Thursday, May 16, 2013

Bertambah lena tidur kami

Tibanya semalam. Gembiranya tidak terkira. Pemberian dari teman yang jauh di mata tetapi dekat di hati. Adinda Riedaffya yang jauh nun di Terengganu telah mengirimkan dua helai selimut buatku. Terima kasih Ffya.

Besar - Sekotak besar dikirimkan buat kami di Johor
Mak masak lauk kari
makan berselera urut perut
gebor itulah panggilan kami
tapi Riedaffya sebut selimut

Dua helai - Manis kedua-dua wana pilihannya

Mak masak lemak umbut
ayah makan kekenyangan
bak sutera ianya lembut
bimbang adik bangun kesiangan

Lembut dan gebu - Bunga pink yg dipadankan dengan warna coklat dan putih sangat menawan hati.

Mak masak sayur kailan
sedap rasanya tidak terhingga
dari kami syukran jazilan
buat Ffya dan keluarga 

Bagaikan sutera - Sangat gebu dan lembut sayang mahu menggunakannya.

Mak masak lauk sardin
ada cili pedas terasa
ukhuwah lama telah terjalin
moga berpanjanganlah hendaknya

~~ Kepada sahabat-handai-rakan-taulan yang mahu menjalin ukhuwah dengan Riedaffya silalah klik di sini..~~


83 comments:

Sharifah Nadzarah said...

WAH..CANTIKNYA KAK SELIMUT TU...AKAK BELI KE?

fairus mohamad noor said...

wah..gebu2 selimutnya..mst syok pkai tido

Riedaffya ibrahim said...

salam kak...br nak tanye da terima ke blom..?Alhamdulilah, rezeki yang ada kita kongsi bersama..cume kerna busy sgt, lupa masukkan sebarang mesej kat akak...

aizamia3 said...

cantik selimut tu..
ni kalau ai.. confirm jadi rebutan dek kakak dengan dak adik.. ;)

Lisa Sheila said...

cantiknya kak gebor tu..heee... lena tidur ... :)

ummuaidan said...

Alhamdulillah...memang murh rezki kakak..jeles nengok selmut yg comel2 & gebu tuh...:)

NEKCIK said...

Salam kakzakie....lembut dan gebus...pasang alarm kuat kuat kak..takut subuh gajah...hi..hi...gurau ye kak

With Julia said...

ya Allah cantik yer selimut tuh...syukran ukuwah terjalin sehebat hebatnya...subhanaAllah :)

JunAina said...

Cantiknya kak...rezeki yg Allah beri, tak rugi ramai kawan ni. Moga2 murah rezeki buat yang memberi. Kene gi Terengganu jugaklah nak carik selimut comel ni jugak.

boni kacak said...

nak satu nak satu.hahahaha :P

NM03 said...

gebor ni boleh wat lapik tido anak kan kak. lembut je....

Acik Erna said...

Tahniah kakzakie..memang cantik warna pilihannya..lembut je

Dylla Abas said...

yg kaler grey tu cantik :)

mamyharraz said...

cantiknya kak selimut tu.
lena lah tidur nnt.

Mizz Aiza said...

alhamdulillah, rezeki.. memang cantik la selimut tu kak.. nampak lembut je.. :D

Penjejak Mimpi said...

Gebunyer... kalau dapat kat Cik PM ni.. best sangat2.. haha

redza said...

alhamdulillah

Kniedaz said...

Cantiknya gebar tu..

Juhariah Johari said...

Wah gebunya. mesti best!

Eye_nee said...

lembutttt jer warna-warnanya....saya pun panggil "selimut" juga kakzakie....

Wak Gelas™ said...

untung arr makk..,

:: Mrs.Eady :: said...

Cantik nyerrrrr :)

Hanis Azla said...

Salam kak zakie..

cantiknya gebor tu.. sweet sgt warnanya..

PeRdU cINta said...

bersyukurlah andai menjadi hartawan..
moga membina jambatan syurga,,
sekali pandang hati tertawan..
apatah lagi insan yang memilikinya,,

Ya Allah kak..kombinasi warnanya tu sweet la kak..

Cikda said...

2-3 kucing berseluar yengki
mana nak sama si kucing kak da (datin)
2-3 gebo dimiliki
1 bolehkah bagi kat cikda

izzah said...

bestnyer...cntik plk tu selimut2 tu...memang untung badan + makin lena la tido tu yek =)

Ratu Hatiku said...

Cantiknya kakak gebor tu...wrna dia lembut sgt sedap mata memandang.. :D

Murni Alfathunnisa said...

Assalam kakzakie,

warna coklat putih tu ala2 pastel..lembut je warnanya..tekstur pun gebu...sedap selimut ni.. :-)

~ yus ~ said...

Nampak gebu selimut tu ya kak, mesti best bila di buat tidur...:)

norhidana miswan said...

mmg gebu n lembut selimut tu kak, dana pun penah menengok2 org menjual gk kt sini

Muja.. said...

selimut tu memang lembut ..tdur dlm blk berekon lagi mengasyikkan.. :)

ieda immi said...

wah cantik
dan dah rasa gebunya kak ! ;)

azi said...

kakak..
seronoknya...dapat hadiah lagi....mesti tiduq lagi lenakan.. :)

Ummu Madihah said...

Salam Kakzakie,

Cantik coraknya, manis gitu!

aanie said...

bestnya...nampak lembut betul tu...mmg lena tido ni....

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..
tahniah2..
cma pun panggil kain gebor.. hihi..

cantiknye selimut tu... tebal cam tuala..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

psl tag tu no worries kak.. ade mase,bile2 je akak buat..hihih.. :)

Zee Suhaini said...

akakkkkk cantik la selimut...

fazrulnoor said...

org yang baik selalu ade balasan yang baik..tahniah kak

Nafira usof said...

Ya Allah~ yang warna pink tuh cantek sangat! berkenan plak.. ahaks~

bestnye dapat ole2 dari kawan blogger~

ummiross said...

Cantiknya gebor tu Kakzakie, nampakpun memang gebu, kalau hari hujan pasti sedap berselimut.

Qhaifa Nur said...

jauh datang gebor ni Kakzakie...
cantik...
tido lena setiap malam ni...

Cikli said...

Lena tidur, solat subuh on time, tambah ada tahajjud lag memang terbaik.

aby said...

Salam kz, alhamdulilah, murah rezki.
Blh d guna utk melenakan tido

Nini D.. said...

wah..cantiknya.
dia jahit sendiri ke,kak?

Rai Ourkizuna said...

comelnya coraknya.. gebu pulak tu..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

cantik kak....saya ader satu selimut macamni adik suka sangat selimut ni sebab selimut ni lembut sangat

Deqla Manjew said...

nmpk gebus tu kak.... nak 1..yg polka dot tu...bole? hikhik..

Ati Masrif said...

salam kak zakie,

tidur pun mimpi bunge-bunge gitu :)

Tedi said...

untuk dijual ke ni? boleh promote ke Mommy nanti ni..

QA's ~ mamapapa said...

yeayyyy!!suka selimut2 mcm ni..mmg selesa..lembut sgt :))

aizu's life said...

mmg gebusss ni kak.. kita ada 2 lai.. aritu siap bisnes lagi slimut ni.. hihi

syiela said...

untungnya kak zakie dapat selimut.... bestkan selimut jenis tu sejuk je bila di badan

azian said...

untonggg laaa dpt selimut...tp kita nak gebo....hihihi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

akak.....saya suka selimut jenis gitu..lembut je.... xde laa rimas..mcm rasa gatal2..

izan mama mia said...

wah sedapnyer selimut tuu..gebu jer

shark said...

wahhh mmg lembut ni..:)

Mayang ABDUL RAZAK said...

bestnyer... nak jugak..

tenku butang said...

heeeeeeeeee.. teman pun panggil gebor gakk.. hik3

diana said...

cantik warnanya...:)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Alhamdulillah. rezeki kakak tu.
hadiah sempena hari ibu ker kakak?

Nisah Idham said...

kakak, memang cantik lah. kalau nisah pun nisah sayang jugak kak.. (^_~)

kak, Nisah nak tanye, pasal yg akak cadangkan tu. Nisah dah tanya construction tu, dorang xnak ngaku la kak. kalau Nisah nak buat aduan, macamana caranya ye kak? apa bukti2 yg perlu nisah lampirkan?

Ummi Iman said...

Cantik dan nampak lembut. Seronoknya dpt..

aTieYusof Family said...

wah! cantik2 selimut tu Kak..gebu je tgk! untung dapat hadiah dr Terengganu..:)

Suraya Baharun said...

dah la cantik lembut pulak tu...memang lena sangat la kak...

Haryati Faizal said...

cantiknya selimut tu kak zakie...

Knor said...

alhamdulillah pemurahnya teman kakak tu..

Lady said...

bestnyaaaa, mmng tido lena laa :)

Ujie said...

Wah kak...mmg cantik la selimut tu!

Zaitun said...

Alhamdulillah...bertuah kakzakie dapat selimut cantk.

Temuk said...

Assalamu'alaikum KAKZAKIE

Simpang siur haiwan berlaga
Ayam berkokok petanda gian
Takut gebor lewatkan jaga
"Alarm clock" dilupa jangan.

ANIM said...

Walaupun panas, saya tetap cari selimut @ gebar kak..
Orang jawa sebut blanket kak, neee..
Teringin jugak kalau kak kata lembut....tambah2 yg berbunba2 tu

Kakzakie said...

Satu rasa gembira yang luarbiasa pasti menyelinap bila menerima sesuatu hadiah dari teman sesama blogger. Begitulah yg kakak rasakan. Gembira berbaur terharu. Moga Allah memberikan balasan yg lebih dari itu buat Riedaffya.

Terima kasih atas segala komen teman-teman kakak semua:-

Sharifah Nadzarah, fairus mohd nor, Riedaffya (KAKAK RABU ITU OUTSATAION, BALIK LEWAT, MALAM PULA SELEPAS ANAK BUDAK MENGAJI TERUS KELUAR SEBAB NAK BELI HADIAH UTK CIKGU ADIK. TERIMA KASIH FFYA), aizamaia3, Lisa Sheila, ummuaidan, Nekcik, With Julia, JunAina, boni kacak, NM03, Acik Erna, Dylla Abas, mamyharraz, Mizz Aiza, Penjejak Mimpi, redza Knidaz, Juhariah Johari, Eye_nee, Wak Gelas, Mrs Eady, Perdu Cinta, Hanis Azla, Cikda, Izzah, Ratu Hatiku, Murni Alfathunnisa, Yus, norhidana miswan, Muja, ieda immi, Ummu Madihah, azi, aanie,♥ Cmª shIemª ♥, Zee Suhaini, Fazrulnoor, Nafira usof, Qhaifa Nur, ummiross, Cikli, aby, Nini D, Rai Ourkizuna, Deqla Manjew, Ati masrif, Tedi, QA's - mamapapa, aizu's life, Syeila, azian, CMA @ CikMoonAdnan, izan mama mia, shark, tenku butang, Mayang Abd Razak, Diana, Pokok manggis DR, Nisah Idham (boleh pergi terus ke Majlis minta penjelasan dari mereka Nisah), Ummi Iman, Atie Yusof, Suraya Baharun, Haryati Faizal, Lady, Knor, Ujie, Zaitun, Temuk dan ANim.

Kepada semua terima kasih sekali lagi dari kakak. Sungguh ianya amat bererti dalam ikatan persahabatan walau sekadar di alam maya.

Remy hazza said...

cantik gebor tu kak...... corak yg cukup menarik.....

anitadiana said...

cantiknya kak...selimut ke karpet..nampak mcm tebal aje...murah rezeki akak...

Fiza Rahman said...

CANTIK. Murah rezeki akak.

hainom OKje said...

Bestnya dapat gebo kanda....Wah malam tadi mesti pakai gebor tukan hehe
Bukan adik je yg syok tidur, mama dan papa adik pun syok jugak...hehe

Kesuma Angsana said...

wah cantiknyer,... color pun menarik tu, jgn x bangun sudah lah kak yer hehehe

Nur-nba said...

Cantik selimut tu..

n O e s u h a i m i said...

cantik gebor tu...ingatkan carpet tadi..

Hazmin said...

Musim-musim panas sekarang ni tak selesa tidur pakai selimut kak.Hehe

Mimie Najib said...

cantiknya kak.. =)

kalau saya panggil selimut..tp bila blik johor sebutnya gebor..hehe

elly nadyra said...

Cantikkkkk dan sweet sgt kalernya!