Saturday, July 7, 2012

Bagaikan sakura yang bermusim

Warna pink dan putih berselang-seli di tepi jalan menuju ke sekolah adik. Cantik dengan bunga yang lebat bagaikan bunga sakura di Jepun.

Putih - Megah berdiri di tepi pagar sekolah adik.  Bunga-bunga yang gugur bagaikan sakura, cantik.
Pink - Tidak ketinggalan menjadi payung pada yang menyaksikan sukan pada hari tersebut. Kedudukan pula bersebelahan pondok menunggu bas, amat sesuai benar.

~~ Aku suka melihat bunga-bunga apa lagi bila ada berpeluang untuk dating dengan bunga comel ini. Pertemuan untuk kali keduanya lebih lama sayangnya pagi ini camera tertinggal di rumah, sekarang aku dipejabat, lain kali sajalah aku bercerita.~~

46 comments:

Ummi Iman said...

Askm k.zakie,
Kerja ya hari ni.. suka juga tgk bunga ni. Kalau musim dia berbunga mmg cantik kan. Mcm akak ckp bagaikan sakura ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam kak zakie..kat taman atie ni jln nk kuar byk pokok bunga ni...melambak bunganya ggr.
Mmhg cantik..cam dok jepun jer klu lalu kat situ :D

~~zana@pb~~ said...

Bunga......ciptaanNya yg mendamaikan jiwa, kan kakzakie?

izan mama mia said...

Assalamualaikum kak zakie,

wanita mana yg tak suka bunga..mmg cantik lor..tambah2 lagi yg caler pink tu..huhhu...macam kat jepun eks...cam bunga sakura yg berguguran...hihhi..romantik lak..tetiba.

Norzie hany said...

Kat tempat saya pun banyak bunga ni ditanam sepanjang jalan menuju ke bandar.Mmg selalu pandang bunganya yang berbagai warna dan lebat sekali....betul la mcm bunga sakura.Apa nama bunga ni ye.

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

assalammualaikum kak.. cantekkkk nye bunga2 tu kan ;)

Masya said...

cantikkan... kalau dari jauh nampak dah macam kat jepun.... lagi2 kalau pokok ni kat tp jalan ade berderet2... rasa macam nak berhenti ambil gambak jugak...

C'Jai said...

Cantik kan ... Allah maha PENCIPTA...

Kamsiah said...

kalau pokok ni berbunga lebat,kiri kanan jalan..mmg terasa feel mcm berada di jepun hehe...
tp tukang2 sapu tak suka bunga ni..sbb bila dilenyek tayar kereta..ianya melekat kat jalan..susah nak sapu..(itu rungutan tukang sapu kat opis suami)

Errah said...

cantiknyer...suka sgt2 tgk bunga ni

Kesuma Angsana said...

klau dh namanyer bunga2an mmg cantik, apalgi bila bayk mcm tu!. slamt bekrja ye!

Zie said...

Dkat opis dn rumh zie pun ada pokok ala2 sakura ni... Cantik kak.. Macam di jepun lak

Tihara said...

oh dating dgn gb, walo lom pernah jumpa dah rasa dia juga seorang yg frenly macam kakak..cantik kak bunga tu, bese kat sekolaha ada lagi satu pokok yg bunganya kaler kuning..cantik jugak :)

Knor said...

sumber ilham ku...

cantik nya!

NoorVictory said...

Saya pun suka tengok bunga warna lembut di pokok tinggi-tinggi! ;)

NAL said...

singgah, komen dan follow..
#668

dari blog Mak Dara..

ieda said...

cantik kan akk ..
putih dan pink memang cantik ;)

JunAina said...

Belakang rumah ada pokok semarak juga merah berbunga menyegarkan mata setiap pagi... warna2 alam...tenang...

hajar said...

cantik..

Cik Beruang said...

cantik klu time dia gugur tu :)

saya terjah dari blog mak dara ^__^

http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/

Papa Mifz said...

selain cantek berjasa juga bunga tuh kpd mereka yg tgk sukan hr tuh kak kan...:)

Pn Kartini said...

salam my dear kakZakie:)
SubhanaAllah...
Cantik jee mata memandang...
Syukur dgn anugerahNya..

Werdah said...

Assalamu'alaikum kakZakie

Memang cantik kakZakie. Apa sahaja ciptaanNya adalah kamal, jamal dan jalal. Allah Maha Segala Keagungan dan Kemuliaan menciptakan semuanya untuk kita menikmati dan mensyukuri..

miss Fyqa said...

cantik bunga2 tu.

singgah dr blog MD :)

IntaNBerliaN said...

dulu umah parent sy pun byk bunga kertas... abah siap kacukkan kan bunga tu... cantik :-)

Citarasa Rinduan said...

memang cantik..

wahhhhhhhhhhhh. kak jumpa GB lagi.. bestnya....

nanti update tau

peparidsign said...

Memang cantik pokok ni.. zaman sekolah2 dulu kalau berbunga memasing berebut bergambar dgn sweater bagai.. perasan konon kat oversea hehehehehehe....

Nur-nba said...

Cantiknya kak... Bilalah agaknya dapat dating dengan akak..:)

Aishah Jahirah said...

kecik2 dulu keliling umah penuh dgn bunga sbb mak saya sangat2 suka bunga-xkisah la bunga apa.nampak lawa je msti dia tanam.rindu suasana mcm tu...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Cantik bunga2 tu.. Tengok bunga ingat Pencipta bunga.. :-)

Acik Erna said...

salam kakzakie..memang cantik..gabungan warna tu

syiela said...

cantikkan.. memang ala2 sakura pun kak...

nak2 bila gugur di tiup angin itu lagi suka saya tengok

HeNRieTTa JoSe said...

rietta piwn suka bunga nie...bila berbunga, daun pown xde....btl btl macam sakura....yg berguguran atas tanah penuhi ruang rumput...sangat chantek....

izz iizza said...

cantik..:)

nn lylyn said...

tu bunga ape kak zakie?

m.u.l.a.n said...

saya pon suka sgt bunga2 kaler2...!!!

Anita Knitting said...

salam..cntik..mcm sakura :)

ummu said...

Salam kak zakie.subhanallah cantiknya

ckLah @xiiinam said...

Ceria kak...

eelobor said...

minat bunga citra lestari dari seberang jer.... huhuhuhu, itu pun masa dia bujang dulu jer. hihihihi

Kakzakie said...

Bunga ini sedang musim berbunga kakak rasa sebab terlalu banyak bunganya berbanding dengan daun yang ada.

Terima kasih kakak ucapkan kepada: -

Ummi Iman (kakak Sabtu kerja setengah hari Rose), azatiesayang, zana@pb,izan mama mia, Norzie hany, Adza Irdawati, C'jai, Masya, Kamsiah (betullah apa lagi kalau kena hujan memang lekatlah kat jalan), Errah, Kesuma ANgsana, Zie, Tihara (kakak belum nampak yg kuning), KNor, NoorVictory, Nal (thanks followed,kakak pun dah follow back), ieda, JunAina, Hajar, Cik Beruang, Papa Mifz, Pn Kartini, Werdah (maha kuasa Allah kak Kak), Miss Fyqa, IntanBerlian (ini bukan bunga kertas dik) Citarasa Rinduan (lain kali kita jumpa ramai-ramai ye Ayu), Peparidesign (kelakar pulak kakak dengar- mesti cantik gambar tu), Nur_Nba (insya-allah dah dekat tinggal masa aje belum ada yg ngam), Aishah Jahirah, Pokok Manggis Depan Rumah, Acik erna (selain cantik boleh jadi payung masa panas Acik), Syiela, Henrietta Jose, izz izza, nn lylyn, mulan, Anita Knitting, Ummu, ck@Lahxiiinam dan eelobor (mama muaz mesti suka bunga macam kakak).

Terima kasih sekali lagi buat semua:)

ct rahani said...

sy pun suka tgk bunga kak.. tenang je kan.. betapa indahnya ciptaan Allah.. :)

gadisBunga™ said...

comel ke bunga tu kak? ngeeee....

Kakzakie said...

@ ct rahani: Maha kaya Allah ct.

@ gadisBunga: Comel teramat sampai adik bila nak balik kampung pun masih nak kakak baru dia ikut "Papa tak ambil kakak GB ikut balik ke?

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

cantik (^___^)

mama aini said...

cantiknya bunga tu..hikk2x..pink .. :)