Thursday, October 10, 2013

Bila pula dia bertelur?

Tiga anak - Tidak bertelur tapi ada 3 anak. Adik punya kerja. Sebelah selipar telah tertanggal angry birdnya, lalu satu lagi ditanggalkan sama, dicuci bersih dijadikan anak mama angry bird dia. Satu lagi adalah rantai-kunci yang telah tertanggal rantainya.

Keluarga - Membayangkan macam dia ada tiga adik-beradik sebab adik pun mahu mama angry bird ini ada 3 anak juga.
~~ Anak-anak dengan permainan tidak boleh dipisahkan.~~


97 comments:

Mia Kassim said...

Hehe....comel kak, dah ada 3 ekor anak lagi angry bird tu...:D

My Little Diary said...

hahaha....so cute!

Nor Azimah said...

kreatifnya adik..

eMMe said...

pandai adik main... patung angry bird, mesti byk koleksi kan...

Puan Kutu said...

comelnya angry bird ni,adik pun tak kurang comelnya..pandai adaptasi keluarga angry bird dia dalam kehidupan sebenar..:)

Myra Jay said...

Cantik bersih dijaga rapi :D

Bukan kanak2 je suka, myra dlu sebelum kawen suka gak..haha ;D

Sharifah Nadzarah said...

Comel pulak kak...hehe

Acik Erna said...

panadi adik nak bagi bekeluarga

asyifa mustaffa said...

hehe...kreatif adik ye...agaknya ksian tgk angry bird x berkuarga....:-)

redza said...

adik peminat angry bird ya

aizamia3 said...

dak Adik kesianlah tu sebab angry bird tu keseorangan.. takde geng.. hehehe.. ;)

ummuaidan said...

pandai adik menubuhkan family angry bird nih, sapu semua angry bird yg ade satukan ngan maknye yer..hehhe..
biarkanlah kakak lgpun adik sunyi kalau tak bermain camtuh..:)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

comelnya.. kreatif betul adik.. :D

Kisah Si Dairy said...

merah makngah...pandai je budak2 ni..hehehe...nasib baik tak warna hitam..sbb warna hitam bertelur tak salah..hahaha..morning kak

hainom OKje said...

Samalah dgn TLBD Kanda....duit raya dia habis beli mainan.... geram dinda..
Bagus pulak adik siap kumpul angry bird gitu...adik ni jenis yang sayang barang tu kanda....

Shark Kay said...

hehehe..
nasib baik dia x buang,
boleh jugak buat koleksi.

sy kalu dh rosak mmg buang dh.

aTieYusof Family said...

Hehehe...lawak lah adik ni..suka angry birds ya..dulu Pa'e pun suka..tapi bila bagi yg colour hitam takut plak dia..haha..

ZazaMyMoon said...

hehe comel je.. silap2 anak2 ajak omaknya main sekali :p

❤Kamsiah❤ said...

kreatif...pandai dia,tak membazir,buang mcm tu ja kan...

m.u.l.a.n said...

kreatif betol adik... bagus bagus mcm org jepun sentiasa kreatif..

lia said...

kreatif ;)

JaSSNaNi said...

Assalam kak
Sama kat umah nani.. kalau mainan ni mmg jadi resamlah kat umah tu kalau x bersepahkan.. hehehehe
Sakinah sorang jer x minat angry bird dalam umah nani..

Sylarius Yusof said...

Bebudak ni kalau datang time kreatif dia, memang geli hati kita menengoknya. Hehe

Rapunzel Cikilolo said...

koleksi bdk2 skrang...

cute la...

cik lala said...

Alolo..cutenyer..bijak...
famly angry bird yg beranak pinak :)

ummiross said...

hehe..kreatif adik ni Kakzakie, tinggi daya iamginasinya, nak tiga beradik juga Angry Birdnya tu.

Rai Ourkizuna said...

hahaha..kalau yang ini kena tunggu kucing bertandukla baru bertelur kak..

nadia rashid said...

pandai anak akak satu kan keluarga angry bird ni..comel!

Muja.. said...

kekeee pandainya adik ni..

Kak Muja pun ada sepasang angry bird.. dpt dr selipar yg sudah lusuh..tapi Kak Muja kaler kuning..

Angah said...

alololo...pandainya adik carikan mama angry bird ni anak ye..

izan mama mia said...

hihihi..bijak tol adik nie...

Dylla Abas said...

bagus daya imaginasi dia..comel :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Bukan main lagi adik yea dengan semua angry bird ni hehe...

Mimie_Zatun said...

comel.. satu famili hehe

Ratu Hatiku said...

hehehehe...pandai adik ya..

Eye_nee said...

tetiba dah beranak 3...ada2 jer anak2 ni kan kakzakie..pandai2 jer dia...sama lah Yana kat rumah tu..beg angry bird jer 3...baju lagi..tah apa2 mainan lekat2...teruja betul...

ANIM said...

Peminat angry bird rupanya adik ni..
Ingat kot Hello Kitty..hee

NM03 said...

kretip adik...

Kniedaz said...

Pandai dia menambah ahli keluarga angry bird tu heehe

Dr Singa said...

garang sungguh mama Angry Bird tu!!

Sura Mohd said...

adik ni memang pandai dan kreatif..ada jer akalnya kan..:)

Fiza Rahman said...

Cutenya. Kretiflah adik.

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..tinggi semangat kekeluargaan adik ni..bagus.. :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Kreatifnya Adik... bagus ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

pandai adik bina angry bird tu menjadi sebuah keluarga hihihi

YUS said...

Hahahahaaa.. comel btol lah!!! pandai dia.. bijak.. bijak...

Bin Muhammad said...

Budak sekarang main burung mainan...dulu2 main lastik burung betul...hehe Kejam jer rasanye bila dikenang kembali, tapi seronok!

Ema Johari said...

akal yg bijak...tenung lama-lama menakutkan pula wajah angrybird tu

Qhaifa Nur said...

comel angry bird ni kak..sebab tu budak-budak suka...bijaklah adik

aizu's life said...

hahhaa.. kreatif sungguh!! yg pntg, mama dia mmg plg beso la :D

*kadang2 cam x stuju dgn motto "hak bermain hak kami".. cm kurang sopan.. huhu

amirah said...

hahaha...comella adik ni...pandaiii sgt..hahaha...dah ada satu famili dah. ni mana pulak perginya ayah angry bird ni. agaknya pergi offshore ni. jarang2 balik rumah..huhu

yana aina said...

kreatifnya ... dari buang boleh terpakai jgk benda tue. jadi family pulak .. heheh

wanariahamiza said...

Keluarga bahagia.

Montana said...

tudia aihhh angry bird

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

hehe comel sangat anak angry bird tu...kreatif adik tau...

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

oooo.. Kakzakie tataw ke yg angry bird ni mamalia????

elly nadyra said...

hahahhaha pandai lak dia jadikan anak2 cam tu hehehehhehe

Nafira usof said...

ohh.. bertelur sesenyap rupernye.. :))

betol tuh kak.. anak2 ngan menan memang x boleh dipisahkan.. kadang2 menan2 tuh lah yang bikin mamanye jadik tarzan.. bersepah2 di punggahnye.. hehehehe

Juhariah Johari said...

Tak sangka, ingat mamalia!

izzah said...

angry bird yang cute..pndai si adik bg angry bird ni beranak pinak...hehe...

Kesuma Angsana said...

hehehe nampak comey sgt kan !

adrianna syaz said...

Angry bird byk anak ni.hehe

♥ ROS ♥ said...

Olor comey sgt... Nnt nak beli gak kat aunihumaira ... :)

ros_reeza said...

hihi.. comel.. dah ada anak tiga :)

Zul Fattah said...

gabung skali ke tu kak? besaq jgak angry bird tu..

mysha said...

Nak jugak angry bird tu kak.... ekekekeke

ZalinZalina said...

Kreatifnya adik...kalau kat rumah saya ni banyak Hello Kitty aje :)

Zee Suhaini said...

marah benar muka angry bird tu kak..

Ujie said...

imaginasi tinggi tu kak.. :)

tenku butang said...

hihihihi.. baca entri ni sambil tersenyumm

QueeN TerataI said...

hihihi comel je angry bird tu.. pandai adik ni kan..

lelamaisara said...

alahai comeynye la....

Rinna said...

alorr cutenyaa siap ada anak plak tuh.. :)

Cik Puan Rara said...

hehehehehe garangnya angrybird.hehehe

inazamri said...

sgt comel n renungan mak angry bird yg sgt garang.Syok la adik main ye

Sayangku Zie said...

eiii comel... hehehe

memmetlenggeng said...

Anak sayapun minat dengan angrybird dulu..letih nak melayan

syuk shusuke said...

syuk ada warna hitam . letak kat dlm kete. hehe

mama_ka0ri said...

lahaii..kalau ayun tgk ni mesti dia nak..haha..

Mizz ErMa said...

alahai..kiut betul..dah completed satu keluarga angry bird..hihi

norhidana miswan said...

hehheheheh kretip adik....

maszmadi said...

hikhik... sweet pulak..

faraherda.razalan said...

Hehehehe! Comelnya kak! Kreatif betul adik ni!

wahida said...

bijak adik...kreatif!!

dah jadik satu family nampaknya angry bird tu...ekekek...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kreatifnya adik buat permainan tu, ada anak meriah sikitkan adik..hehehe..

Umi Nazrah said...

kecik2 ni dah ada semangat kekeluargaan. kak dah tak payah risau dah kat depa ^_^

wanie amerie said...

Salam kak..

Cerdik betul adik, kreatif..
hehe..so cute..

Papa Mifz said...

biasanya budak2 nih sambil bermain mereka berfikir , kan kak...?? :)

eira eixora said...

kretif betul adik

harumankasehvee said...

mama angry bird yg sungguh angry tuh ... heheheee

n O e s u h a i m i said...

hahahaha...kelakar tengok mak angry bird tu...

MystoryPic said...

hihihi itu lah kerja anak pompuan...

Ummi Iman said...

Baru tau adik minat angry birds juga.. kalau iman nampak ni habislah ;)

Murni Alfathunnisa said...

hehehe...kalau tak ada angry bird ni dia boleh tido tak..?

ct shah said...

hahaha..kreatip sungguh adik ni ek.boleh buat satu family tu.syabas bete!

Kakzakie said...

Mohon maaf kakak agak sibuk sehingga lewat membalas jejak mana yg memberikan komen selepas petang semalam. Kakak terpaksa ke sekolah anak atas sebab yg tidak dapat dielakkan. Namun kini semuanya sudah melegakan. Anak kakak pun sudah sihat.

Angry Bird di rumah kakak yg besar ini ada dua ekor. Satu lagi hitam si kakak punya. Lima tahun dulu masa mula-mula keluar seekor yg besar ini RM40/-. Sekarang anak sibuk bermain dgn minion pula:)

Terima kasih sahabat-sahabat yg sudi memberikan komen N3 santai ini:-

Mia Kassim, My Little Diary, Nor Azimah, eMMe, Puan Kutu, Myra Jay, Sharifah Nadzarah, Acik Erna, asyifa mustaffa, redza, aizamia3, ummuaidan, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Kisah Si Dairy, hainom OKje, Shark Kay, aTieYusof Family, ZazaMyMoon, ❤Kamsiah❤, m.u.l.a.n, lia, JaSSNaNi, Sylarius Yusof, Rapunzel Cikilolo, cik lala, ummiross, Rai Ourkizuna, nadia rashid, Muja.., Angah, izan mama mia, Dylla Abas, Nurulhuda Abdul Latip, Mimie_Zatun, Ratu Hatiku, Eye_nee, ANIM (Kakak dia punya warna hitam Anim), NM03, Kniedaz, Dr Singa, Sura Mohd, Fiza Rahman, PeRdU cINta, CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati), Wanieys a.k.a IbuQalief, YUS, Bin Muhammad (zaman kakak dulu sama macam BM, kita lasak bermain), Ema Johari, Qhaifa Nur, aizu's life, amirah, yana aina, wanariahamiza, Montana, (Lizz) http://haslizalizz.com/, Seri Kandi Tanah Jauhar (hahaha.... burung mamalia ye), elly nadyra, Nafira usof, Juhariah Johari, izzah, Kesuma Angsana, adrianna syaz, ♥ ROS ♥, ros_reeza, Zul Fattah, mysha, ZalinZalina, Zee Suhaini, Ujie, tenku butang, QueeN TerataI, lelamaisara, Rinna, Cik Puan Rara, inazamri, Sayangku Zie, memmetlenggeng, syuk shusuke, mama_ka0ri, Mizz ErMa, norhidana miswan, maszmadi, faraherda.razalan, wahida, Pokok Manggis Depan Rumah, Umi Nazrah, wanie amerie, Papa Mifz, eira eixora, harumankasehvee, n O e s u h a i m i, MystoryPic, Ummi Iman, Murni Alfathunnisa, ct shah.

Sekali lagi terima kasih semuanya:)

Deqla Manjew said...

hahahaha... angry bird x bertelur kot kak.. trs beranak.. ;p