Friday, October 25, 2013

Bikin Dialog Gambar Minah Ni Kalau Nak Topup RM30

Mendapat undangan Shakira untuk turut serta segmen anjuran beliau. Tajuk di atas adalah pilihan tuan empunya penganjur segmen. Sila klik di sini untuk lebih lanjut.

Bersimpuh di pelamin sambil berangan
makan tidur bagaikan raja 
segmen dibuat memenuhi undangan 
sebagai penghibur hati sahaja
Boleh saja klik di sini untuk tahu syaratnya
Dialog dari Titisan Nurani: Kenapalah dah cantik siap-siap ni ada jerawat besar timbul tiba-tiba. Mak Andam manalah pulak pergi ni?

Tarikh tutup segmen pada hari ini jam 9:00 pagi. Mungkin aku ini peserta terakhir memandangkan beberapa minit lagi akan ke jam 9:00 pagi. Sebenarnya aku lupa sebab menjangkakan esok tarikh akhirnya. Biasa aku berGA atau bersegmen pada hari Sabtu yang lebih santai. Semalam aku mendapat notis dari Jabatan Kastam Diraja Malaysia mengatakan pada hari ini tiada transaksi cukai/duti dari jam 4:00 petang sehingga jam 6:00 petang. Oleh itu sebaiknya hari ini kami rehatkan untuk mengekspot. Niat asal mahu berentri hal belanjawan 2014 tundalah dulu.

~~Tidak sempat turut bersegmen anjuran Shakira ini, boleh saja menjadi sahabat beliau dengn klik di sini.~~


68 comments:

Mimie_Zatun said...

sama-sama tunggu bajet 2014

Zee Suhaini said...

gud luck kak...

ooo tak sabar gak ni nak dengar bajet..ingat nak mc dah tadi..ahahaha

Sylarius Yusof said...

Haha. Nervous benor muka pengantin pompuan tu. Maklum aje la, hari paling besar dalam seumur hidup.

asyifa mustaffa said...

Gud luck kak...

Bajet...bajet...apa yg mnarik...kita tggu jelah...

Puan Kutu said...

hhe dialog kak zakie boleh tahan ye..tba2 plak jerawat timbul..

harap2 ada rezeki kak zakie..:)

ummuaidan said...

Selamat bersegmen kakak..good luck yer..
pembentangan belanjawan hari nie yer..ummu nie mcm ketinggalan plan sib baik baca blog kakak,,hehe

Sura Mohd said...

selamat bersegman kak..goodluck!

Aien Not Alien said...

dah cantik-cantik...jerawat pula muncul. hehe...good luck kakak.

semua tak sabar dengar bajet 2014 ni... :D

zana fahmi said...

Good luck kakzakie, zana tak dpt join ler...bnyk tugasan ni.

redza said...

slmt bersegmen kak..

TiranaAduka said...

gud luck bakyu

ct shah said...

good luck kak.kreatip akak cipta diaolog ek.:-)

hainom OKje said...

Gud Luck kanda...moga join saat akhir, akan menang besar ke sapa tau!hehe

:: Mrs.Eady :: said...

good luck!

::NureeN:: said...

alahaiii x sempat la nureen nk join hehhee...
gd luck

mysha said...

Gudluck kak...

Rai Ourkizuna said...

haha..comelnya pengantin..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Tahulah hadiahnya topup bernilai RM30, ngam2 pula ada 30 peserta yang sudi join. RM1 soranglah nak? Haha gurau je. Thanks atas sokongan korang. Nantikan keputusannya ya. Good luck!

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/senarai-peserta-bikin-dialog-gambar.html

Myra Jay said...

hehee, kesian pengantin kalau tetiba hari bersejarah ada jerawat pulak kan :D

Zul Fattah said...

haha.. menjadi tu kak.. kena dgan gambaq tu.. tngah picit jrawat tu.. smoga berjaya ya..

faraherda.razalan said...

Amboi, Kakzakie pun join? Good luck kak!

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

Hihi ..dialog yang dibuat tu ..tertawa sorang umi tau ..

chayo2!! sis .. umi doakan yang terbaik buat sis ..good luck sis (^_^)

Qhaifa Nur said...

nasib baik sempat berGA kak...gud luck

belanjawan hari ni...kita tunggu berita baik kan...

mama_ka0ri said...

good luck kak zakie!

aTieYusof Family said...

Selamat bersegmen kak..
good luck ya...:)

Daddy Ziyyad said...

Good luck kak zakie :)

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...selamat berjaya yer...:)

Norhasniza Khalid said...

selamat bersegmen kakzakie.. :)

aizamia3 said...

Moga ada sesuatu yang baik untuk rakyat jelata.. ;)

BERT said...

hehe kretip kak... klu sy msti takde idea nak buat.. gudlak ye kak zakie ;))

Cikda said...

gudluck akak.. hehehe lawak pulak baca dialog lucu nih..

Ratu Hatiku said...

Hihihi...tumbuh jerawat ya..
Good luck kakak... :)

Masya said...

good luck kak...

alhamdulillah amir dah semakin ok.. malam td pg darussyifa... cuba cr ni pulak sbb pg klinik dan cek darah semuanya ok.. tgh malam masih panas gigil2 tu yg risau..

Acik Erna said...

assalam kakzakie..semoga berjaya

PeRdU cINta said...

selamat bersegmen kak..kalau rezeki tetap kembali pada akak juga..amin :)

Nafira usof said...

good luck kak~
:)

wanariahamiza said...

Salam ziarah.

Ema Johari said...

good luck kak.

Knor said...

hari ni rehat2 aje kak..tak daya..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

menarik dialognya.. semoga berjaya kakak.. :D

♥ ROS ♥ said...

Goodluck akak :)

Tihara said...

selamat bersegmen kak, menarik dialognya :)

Haryati Faizal said...

good luck kak...

ZalinZalina said...

Saya suka kalau kakzakie berpantun.. kena aje sususan pantun tu :)

Kesuma Angsana said...

Gd luck kak. KA singgah baca & ucap terima kasih kerana sudi mendoakan Adik ! Mudah2an doa2 kita dimakbulkan. In Shaa ALlah KA update perkembangan Adik. Apapun Adik mmg lebih tabah dan cekal dari KA sendiri sebenarnyer. Cuma sebagai ibu kita harus tunjukkan ketabahan kita sebagai pemangkin semangat dan kekuatan untuk Adik terus sihat kan !

Fifi Nadhrah said...

good luck!~ moge ade rezeki..

wanariahamiza said...

Assalamualaikum Kak. Maaf komen di sini. Berhubung dengan pertanyaan akak tentang antologi buku Cantuman Mimpi, kalau akak berminat boleh hubungi http://legasioakheart.blogspot.com/

Mereka menyediakan perkhidmatan pos untuk pesanan. Sekadar berkongsi. :)

Azian Elias said...

good luck kak..

Deqla Manjew said...

haha.. best gak dialog akk bikin tu.. good luck ... ;)

yan's cottage said...

good luck....Kak....

Queen Teratai said...

blh tahan juga dialog akak ni.. semoga berjaya ye kak

ANIM said...

Tak sempat2 nak join kakzakie. Nampak dalam blog aiza juga. Ekeke...boleh tahanndailog kakzakie...semoga tuah dan rezeki bersamamu

yana aina said...

gudluck kak .. ok jgk dialog tue ^^

syuk shusuke said...

whoaa, syuk baru tau pekerjaan kak zakie. selalu pegawai kastam ni tegas . tapi kak zakie lemah lembut. hehe

LadyBird said...

ala.. ciannye pengantin baru... :) xpe, walaupun ade jerawat tp tetap comey..

Bin Muhammad said...

Ada saja idea akak ni... :)
Semoga berjaya!

eira eixora said...

i vote for u kakak. nanti dah menang jangan lupa kongsi adiah yerp =)

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam..dari segmen yang sama..moga berjaya...

Kisah Si Dairy said...

hahaha...good luck akak..

Papa Mifz said...

sempat lagi ke nak picit jerawat tuh...hehe

uncle gedek said...

jerawat pemanis tu... keh keh keh

Rosmiza Ali said...

Jalan2 sini dari segmen sama.. Gudluck!
ZON PERMAISURI CHOMEL

hanisah mat azit said...

Semoga berjaya... Dialog kena ngan gambar...

Amanina Mads said...

semoga berjaya akak... nampak GA yg best dr yg lain :)

sal said...

selamat meju jaya...

Kakzakie said...

Terima kasih kakak ucapkan kepada semua yg memberikan komen. Bukan hadiah sebagai taruhan tetapi menyahut undangan teman sesama blogger. Terima kasih semua:-

Mimie_Zatun, Zee Suhaini, Sylarius Yusof, asyifa mustaffa, Puan Kutu, ummuaidan, Sura Mohd, Aien Not Alien, zana fahmi, redza, TiranaAduka, ct shah, hainom OKje, :: Mrs.Eady ::, ::NureeN::, mysha, Rai Ourkizuna, NURSHAKIRA ABDUL HALIM, Myra Jay, Zul Fattah, faraherda.razalan, Puteri Kayangan?@#$%????, Qhaifa Nur, mama_ka0ri, aTieYusof Family, Daddy Ziyyad, Mas Zull, Norhasniza Khalid, aizamia3, BERT, Cikda, Ratu Hatiku, Masya (moa Amir dah sembuh hari ini), Acik Erna, PeRdU cINta, Nafira usof, wanariahamiza, Ema Johari, Knor, Mizz Aiza (Dunia Kecil), ♥ ROS ♥, Tihara, Haryati Faizal, ZalinZalina, Kesuma Angsana (moga adik terus sembuh KA), Fifi Nadhrah, wanariahamiza (terima kasih info diberi), Azian Elias, Deqla Manjew, yan's cottage, Queen Teratai, ANIM, yana aina, syuk shusuke (kakak bukan kerja KDRM Syuk tapi terlibat secara tak langsung), LadyBird, Bin Muhammad, eira eixora, BUNDA a.k.a KN, Kisah Si Dairy, Papa Mifz, uncle gedek, Rosmiza Ali, hanisah mat azit, Amanina Mads dan sal.

Sekali lagi, terima kasih semuanya:)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Perhatian semua, ada pertambahan hadiahlah :) Suka tak? Suka tak? Hehehe :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/pertambahan-hadiah.html

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Siapa yang menang tu?? Huhu jom tengok :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/10/pemenang-bikin-dialog-gambar-minah-ni.html