Saturday, September 21, 2013

Sudah dapat gading bertuah, tanduk tidak berguna lagi

Lama - Membelinya bila hendak masuk sekolah tahun 2013. Bila hendak naik sekolah semua peralatan termasuk ini ada dalam senarai
Baru - Bila kakak-kakak membeli barang untuk dibawa balik asrama, dia pun belanja juga tetapi membeli yang ini. Murah saja baru RM3.90/- berbanding yang lama lagi baik sebab ada poket asingkan syiling dan duit ringgit. Tapi sebab ada bling-bling dan warna pula pink itu yang menarik pandangan matanya.

Dan janganlah kamu membunuh anak-anak kamu kerana takutkan kepapaan. Kamilah yang memberi rezeki kepada mereka dan kepada kamu. Sesungguhnya perbuatan membunuh mereka adalah satu kesalahan besar (Al-Israa':31).

~~ Mama dia pakai dompet selagi boleh tidak bertukar.~~


58 comments:

ckLah @xiiinam said...

Wah...barulah feminin ya Adik! :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comelnya dompet warna pink tu kakak.. :D

Fazleyatul Aini said...

saya pakai purse dah 2 tahun . alhamdulillah ok lagi. sayang. hihi

redza said...

macam2lah adik ni

umi alya said...

pink kaler, cantiknya

Sally Samsaiman said...

dulu sally pakai purse dr darjah 6-form 5..hahaha...asyik nak beli..tp x jadi..haha

Asyifa Mustaffa said...

siap bunga sekuntum..:)

Rapunzeel Cikilolo said...

emmm. cantik

tersentuh dengan ayat quran tu la kakzakie...

mcm terasa-rasa kat diri ni...

hehe.

ummuaidan said...

Dua2 purse adik pun comel.yg pink tuh mcm bergaya sikit kan..ummu dok kat sini pun tudung tak bertukar2 jgk ..hanyalahyg dibawadr m'sia jer pakai ..hehe

Chot said...

Haha.. Gigirl sgt dia ye. Ikutla. Asal dia happy mama dia msti lg happy!

Hilmirda Daud said...

Walaupun murah tapi cantik. Yang lama tu pun cantik jugak. Mungkin sebab yang baru tu warna pink+bling2+bunga kot.

Aprialdi SG said...

Wah, cantik sekali. :) saya jadi ingin membelikanya kepada orang tercinta :D. Jika ada waktu, silahkan mampir 'kerumah' saya . hehe :D

Aprialdi SG said...

Follow blognya sukses sahabat :D

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hehehe Samalah dgn saya kakzakie.. selagi tak koyak rabak tak berganti le ;)

HeNRieTTa JoSe said...

Chnateknye.....pndai adk memilih...

JaSSNaNi said...

assalamualaikum kakzakie...
yang pink tu cantek kak.. nani pun suka yang cute2 utk syiling kan.. :) like pink kaler.. :) :)

p/s : thanks for tazkirah.. :)

Daddy Ziyyad said...

hihihihih..adatlah tu kan kak,kanak kanak.....Dompet saya, dah dekat 7 tahun tak bertukar!

Zaitun said...

Purse yang baru nampak sweet...pink colour.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

pink comelnyer kak...murah pun murah tu...sekali sekala tukar nanti boleh tukar2...

||aLeaSaRa|| said...

salam kak zakie apa khabar :)

owh purse yang atas tu adik pun pakai,lama jugak.samalah kita,kak.selagi tak koyak pakai bertahun2.baru2 ni husband belikan sebab dia tau...kalau tak tanya saya takkan minta baru he3...

Dzureen Darwis said...

Kadang kala saya akan cari balik "tanduk" tu bila dah bosan hehe

Delima Zamrud said...

D5 suker pink kaler :D...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Budak Pompuan kak.. Sama je cam Zara, layan kan jelah..

harumankasehvee said...

saya tgk kakak2 saya pun camtu . anak buah nak apa , mrk beri jer wpun rm dah nipis ...

ummiross said...

waa cantik tu Kakzakie, pink n ada polka dot lagi, bunga ros yang kembang tu menambahkan lagi seri, tak hairanlah kalau adik berkenan, cute dan menawan.

Puan Kutu said...

dua2 dompet pun comel..apa salahnya guna dua2..kesian yg bear tu dilupakan.hehe..

Penjejak Mimpi said...

Hmm.. purse sy tu kak tmpt coin dah koyak. Dah survey yg baru tp x ada yg berkenan. Entah bila baru nak berganti. Huhuhu..

Juhariah Johari said...

cANTIK, BLING2, BUDAK PRM MESTI SUKALAH.

n O e s u h a i m i said...

pink n ada blink2 tu yg menjadi pilihan...

klu noe selagi boleh guna...takkan tukar...hehe

BUNDA a.k.a KN said...

tak kisah harganyer yang pasti comel, blink2 dan pink karer lagi..

Nor Azimah said...

dah namanya budak pempuan kan, sukala yang cantik comel camtu, cuma kita sebagai ibubapa mesti bijak supaya kehendaknya jangan melampau kan kakzakie

Ummi Iman said...

Besarnya bunga :) lebih feminin... jiwa lembut adik ni..

aizamia3 said...

Sesekali puaskan hati anak2..

Saya pun tak bertukar dompet lagi..

Aien Not Alien said...

sama macam adik saya...dompet pun nak warna sama. PINK. hehe. budak2 perempuan.

eira eixora said...

cantik dompet baru adik.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam k.zakie..

cma mase sekolah menengah dulu suka beg duit dari milk teddy..blh rambang mata kalo nk mmbeli.. ehehe..

comey beg coins.kaler pink bling2 gituuu :)

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....cantik dompet tu color pink lagi sweet...:)

Ummiarissa Mahdi said...

minat orang perempuan ye..

wanie amerie said...

Salam kak zakie..
apa kabar ya?
lama x jengok sini..
amboi adik dah pandai memilih yea..
layankan saja emaknya..hehe

Mat Gebu said...

Bayangkan che mat pakai purse pink blik2 itu....pengsan tokey ikan kat pasar...hahahaha...

Papa Mifz said...

kebanyakan budak2 pompuan memang suka warna pink , siap berbling tuh yang lagi suka tuh...hehe

Syira Qahira said...

salam kak,,

hehe...kita kalau boleh nak guna satu-satu barang sampai lunyai, masa tu kalau nak buang tak rasa berdosa dah..hehe

akak,
macam mana guna hp samsung s4 zoom, cepatnya tangkap, syira baru je bodek2 laki, haha,, siap tarik ayat lagi, abang, suami kak zakie tu kan, baik betul, bagi hadiah handphone idaman hati ai pada bini dia. abang tak nak tiru ke? hahaha

Acik Erna said...

Assalam kakzakie..acik baru bercadang nak ganti dompet.tapi belum jumpa yang berkenan dihati

KakNi said...

Hahahah..... cute nyer dompet anak akak tu.... sy pulak asalkan nmpk domoet jer nak beli.... sib baik yg murah2 jer

syuk shusuke said...

hehe, beli untuk awek syuk pun boleh ni kak zakie :D

wawa syaida said...

comelnya dompet pink kaler tu...siap ada bunga lagi kan

Umi Qi said...

Cutenya dompet pinky...murah dan berbaloi :)

Kakzakie said...

Kakak rasa anak perempuan memang suka warna pink. Kalau ikutkan purse yg lama lagi baik kualitinya tetapi mata adik melihat ini cantik dia mahu juga yg ini. Kalau mahal mungkin tidak kami hirau tetapi kerana murah kakak belikan juga.

Terima kasih semua yg sudi memberikan komen. Mana yang belum kakak balas jejak akan kakak jejak selepas ini:-

ckLah @xiiinam, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Fazleyatul Aini, redza, umi alya, Sally Samsaiman, Asyifa Mustaffa, Rapunzeel Cikilolo, ummuaidan (kalau kita ni ummu janji boleh pakai tak kuasa nak tukar baru kan..), Chot, Hilmirda Daud, Aprialdi SG (terima kasih Aprialdi - kakak dah follow juga blognya), CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), HeNRieTTa JoSe, JaSSNaNi (dia ni utk isi duit jajan ke sekolah), Daddy Ziyyad (samalah kakak selagi boleh guna kakak tak beli baru), Zaitun, (Lizz) http://haslizalizz.com/, ||aLeaSaRa|| (kakak pun sala Lea), Dzureen Darwis (tunggulah bling-blingnya hilang dia akan guna balik juga Zureen), Delima Zamrud, Nurulhuda Abdul Latip (asal pink cantik pada mereka kan...), harumankasehvee (kakak tengok juga Vee kalau mahal buat tak tahu aje), ummiross (itulah yg menarik mata dia ummiross), Puan Kutu (hihi... bila dah lama akan digunakan juga kakak rasa), Penjejak Mimpi (cari barulah PM), Juhariah Johari, n O e s u h a i m i (kita samalah Noe), BUNDA a.k.a KN (kalau mahal kakak tak layan KN), Nor Azimah, Ummi Iman, aizamia3, Aien Not Alien (budak perempuan suka pinklah Aien), eira eixora, ♥ Cmª shIemª ♥, Mas Zull, Ummiarissa Mahdi, wanie amerie, Mat Gebu, Papa Mifz (betul tu PM), Syira Qahira (kakak simpan yg lama Syira sebab tahu yg baru ni tak tahan. Ala yg hp tu kakak pun tak expert lagi Syira... kena tanya anak-anak hihi...), Acik Erna (kakak lama tak tukar acik), KakNi (anak dara kecik kakak punyalah CikNi), syuk shusuke (belilah tapi ini bebudak bolehlah Syuk baru RM3.90 aje), wawa syaida, Umi Qi (janji dia suka Ju).

Terima kasih sekali lagi buat semua:)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

comel dompetnya...pink gitu.. kalo saya pon berkenan gak..hehe :)

jaakechik said...

pink dan blink2... tu yg dia tengok terus berkenan tu... jiwa anak-anak remaja katakan... hihihi...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

comel sgt kaler pink

ANIM said...

tu baru dompet kakzakie..agaknya kalau masuk stationaries camna lak?

si abdul kecil, bila Ummi dia nak cari barang kat kedai alat tulis, mulalah kata pensel takde, ruler patah, nak beli buku nota..itulah inilah..heee

elly nadyra said...

anak pompuan gitulah, bling bling, warna pink, memang favourite la

Deqla Manjew said...

comei.. biasalah..citarasa pun berubah la bila dah meningkat dewasa.. ;)

anitadiana said...

comelnya pink lagi..

Ema Johari said...

citarasa sendiri

nurbijen said...

dompet saya dari tahun 2002 masih belum berganti... sama perangai kita :)

♥ ROS ♥ said...

uiii lama dompet adik ... kena feminin sikit la pas ni :P