Wednesday, May 8, 2013

Kad-kad ini telah banyak membantu kami





91 comments:

Sharifah Nadzarah said...

pagi kak...
klu ada kad mmg bestkan???,,anak2 sy pun dah mula mengumpul kad diskaun..hehehe

aTieYusof Family said...

Seronok bila ada kad2 ini kan..
beli buku mesti dpt diskaun...:)

Aisy Nasiha said...

Peminat buku mcm famili akak ni mmg bagus ada kad diskaun mcm ni..

norhidana miswan said...

rindu nk pg badan cemerlang, dulu kalu pg badan tuh comfirm 4-5 novel sekali beli heheh.... takpe kak, bgs anak2 suke membaca

aizu's life said...

bagus kak kad2 ni.. leh dpt diskaun.. sy dulu ms study, mmg kumpul kad.. Popular, mph, ngn ntah ape2 kdai buku lg la :)

ummiross said...

Diskaun, sikit2 lama2 jadi bukit, untung ada banyak jenis kad diskaun ni kakzakie, tambahan untuk barang yang selalu kita beli.

Cikli said...

Bercermat secara bijak yang bijak akak.

Kakcik said...

Rugi kalau tak gunakan kemudahan yang ada, kan? :)

ahmad humairi said...

Kad Kredit????????

KY said...

Alhamdulillah, KY suka kad yg pertama tu heee

Kniedaz said...

Saya sejak dudlu ada kad Popular tu...hantu buku la katakan hehehe

TiranaAduka said...

salam bakyu ku...
waduh jeles TA tak ader kad kad tu..

Terima kasih bakyu sudi mampir di pagi ini....
yok sarapan lempeng goreng tutul sambel tumis bilis wei....

dolan2 isuk nang kene...

Temuk said...

Assalam, KAKZAKIE
Dah hilang ke inai SPR kat jari tu? Tapi, tak mengapalah, kita bukan nak berinai kecil, berinai besar lagi, kan hehehe.

Kad-kad tu memang membantu. Pak Temuk suka kalau kad-kad yang banyak tu di"satu-kad"kan. Tapi payah kot, ya? Gemuk dompet dek banyaknya kad. Ceria selalu!

Cik Puan Fadli said...

assalamualaikum kak..

sgt berguna kad² diskaun nie...kannn...saya pon suko kumpoi gak..hehehe..

NM03 said...

bagusnya...

Aziela said...

Diskaunnya boeh tahan banyak. Memang menjimatkan. Popular tu, kadang2 sampai 20% diskaunnya. Saya punya kad kaler merah..hehehehe

Lya Colours said...

saya ada popular card je hihi

ummuaidan said...

Senanglah dengan adenya kad tuh kan kakak..tambah2 lak yg diorang nie mmg ulat buku..berbaloi...

redza said...

alhamdulillah

Lydia Miza said...

Morning kak

Dapat byk juga potongan kan? Adik kalut kalau lupa bawa kad

aizamia3 said...

bila kad2 macam tu lebih mudah.. sekurang2nya dapat potongan sikit.. ;)


psstt: mula-mula dak Nuha kat depan pintu je.. tapi hujan makin lebat dia terkedek-kedek jalan main air kat pagar depan rumah.. sekejap je ai bg dia main, takut demam.. ;)

hainom OKje said...

Walaupun hanya sekeping kad..... tapi besar baktinya pada family kan kanda.... hehe... tumpang sekaki boleh???? huhu

Mayang ABDUL RAZAK said...

bestnyer akak... ADA KAD ADA DISKAUN.. DAH MACAM IKLAN LAK...

Acik Erna said...

assalam kakzakie..aimi ada kad yang warna hijau tu je//memang sangat membantu

amirah said...

best kan ada kad2 ni kak..kurang2 adala sket diskaun..byk2 lagi byk diskaun nya..kad popular tu bukan warna merah ke kak?

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum kak..alhamdulillah kan kak..tak banyak sikit kad2 tu turut membantu..sangat bermanfaat pada penggemar buku.. :)

wahida said...

mmg bagus ada kad2 mcm ni...byk membantu kita berjimat sebenarnya...

Qhaifa Nur said...

kalau murah konpom beli banyak Kakzakie..baguslah kad ni

lieyalatif said...

Bagus kak...mesti banyak belian buku2 akak....amalan membace ni kene dari mak bapak baru anak2 ikutkan....

Baru lieya terpikir tang anak akak yg gigih menunggu akak beli barang kat pasar dgn membace...mesti sedari awal akak dah pupukkan minat suke membace....hope anak2 lieya jd mcm anak2 akak....

izan mama mia said...

wah pinjam boleh ??..ehe

cahaya said...

cahayacinta.com

sy dah ada kad buku tu mmg best bershoping2 ni

azi said...

Seronoknya kakak, beli buku dapat diskaun...boleh beli selalu le..:)

Knor said...

knor kerap juga beli buku..byk kali juga diorg ofer..tapi nti dulu..



Deqla Manjew said...

alhamdulillah... besar manfaatnya... =)

MaMa Rey said...

bestkan guna kad diskaun masa membeli..

Ujie said...

saya pulak tak suka sbb leceh mcm2 kad. Tapi suami yg rajin, sblm masuk shopping complex dia pilih kad yg berkenaan. Pdhal yg slalu beli buku saya..:)

Hanis Azla said...

Salam kak zakie..

bila ada kad diskaun memang rasa lebih berbaloi time membeli.. sebab banyak juga kita dapat berjimat.. Alhamdulillah..

Z ie said...

wah memang membantu kan.. nak jugak buat tuk anak2 nanti... dah tentu banyak buku yang nak di beli..

Dkna Abza said...

dkna ada kad matrik jer :P

Nini D.. said...

btol kak..utk peminat tegar buku,kad2 ni mmg byk membantu

Murni Alfathunnisa said...

sebagai student, wajib ada popular card. untung sangat tu tak...tapi alhamdulillah..dapat discounted price. member card ni sedikit sebanyak bagi faedah jugak untuk kita. :-)

Kesuma Angsana said...

mmg seronok kalu ada kad diskaun mcm ni kak!

Ema Johari said...

tak ada pun kad buku seperti ini...hehehe

dwaty said...

saya banyak kad tambah point jer... kad diskaun ellek... :)

ariana said...

Assalam, mmg bagus kakak., dpt membantu sedikit sebanyak kan..

Lisa Sheila said...

bestnya ada kad-kad tu ... rajin baca buku keluarga kak zakie...

Siti Rohaida Yusof said...

da lama takpi badan bookstore.

shameel Iskandar said...

kad diskaun yg memberi sejuta manfaat kepada pemiliknya terutamanya student. Tapi yg dewasa pula dibebankan oleh kad kredit.

Amy Sinar Raudah said...

x pernah lagi ada kad begitu maybe pasni akan ada..insha Allah :)

Amy Sinar Raudah said...

x pernah lagi ada kad begitu maybe pasni akan ada..insha Allah :)

Juhariah Johari said...

Wah syoknya ada byk kad...

Daddy Ziyyad said...

kad MPH takde ke kak zakie?

anitadiana said...

salam kak..

best lah anak dan family suka membaca buku..ita pun dah start balik baca buku novel..tapi selalu kena perli dengan hubby..siap cakap sayang nak ambil peksa ya...dan anak- anak lah..mama ne asik baca buku aje...ita kalu dah start tu susah nak berhenti..

Myra Jay said...

Okla sebab family akak termasuk anak2 suka membaca, berbaloi ada kad2 ni kan :)

hana hadi said...

hana tau kad popular ja. hehe

BUNDA a.k.a KN said...

assalam, banyak nyer kad, pelbagai gune..

ieda immi said...

salam kak
banyak kad ! ;)

Mieza Jhaa K said...

Saya ada kad pasaraya ngn watson je.. nampak sgt suka shopping...Y(^_^)Y

QueeN TerataI said...

wah.. byknya... best ni kalo shopping.. semua dpt diskaun..

Nafira usof said...

sampai 3 kad..:)
pada yang suka beli buku memang berbaloi2 lah kan kak~

m.u.l.a.n said...

kami ada kad popular..

Ratu Hatiku said...

Bila ada kad mcmnie untung sbb dpt diskaun.. Tu yg blh beli novel byk2 tu kakak...hihihi

Bin Muhammad said...

Kalau selalu membeli, berguna kad ni...byk juga dapat dijimatkan.

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

salam kak...best kan kalo ader kad tu..

Muja.. said...

memang best sangat bila beli guna kad ni..manyakkk wooo penjimatan dia.. keee

Mak Wardah said...

Alhamdulillah, bagus dan berguna utk family akak yang ulat buku...

Fiza Rahman said...

Nak kena apply juga ni ☺☺

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kad ini mamang banyak jasanya di dalam meringankan beban perbelanjaan kita.

Haryati Faizal said...

betul tu.... kad diskaun hihi

tenku butang said...

rajin beli buku, rajin baca buku mmg elok ada kad ni.. hee..

Papa Mifz said...

kalau ada kad member mcm tuh jimatlah jugak kan kak...

gadisBunga™ said...

pengunjung setia macam keluarga akak..mesti banyak dah dapat point/diskaun kan? :D

aby said...

Bagus juga maintain kad2 mcm tu,
Dpt mngurangkan blanja sikit kan

rinduan citarasa said...

sama..
Ayu pun ada

Ann Ishak said...

saya ada kad popular je

harumanvee said...

penjimatan utk ilmu yang melimpah ... mudah2n mendapat manfaat darinya ...

zulaikha megat said...

kad saya punya pun kebanyakan nya dah tamat tempoh..pastu lupa nak renew balik..

tapi kadng tu tokey kedai dah kenal muka sellu akan bagi diskaun jgk wlu tak tunjuk kad pun..

Nur-nba said...

Memang banyak berjasa.. Kak Zakie, Nur pun rindu nak jumpa akak..

boni kacak said...

boleh saya nak pinjam setahun dua??hahahha

Kakzakie said...

Keluarga kakak kena ada kad ini sebab anak-anak sedang membesar. Membeli buku bagaikan rutin. Kakak mengunakan kad ini sejak anak sulung kakak masuk tahun 5 (2007) hingga kini. Renew setiap tahun.

Sharifah Nadzarah, Atie Yusof, Aisy Nasiha, norhidana miswan, aizu's life, ummiross, Cikli, Kakcik, ahmad humairi (tunjuk kad ini utk diskaun baru bayar guna kad kredit cikgu), KY, Kniedaz, Tiranan Aduka, Temuk (inai PRU kakak tu sejam duduk dapur dah bersih dah Pak temuk hihi...), Cik Puan Fadli,NM03, Aziela, Lya Colours, Ummuaidan, Lydia Miza, aizamia3 (itu yg nampak Nuha bukan main suka), hainom Okje (kalau nak guna boleh aje no problem), Mayang Abd Razak, Acik Erna, Amirah (merah utk org dewasa - student bawah 14 tahun warna hijau Amie), Perdu Cinta, Qhaifa Nur, Lieyalatif, izan mama mia, cahaya, azi,Knor (setahun tak mahal fee dia Nor berbaloi sebab tiap bulan kita kan kena beli buku anak-anak), Deqla Manjew, Mama Rey, Ujie, Hanis Azla, Zie, Dkna Abza, Nini D, Murni Alfathunnisa (betul sebab macam kakak ada 3 anak boleh katakan tiap kali keluar mesti membeli), Kesuma Angsana, Ema Johari, Dwaty, ariana, Lisa Sheila, Siti Rohaida, Amy Sinar raudah, Shameel Iskandar, Juhariah Johari, Daddy Ziyyad (MPH tak ada terdekat dgn rumah tu yg tak ada), anitadiana, Myra Jay, hana hadi, bunda aka KN, Mieza Jhaa K, Queen Teratal, Nafiraa, mulan, Ratu Hatiku, Bin Muhammad, Lizz@haslizalizz, Mak Wardah, Muja, Fiza Rahman, Pokok Manggis DR, Haryati Faizal, tenku butang, Papa Mifz, gadisBunga, aby, rinduan citarasa, Ann Ishak, harumanvee, Zulaikha Megat, Nur_nba (mehlah ke rumah kakak Nur) dan boni kacak.

Terima kasih sekali lagi buat semua.

Irfa said...

popular kad saya x renew pun.huhu
wallet kembung sbb banyak sgt kad

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam K.Zakie..
Bila dah ada anak2 yg dah sekolah & minat mmbaca.. kad2 diskaun ni mmg sngat mmbantu..
^^

Cinta Misteri said...

ulat buku yea kak?

intanfirdaus247 said...

kak, kad buku Popular x der ke kak? hehe

Mizz Aiza said...

aiza tak ada lagi kad tu.. selalu beli buku bayar je.. hehe..

Hazmin said...

Banyak jugak kad buku kak zakie kan... Mesti selalu pergi kedai buku ni.

n O e s u h a i m i said...

ada kad leh dapat diskaun..20%..byk gak tu..

Ummi Iman said...

Takde pula mcm kad kak zakie ;) ada kad Bonuslink, Jusco ;) nampak sgt tak rajin beli buku. Selalu AI yg beli.

Cikda said...

pengguna yang bijak.. :)

elly nadyra said...

bagus ada kad diskaun, saya setahun pun beribu gak duit abis utk buku heheheheheheheh sket2 diskaun byk gak kalau dikumpul

Remy hazza said...

kad popular remy dah hilang...... bukan tu aje.... semua kad2 yg lain pun dah takde.... satu crd folder hilang...jatuh barangkali.....hu3