Wednesday, February 27, 2013

Mak-mak saudara menyingsing lengan tunjuk bakat








60 comments:

Hudalatip said...

Biasanya inilah senario yang berlaku masa majlis kahwin..mak-mak sedara yang baik hati, hehe

Izwa Kamaruddin said...

menarik :)

Cikgu Ma said...

yg baju biru gambar pertama tu mesti kakak...hehehe


wah, ada bakat menghias...

Annamariana1989 said...

pandainya dorang buat ek..

Fiza Rahman said...

Memang berbakat.

faraherda.razalan said...

Heee....teringat kmpg la bile tgk hidangan makan beradab mcm ni kak.

Falsya said...

falsya tingin tau kakak nak merasa berkampung tuh bile kawen...tp xdpt sbb wat kat kl..semua jenis main tepon2 jer..

Ayu Ayunie said...

ni mmg mereka yg yg kreatif je leh wat cantik camni..

zila norazila said...

cantik gubahanya kak,biasalh klu dh nama keja kawin mak2 sdara wajib turun padang..yg last tue apa kak..cantik plak bunga tue..

NM02 said...

saya suker kerja gotong royong cenggini. gambar last sekali tu, bunga tu dibuat dari ape kak?

musang said...

memang berbakat semuanya

Unknown said...

perghh cantik gubahan yg dorang buat... siyes dah ni berbakat... =)

Angah said...

nampak gubahan pengantin ni, rasa macam nak buat kenduri kawen sekali lagi...hohoho

Mia Kassim said...

Memang best bila kenduri kendara ni kak...semua pakat tolong menolong.....

maszull said...

assalamualaikum kakzakie...seronoknya bersama2 bergotong royong...:)

Umm AA said...

Bestnya ade mak2 sedara cam nie kan..pandai memasak..pandai buat gubahan lak tuh..takyah suruh orng luar buat kan kakak...

OKje said...

Jangan sekali-kali dipersoalkan bakat mak sedara yg ada hehe...

Agaknya manalah satu mak sedara yg 'tut' tu...hehe...

Munn Jaafar said...

gmbr yg last sekali...warna merah tu apa?

Kakcik Seroja said...

Memang berbakat. :)

Irfa said...

MMG BERBAKAT SEMUANYA :)

Unknown said...

mmg sllnya begini,...mak sedara akan keluarkan bakat terpendam mereka saat ini...

lovely said...

kalau buat kenduri kahwin kat kg mmg best.
meriah dan saling bantu m'bantu kan..

Eye_nee said...

Part2 yg mcm ni yg paling saya suka sekali kak..tp bukan nak menolong buat pun...saya tangan keras...tolong menyibuk buat bising2 mkn lebihan buah tembikai tu pandai lah saya...

Unknown said...

Salam KZ

Cantiknya....
kalau di kg, adik ipar saya yg lelaki cikgu kadir akan mengetuai tang ni, dia pandai mcm2!

hehe KZ yg mana?

Kniedaz said...

bestla mak saudara pandai buat semua ni...meriah meja pengantin

Kayu Manis said...

YG BWH TU APA KAK?

Nini D.. said...

pergh.......hebat!!!

SITI NOARIZAH ARIS said...

Salam kak..gambar last telur puyuh dengan apa yea...bunga ke biskut tu?

Julia Johari said...

seronok yer ramai saudara...meriahhh salam kenal ye dan do follow my blog also..see ya

Qhaifa Nur said...

masa inilah bakat terserlah...
suka tengok gambar yang bawah tuh..bentuk bunganya sangat unik..

Unknown said...

wah cantiknye..terselah bakat..

Dylla Abas said...

tembikai bakul tu bagi org2 yg dah biasa buat nampak macam mudah je kan..nice :)

ummiross said...

Memang berbakat tu Kakzakie.., seronok kan kalau ada majlis, sama2 menyingsing lengan, tak terasa penat sebab seronok dapat meriah beramai2.

HeNRieTTa JoSe said...

chanteknye hiasan....bertuah pengantin...mak mak sedara semua pandai....

psss...akk, yang dicucuk atas telur rebus tu aper?

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

Kakzakie, yang last tu gambar apa ye???

kakrose said...

rindu nak buat gubahan makanan beradap ni.dulu2 akklah org pertama ug di cari untuk kerja2 camni.skrang bila org lebih suka ketering bila kenduri kawen..takde peluang dah org muda tujuk bakat buat gubahan lauk pengantin..hu

ahmad humairi said...

Nampak semuanya menjadi.....sayaje yang tak jadi......

Ujie Othman said...

nilah part saya tak suka..leceh rasa.

tapi mmg cantik yg kat atas ni sume. Yg last tu telur dgn apa ya?

mama maman aka yana said...

cantiknya.. syg nak makan kannn.. :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

cantiknyer kak...kreatif sangat...suka gambar paling bawah tu...

AtieYusof said...

Wah... semua nya tunjuk bakat ye Kak?..
cantik2 hiasan.. nak makan pun sayang:)

amirah said...

yang last tu sosej ke kak? cantiknya bunga tu..dulu masa kakak2 saya kawen suka sgt nak tengok hiasan meja makan beradab ni kak...cantik2 belaka dan best2

Delima Zamrud said...

Best nyer tgk lauk2 pengantin nie cantik :)

Kakzakie Purvit said...

Sebenarnya banyak yang kami buat seperti popia bunga teratai, rojak sarung burung, udang melingar, buah-buhan berbentuk kelopak bunga tapi kerana sibuk nak kejar belum solat zuhor lagi dan kompang pasti dipalu jam 2 petang ini saja yg sempat kakak snap. Yg last adalah sosej yang kami potong dua kemudian belah-belah jadilah macam bunga itu.

Terima kasih semua:-

Nurulhuda, Mrs. eady, Cikgu Ma, Anna Mariana, Fiza Rhaman, Faraherda.razalan, Falsya, Ayu, NM02, zila norazila, Deqla Manjew, redza, Mia Kassim, Angah Mas Zull, ummuaidan, hainom Okje (tut-tut-tut hihi...), Kakcik Nur, Munnafendy, Irfa, izan mama mia, Lovely, Eye_nee, Juharaiah Johari, Kniedaz, Knor, Nini D, ct norarizah aris, with julia, Qhaifa Nur, Riedaffya, Dylla Abas, Ummiross, Henrietta, Seri Kandi Tanah Jauhar, Kakyon, ahamd humairi, Ujie, mama maman aka yana, atie yusof, lizz@haslizalizz, amirah dan Delima Zamrud.

Tak sangka sosej/hotdog kakak jadi bunga yg buat tertanya-tanya ye:) Terima kasih sekali lagi semua.

Anonymous said...

KA punyer bahagian kerja bila bab2 kenduri kendara, mmg suka buat ! hehehe

ellynadyra said...

tingat zaman kecik2 bila makcik ngan pakcik kawin, mesti gotong royong buat semua nih, mcm2 hasil dpt tgk, tapi skang, semuanya catering aje kan!

Cho Zila said...

yang lasttu memang nampak kreatif... oklertu...

haryati said...

rewang ye....

ayut said...

mmg berbakat ni...terserlah mmg kreatif org2x yg duk kat dapur...huhuhu..rewang ke ni?

mama aini said...

ehem berbakat sungguh mak2 sedara..KZ pun pandai buat ni ke?..kreatif & cantik..

SumeSakan said...

Kreatif..saya buat neh confirm fail...hancuss..hihihi

☾SHiemaCMa☾ said...

salam kak zakie..
cantik2 hasilnye..ni mesti mknn utk pengantin beradab kan ? :)

Cinta Misteri said...

masa CiM buat wedding adik kelmarin, kami upah org utk buatkan lauk pengantin. hurmmm...taktau lah kan. taknak menyusahkan jiran2, lagi pulak, sepupu sepapat mak mak sedara sumer dtg hari langsung pkai cantik2. hurmmm...bukan nak mengata, tapi alhamdulillah majlis kami berjalan lancar tanpa menyusahkan org....

kdg tu terfikir.....mereka tak buat keje kawin ke erkkk nanti (sekadar luahan hari.....)

Ena's Stories said...

Kretip dan berbakat...akk tak join sama ke?

Unknown said...

buat lauk pengantin ker ????? he3,,,remy pun selalu kena.......

Kakzakie Purvit said...

Terima kasih juga kakak ucapkan kapada: -

Kesuma Angsna, elly nadyra, Cho zila, Haryati Faizal, Ayut, mama, SumaSakan, ♥ Cmª shIemª ♥, Cina Misteri (kami pakat-pakat CiM sebab hubungan kami sangat erat), Ena's palace dan Remy hazza (mana boleh lawan remy - malu hihi...)

Sekali lagi terima kasih.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

rewang mcm ni best2....semua hasil2 yg buat tu cantik

Ibu Lala said...

Bab ni mng best

Unknown said...

best2 suasana ni..rindu pulak..bile la ade kenduri kawen lagi

PiNkYCaT said...

amalan tradisi di kampung...seronok kan..:)