman aka yana said...

cantiknya... penuh nilai esotik bali kannn... syukur akak dpt kwn2 yg pemurah.. :)

Vee Za said...

nasib baik hambo org jawa ... heheheee ... hidup nak bahagia , jgn cari musuh !

hainom OKje said...

Kanda.....tak yah tunggu raya haji.... sekarang ni pun boleh guna dah kanda.....

Bahasa Jawa halus ke yang kanda guna tu...dinda tak faham perkataan sebijik2 tu... Rasanya keseluruhan faham kot!

Izan Ishak said...

alhamdulillah...syukur dpt sahabat yg sgt baik. cantik sgt tempat kotak tisu tu kak zakie.

mysha said...

Alhamdulillah..

Sronok akak dapat present.. Kadang2 org kata ' Small Gift Create a Big Smile' kan kak..

Sronok bila tgk ramai comment entry akak.. Ramai kawan akak.. Mcm sha nih tak ramai kawan hu3

Fazleyatul Aini said...

cantik tu kak

Kisah Si Dairy said...

cantiknya akak...

Shaiful Zaidi said...

bestnya dapat hadiah...
maaf akak..lama tak singgah, bzz skit..

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..Alhamdulillah..rezeki tu kak..cantik la..aidiladha ni dapat rumah baru la tisu akak ye.. :)

Qhaifa Nur said...

betul tu kawan biar beribu...
alhamdulilah...cantik kak

MystoryPic said...

Waaa...... cantiknya

Delima Zamrud said...

Betul tu Kak Zakie berkawan biar ramai jgn cari musuh je kan :D..

Nafira usof said...

cantek bekas tisu tuh~
tahniah kak~

Leeza Eelza said...

Alahai cantiknya.. patot la sayang nak pakai:)

elly nadyra said...

rezeki bersahabat

ZalinZalina said...

Murah rezeki kak Zakie :)

Nastyna said...

Cantik. Saya memang suka corak2 batik ni. Rezeki kan kak.. tu la untung berkawan ramai2 ni.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...seronoknya dapat hadiah dr teman alam maya ni...:)

Sarah Talib said...

Alhamdulillah rezeki dr Allah...
Berkawan biar seribu, berkasih biar satu...hehehe

Murni Alfathunnisa said...

cantik tissue box dari bali tu...nampak eksotik~! :-)

Kesuma Angsana said...

wah murah rezeki akak yer !

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah.. murah rezeki akak..

aizu's life said...

cantik! rezki tu kakak :)

Sylarius Yusof said...

Alhamdulillah, bila kawan-kawan makin bertambah ramai ni, rezeki pun makin bertambah.

Ako Si AiN said...

cantik nye cendrahati tu wuwuuw..dari bali lagi tuu..

Deqla Manjew said...

betuahnya akak ni.. cntiklah kotak tisu tu.. unik sgt tau..

Ati Masrif said...

assalamualaikum kak,

memang cantik n unik bekas tu :)

aby said...

salam kz ..
alhamdulillah sampai dengan tidak rosak apa2 .. takut juga klu2 jadi penyek dihempap bungkusan lain ..
klu rasmikan masa makan2 Raya haji pun bagus juga kan ..

cik didiey said...

tahniah kak...bertuah dpt souvenir dr sana :)

ANIM said...

murah rezeki kakzakie dan pengirimnya, aby..nanti saya jengok blog dia no..
bak kata kakzakie..berkawan biar seribu, sama kapal lagi lak tu..heee

nohas said...

cantiknya..corak batik..

ngak reti ngomong jowo..

Ema Johari said...

murah sungguh rezeki akak...Alhamdulillah

Knor said...

penuh almari kak dgn pemberian rakan maya..org memberi kita merasa ye kak..alhamdulillah..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Bestnya dapat cenderahati Kakzakie... cantik pulak tu :)

BUNDA a.k.a KN said...

tahniah dapat hadiah lagi...murah rezeki...

Zaitun said...

Nampaknya rezeki kakzakie mencurah2.

Wiyah said...

alhamdulillah murah rezki akak, mmg betol berkawan biar beribu..tak rugi ada kawan ramai kan ;-)

* sori..lama x jenguk blog akak, wiyah jarang online busy sket ekeke

Zul Fattah said...

cantiknya kak.. Alhamdulillah, rezeki dari bali..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah rezeki.. tahniah kakak mendapat hadiah.. comel bekas kotak tisu itu.. insya-allah nanti akan pergi terjah ke blog sahabat kakak..

Papa Mifz said...

PM pun teringin hendak bercuti ke Bali , tapi dalam masa yang sama takut pula kene bom...hoho

Bin Muhammad said...

Murah rezeki. Hadiah yg cantik dan menarik...jauh datangnya.

kyo_9 said...

best nye dapat hadiah dari org yg kita belum pernah bersua muka :)

Juhariah Johari said...

Sah! KZ ni memang ramai peminat!

Putri said...

seronoknya kak zakie dapat bekas tisu..unik la bekas tisu tu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

alhamdulillah rezeki akak tu. cantik bekasnya kakak..

Kakzakie said...

Bersua muka tidak pernah walau sekali tetapi pemberian darinya telah kakak terima setiap kali aby melancung. Terharu juga atas pemberian ini hingga terasa dekat bagaikan saudara pula.

Terima kasih kepada semua yg sudi menitipkan komen di sini:-

Mia Kassim, norhidana miswan, Nini D.. (tak apa kakak faham Nini), Asyifa Mustaffa, Acik Erna (sebab acik pernah tinggal di kelompok bangsa kakak sebelum ini kan..), amirah, aTieYusof Family, ❤Kamsiah❤, Penjejak Mimpi, Ratu Hatiku, JunAina, lia, ZazaMyMoon, redza, ummuaidan (ditambah nilai persahabatan ada di situ ummu), HeNRieTTa JoSe, ~ yus ~, ummiross, (Lizz) http://haslizalizz.com/, memmetlenggeng, Zee Suhaini, Kniedaz, Muja.. (kakak pun suka muja juga hihi...), ros_reeza, Ujie, Rapunzel Cikilolo, Eye_nee, Sura Mohd, mama maman aka yana, Vee Za (ohoo... fahamlah ye Vee), hainom OKje (kena belajar lagi dinda), Izan Ishak, mysha (not only lips smile Sya, but my heart smile too), Fazleyatul Aini, Kisah Si Dairy, Shaiful Zaidi, PeRdU cINta, Qhaifa Nur, MystoryPic (kakak tak boleh komen di blog SR tau), Delima Zamrud, Nafira usof, Leeza Eelza, elly nadyra, ZalinZalina, Nastyna, Mas Zull, Sarah Talib, Murni Alfathunnisa, Kesuma Angsana, Rai Ourkizuna, aizu's life, Sylarius Yusof, Ako Si AiN, Deqla Manjew, Ati Masrif, aby (SYUKUR SANAGAT AB SEMUANYA BERKEADAAN BAIK DAN CANTIK, SAMPAI SAYANG NAK GUNA. MOGA ALLAH MEMBALAS SEGALA KEBAIKAN KERLUARGA ABY), cik didiey, ANIM (hihi... sama kapal memang Anim), nohas, Ema Johari, Knor (begitulah Nor), CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), BUNDA a.k.a KN, Zaitun, Wiyah (tak ada maslah Wiyah), Zul Fattah, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Papa Mifz, Bin Muhammad, kyo_9, Juhariah Johari (bukan peminta Kak Ju, tapi sahabat), Putri (cantik kan..)

Sekali lagi terima kasih semuanya!!

Umi Qi said...

Murah betul rezeki akak...seronok bila teman blogger ambil hati kan sis :) cantik lah bekas tisu

Wak Gelas said...

sonoknyer dpt hadiah bali kanns.,ehHee

Haryati Faizal said...

seronoknya dapat ole2...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bestnyerrr kak..alhamdulillah murah rezeki

Cinta Misteri said...

cantiknya kotak tisu.....
inilah indahnya dunia kita kan kak....

Riedaffya ibrahim said...

berkawan biar seribu dan musuh jgn dicari...