Wednesday, February 20, 2013

Selepas santapan perut beli santapan minda





95 comments:

kasihibu said...

Betul tu..
Sihat nampaknya atok

mama ila said...

wah...siap ngan kerusi buai..kat mana nie yer kak???

CiKPuaNLawA said...

tetiba saya teringat ...
buku skolah saya belom di cari lagi untuk semester nih...

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kerusi buai tu mesti kat marrybrown kan akak..baguslah ayah akak ni mana2 tempat semua pun boleh makan, takde hal ek.

faraherda.razalan said...

Bila tgk bapak akak mkn nasi lemak, berselera pulak sy. Heee~

ummuaidan said...

Barulah balance kan kakak...bukan setakat santapan perut jer kan...lama tak tgk bapak kakak..

Zie said...

Emm baru ilmu masuk.. kan.. hehehe

Riedaffya ibrahim said...

salam kak..lama x ke sini..sihat bapak n anak2 akak...?

Hidayah said...

wahhh...bestnye tempat mkn siap buai..
dayah perasan jugak komen kata kat marrybrown yer..?

*dayah dah lama tak beli apa apa buku..last beli buku sekolah anak.. eh..eh..ada la dayah beli majalah sbb nak tgk fesyen bertudung...
hehe..

Ummiarissa Mahdi said...

perut minta diisi...jiwa batiniah minta diberi ilmu....mantap!

:: Mrs.Eady :: said...

suka nyer gambar bapak tu :)

Lya Colours said...

sedapnya makannn

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak ..
hihi..lengkap segala santapan..
:)

aTieYusof Family said...

Nampak sedap makanan ayah Akak tu.. suka beli buku bila jalan kemana2..cuma kekadang tak sempat baca..hehe:)

Ena's Palace said...

perancangan yang baik...bila otak da cergas...ilmu mudah terima..betul tak?..hehehehe

Puan Kutu said...

banyaknya buku..santapan minda yg bagus utk cemerlang...:)

Juhariah Johari said...

Salam,

Moga bahagia sekeluarga.
Wah bestnya ada buai utk makan2...
moga cemerlang SPM nanti.

zie marziah said...

sedap nasi lemak..ada begedil lagi..
ohh anak kak zakie spm ye tahun ni?wish her goodluck..

Rapunzeel Cikilolo said...

fuyo... menarik tu makan atas kerusi buai...

sitisyabutik said...

Ada anak bakal ambil spm yer kak!

aizu's life said...

kat marrybrown ye kak.. mkn atas buai. hihi..

Azian Elias said...

sedapnya tgk atok makan. nasi lemak for sure...

redza said...

berselera bapak akak makan

lieyalatif said...

suke gak lepak kat marrybrown sebab leh makan sambil main buai heheheehehehehe

santapan minda tu terbaik...good luck utk yg bakal duduk spm!

aanie said...

sambil makan sambil berayun...best tu...

nea lopah said...

Akak..ni kat Marry Brown ke?

Knor said...

mkn byk nanti malas pulak nak belajar..

anak kak ada yg nak ambil spm thn ni ye..?

Puan Ira said...

suka cara akak mendidik anak akak...

Ratu Hatiku said...

Berselera tgk bapak kakak mkn :D

are_lin@yu said...

alhamdulillah rezeki ;)

BERT said...

MB!! sy pon suke mkn sini. sedapp.. atoknye pon selera nmpknye

Eye_nee said...

santapan perut + santaapan minda..ni baru betul Diet yg seimbang....

Falsya said...

bestnye kakak makan smbl main buai....heheh

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

wwaa makan atas kerusi buai kalo dapat kat anak saya mau dier main puas dulu baru makan hehe...

berselera tengok atok makan,



PeRdU cINta said...

alhamdulillah..seimbang..fizikal dan mental..pastinya rohani juga..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wani pun baru jer buat n3 MB kihkihkih.....nampak atok selera jer makan

Munnafendy said...

waa..kat mana ada buaian tu? bestnya...tak sepah ke makan buai gerak2? huhu


*bleh je tny suami kak zakie..tp sy taktau la bnda alah ni cawangannya ada ke tak kat johor..tp kalo nk sy bleh post kan.klau abg pndai, bleh pasang sndri..fndi psg sndri je.dia ckp sng..

amirah said...

bapak kak zakie memang dah duk dengan kak zakie ke? nampak mcm sihat2 je tu. gembira hati atok duduk dengan cucu nya.

Qhaifa Nur said...

sekarang ni selalu dah bapak keluar jenjalan...berselera tengok bapak makan...

makan atas buai..sambil makan sambil berbuai...

yan's cottage said...

bila perut kenyang...otak pun berkerja jugakan...?

Kesuma Angsana said...

teringat kat arwah abah bila tgk pic bapak kak zakie ni.. tumpang gembira kak & selamat membaca !

Diana Azis said...

selain makanan fizikal..makanan rohani juga perlu :)

Mia Kassim said...

Uniknya tempat makan tu kak...siap ada kerusi buaian lagi...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

ada buai?? ni kat marrybrown ehh kak?

MaMa Rey said...

bestnya tempat makan tu..ada kerusi berayun..

suka tengok atuk makan pakai tangan..:)

Maria Menado~ said...

wah bestnya.. saya dulu tak merasa di beli2 macam ni, buku2..

tak pe2. nati nak selalu beli buku tuk anak2 macam akak. =)

Aju Mohit said...

anak2 saya pun suka makan di marry brown ni kak, sebabnya nak naik buai ehhehe..mmg bagus kak lepas santap perut santap minda pula

Aku Bapak said...

dah lama x makan kt Marrybrown sambil berbuai..heheh

Shaiful Zaidi said...

banyaknya buku...utk siapa tu?

Ismaliana Sulaiman said...

seronoknya makan sambil duduk kat buaian... :)

bapak dah duduk dgn akak ke skrg? mesti adik suka...

zulaikha megat said...

kedua dua tu kena seiring kan kak..barulah seimbang...

Mrs Velentine said...

sedapnya nasi lemak..Mv hari2 keja dgn buku

Mrs Velentine said...

sedapnya nasi lemak..Mv hari2 keja dgn buku

@cu SaYaNg said...

nie mesti makan kat Marry Brown kan kalau ada kerusi buaian tu..hehehehe

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. perut terisi, minda juga terisi.. semoga segalanya diberkati hendaknya.. insyaAllah..

ayut said...

tu dia bukku utk spm.... :))

the malay male said...

banyakkkknyeee

ANIM said...

kenyang perut, suka hati..
baru boleh laju belajar..
bila ada anak nak exam, bukan anak je berjuang kakzakie...
satu keluarga ikut berjuang..

Daddy Ziyyad said...

wwahhhh! Ni makan kat mana kakzakie? Siap duduk atas buai? hahaha

Azi Azidah said...

salam.
semoga berjaya dalam spm. papepn sblm study perut kena isi dulu. bru seng hati nk bljr...

wan nurul hezrina abd halim said...

TU AYAH AKAK YER?berapa umurnya kak?teringat kat arwah abah nurul.umur 59 dah pergi.kami juga suka makan marybrown=)

wahhh santapan minda mmg kena ada juga=)biar balance

Haryati Faizal said...

byknya buku...

makchaq said...

Atok makan nasi, cucunya pilih burger..

makchaq pun macam tu.. tak berapa suka fast food.. kalau anak2 nak pi makan selalu makchaq makan nasik dulu kat rumah.. kat kedai minum dan jamah2 ja (tak tau kenapa, selera kolot sikit..)

Aziela said...

Saya sangaaaaaat suka pergi kedai buku. Ikut nafsu, memang nak borong semua. Seronok tengok family akak.

[PCL] said...

makan berbuai di marrybrown ye kak?..
suka bila ibu/bapa menggalakkan anak2 minat membaca.

Fiza Rahman said...

Nampak sihat bapak akk. Dah lama tak mkn kat MB.

ckLah @xiiinam said...

Macam di Marry Brown tengok gaya nasi lemak dan buai tu. Betul ke kakak?
^-^

Ibu Lala said...

Siap ddk ats buai lg. kat mn tu??

Nur-nba said...

Ni kat Angsana kan.. Kalau anak akak ada masalah dalam subjek Sains.. Jangan segan tanya ye.. Moga Nurienne berjaya dengan cemerlang dalam SPM. Sampaikan salam Nur pada dia.

NEKCIK said...

Salam Kakzakie..itulah yang terbaik kita buat untuk anak anak kan..kasih sayng dan perhatian amat penting untuk kejayaan mereka..insya allah

NEKCIK said...

Salam Kakzakie..itulah yang terbaik kita buat untuk anak anak kan..kasih sayng dan perhatian amat penting untuk kejayaan mereka..insya allah

NEKCIK said...

Salam Kakzakie..itulah yang terbaik kita buat untuk anak anak kan..kasih sayng dan perhatian amat penting untuk kejayaan mereka..insya allah

ummiross said...

2 in 1 ye Kakzakie, dua2 penting kan, moga anak2 terus cemerlang.
Bapak Kakzakie nampak sihat, Alhamdulillah.

izan mama mia said...

Ceria nampak atoknya..bahagia ddk dgn anak cucu agaknya,,..Alhamdulillah

al -lavendari said...

Assalamualaikum.

Terima kasih kerana sudi singgah dan mengucapkan selamat hari lahir kepada saya.

Remy hazza said...

byknya buku.,..nanti boleh kongsi ilmu......

adzairdawati makdara said...

terbaekkkkk :)

Temuk said...

Assalam, kakzakie
Dua-dua memang perlu, makanan jasmani dengan makanan rohani. Semoga kedua-duanya sentiasa cukup agar jasmani + rohani kita sentiasa sihat.

TiranaAduka said...

salam bakyu
Yo apik koyo ngunu.alhamdulillah.

Nastyna said...

bestnya sambil makan sambil buai. Tapi kena serasi la suapan dengan hayun buai tu kan hehehe.

Marya Yusof said...

As salam Kak,

Apa khabar? Restoran tu restoran Marrybrown ek? Dulu masa preggy kan Iman diawal pregnant tiap2 hari nak mamam nasi ayam Marrybrown...hikhik...

Alhamdullillah santapan fizikal & minda haruslah seimbang kan :))

Kakzakie said...

Sebenarnya selepas takzirah kami singgah di Plaza Angsana untuk membeli buku keperluan anak sulung kakak yg akan menghadapi SPM tahun ini. Memandangkan telah tengahari itulah kami makan dulu di MaryBrown.

Terima kasih diucapkan pada: -

kasihibu, Mama Ila, CikPuanLawa, Nurulhuda Abd Wahab, Faraherda.razalan, ummuaidan, Zie, Riedaffya ibrahim, Hidayah, Ummiarissa Mahdi, Mrs Eady, Lya Colour,♥ Cmª shlemª ♥,atie yusof, Ena's Palace, Puan Kutu, Zie Marziah, Juhariah Johari, Rapunzeel Cikilolo, Sitisyabutik, aizu's life, Azian Elias, reda, Lieyalatif, aanie, nea lopah, Knor, Ratu Hatiku, Bert, Puan Ira, are_linayu, Eye_nee, Falsya, Lizz@haslizlizz, Perdu Cinta, Wanieys, Munnafendy, Qhaifa Nur, amirah, Yan's Cottage, Kesuma Angsana, Diana Azis, CMA @CikMoonAdnan, Mia Kassim, Maria Menado, Mama Rey, Aju Mohit, Aku Bapak, Shaiful Zaidi, Ismaliana Sulaiman, Zulaikha Megat, Mrs Velentine, @cu Sayang, Hanis Azla, ayut, the malay male, Anim, Daddy Ziyyad (MaryBrown di Plaza Angsana), Azi Azidah, wan nurul hezrina, Haryati Faizal, makchaq, Aziela, PCL, Fiza Rahman, ckLah Xiiinam (betullah tu cikgu), Nur_nba (A'ah di Angsanalah mana lagi Nur - kalau boleh nak bila cuti boleh pergi tuisyen dgn Nur), Nekcik, Ummiross, izan mama mia, al-lavendari, Remy hazza, adzairdawati makdara, Temuk, TiranaAduka, Nastyna dan Marya Yusof.

Kepada semua terima kasih kakak ucapkan.

hainom OKje said...

Kuat lagi bapak ye KZ... sanggup dia berjalan sana sini... umur dia berapa KZ?

norhidana miswan said...

lama tak mkn kt merrybrown, seronok abah akak meneman cucu2nyer mkn....

SumeSakan said...

Makan sambil terbuai2..best tuh..rituh mkn kat marrybrown dok lah kat buai neh...

Cheq Kaq said...

alamak..best nyer makan smbil berbuai2..hihi

ros_reeza said...

kat marry brown mana ni KAk?..

~aYu~ said...

xpenah pulak makan kat buaian camni..

Myra Jay said...

Yeah, pakej lgkap.
Memenuhi kehendak dan kepeluan

nabilah_2908 said...

lama dah tak makan kat marry brown..dulu dekat dengan tempat keje lama..suka lunch kt situ..

skrg ni dah jauh...xd lagi la.. :)

Kakzakie said...

Terima kasih juga pada:-

hainom OKje (bapak kakak dah 86 tahun), norhidana, SumeSakan, Cheq Kaq, Ros_reeza, Ayu, Myra Jay dan nabila_2908.

Terima kasih sekali lagi.

QasehnyaRania said...

wah menjamu sselera di MB.mb mana ni kak?

PiNkYCaT said...

bagus2!minda kita juga perlukan santapan...hehe:)

Novelgurl said...

ok rasa lapar pla..hehe.sedap je atok makan..

Deqla manjew said...

owhh atok? teringatkan arwah ayah deqla..lebeh kurang seusia atok akk kot..