Thursday, September 19, 2013

Nikmat bersama keluarga sebelum Izrael menjemput

Steamboat & BBQ - Tidak dapat diraikan pada -05-09-2013 sebab dua anak belum balik. Cuti Hari Malaysia itulah kami berkumpul dan mengikut kehendak anak-anak kami makan di sini. Pilihan dua kuah sup and tomyam.
Adik - Selain sotong, udang, ketam dan kerang adik juga suka mee. Tapi yg bebebola semua anak-anak kurang gemar.
Pertemuan - Sedang menikmati hidangan ada suara menegur. Terkejut bercampur gembira bila dipertemukan dengan teman blogger Azian Iskandar. Anak-anak Azian dan keluarga juga ada. Ambil kesempatan berposing sama. Yasmin (anak ke dua aku) dan Muiz & Muaz (anak Azian) tidak ada sama pula. Buat hal masing-masinglah mereka.
Malay Steamboat & BBQ - Inilah tempatnya.
Hadiah dari papa - Terima kasih pada en hubby hadiahkan mama ini pada malam tersebut. Belum mahir dan masih belajar lagi dengan gadget baru ini. Aku belajar dengan adik sebab anak-anak menggunakan S3, sama saja applikasinya.
~~ Sehari meniti usia bererti sehari juga meniti arah kematian yang akan tiba bila-bila masa saja. Moga aku masih diberi peluang untuk melihat anak-anak boleh berdikari sebelum Izrael datang menjemput pergi.~~


88 comments:

ZazaMyMoon said...

Alhamdulillah.. kenyang perut senang hati hehe.. steamboat ni kat mana Kakzakie??
canggih lah dpt hadiah.. saya pn tak merasa lg pakai mcm kakzakie hehee

Asyifa Mustaffa said...

Alhamdulillah....rezeki sekeluarga....
Dapat hadiah best lg tu....:-)

MOKCIK AZWA said...

Alhamdulillah kenyang perut dan dapat hadiah yang malatopsss...

Rapunzeel Cikilolo said...

yeay...

dapat kamera :)

Werdah said...

Salam kakZakie

Selamat ulangtahun kelahiran...hadiah tu sangat menarik..

redza said...

semoga pangjang umur kak

Irfa said...

kat mana steamboat ni kak?
wah..samsung camera tu idaman saya jugak

Mia Kassim said...

Alhamdulillah rezeki dan hadiah yang best...
Semoga kakak bahagia selalu dan dipanjangkan umur...amin

Ayu azmir said...

Semoga sama sam kita sempat berbuat amal dan bakti.... insyaallah

Ujie said...

lama dah tak mkn steamboat..tergoda pulak.

saya pun baru je dpt hadiah mcm akak sempena wedd. anniversary, tapi tak serupa..buang zoom tu.

happy birthday akak!

lieyalatif said...

wahh bestnye kak..dpt adiah yg tak disangka tu....ramai ckp best kan kak....nanti akak buat la entry khas yek kak pasal gejet baru akak....

kak, tersentuh lieya bace tajuk entry akak kali nieh.....

Fazleyatul Aini said...

fuyooo bestnya dapat hadiah tu

ummuaidan said...

selamat hari lahir kakak..semoga bertambah iman dan rezki dankebahagian.
bagusnya abg paham akan keperluan sorang blogger cam kakak nie kan..nanti bolehlah tangkap gambar yg canggih2 laklpsnie..heheh

hainom OKje said...

Wah....itu makanan faveret adik sini tu kanda...emaknya pun menumpang suka jugaklah hehe...
Kanda ni suka sangat tampal sticker kat muka tu, kalau dinda terserempak dengan kanda kat mana mana macam mana nak kenal kalau asyik bertampal je!!huhu....

Amboi !!! bestnya hadiah tu.... Tu HP sekalikan kanda! Tahniah kanda!!! Pas ni ambik gambar banyak2 tapi jangan tampal sticker tau muka tu! hehe

Zee Suhaini said...

sedapnya berBBQ..lama jugak tak makan steamboat..

blom terlambat nak ucap heppy belated besday kak..moga panjang umur dan bahagia selalu ;p

syoknya dapat S4..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa steambot tu bestnyer..lagi terliur bila tengok adik makan kemain sedap tu...
yang paling bermakna bila dapat hadiah kamera tu kak...

Qhaifa Nur said...

makan steambot sedapnya kakzakie..
kami anak beranak suka sangat ni...

alhamdulillah dapat hadiah yang best..lepas ni bergambar sakan kita yup kak...

makchaq said...

Happy Belated Birthday kakZakie.. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam redha Allah.

Makan steamboat ni best jugak tapi panas berpeluh2....

Makchaq kalau dapat phone baru setahun belum mahir guna, entah kenapa bab2 gadjet ni lambat sungguh..

ummiross said...

meriah makan sekeluarga Kakzakie.

Alhamdulillah, syukur atas umur, nikmat kesihatan dan kebahagian yang dipinjamkan, happy belated birthday Kakzakie, moga Allah sentiasa mengurniakan yang terbaik buat Kakzakie.

yan's cottage said...

selamat ulang tahun Kak....mmmm sedapnya sekali2 makan steamboat nie...meriahlah...Kak....

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum.. kak.. sihat?
bertuahnya akak dapat hadiah tu.. nani baru dok berkira kira duit syiling dlm tabung nak beli gaghet tu, tapi duit syiling 5 sen yg lebey.. x dapat ler nak benda tu skrg.. uuuuaaaaaaaahhhhh.. syok tak kak guna s4 zoom tu? special tang camera kan.. sure lawa gambar2 akak lepas ni.. nani tumpang hepi sbb akak dah memilikinya..

Aziela said...

Semoga terus dilimpahi rahmat untuk kakak dan keluarga sekalian. Dapat hadiah tu, memang seronok kan.

QueeN TerataI said...

Alhamdulillah.. syukur dpt nikmati makanan sedap2kan.. dpt plak hadiah canggih dr suami.. gembira tak terkatala tukan kak...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhamdulillah..

moga ALLAH pnjgkan usia akk..amiin.

Tihara said...

alhamdulillah, sedapnya kalau saya join sekali..heheh
bestnya hadiah akak :)

Muja.. said...

Hepi Belated Birthay kak.. Moga dipanjangkan umur & dikurniakan kshtn yg baik utk beriman kpdNYA..


cantek hadiah akak, so lomantikla ..

Kisah Si Dairy said...

wah...seronoknya dapat hadiah tu,,,teringin jugak ...

lia said...

seronok tgk akak dapat hadiah S4 camera zoom tu...

Eye_nee said...

Semoga Allah panjangkan usia akk....siap dapat hadiah S4 ZOOM lagi..alhamdulillah...suka tgk keluraga bahagia kakzakie...

Umi Qi said...

Happy birthday kak zakie.....ya Allah meriah yer sambutan...terutama hadiah dari sang suami tercinta...marveles...lepas nih kak zakie leh amik gambar banyak2 :) Umi Qi pun mmg aim hp cm nih kak lama dah ngidam...tggu hjg thn nanti :)

Kak Yon said...

selamat ulang tahun kelahiran zakie. sememangnya di usia sekarang itulah perkara penting yang selalu kita fikir..
wah dpt gajet baru..xplore lagi..

Aisy Nasiha said...

bestnya diraikan dan dapat hadiah hari jadi..... selamat ulang tahun kak zakie... semoga panjang umo dan murah rezki kakak seterusnya....

wahida said...

bersama keluarga adalah anugerah paling indah dalam hidup kita kan...tak kisah la, mkn bersama ke, bercuti bersama ke, atau lepak2 tgk tv bersama keluarga pun dah cukup nikmat pada saya...


bestnya kak, dpt hadiah dari hubby akak...

aTieYusof Family said...

Dah lama tak makan steamboat Kak..
Alhamdulillah dpt berkumpul bersama keluarga kan?..makan ramai2..best!
Moga panjang umur & sentiasa murah rezeki kak.. mesti seronok dpt S4zoom tu...:)

Rai Ourkizuna said...

bestnya dapat jumpa blogger kan.. tahniah dapat hadiah best kak.. mesti makin cun gambar kat blog nanti.. hehehe..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sambutan hari lahir kakak ya? happy belated birthday kakak.. semoga dipanjangkan usia dan dilindungi oleh Allah selalu.. aiza dah lama tak makan steamboat, mesti sedap dapat makan bersama keluarga.. best kakak dapat hadiah.. :D

Nurulhuda Abdul Latip said...

Oh bila bday akak? Kalau dah terlepas happy belated birthday yea kak..Hadiah tu best yang amat! Mesti hubby tau minat akak yang suka menulis blog dan letak gambar kan..:)

Knor said...

alhamdulillah..dpt hadiah ye..

tajuk akak tu menakutkanlah..

norhidana miswan said...

family akak mmg suke mkn steambot yek... tp seronok mkn kalu sume berselerakan kak... waaaaah bestnyer dpt hadiah best... pasni msti gambar lagi lawo nih...

aanie said...

wah, seronoknya....henfon canggih tu...:)

birthday kakak ye?

mama_ka0ri said...

seronoknya dpt jumpa kawan blogger..:)

hadiah tu salah satu wishlish saya la kak zakie..hihi..Alhamdulillah..murah rezeki kak zakie dan family..mesti seronok dpt hadiah kan..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..tahniah..seronoknya dapat hadiah tu..boleh buat cerita bergambar selepas ni kan kakzakie

aizu's life said...

sronok mkn ramai2 :)
bday kakak ke??
bestnye adiah tuuu..

Kesuma Angsana said...

mmg rezeki akak lah yer, dapat makan steamboat yg sedap, dapat jumpa rakan blogger dan dapat hadiah lagi tu, mmg murah rezeki !

Hazmin Hamudin said...

Nampak sedap betul steamboat & BBQ tu kak. Saya kalau steamboat & BBQ ni memang makan sampai puas la jawabnya.

Zaitun said...

Alhamdulillah...masih lagi menikmati rahmat.Bestnya dapat hadiah.

Hadiah kak Zai tertinggal kat rumah anak masa nak balik ke M'sia.

Sarah Talib said...

sedapnya...meleleh air liur. pastu dapat hadiah lagi..alhamdulillah

Haryati Faizal said...

wah beshnye kak dapat hadiah tu....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

dh la mkn2 best pastu dpt hadiah samsung s4 zoom lg tu...bestnyerrr kak zakie hihi

Nafira usof said...

bestnye hadiah~
cantek x gambar dari camera tu kak?

aniswany lazim said...

happy birthday kakzakie..may Allah bless you dunia dan akhirat :')

bling2 mata tgk hadiah tu..hihi

Papa Mifz said...

wow hadiah tuh sungguh lumayan , jeles jadinya PM...hehe

Leeza Eelza said...

hepi belated birthday kak.. bestnya dapat hp baru.. canggih tu:)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Hepi belated birthday kakzakie... lepas ni lagi banyak gambar diuploadkan :D

Masya said...

happy belated akak, wahh hadiah tu bermaknanya.. makin berseri²lah blog lps ni.... dah kenapa tuan tanah tutup muka tu...

mama maman aka yana said...

happy belated berday kak... dan hadiahnya mengiurkan... hehehe

Sura Mohd said...

bestnya kak...dapat hadiah dari org tersayang..Semoga dipanjangkan umur dan dipermudahkan segalannya buat akak..:)

Deqla Manjew said...

wahhh.. bestnye hadiah tu kak.. yg terbaru tu kan.. mesti cantik kameranya kan.. tgk dah rupa kamera btl tu.. huhuhu.. nanti review la psl henpon tu kak.. ;)

ida said...

salam kenal kak...datang singgah nak mengenal akak..

:: Mrs.Eady :: said...

Seronok nyer..

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie....selamat hari lahir moga sentiasa dipanjangkn umur n dimurahkn rezeki.....seronoknya dapat hadiah hari lahir....:)

ANIM said...

selamat ulangtahun kakzakie..
wah..ohsem nya hadiah..hee..

p.s usia ibarat mutiara kakzakie. tak pernah sekalipun dia terlupakan kita

Bin Muhammad said...

Cerita panjang...tapi yang akhir itu juga yg terlekat dihati...Canggih hadiahnya! Nanti boleh ambil gambar cantik2 ye...

Ema Johari said...

ni samsung hp yg ada lens cam kamera tu kan kak..wah, tahniah kak

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..

sanah helwah buat akak..
alhamdulillah..semoga senantiasa berada dlmlindungan & rahmat allah hendaknya selalu :)

sdpnya steamboat..cma suka lagi mkn bebola dari yg lain2.. klua de ketam lg best!

samsung galaxy s4 camera ?best hadiahnye :) makin cantikla pic2 kat entri akak nnti ni..


hihi..seronok berjumpa rakan blogger. semoga ukhuwah terjalin selamanya.. :)

elly nadyra said...

first pic sangat tempting kak, eh kita share bday ke kak?

Rinna said...

Epy belated besday..Moga dipjgkan umur dan murah rezeki..

Sedapnyaa tgk stemboat bbq tuh..dah lama tak makan

Bestnyaa dpt kamera handpone.. :)

Angah said...

semoga panjang umur akak...semoga kekal dalam kebahagiaan...

Daddy Ziyyad said...

Ni betul2 punya surprise kan kakzakie..jumpa si azian...hehehehe...Insya Allah nak try steamboat tu kalau saya balik Skudai...Bertuah kakzakie dpt husband penyayang:)

PeRdU cINta said...

alhamdulillah nikmat berkumpul anak beranak kan kak..tak terucap dengan kata kata..kalau kami balik kampung pun jadi satu kemestian makan di luar macam ni ..eratkan lagi hubungan..akak lepas ni meti lebih banyak koleksi gambar ye..lagi-lagilah pokok bunga akak..suka tengok la..bunga raya akak..

Azian Elias said...

va..va..va..bestnya..

dapat jumpa Yan. then dapat gift best lak tuuu..

Aine Ainun said...

seronok tgk family kak zakie makan bersama...=)

Puan Kutu said...

selamat hari lahir kak zakie..bahagia diraikan dengan makanan sedap bersama keluarga tercinta..siap terjumpa blogger lagi..

paling best dpt hadiah gadget paling trendy..:)

harumankasehvee said...

saya selalu mengingatkan diri , birthday itu bukan bertambah umur , tetapi berkurangan umur ... maknanya kematian itu makin hampir ...

PakcikLie PCL said...

Happy Belated Birthday kak Zakie..owh sehari beza dgn mamaD ..semoga sihat dan beroleh kerahmatan dlm menjalani kehidupan seharian.

||aLeaSaRa|| said...

happy belated birthday ye,kak.semoga usia dan kesihatan diberkati Allah,dimurahkan rezeki amin...

wah kak,dahlah steamboat tu nampak menyelerakan.s4 zoom?pergh terbaik punya hadiah.lepas ni snap banyak2 foto tau.buat review ye kak cara gunakan s4 zoom tu,tau :)

BUNDA a.k.a KN said...

Alhamdulillah semoga panjang umur..

TiranaAduka said...

salam bakyu ku
Di paringi waras..ngayah ketemu batir blogger.

Kakzakie said...

Sebenarnya buat kakak makan diluar adalah atas pilihan anak-anak. Kalau mereka suka kakak dan abang akan ikut saja. Buat kami suami-isteri apa pun kami tidak kisah janji perut terisi kenyang. Pergi ke sini atas pilihan anak-anak. Mereka seronok dapat bersteamboat dan berBBQ. Kedudukan pun tidak jauh dari rumah. Steamboat & BBQ ini terletak di Bandar Putra, Kulai, Johor.

Terima kasih semua yang memberikan komen dan ucapan:-

ZazaMyMoon, Asyifa Mustaffa, MOKCIK AZWA, Rapunzeel Cikilolo, Werdah, redza, Irfa, Mia Kassim, Ayu azmir, Ujie, lieyalatif (belum pandai lagilah Lieya), Fazleyatul Aini, ummuaidan, hainom OKje (lebihkuranglah mereka kan dinda), Zee Suhaini, (Lizz) http://haslizalizz.com/, Qhaifa Nur, makchaq (samalah dgn kakak ni bab gadjet memang slow), ummiross, yan's cottage, JaSSNaNi (baru belajarlah Nani), Aziela, QueeN TerataI, nuyui a.k.a miss YUI, Tihara,Muja.., Kisah Si Dairy, lia, Eye_nee, Umi Qi, Kak Yon, Aisy Nasiha, wahida (akan tiba masa bila anak-anak selalu jauh bila bersama mamang sangat membahagiakan wahida), aTieYusof Family, Rai Ourkizuna, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Nurulhuda Abdul Latip, Knor (sebab memang kita tiap hari menuju ke arah itu Nor), norhidana miswan, aanie (macam itulah konoonnnya aanie), mama_ka0ri (insya-allah wishlist tu mudah utk dicapai - tak sampai 2K pun), Acik Erna, aizu's life, Kesuma Angsana, Hazmin Hamudin (betul makan steamboat & bbq memang sendat perut), Zaitun (tak apa nanti anak Kak Zai postkanlah tu), Sarah Talib, Haryati Faizal, Wanieys a.k.a IbuQalief, Nafira usof, aniswany lazim, Papa Mifz, Leeza Eelza, CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), Masya, mama maman aka yana, Sura Mohd, Deqla Manjew, ida (salam bersambut dgn kesyukuran ida), :: Mrs.Eady ::, Mas Zull, ANIM (setiap saat diri dipanjat usia kan Anim), Bin Muhammad, Ema Johari (ye Ema), ♥ Cmª shIemª ♥, elly nadyra (kan kakak dah kata yg lepas kita punya birthday sama hihi...), Rinna, Angah, Daddy Ziyyad (memang tak sangka jumpa dia, terperanjat kakak masa tu tau doc.), PeRdU cINta (pokok bunga raya kakak baru lepas cantas minggu lepas), Azian Elias, Aine Ainun, Puan Kutu, harumankasehvee (begitulah sebenarnya kan...), PakcikLie PCL (betul PCL, kami beza sehari aje), ||aLeaSaRa||, BUNDA a.k.a KN, TiranaAduka.

Terima kasih sekali lagi dari kakak diatas segala ucapan dan komen yang diberikan.

aizamia3 said...

wah.. gambar yang last sekali.. ;)

tenku butang said...

ramainya yang komen sini.. apa rahsianya yea.. heee.. bestnya makan steam boat.. lum pernah makan camni lagi.. hu3

izzah said...

Nikmat hidup kna nikmati dlu k zakie...hehe...untung bdn dpt surprise n hadiah best drp en hubby...br terasa diri dihargai oleh suami...papepn, happy sokmo yek k zakie...

jaakechik said...

bestnya makan steamboat. baru puasa hati sesekali mkn besar kt luar kan.. hihi.. pastu dapat hadiah lagi.. best lorrrr...!

HeNRieTTa JoSe said...

Yummy...dh lamer rietta xmakan steamboat...bestnye hadiah..lepas nie, sng la akk snap picta trus upload ke blog...

wawa syaida said...

alahai akak....wawa ari tu gi beli memory card hp kat kedai...salesman tu promote S4 ni...berkenan sebab ada kamera yg best tu :)

♥ ROS ♥ said...

ala knapa dibulatkan gmbar itu..sobsssss... teringin nak tgk akk :(((

azian said...

amboiiiii...
entry yg yan tunggu2...kikiki
baru dpt hadiah kamera tu ek rupenya????

Penjejak Mimpi said...

Kakzakie.. nak tanya pasal s3 zoom tu.. ok tak? user friendly tak?