Thursday, October 24, 2013

Indahnya sebuah persahabatan di alam maya

Walau tinggal di dalam hutan
tidak kenal kayu dan rotan
duduknya kami berdekatan
bersua tidak berkesempatan

Label - Silalah telefon Seri Kandi jika anda berkeinginan untuk menikmati cheese tart yang lazat Aku menempah sebelum Hari Raya Haji. Ingatkan boleh dihidang buat anak-anak yang balik bercuti.Tidak ada rezeki si kakak-kakak.
Tidak sabar - Baru dibuka untuk disnap gambarnya sudah ada tangan budak yang tidak sabar. Mana tidaknya biasa membeli warna kuning tetapi kali ini tart warna coklat. Rumah kami semuanya 'hantu' coklat. Filling pula strawberry sangat-sangat sedap gandingannya.Tidak sempatlah menanti kakak-kakak balik.
Hutan tercemar perbuatan sengaja
durjana manusia tidak terperi
membelinya aku sedikit saja
berganda-ganda hadiah diberi

Rempah-ratus - Semua ini aku tidak membeli ye kawan-kawan tetapi Seri Kandi yang memberikan secara percuma. Terima Kasih Seri Kandi.
Seratus - Mengalahkan pakar masak aku ingin juga memiliki set yang Seri Kandi jual ini. Kepada yang teringin untuk memiliki set ini silalah berhubung di nombor seperti lebel di gambar pertama.
Posmen - Inilah Aini adik Sri Kandi (terima kasih Aini sayang) yang menjadi posmennya. Seri Kandi terlalu sibuk macam aku juga. Di tambah lagi dia mahu mengikut buah hati pengarang jantungnya yang outstation.
~~ Sesuatu yang indah untuk dikenang bila aku berhenti dari berblog kelak, mungkin inilah dia.~~


84 comments:

ohpanduan panduan said...
This comment has been removed by the author.
ohpanduan panduan said...

Alhamdulillah, murah rezeki akak sekeluarga. Dapat macam-macam hadiah.

HeNRieTTa JoSe said...

Nmpak sedap....rietta pown biasa bli yg kuning....

Byknye hadiah...murah ht kan sri kandi...

Akk jgn la berhenti berblog....

aTieYusof Family said...

Assalam Kak..
byk nya rezeki..Alhamdulillah!
sedap je nengok cheese tart tu..:)

n O e s u h a i m i said...

cantik cheese tart nyer...mana la x teruja nk terus ambil...murah rezeki kak zakie ni..

acik idah said...

Rezeki akak.. :D Dapat kawan yang baik2 pun rezeki juga..
Menarik tengok cheese tart tu..

ZazaMyMoon said...

kak dap nya tart tu.. mcm nk try order takut tak ble post.. nk try whatsapp no tu ;)

redza said...

murah rezeki kakak..alhamdulillah

Ummi Iman said...

Seronoknya. Baik sungguh mereka :) murah rezeki

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah..

nhhas said...

assalamualaikum wbt...

kakzakie... sedapnye...nak sikit plz.... heheheeee

Cikda said...

salam kak zakie,
(sambiltelan air lior kemengecesan..cik terus menaip..) cikda setuju dgn akak.. cikda yang baru dan jarang2 berblog nih jugak dah ada rezeki dapat buah tangan dari blogger yang cikda tak pernah jumpa dan kenal.. tak tahu cikda ke yang sangat bertuah atau pun blogger tu yang sangat baik hati.. (cheewahhh..nak jugak ckp cikda bertuah..)

cikda nak order jugak dgn Sk la cam ni..hahahahah

Sura Mohd said...

cantik sangat tartnya..mana tidak sabar org yg memandangnya..kalau kat umah ni..sekali hadap jelah..hehehe:)

lia said...

wahhhh murah rezeki akak...

ummuaidan said...

Alhamdulillah..rezki dari persahabatan kakak dialam maya memang mencurah2...lps satu satu...
tengokkkan yang tuk decorate kek memang nampak sangat menggoda kakak..kalaudekat2 dahcall dah tuh..:)

Acik Erna said...

Alhamdulillah rezeki..betul kata kakzakie..kenagan yang tak mungkin boleh dilipa..kerana berblog kita ada ramai kawan

Kisah Si Dairy said...

alhamdulillah..murah rezeki srikandi dan jugak akak..sy lebih suka bersahabat dengan kawan2 di alam maya...rasa seronok...kak..lpas nie dah boleh buat kek tu ye..

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

sedapnya... terasa lapa umi tgok pic makanan tu sis ..

murahnay rezeki sis ..umi tumpang gembira ..chak!

Puteri Kayangan?@#$%???? said...

sedapnya... terasa lapa umi tgok pic makanan tu sis ..

murahnay rezeki sis ..umi tumpang gembira ..chak!

Zee Suhaini said...

sedapnya nampak tart tu..memang tak pernah jumpa lagi jenis coklat kat sini..

Penjejak Mimpi said...

Murah betul rezeki kakzakie ya.. dan baik hati betul si pemberi tu.. :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

alhamdulillah.. murah rezeki kakak sekeluarga.. :D

Tina Othman said...

Bestnya tart tu

dhiera said...

alhamdulillah..
akak terima atas tambahan doa tu.

baik sungguh kak sri kandi~

Eye_nee said...

Murah sgt rezeki akk...hepi for u kakzakie...satu2nya yg tidak boleh dibeli kan kak "sebuah Ukhwah"....

hainom OKje said...

itulah penangan sedekah korban kanda..... rezeki tak putus putus tiba.....
Kalau kanda dekat mau je dinda mintak sepeket hehe.... nak try masak gulai kawah.....haha...

nohas said...

red velvet cheese tart..blom pernah rasa lagi..everything cheese, I like..

Qhaifa Nur said...

tart tu sedapnya kak...
lain dari lain...

murah rezeki kakzakie...alhamdulillah

Ratu Hatiku said...

Sedapnya kakak....murah rezeki kakak.

makchaq said...

Alhamdulillah...murah reseki KakZakie

Sekarang ni macam2 kemudahan untuk memasak kan... pes macam2 pes, rempah macam-macam rempah.. tapi makchaq yang agak jarang masak benda2 sedap ni..kalau beli selalu expired.. asyik2 goreng ikan, sayur bening.. sambal belacan..

norhidana miswan said...

kalu pos ke kl boleh ke kak? mcm sedap je nengok tuh... perkhhh

jgn pencen berblog lah ek kak... lum puas kenal n borak2

JaSSNaNi said...

ASSALAMUALAIKUM KAK..
SEMALAM NANI BUKA EMAIL TENGOK BANYAK GROUPON HANTAR EMAIL JE.. BUKA LAH GROUPON TU YG MANA KENAN JE.. SALAH SATUNYA SET 100 PCS DECORATION CAKE TU KAK.. DALAM PERANCANGAN NAK SAMBAR 1 KOTAK MENGENANGKAN HARGA AMAT BERBALOI.. DAH TU HARI NI AKAK TEMPEK LAK HADIAH2 NI TERMASUK SET TU MAKIN BERKOBAR KOBAR LAH NANI NAK BELI NI.. HEHEHEHE MANA LA TAU LEH BUAT MODAL BERBISNESS KECIL KECILAN KAN.

Dr Singa said...

bila agaknya kita akan berjumpa ya..
:)

elly nadyra said...

amboi kak, inilah hasil berblog kan, saya pun terasa tempiasnya, walau tak pernah bersua tapi mcm2 perkongsian, mcm2 pertukaran ada, seronok rasanya bila jumpa the other circle of friend.....kak cheese tart tu nampak sangat cute dengan bunga merah kecik tu

Mimie_Zatun said...

Alhamdulillah murah rezeki..
akak..
keep blogging..
don't stop.. hehe

Fiza Rahman said...

Alhamdulillah. Murah rezeki akak.

JunAina said...

Rezeki tu kak...org memberi kita merasa.

NM03 said...

murah rezeki mereka yang memberi...

Kesuma Angsana said...

mmg murah rezeki akak. Tq so much akak atas nasihat2 dan doa2 demi kesembuhan Adik. Sgt2 KA hargai..

Rai Ourkizuna said...

murah betul rezeki akak.. ada je dapat hadiah dari blogger kan..

Haslinda Sadiken said...

bestnye kak..alhamdulillah:)

Deqla Manjew said...

sweetnye persahabatan.. murah rezeki akak ....

nabileinstein said...

Moga ukhwah berpanjangan. seronoknya!

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..ala comel je tengok bunga tu kak..tu yang buat yang memandang tak sabar nak makan kak..

yana aina said...

tgk pon dh sedap.. cantik design tart tue.

Nazayiena Ayiena said...

sedapnya kak,jarang jumpa tart kaler coklat tu....murah rezeki kakzakie.

Mia Kassim said...

Alhamdulillah kak...rezeki namanya
Sedapnya cheese tart tu.....

Bin Muhammad said...

Saya sebenarnya jeles dengan akak... :)
Akak memberi satu demensi berbeza dalam berblogging berbanding mereka yang ternama di dunia blog. Persahabatan dan ukhwah yg sgt ikhlas dan dekat di hati.
Akak ada tarikan dan aura yg sgt kuat walaupun tanpa memperlihatkan rupa. Saya amat kagum!

Knor said...

mcm2 dpt..alhamdulillah

aizamia3 said...

Alhamdulillah rezeki.. ;)

Fazleyatul Aini said...

wah memang murah rezeki akak macam2 dapat tu

Haryati Faizal said...

beshnye kak dapat macam2...

Mizz ErMa said...

ha ah la, biasa warna kuning aje..ini coklat..tengok pon da tau sedap..hihi

Nurulhuda Abdul Latip said...

Wah best nya.. Nak beli la kit buat cake tu..

wanariahamiza said...

Itulah kehidupan. Walau tak pernah bersua, kalau ikhlas dalam persahabatan, kita kan rasai manisnya.

Mas Zull said...

assalamualaikum kakzakie...alhamdullilah murah rezeki...:)

mama_ka0ri said...

Alhamdulillah..rezeki lagi kak zakie..:)

anyway, kek tu nampak sedap..:)

Zaitun said...

Murah rezeki kakzakie,ramai orang sayang,alhamdulillah.

Sarah Talib said...

orang berbudi kita berbahasa..orang memberi kita merasa..rezeki dari Allah.

Ibu Lala said...

Tahniah kak. Murah rezeki

Nafira usof said...

betul tu kak~
memang indah persahabatan di Alam Maya nih.. mcm2 ilmu dikongsi walaupon x pernah bersua muka pon.

rezeki kan kak~

asyifa mustaffa said...

alhamdulillah....

BUNDA a.k.a KN said...

murah rezki KZ Alhamdulillah..kalu dekat mau jer KN mintak nak rasa...hehe :)

NEKCIK said...

jelezzz i you!! tiap tiap mnggu ada hadiah..hu..hu

ANIM said...

orang memberi kita merasa..
tapi jelesnya, sebab hari2 kakzakie yang dapat rasa..
haha

Sayangku Zie said...

dengar nama pun dah terasa nak makan ni.. emm yum yum

ct shah said...

bestnya dpt jumpa kwn2 blog.mana sangka dari alam maya terus ke alam nyata kan kak?;-)

Papa Mifz said...

fuh feveret PM cheese tart tuh , kalau hadap sorang sambil tengok bola memang habis satu tuperware tuh...hehe

Nasuha said...

Cheese tardnya nmpk menarik.. mesti sedap...

harumankasehvee said...

alhamdulillah . moga yg memberi itu mendapat limpahan rezeki ... aaamin .

Puan Kutu said...

rezeki kak zakie sekeluarga sentiasa ada..chess tart tu menggoda betul la

aby said...

salam kz ..
alhamdulillah ..
semoga berkekalan persahabatan diantara bloggers2 ..

aby said...

salam kz ..
alhamdulillah ..
semoga berkekalan persahabatan diantara bloggers2 ..

Kakzakie said...

Dapat juga akhirnya kakak menikmati cheese tart hasil air tangan Seri Kandi. Berkali-kali pertemuan cuba di atur tetapi kalau kakak ada Seri pula tiada, bila Seri ada kakak pula tiada hinggalah akhirnya Aini terpaksa menjadi penyampai hajat.

Terima kasih kepada semua teman-teman yg sudi memberikan komen N3 kakak ini:-

ohpanduan panduan, HeNRieTTa JoSe, aTieYusof Family, n O e s u h a i m i, acik idah, ZazaMyMoon, redza, Ummi Iman, :: Mrs.Eady ::, nhhas (kakak punya dah habis, has boleh beli dgn contact Seri Kandi), Cikda (begitulah indahnya bertemankan teman alam maya Cikda), Sura Mohd, lia, ummuaidan (Seri tu kreatif ummu), Acik Erna, Kisah Si Dairy (teringin juga Eda tapi tak tahu bila), Puteri Kayangan?@#$%????, Zee Suhaini, Penjejak Mimpi, Mizz Aiza (Dunia Kecil), Tina Othman, dhiera, Eye_nee, hainom OKje (kanda belum guna semuanya tu dinda), nohas, Qhaifa Nur, Ratu Hatiku, makchaq, norhidana miswan, JaSSNaNi (belilah Nani, kakak baru dapat ni belum guna lagi), Dr Singa (bila turun JB ikut GB boleh jumpa kakak doc.), elly nadyra, Mimie_Zatun, Fiza Rahman, JunAina, NM03, Kesuma Angsana, Rai Ourkizuna, Haslinda Sadiken, Deqla Manjew, nabileinstein, PeRdU cINta, yana aina, Nazayiena Ayiena, Mia Kassim, Bin Muhammad (Masya-Allah tinggi sangat pujian, bimbang jadi ujub na'uzubillah, jgn puji tinggi BM, kakak kurang senang dan takut), Knor, aizamia3, Fazleyatul Aini, Haryati Faizal, Mizz ErMa, Nurulhuda Abdul Latip, wanariahamiza, Mas Zull, mama_ka0ri, Zaitun, Sarah Talib, Ibu Lala, Nafira usof, asyifa mustaffa, BUNDA a.k.a KN, NEKCIK, ANIM, Sayangku Zie, ct shah (belum jumpa teman blognya tapi adik pada Seri sebab kami sama-sama sibuk ct), Papa Mifz, Nasuha, harumankasehvee, Puan Kutu dan aby.

Kepada semua terima kasih sekali lagi dari kakak. Kepada yg mahu merasa bolehlah contact Seri Kandi ye:)

::NureeN:: said...

nak cr recipi lah.. bleh try buat hehee

Myra Jay said...

Alhamdulillah rezeki.. ;)

Sedapnya cheese tart :D

Norhasniza Khalid said...

uish kakzakie, sedapnya.. ini yang membuatkan mama nak mencuba ni.. hihi

Masya said...

rezeki berblog kan .. alhamdulillah

Ema Johari said...

murah rezeki akak..Alhamdulillah

Amanina Mads said...

alhamdulillah.. rezeki buat akak sekeluarga :) tart pun nampak cantik mesti rasa pun sedap

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam kak zakie...cantik tart airtgn seri kandi tu.Wah!dapat hadiah iringan lg tu.Alhamdulilahhh,rezeki akak...

Rosmiza Ali said...

Nampak sedap pulak cheese tart tu.. Lain dari yg lain ni, warna coklat.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

alaaaaaaaaaaa... malu kita. Bilalah dapat bertentang mata dgn KakZakie ni???

aien ibrahim said...

Eh..ada muka posmen kt dlm ni?? Mekasih kak..tempel gmbr saye yg cumel... Heheh